Cauta in 18.725 retete
... si fulgii de porumb si grisul in ploaie, amestecand continuu pentru ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
se amesteca cu lapte sau iaurt, 250-300 ml, iar dupa gust se pot adauga fructe ( stafide, capsuni, caise, zmeura, fragi, cirese, banane, piersici, ananas, fructe de padure asortate, smochine, etc.). Fulgii de cereale se pot consuma si ca atare, fara adaos de fructe.
Reţetă de pe retete.eva.ro
80 gr. faina, 1 pahar lapte, 1/2 ou, sare Mod de preparare: Din faina, ou si putina apa se prepara un aluat de o consistenta mai tare, care se framinta bine pe planseta. Cind aluatul este neted si nelipicios, se intinde o foaie subtire, care se lasa sa se zbirceasca. Se ruleaza apoi foaia si se taie in fisii foarte subtiri. Se pot fierbe direct in lapte sau in apa cu sare, dupa care se strecoara si se servesc cu laptele.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 pahar de zahar tos, 1 pahar zeama de fructe, 3/4 pahar lapte nefiert Mod de preparare: Se freaca bine zaharul cu zeama de fructe. Cind zaharul e complet topit, se adauga cu inceul laptele. Se mai amesteca putin impreuna, apoi se pune in forma de gheata.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 1/2 kg cartofi, 2 linguri unt, 1/4 kg branza de vaca, 2-3 oua, sare, lapte, smantana Mod de preparare: Se asaza in forma unsa si presarata cu pesmet, un rind de felii de cartofi fierti si un rind de branza de vaca, amestecata cu un ou intreg si sarea necesara. Deasupra ramine un strat de branza cu ou, se toarna un pahar de lapte amestecat cu un ou sau smantana si se coace la cuptor potrivit.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
200g prune, 2 mere mari, 50g stafide inmuiate in 2 linguri rom, coaja rasa si zeama de la o lamiie, citeva linguri zahar, 1/2 pahar lapte, 100g nuci Mod de preparare: Se aleg prune bine coapte si se taie in sferturi. Merele se curata de coaja si se taie felioare subtiri. Fructele se amesteca apoi cu laptele in care s-a dizolvat zaharul, zeama si coaja rasa de lamiie, stafidele si nucile macinate. Se pune totul intr-un castron de sticla si se da la rece.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... , 2 oua, sare, piper, patrunjel, 1/2 pahar lapte (smantana) Mod de preparare: Se ... cu faina si smantana sau laptele. Se mai lasa la cuptor ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
150 ml lapte, o lingura orez, o lingurita zahar, coaja de lamiie, o lingurita dulceata de capsuni Mod de preparare: Orezul, curatat si spalat, zaharul si coaja de lamiie se pun sa fiarba in laptele clocotit. Se lasa sa fiarba incet pana cind se inmoaie boabele. Mod de servire Se serveste cu dulceata de capsuni
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 lingura miere, 1/8 litru lapte, 4 linguri suc de morcovi, zeama de la 1/2 de lamiie, 1 lingura suc de portocale, 1 lingura gheata pisata Mod de preparare: Se pune in mixer gheata pisata, se adauga laptele, sucul de portocale, de morcov si zeama de lamiie, amestecata cu mierea si se bate totul timp de un minut. Mod de servire Se serveste imediat.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
250 gr. macaroane, 400 ml lapte, zahar dupa gust, 1 ou, zahar vanilat, 20 gr. unt, 2 linguri pesmet Mod de preparare: Se fierb macaroanele in apa cu sare, se scurg, se clatesc cu apa rece si se pun intr-o forma unsa cu unt si presarata cu pesmet. Se toarna laptele indulcit si batut cu oul. Se coace la cuptor pana cind tot laptele este absorbit. Mod de servire Se serveste pudrata cu zahar vanilat
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... unt(in lipsa untura), 5-6 linguri gris, sare Mod de preparare: Se ... untul cu ouale. Se adauga grisul putin cite putin (in ploaie ... in unt din pasta de gris si se da drumul in ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1/2 l apa, 1 litru lapte, 3-4 cartofi mari, 2 linguri unt, patrunjel si marar tocat, sare Mod de preparare: Cartofii curatati si spalati se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Cind sunt pe jumatate fierti se adauga laptele si se lasa sa fiarba in continuare la foc mic pana sunt gata. Se adauga untul si verdeata tocata.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... ; crema: 4 oua, 15 linguri zahar, 1 l lapte, 8 linguri faina, 1 lingura unt, esenta ... , esenta si o cana de lapte. Restul de lapte se pune la ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
200 gr. dovlecei, 10 gr. unt, 1/2 buc. morcov, 1/2 lingurita faina, sare, 2-3 linguri lapte Mod de preparare: Morcovul se curata, se taie felii si se fierbe in putina apa. Dovleceii se curata, se taie felii si se fierb separat. Cind dovleceii sunt fierti, li se adauga faina amestecata cu laptele si citeva linguri de zeama in care a fiert morcovul. Se lasa sa dea impreuna citeva clocote, se ia de pe foc si se paseaza. Mod de servire Se serveste cu crutoane si...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... , 1 pahar zahar, 1/2 pahar unt, 1/2 litru lapte Mod de preparare: Se fierb ... si untul, se amesteca cu lapte, se toarna peste macaroane si ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1-1,5 l lapte, 100 gr.ciocolata de menaj rasa, 4-5 linguri zahar Mod de preparare: Se pune laptele la fiert; cind clocoteste se adauga ciocolata rasa si zaharul, se amesteca bine si se ia de pe foc. Se serveste in cesti mari, fierbinte sau rece, dupa gust.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... , 3/4 pahar smantana, 3/4 pahar zahar, 3 pahare lapte, 2 oua, 2 linguri unt Mod de ... , 1/2 lingurita de sare, 1 pahar de lapte rece si se amesteca. Dupa ... adauga in aluat restul de lapte, putin cite putin. Se unge ... , trebuie subtiat aluatul adaugind putin lapte. Brinza de vaci pentru umplutura ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1/2 buc. morcov, 1 buc. cartof, o lingura gris, 10 gr. unt, sare, patrunjel verde Mod de preparare: Morcovul si cartoful se fierb in cca 400 ml apa si se strecoara. Grisul se clateste intr-un vas smaltuit,fara grasime, pana cind capata o culoare galben-inchis. Cind incepe sa se rumeneasca, se stinge cu supa de legume, se amesteca usor ca sa nu se adune, se sareaza, apoi se pune sa fiarba 8-10 minute. Mod de servire Dupa ce se ia de pe foc, se serveste cu unt...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
500 ml apa, 50 gr. macris, 10 gr. arpagic, 10 gr. margarina, o lingurita gris Mod de preparare: Se inabusa legumele in putina apa si margarina. Dupa ce s-au inmuiat se adauga faina desfacuta in putina apa si restul de apa si se lasa la foc mic. Cind este aproape gata se adauga grisul sau tapioca in ploaie, lasind sa mai fiarba inca 10 minute. Se poate adauga dupa gust suc de rosii, telina cruda taiata marunt, hasmatuchi. Mod de servire Se serveste cu piine...
Reţetă de pe www.retete-bune.com