Cauta in 21.294 retete
... uleiul incins.Se servesc cu saramura calda si mamaliguta. Pofta buna ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... -un vas acoperit. Se prepara saramura din 200 ml de apa ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... , iar peste el se pune saramura obtinuta. Se orneaza cu o felie ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... crengi de marar. Se toarna saramura fierbinte si se leaga cu ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Poti incerca si varianata cu hrean sau pe cea cu plante aromate. Ingrediente : 5 kg castraveti, o legatura de marar uscat, cinci - sase radacini de hrean potrivite, apa, sare (proportia este de o lingura cu varf de sare la un litru de apa), piper boabe. Preparare: - Spala bine castravetii, curata hreanul de coaja; - Pune castravetii in borcane curate (mici sau mari), pe un pat facut din marar uscat; - Daca folosesti borcane mici (800 de grame) imparte mararul uscat, egal, in borcane; -...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Fie ca e vorba de un sandvis obisnuit sau de un fel de mancare special, castravetii murati isi gasesc cu usurinta locul pe masa. Ei reusesc sa completeze perfect o masa cu feluri de mancare dulci, precum diversele tipuri de tocanite sau mancarea de fasole. Ingrediente: 8 kg castraveti 5 litri de apa, 100g sare, usutroi, foi de dafin, frunze de telina, boabe de mustar Mod de preparare: Spala castravetii si pune-i cat mai inghesuiti in borcane, adaugand boabele de mustar si cateii de usturoi....
Reţetă de pe retete.eva.ro
... este gata, se adauga in saramura si se lasa sa mai ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Gogonelele se numara printre cele mai iubite muraturi si nici nu ne inchipuim o iarna fara a le avea pe masa. Iata o reteta simpla: Ingrediente: 10 kg gogonele 5 kg apa 125 g sare usturoi morcovi si telina dupa gust 2 - 3 bucati de hrean Mod de preparare: Spala gogonelele si asaza-le in borcane mari, adaugand printre ele felii de morcovi, frunze si radacina de telina, usturoiul si hreanul, pe care il pui cat mai aproape de gura borcanului. Fiebe apa cu sarea si toarn-o peste gogonelele...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... (platou) si deasupra se toarna saramura obtinuta. Peste tot se pune ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
2 kg peste, 50 ml ulei,1 legatura verdeata, boia de ardei, sare, ardei iute Mod de preparare: Pestele se curata de solzi si intestine, se spala, se scurge, apoi se frige pe un gratar incins uns cu grasime, pe ambele parti, pana se patrunde bine in interior. Saramura se pregateste cu apa calda, ulei, boia, ardei iute taiat marunt; se lasa sa fiarba si se adauga peste pestele fript, continuand firberea inca 5 minute. La servire se adauga verdeata taiata marunt.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
O reteta de vara, menita sa utilizeze castravetii ce se pregatesc sa dea in copt si sa domoleasca pofta de muraturi. Asadar, o reteta de muraturi instant, gata intr-o saptamana, pentru a va bucura mai repede de acesti castraveti murati-cruzi. Portii: 2,5 kilograme Timp de preparare: 40 de minute (plus 1 saptamana) Ingrediente: 2,5 kilograme castraveti de sezon (nu de sera) 5 linguri de sare mare 8 catei de usturoi 1 lingura boabe de mustar 1 lingura boabe de piper 3 foi de dafin 2-3 tulpini...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
1-2 platici (1,5-2 kg.), o capatina de usturoi, doua linguri de untdelemn, doi ardei iuti, sare, apa Mod de preparare: Se curata pestele de solzi, se scot intestinele, se taie capul si coada, se spala in apa rece si se pune pe un prosop curat pentru a se scurge de apa. In timp ce pestele se scurge de apa, pe aragaz se pune la incins o tabla, pe care se presara sare pana la acoperirea suprafetei tablei. Pina se incinge bine tabla, se ia pestele si se fac crestaturi cu un cutit bine ascutit la...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1.Pestele se curata de intestine,de solzi(pe cai mici ,daca dorim ,ii putem lasa cu tot cu solzi),se cresteaza in partea de sus unde carnea este mai groasa,se spala,se scurge bine si se indulceste cu un praf de sare grunjoasa.Dupa ce au stat ceva timp la sare(cateva minute sau se poate indulci cu sare de seara pentru a doua zi),se frig pe gratarul cu carbuni,pe ambele parti,alaturi de rosii.Cu dosul lamei unui cutit se razuie arsura care ramane,dupa coacere. 2.Rosiile coapte,se curata de...
Reţetă de pe retete.eva.ro
1,5 kg crap, 100 gr. rosii in bulion, 50 ml Mod de preparare: Pestele se curata, se despica pe burta, se spala. Se detaseaza burta, se taie in bucati care, dupa ce se ung cu ulei, se condimenteaza su sare, piper si cimbru. Se frig pe o plita sau pe un gratar. Dupa ce s-au fript, se asaza pe un platou. Se fierb 300 ml apa cu sare. Uleiul ramas si rosiile in bulion se amesteca cu usturoiul pisat. Apa fiarta se toarna peste peste, apoi se adauga sosul de rosii si usturoiul.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 kg. crap, o lingurita ulei, 1 buc. ardei iute, sare Mod de preparare: Crapul curatat si spalat se taie in doua de-a lungul sirei spinarii, se sareaza si se lasa sa se zvinte. Se pune pe gratarul uns cu ulei si incins si se rumeneste pe ambele parti, apoi se aseaza intr-un castron. Separat, se fierbe apa cu sare si se pune ardeiul taiat marunt. Se toarna fierbinte peste peste. Se acopera castronul cu un capac si se lasa 5-10 minute. Mod de servire Se serveste cu mamaliguta calda
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... -l cu tot cu coaja la saramura doar sa-i dea gust. Punem ... 1/2 patrunjel tocat. Lasam sa scada saramura un pic cam la jumate ... zeama ramasa in folie, punem saramura si dam la cuptor inca ... doriti puteti aseza pestele in saramura si-l mai lasati 1 min sa ... compozitia dupa ce a fost fiarta. Saramura este buna atat rece cat ...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
... (platou) si deasupra se toarna saramura obtinuta. Peste tot se pune ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
1,5 kg peste, 250 ml suc de rosii, 50 ml ulei Mod de preparare: Pestele se curata, se spala, se sareaza si se frige pe un gratar sau o plita presarata cu sare. Se prepara un sos din suc de rosii, mujdei de usturoi, ulei, cimbru, piper si sare. Acest sos se toarna peste peste si se tine la cald cca 15 minute. Mod de servire Se consuma cu mamaliguta calda
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Pestele se curata, se spala, se sareaza si se frige pe un gratar sau o plita presarata cu sare. Se prepara un sos din suc de rosii, mujdei de usturoi, ulei, cimbru, piper si sare. Acest sos se toarna peste peste si se tine la cald cca 15 minute. Se consuma cu mamaliguta calda. - 1,5 kg peste, 250 ml suc de rosii, 50 ml ulei, 25 g usturoi, 1 fir de cimbru, piper macinat, sare dupa gust. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta reteta!
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... este gata, se adauga in saramura si se lasa sa mai ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro