Cauta in 21.294 retete
Pune într-un vas apa calduta, zaharul, drojdia, coaja de lamâie, sarea si vanilia si amesteca bine 2-3 minute. Adauga putin câte putin faina, amesteca, apoi framânta pâna obtii un aluat omogen, pe care îl lasi la dospit, la loc cald, o jumatate de ora, pâna îsi dubleaza volumul. Presara faina pe blatul de lucru si întinde aluatul într-o foaie de un centimetru grosime. Cu ajutorul unui pahar decupezi gogosile, iar pentru a gauri centrul fiecarei gogosi folosesti o forma mai mica,...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Pastele se pun la fiert în multa apa cu sare, iar dupa ce sunt al dente se scurg de apa. Între timp se face în robot sosul de avocado, mixând bine avocado, frunzele de busuioc, usturoiul, uleiul de masline si zeama de lamâie. Se asezoneaza cu sare, piper si fulgi de ardei iute, dupa care se toarna peste pastele calde, imediat dupa ce le-ai scurs de apa. Se adauga jumatatile de rosii cherry si se amesteca bine pâna când pastele sunt acoperite de sosul cremos de avocado.
Reţetă de pe retete.eva.ro
De fiecare data cand am de organizat o masa pentru mai multi invitati petrec mult timp cautand retete si adaptand retete pentru gusturile tuturor. Cele doua retete de azi le-am pregatit pentru petrecerea organizata pentru aniversarile noastre (si eu si Petru suntem nascuti in aceeasi luna, asa ca facem un party mai mare de fiecare data) si au fost super-super apreciate. Amandoua se fac destul de repede, asa ca nu va faceti probleme ca veti sta prea mult in bucatarie. Branza halloumi o iau de...
Reţetă de pe bucatariacorinei.blogspot.com
... , cel care scrie blogul "Placeri simple" . S-o numi asa blogul, si poate ... de pe el or fi simple, dar va garantez ca dupa ... o raita pe blogul lui "Placeri simple" si incercati cate ceva de ...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
3 vinete potrivit de mari, 6 linguri de ulei Mod de preparare: Se coc vinetele la foc viu, pe jaratec sau la flacara de aragaz. Se curata repede de coaja, cu grija sa nu ramina bucatele negre. Se pun pe un fund de lemn putin inclinat sa se scurga. Apoi se toaca cu un satir de lemn. Se trec intr-un castron si cu o lingura de lemn se bat bine cu uleiul turnat putin cite putin. Cine doreste poate adauga citeva picaturi de zeama de lamiie. Se pune sare. Se aranjeaza pe un platou, garnisite cu...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Peste tot in lume unde se cultiva ananas vei afla diverse intrebuintari, atat pentru fructul in sine, cat si pentru frunze. Fruct raw, stors si facut suc, transformat in gem sau dulceata, pus la conserva, pus in salate dulci sau acre/iuti, adaugat la frigarui de pui sau porc -- asta ca sa mentionez numai ce imi vine in minte despre fruct la prima mana. Plus frunzele care servesc ca hrana pentru diverse animale (foarte des pentru elefanti, in Thailanda) sau sunt transformate in fibre textile...
Reţetă de pe sufletpentruhrana.blogspot.com
Pentru aluat: 1 dl (60 gr.) faina, 0,5 lingura zahar, 50 gr. margarina. Umplutura: 3 mere, 1 lingura zahar Mod de preparare: Se amesteca faina, margarina si zaharul pana se obtine o compozitie gen "firmituri" (dureaza citeva minute). Se pun merele curatate si taiate felii pe fundul formei (cu diametrul de cca 23 cm), se presara zaharul (evental si scortisoara) si aluatul. Se coace la 225 grade pana cind merele se inmoaie, iar aluatul devine brun deschis, ia circa 20 minute. Mod de servire Se...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Se preîncalzeste cuptorul la 176 de grade Celsius. Fulgii de cocos se amesteca cu laptele condensat, se modeleaza putin cu o lingura pentru înghetata si se pun în tava de copt tapetata cu hârtie. Se lasa la cuptor aproximativ 14-16 minute pâna când se rumenesc. Mare atentie, deoarece se pot arde foarte usor!
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se încalzeste cuptorul la 205 grade Celsius. Se înteapa cartoful cu o furculita de câteva ori, se asaza pe raftul din mijloc al cuptorului si se lasa timp de 45-60 de minute în cuptorul preîncalzit sau pâna când este copt. Se scoate cartoful din cuptor si se lasa sa se raceasca în coaja. Odata racit, se cojeste. Se pune cartoful într-un castron de dimensiuni medii si se paseaza usor cu o furculita. Se amesteca restul ingredientelor, fara sare, cu ajutorul unei linguri de lemn, pâna...
Reţetă de pe retete.eva.ro
500 gr faina,120 gr unt, 40 gr drojdie, o lingura zahar, o lingurita rom, 1 Mod de preparare: Drojdia, zaharul se freaca sa se lichefiez, se adauga untul, galbenusurile pe rind, romul, coaja rasa de lamiie, sarea, laptele caldut si apoi faina. Se lasa la crescut, cca 20 minute. Se intind din compozitie foi de 2 cm, se taie cu paharul si se lasa iar a crescut cca 20 minute.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
fructe diverse, frisca Mod de preparare: Se taie marunt toate fructele si se acopera cu frisca Mod de servire Se serveste rece
Reţetă de pe www.retete-bune.com
ZIUA I Pranz: 1. Bors de dovlecei Mod de preparare: fierbe 2-3 dovlecei taiati cubulete in putina apa cu un varf de cutit de sare. Strecoara-i si fierbe in zeama 3-4 fire ceapa verde tocata si 2 linguri de orez. Cand s-a fiert orezul pune dovleceii, 1 cana de bors fiert separat, verdeata tocata si mai da-le intr-un clocot. Stinge focul si presara patrunjel verde. 2. Mamaliga cu ciuperci Mod de preparare: caleste 150 g ciuperci taiate cu un catel de usturoi tocat, o lingurita de ulei de...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Reteta de baza -de vanilie: - 4 oua - 100 g. zahar - 300 ml. smantana - 1 plic de vanilie. Pentru alte sortimente de inghetata adaugati ingredientul respectiv: fructe, bucatele de ciocolata, alune sau nuci zdrobite... Eu am facut acum doar de vanilie si cacao, astfel: Separati galbenusurile de albusuri. Bateti albusurile spuma, apoi adaugati zaharul, putin cate putin, si vanilia. Bateti smantana (eu am folosit frisca lichida). Amestecati usor albusurile, smantana si galbenusurile. Aici crema...
Reţetă de pe savalaura.blogspot.com
1 ou, o cana zahar, 1/2 cana ulei, o cana de lapte, 2 cani faina, o lingura bicarbonat, 3 linguri cu gem, 3 linguri cacao, Mod de preparare: Se freaca oul cu zaharul, se adauga uleiul, laptele si gemul. Se amesteca 10 minute. Se adauga cacaua, bicarbonatul si faina. Compozitia se pune in tava unsa cu ulei si se coace la foc potrivit 30-35 minute. Prajitura fierbinte se unge cu glazura de ciocolata si se presara cu fulgi de cocos. Se taie rece.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
4 buc. cartofi mari, 2 buc. morcovi, 1 buc. telina, 1 buc. radacina patrunjel, 1 buc. pastirnac, 1 buc. ceapa, sare, verdeata, o ceasca smantana, 1 galbenus, optional un pumn de taitei sau cuburi de piine alba prajita, 1 1/2 l. apa Mod de preparare: Se pun la fiert morcovii, telina, patrunjelul, ceapa si pastirnacul taiate in patru, intr-o oala cu 1,5 l apa clocotita si sare. Cind sunt aproape fierte, se adauga cartofii taiati sferturi. Separat, se amesteca smantana cu galbenusul in castronul...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 kg ciuperci, 2 cepe mari, o telina mare, 2-3 morcovi, sare, piper, foi de dafin. Mod de preparare: Telina, morcovii si pastirnacul se dau pe razatoare. Se pun la calit in putin ulei. Se adauga sare, piper, 1-2 foi de dafin. Se pune ceapa tocata fin. Ciupercile se fierb 20 min in apa cu sare. Se lasa la scurs si se toaca marunt. Se pun peste celelalte legume si se lasa pe foc pana se moaie. Se condimenteaza. Mod de servire Se servesc reci.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
4 oua, 250 gr. zahar, 200 gr. nuci macinate, 1 plic zahar vanilat Mod de preparare: Se bat albusurile spuma tare, apoi se pun cu vasul respectiv pe foc, pe o tabla groasa si se bat in continuare, adaugind zaharul si zaharul vanilat. Din timp in timp, se ia vasul de pe foc, se continua sa se bata compozitia si se reia din nou operatia la foc mic. Se adauga nucile macinate, se aseaza compozitia (cite o lingurita) la distante egale in tava si se da la cuptor cu foc mic. Cind sunt usor aurii, se...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 1/4 kg spanac, 100g unt, 1/2 litru lapte, 1 lingura faina Mod de preparare: Se curata spanacul, se spala in mai multe ape ca sa se curete bine de nisip. Se pune la fiert cu apa clocotita cu sare, intr-un vas descoperit, ca sa-si pastreze culoarea verde. Cind a fiert, se strecoara si se trece prin sita. Se pune untul sa se topeasca in oala in care se prepara supa, se adauga faina, se amesteca putin si se toarna spanacul dat prin sita. Se subtiaza cu zeama in care a fiert si cu laptele. Se ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 buc. morcov, 1/2 buc. patrunjel, 1/4 buc. telina, 1 buc. cartof, 1 buc. rosie, 2 linguri untdelemn, verdeata Mod de preparare: Se curata legumele, se spala, se taie in lungime si se pun sa fiarba in apa cu sare si untdelemn pana se inmoaie. Se ia spuma de pe foc, se strecoara. Mod de servire Se serveste cu verdeata tocata
Reţetă de pe www.retete-bune.com
2 l apa, 200 gr. unt, 16 gr. sare, piper, 8 catei de usturoi, 1 foaie dafin, cimbru, patrunjel Mod de preparare: Se pune la fiert apa, impreuna cu untul, sarea, putin piper, usturoiul, foaia de dafin, putin cimbru si patrunjel. Se lasa sa fiarba impreuna timp de 15 minute. Se trece prin sita si se serveste supa peste felii de piine prajita, presarata cu patrunjel tocat marunt Mod de servire Se pot adauga oua fierte pe feliile de piine
Reţetă de pe www.retete-bune.com