chefal saramura
Pagina 2 din 5
... uleiul incins.Se servesc cu saramura calda si mamaliguta. Pofta buna ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... -un vas acoperit. Se prepara saramura din 200 ml de apa ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Poti incerca si varianata cu hrean sau pe cea cu plante aromate. Ingrediente : 5 kg castraveti, o legatura de marar uscat, cinci - sase radacini de hrean potrivite, apa, sare (proportia este de o lingura cu varf de sare la un litru de apa), piper boabe. Preparare: - Spala bine castravetii, curata hreanul de coaja; - Pune castravetii in borcane curate (mici sau mari), pe un pat facut din marar uscat; - Daca folosesti borcane mici (800 de grame) imparte mararul uscat, egal, in borcane; -...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Fie ca e vorba de un sandvis obisnuit sau de un fel de mancare special, castravetii murati isi gasesc cu usurinta locul pe masa. Ei reusesc sa completeze perfect o masa cu feluri de mancare dulci, precum diversele tipuri de tocanite sau mancarea de fasole. Ingrediente: 8 kg castraveti 5 litri de apa, 100g sare, usutroi, foi de dafin, frunze de telina, boabe de mustar Mod de preparare: Spala castravetii si pune-i cat mai inghesuiti in borcane, adaugand boabele de mustar si cateii de usturoi....
Reţetă de pe retete.eva.ro
Gogonelele se numara printre cele mai iubite muraturi si nici nu ne inchipuim o iarna fara a le avea pe masa. Iata o reteta simpla: Ingrediente: 10 kg gogonele 5 kg apa 125 g sare usturoi morcovi si telina dupa gust 2 - 3 bucati de hrean Mod de preparare: Spala gogonelele si asaza-le in borcane mari, adaugand printre ele felii de morcovi, frunze si radacina de telina, usturoiul si hreanul, pe care il pui cat mai aproape de gura borcanului. Fiebe apa cu sarea si toarn-o peste gogonelele...
Reţetă de pe retete.eva.ro
O reteta de vara, menita sa utilizeze castravetii ce se pregatesc sa dea in copt si sa domoleasca pofta de muraturi. Asadar, o reteta de muraturi instant, gata intr-o saptamana, pentru a va bucura mai repede de acesti castraveti murati-cruzi. Portii: 2,5 kilograme Timp de preparare: 40 de minute (plus 1 saptamana) Ingrediente: 2,5 kilograme castraveti de sezon (nu de sera) 5 linguri de sare mare 8 catei de usturoi 1 lingura boabe de mustar 1 lingura boabe de piper 3 foi de dafin 2-3 tulpini...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
1.Pestele se curata de intestine,de solzi(pe cai mici ,daca dorim ,ii putem lasa cu tot cu solzi),se cresteaza in partea de sus unde carnea este mai groasa,se spala,se scurge bine si se indulceste cu un praf de sare grunjoasa.Dupa ce au stat ceva timp la sare(cateva minute sau se poate indulci cu sare de seara pentru a doua zi),se frig pe gratarul cu carbuni,pe ambele parti,alaturi de rosii.Cu dosul lamei unui cutit se razuie arsura care ramane,dupa coacere. 2.Rosiile coapte,se curata de...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... -l cu tot cu coaja la saramura doar sa-i dea gust. Punem ... 1/2 patrunjel tocat. Lasam sa scada saramura un pic cam la jumate ... zeama ramasa in folie, punem saramura si dam la cuptor inca ... doriti puteti aseza pestele in saramura si-l mai lasati 1 min sa ... compozitia dupa ce a fost fiarta. Saramura este buna atat rece cat ...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
... (platou) si deasupra se toarna saramura obtinuta. Peste tot se pune ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Pestele se curata, se spala, se sareaza si se frige pe un gratar sau o plita presarata cu sare. Se prepara un sos din suc de rosii, mujdei de usturoi, ulei, cimbru, piper si sare. Acest sos se toarna peste peste si se tine la cald cca 15 minute. Se consuma cu mamaliguta calda. - 1,5 kg peste, 250 ml suc de rosii, 50 ml ulei, 25 g usturoi, 1 fir de cimbru, piper macinat, sare dupa gust. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta reteta!
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... este gata, se adauga in saramura si se lasa sa mai ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se curata pestele, se spala si se cresteaza pe spate in 3-4 locuri. Se sareaza bine si se lasa sa stea asa 30 minute. Se pune apoi pe gratar sau pe o tabla pe care s-a presarat sare impreuna cu rosiile si ardeii capia. Se frige pe toate partile. Cand este fript, pestele se pune intr-o farfurie adanca, iar deasupra lui se pun rosiile fripte taiate felii si ardeii capia curatati de coaja si taiati fasii. Deasupra se adauga multa apa calda, in care s-a pus putin mujdei de usturoi si un ardei...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se fierbe pieptul de pui crud pana devine moale. Se taie marunt si pieptul de pui fiert si pieptul de pui afumat.Se aseaza intr-o oala medie, iar peste se pun ciupercile scoase si scurse in prealabil din saramura. Se adauga piper supa gust. Se rade branza Asiago maturata peste acest amestec si se baga in cuptorul preincalzit la 180 grade. Dupa 10 minute se adauga si sucul de rosii dupa gust. Se mai lasa inca 2-3 minute in cuptor. Se serveste cald.
Reţetă de pe retete.eva.ro
... care am scurs in prealabil saramura. Intr-o tigaie de teflon cu ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... mica, 1 castravete mic murat (in saramura sau in otet), sare, piper ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... (de la congelator sau din saramura),3 cepe, 150 g hribi, 100 g orez ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Pentru inceput, se pregateste dressingul, amestecand omogen zeama de lamaie, mustarul si uleiul de masline extravirgin. Se prajeste painea (la toaster sau pe plita), apoi se freaca bine cu catelul de usutori, sa se imbibe cu aroma lui.Painea se taie in cubulete si se pune in farfuria in care se doreste sa se serveasca salata si se stropeste cu 1/3 din dressing. Deasupra de paine se pun bucatele de peste afumat fara piele (dupa preferinta pestele se taie sau se rupe, eu l-am rupt in bucati)....
Reţetă de pe retete.eva.ro
Intr-un castron ,se amesteca urda coaja de lamaie caperelehreanul ,mararul si ceapa si se adauga si pestele afumat.Intinde pe o suprafata pudrata cu faina un pachet cu foi de placinta,astfel incat sa rezulte un dreptunghi mai mare ca cca 5cm decat fileul de peste,si cu o grosime de cca 5mm.Pune aluatul pe o tava de copt tapetata,presara pesmet in mijloc si aseaza un fileu de peste in mijloc.Asezoneaza .Intinde amestecul de urda peste peste si acopera cu celalalt pachet de foi de placinta, ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Toaca marunt caperele, frunzele de oregano si usturoiul. Pune-le într-un bol, toarna jumatate din cantitatea de ulei, zeama si coaja de lamâie. Asezoneaza cu sare si piper. Într-un bol mare, pune crevetii si adauga doua linguri cu ulei de masline. Asezoneaza cu sare si piper. Însira crevetii pe tepuse de metal, pune-i pe gratarul bine încins si întoarce-i o data. Lasa-i aproximativ trei minute pe fiecare parte sau pâna când sunt bine facuti. Ia crevetii de pe gratar, scoate-i de pe...
Reţetă de pe retete.eva.ro