Cauta in 21.294 retete
Încalzeste cuptorul si topeste untul într-o tigaie adânca, în care pui apoi usturoiul, ciupercile si ceapa, taiate marunt. Dupa trei minute, adauga faina si amesteca pâna când sosul de ciuperci se închide la culoare. Toarna încet laptele si amesteca pâna când compozitia devine legata, apoi adauga condimentele. Lasa compozitia deoparte si fierbe foile de lasagna conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi scurge apa. Asezi un strat de sos de ciuperci pe fundul unei tavi...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Cartofii se spala si se fierb in coaja. Dupa ce au fiert se taie in bucati ceva mai mari (cuburi/patratele). Se taie legumele si se aseaza in staturi, se adauga sare, uleiul de masline, zeama de lamaie sau otet desfacut cu apa rece. Se mesteca usor sa nu se sfarame ingredientele. Salata se face cu 2-3 ore inainte de a fi servita, ca sa aiba timp sa se patrunda. Pofta mare
Reţetă de pe retete.eva.ro
2 verze mijlocii, 1 kg carne de purcel taiata cuburi, 2 cepe, 6-8 rosii coapte, sare, piper, boia de ardei, marar verde Mod de preparare: Varza dulce se taie subtire, se freaca cu sare si se lasa 10-15 minute, se strecoara si se pune la calit cu ulei sau untura, impreuna cu ceapa. Cind varza s-a muiat si ceapa a capatat o culoare frumoasa, aurie, se adauga boiaua dulce de ardei si se amesteca bine circa 3-4 minute. Se pun rosiile curatate de pielita si tocate marunt, carnea care a fost...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
6 fire de ceapa verde, 1 fir de usturoi verde, 4 legaturi de loboda, 2 legaturi de stevie, frunze de spanac, o lingurita de orez, 2 buc. cartofi, o lingura de bulion, o cana de bors, o legatura de marar, patrunjel si leustean, sare, boabe de piper Mod de preparare: Zarzavaturile se curata si se spala foarte bine. Ceapa si usturoiul tocate marunt impreuna cu orezul spalat in citeva ape si cartofii curatati, spalati si taiati cubulete se fierb in 2 litri de apa. Cind sunt aproape fierte se...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Cum in ultima vreme postarea cu retete de Pasti a intrat in top declar deschis sezonul si sparg gheata cu niste minunate cupcakes ce vor inflori frumos pe masa de Pasti spre incantarea celor dragi, dar mai ales al copiilor! M-am inspirat de aici . Ingrediente: 200 ml lapte 150 gr zahar 100 gr unt 2 oua 300 gr faina 1 praf copt 100 gr ciocolata pentru crema: 200 gr unt nesarat 75 gr zahar pudra 1 lingurita zeama de lamaie esenta rom Mod de preparare: Batem ouale cu zaharul pana se topeste ...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
un pache de foietaj 800g. 200g ciocolata alba 200ml frisca 250g mascarpone. Foietajul se lasa la temperatura cameri pt a se dezgheta. Pe masa presarata cu faina se desface aluatul si se imparte in patrate cu latura de aproximativ 10 cm. Se aseaza cu grija in forma de muffins, se inteapa usor cui furculita si se introduce in cuptorul incalzit. Sunt coapte cand devin aurii pe margini si au crescut suficient. Se scot din forma si se lasa la racit. Pt crema topim ciocolata cu frisca la foc mic si...
Reţetă de pe dianacakes.blogspot.com
... /04/ligias-kitchen-salata-de-primavara-cu-germeni-si-vlastari/Eu ...
Reţetă de pe bucatariecudragoste.blogspot.com
... il respecta, decat salata de primavara? Cantitatile sunt pentru 3 portii. I ngrediente ...
Reţetă de pe deliciul-casei.blogspot.com
Ingrediente: 300 gr faina 180 gr unt 1 galbenus 100 gr zahar pudra 1 lingurita praf de copt Mod de preparare: Frecam spuma zaharul pudra impreuna cu untul. Adaugam galbenusul omogenizam dupa care adaugam faina si praful de copt. Amestecam bine pana obtinem un aluat nelipicios pe care il introducem 30 min la frigider. Dupa 30 minute scoatem aluatul de la frigider si il intindem intr-o foaie dupa care decupam diverse forme si le asezam direct in tava acoperita cu hartie de copt. Introducem ...
Reţetă de pe ariana078.blogspot.com
cca 2 cani fasole boaba fiarta sau conserva, o legatura ridichi, 1 castravete, o legatura ceapa verde, patrunjel, sare, piper, ulei, otet Mod de preparare: Se curata si se taie legumele, se pun intr-o cupa, se adauga fasolea fiarta in prealabil (sau conserva). Se condimenteaza cu ulei, otet, sare, piper, patrunjel tocat, dupa gust
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1,200 kg. cartofi, 3-4 fire ceapa verde, 3 capatini salata verde, 2 legaturi ridichi de luna, o legatura patrunjel verde, 2 oua, 4 linguri ulei, 1 lingura otet sau zeama de lamiie, sare, piper Mod de preparare: Cartofii fierti in coaja se curata si se taie felii, ridichiile se taie rondele, iar ceapa in bucati de 2-3 cm. Salata verde se spala, foile se desfac si se rup bucati sau se lasa intregi. Se pune totul intr-un castron mai mare si se toarna deasupra uleiul. Se amesteca bine si se ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1/2 kg carne de porc tocata, 1 ceapa, 1/2 cescuta orez, frunze de spanac sau stevie, 3-4 rosii sau pasta de rosii, sare, piper, marar, cimbru, 1 litru bors Mod de preparare: In carnea tocata se adauga o ceapa calita in untura, orezul fiert pe jumatate, sare, piper si marar verde tocat. Se omogenizeaza compozitia si, daca este prea legata, se pune putin bulion sau apa. Separat, se oparesc frunze de spanac sau stevie, in care se infasoara sarmalutele. Pe fundul vasului se pune un strat de...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
o salata mare, 2 oua fierte, 4 rosii mici, un ardei galben; pentru sos: 4 linguri ulei de masline, busuioc, menta, oregano, patrunjel verde, marar verde, o lingurita zeama de lamiie, sare, usturoi verde Mod de preparare: Se fierb ouale tare si apoi se decojesc si se taie felii. Salata se spala foarte bine, se spala si rosiile si ardeiul. Se taie rosiile felii, se inlatura codita si semintele, ardeiul se taie fisii. Se pun toate intr-o salatiera mare. Se amesteca uleiul cu zeama de lamiie si...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
2 salate verzi, 2-3 buc. gulii, 3 buc. castraveti, o legatura ridichi, 1 buc. ceapa, ulei, otet (sau zeama de lamiie), sare, piper Mod de preparare: Se spala salata, se scurge si se taie fideluta. Castravetii si ridichile se curata, se spala si se taie felii subtiri. Guliile se curata si se dau pe razatoare mare. Totul se amesteca si se adauga ceapa taiata solzisori, uleiul, otetul, sarea si piperul dupa gust.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
o conserva de peste in ulei, 4 buc. cartofi mijlocii, 3 oua, o ceapa, maioneza, 100 gr. cascaval Mod de preparare: Se fierb cartofii si ouale. Cartofii curatati si albusurile se dau prin razatoarea mare. Galbenusurile - prin razatoarea mica sau prin sita. Pestele se scurge de ulei, se marunteste si se aranjeaza pe fundul platoului, deasupra se pune ceapa taiata rondele fine si se acopera cu un strat subtire de maioneza. Apoi se pun cartofii si iar maioneza, deasupra cascavalul ras,...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Se rade cascavalul pe razatoarea mica, se amesteca cu faina, sarea, piperul si laptele si se framanta bine, pana ce nu se mai lipeste si se poate intinde (daca e nevoie, se mai adauga cateva picaturi de lapte). Se imparte aluatul in trei si se intind foile, pe rand, pe planseta infainata usor (grosimea: 3 mm). Se taie fasii, se acopera cu un stergar si se lasa sa se odihneasca, pana se prepara salata. Se curata de coaja ridichea, gulia si merele, se dau pe razatoare si se amesteca cu frunzele...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se fierb ouale tare si apoi se decojesc si se taie felii. Salata se spala foarte bine, se spala si rosiile si ardeiul. Se taie rosiile felii, se inlatura codita si semintele, ardeiul se taie fisii. Se pun toate intr-o salatiera mare. Se amesteca uleiul cu zeama de lamiie si sare dupa gust se adauga frunzele de menta si de busuioc tocate marunt, usturoiul verde si oregano uscat, patrunjel si marar verde. Se toarna sosul peste salata se amesteca usor si se serveste imediat. - O salata mare, 2...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Zarzavaturile se curata si se spala foarte bine. Ceapa si usturoiul tocate marunt impreuna cu orezul spalat in citeva ape si cartofii curatati, spalati si taiati cubulete se fierb in 2 litri de apa. Cind sint aproape fierte se adauga celelalte zarzavaturi taiate fisii, bulionul, sarea si piperul. Dupa ce au fiert toate zarzavaturile, se adauga borsul, se mai lasa sa dea un clocot. La sfirsit, se presara verdeata tocata marunt. - 6 fire de ceapa verde, 1 fir de usturoi verde, 4 legaturi de ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Cartofii se spala, se curata si se taie in rondele, apoi se pun la fiert in apa cu sare. Ceapa verde se curata, se spala si se taie bucati de cca. 2 cm. Salata verde se curata, se spala si se taie. Rosiile se curata, se spala si se taie rondele. Verdeata se curata si se spala, apoi se taie marunt. Ouale se taie rondele. Componentele pregatite se amesteca intr-un vas impreuna cu sarea, otetul si uleiul. Se controleaza gustul. Se monteaza compozitia in farfurii pentru servit sau pe platou,...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Tocam marunt, pe un tocator de lemn, ceapa verde (sau ceapa rosie), o punem in vasul in care urmeaza sa gatim intreaga ciorba (poate fi castronul pentru supa de la serviciul de masa, un castron de sticla sau orice alt vas potrivit dimensiunii). Punem peste ceapa o lingurita de miere de albine, o lingura de ulei, piper, boia dulce si amestecam totul fie cu o lingura de lemn, fie cu mana, pana cand ceapa devine translucida. Tocam apoi in ordine patrunjelul, pe care il punem peste ceapa si ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro