Cauta in 20.697 retete
se curata bine ciupercutele ,se taie codita si in ele punem cate un cubulet de cascaval,le asezam in tava si le dam la cuptor la foc mare,cand sunt gata le asezam pe platou este frunze de salata si le ornam cu ciupercute.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Varianta I : 1 kg ardei iute 1 l otet de 9 grade 8 lgt rase de zahar alb sau brun 4 lgt rase de sare pentru muraturi 4 lgt bobite de mustar piper boabe foi de dafin Se aleg ardeii, se spala si se aseaza in borcane de 400 gr. Se pune in fiecare borcan : otet rece, nefiert direct din sticla pana la jumatatea borcanului, 1/2 lgt boabe de mustar, 1 lgt rasa de zahar, 1/2 lgt rasa de sare, piper, foi de dafin dupa gust. Se completeaza restul borcanului de jumatate cu apa si se capacesc. Daca...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
12 kg de vinete 2 kg ardei galben (cei de umplut de ex) 2 kg gogosari 2 kg ardei capia(rosu) 1 1/2 ulei (pt prajit)1/2 ulei (pt deasupra in borcan) 4 kg rosii 3 kg ceapa 1 litru suc de rosii sare,piper,foi de dafin. Vinete,ardeiul galben,gogosari de coc si se curata de coaja se lasa la scur (eventual pina a doua zi)dupa care se toc marunt. Ceapa se curata se toaca mic(patratele) si ardeiul capia la fel.Se pune intr-o cratita mare ulei( 1 1/2)la incins dupa care se adauga ceapa si la 15 minute...
Reţetă de pe sella-koch.blogspot.com
1 portocala, 1/4 ceasca zahar pudra, 2 linguri gelatina de coacaze, 1 borcan compot de cirese, 1 lingurita nuci taiate, 2 mere, 50g stafide, 100g frisca Mod de preparare: Portocala taiata feliute subtiri se amesteca cu zaharul, ciresele din compot, merele taiate cubulete, stafidele oparite, gelatina de coacaze si nucile. Se asaza intr-un castron. Se acopera cu frisca. Se tine la rece o ora.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Este curios, dar smantana lichida suporta fierberea, mai bine decat smantana ingrosata. Smantana ingrosata la fierbere devine lichida, iar smantana lichida o putem reduce pe foc rapid, pana la consistenta pe care o dorim. Daca doriti o consistenta groasa, timpul recomandat de fierbere pentru smantana lichida este intre 15-18 minute. Dar, smantana lichida lejera, cu 15%MG (materii grase) sau mai putin nu suporta fierberea.Aceasta smantana se ajuta la preparatie numai in ultimul moment.
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
10 vinete mari, 10 gogosari, 15 ardei grasi, 4 kg rosii, 1 kg ceapa, 1/2 l ulei, sare Mod de preparare: Se coc vinetele, gogosarii si ardeii, se curata si se lasa sa se scurga. Se inlatura cotoarele si toate semintele de la ardei si gogosari si se taie ca taiteii. Vinetele se toaca. Ceapa taiata pestisori, se pune la prajit cu uleiul pana incepe sa se moaie. Se adauga vinetele tocate, gogosarii si ardeii taiati, precum si zeama de la cele 4 kg de rosii fierte si strecurate. Se sareaza. Se...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Inapoi la pagina principala despre paste. Pappardelle  paste lungi, cu forma de panglica avand latimea intre 0.8 si 30 mm, mai late decat pastele fettuccine sau tagliatelle. Se comercializeaza uscate sau proaspete, iar capetele pot fi zimtate (mai ales pentru varianta proaspata). Se folosesc cu sosuri din carne de vanat, in principal, iar varianta proaspata a acestor paste este foarte populara in Italia. Exista chiar un festival numit Sagra della pappardella al cinghiale (Sarbatoarea ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
10 ardei capia rosii sau cat doriti 1 ceapa mare 4-5 catei mari de usturoi 1/2 legatura marar 1 legatura patrunjel 1/2 frunze de la o telina coriandru piper boabe cimbru 1 lingura rasa de sare mare pentru muraturi ardei iute fara samburi taiat felii optional Calim usturoiul zdrobit in ulei de masline impreuna cu boabe de coriandru, adaugam apoi ceapa rosie macinata si lasam sa-si schimbe culoarea. Urmeaza ardeiul dat prin masina de tocat impreuna cu verdeata. Am fiert vreo 50 de minute cat...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
... sa il ascult in vara, cand ne-a vizitat metropola. Si mai ... jur! Personal am o mare satisfactie cand cineva incearca retetele propuse de ...
Reţetă de pe bucatariacorinei.blogspot.com
Ceapa se curata sub un robinet intr-un curent de apa. In felul acesta se evita lacrimarea ochilor si se ia din usturimea cepei. Se taie felii groase care se sareaza si se rumenesc usor intr-o tigaie cu untdelemn. Cind sint gata, se toarna in salatiera impreuna cu uleiul in care au fost rumenite, se gusta de sare si se stropesc cu zeama de lamiie. Cine doreste poate presara putin piper negru. Se consuma rece, imediat. - 8 cepe albe, 3-4 cepe rosii, ulei, 2 linguri zeama de lamiie, eventual...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Portocala taiata feliute subtiri se amesteca cu zaharul, ciresele din compot, merele taiate cubulete, stafidele oparite, gelatina de coacaze si nucile. Se asaza intr-un castron. Se acopera cu frisca. Se tine la rece o ora. - 1 portocala, 1/4 ceasca zahar pudra, 2 linguri gelatina de coacaze, 1 borcan compot de cirese, 1 lingurita nuci taiate, 2 mere, 50 g stafide, 100 g frisca. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta reteta!
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Duminica dimineata trecuta m-a invitat al meu sot sa iesim la o plimbare prin Bucurestiul inzapezit. Am acceptat cam greu, ce-i drept, dar tare bine mi-a parut ca m-am lasat induplecata. In plimbarea noastra am inclus doua obiective: parcul Herastrau si parcul Moghioros, urmand sa luam masa de pranz la mama-soacra in Drumul Taberei. Desi frigul si ninsoarea abundenta ne-au zadarnicit multe
Reţetă de pe dana2dor.blogspot.com
... fiarba 10-20 min., pina cand garnitura respectiva este fiarta. Se ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Toate ingredientele se toaca la dimensiuni de 2-3 cm, se amesteca bine si se pun in borcan, butoi. Otetul se fierbe cu sarea, foile de dafin, piperul si cu apa la un litru de otet 1 1/2 apa. Cind otetul a fiert se toarna peste zarzavaturi si se acopera cu capacul. Dupa 2-3 zile, salata se poate servi. - Morcov, ardei gras, gogosari, fasole verde, conopida, castraveti, ardei iute, hrean, telina - radacina, frunze, gogonele, sfecla rosie, varza rosie, sare, otet, apa, foi de dafin, piper,...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se curata si se taie ceapa marunt, morcovii se spal
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se caleste ceapa tocata in untdelemn, se adauga pe rand morcovii, ardeii, fasolea si vinetele. Se amesteca toate si se fierb cam 3/4 ore, apoi se adauga 3,5 kg rosii curatate de coaja si taiate. Se fierbe totul 1-2 ore. Ghiveciul se pune fierbinte in borcane, care se fierb 1 ora in aburi. - 1,5 kg ceapa, 3/4 l ulei, 2 kg morcovi curatati si taiati rondele, 2 kg ardei taiati marunt, 2 kg fasole verde rupta bucatele, 5 kg vinete curatate de coaja si taiate cubulete, 3,5 kg rosii curatate de...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se curata si se spala ceapa pestisori si se pune cu uleiul sa sticleze. Se adauga apoi gogosarul, ardeiul (curatat de cotoare si seminte si taiat cubulete) si vinetele curatate crude de coaja si taiate cubulete. Se lasa sa se inmoaie bine ardeiul si gogosarul, iar la urma se adauga bulionul, foile de dafin, piperul si sare, dupa gust. Se lasa sa mai dea citeva clocote, apoi se pun in borcane. - 1 1/2 kg gogosari, 1 1/2 ardei, 1 kg vinete, 1 kg ceapa, 1/2 l ulei, 1 litru bulion, 3-4 foi de...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se curata vinetele, gogosarii, ceapa, usturoiul, dupa care vinetele se taie in cubulete de 2-3 cm, iar gogosarii, usturoiul si ceapa se taie fideluta si se calesc in ulei (fiecare ingredient separat). Rosiile se dau prin masina de separat seminte, iar sucul de rosii se amesteca cu otetul sarea si zaharul. Dupa ce avem toate ingredientele pregatite, se vor pune in fiecare borcan cate 2 linguri de amestec de suc cu 2 frunze de telina si o frunza de dafin, dupa care se aseaza in straturi...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Inainte de Craciun, cand cautam retete pentru Casuta de turta dulce ... urmeze o reteta complicata de turta, cand casuta se poate construi la ... placa, e de succes mai ales cand aveti pitici printre invitati. Tipareste ...
Reţetă de pe gospodini.blogspot.com
... , mustarul, apa, usturoiul si rozmarinul. Cand s-a omogenizat amestecul, adagati si ardeiul ...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com