Cauta in 16.331 retete
Se spala pestele, apoi se decapiteaza si se scot maruntaiele. Se spala bine si cu atentie fara ai zdrobi se adauga intr-un bol . Se completeaza cu apa pentru a fi desarati pentru o ora , dupa care se scurge apa si se clatesc in doua ,trei ape . Morcovul se curata , se spala si se da prin razatoare.Ceapa rosie se curata ,se spala si se taie in doua pe lungime, apoi fiecare jumatate se taie fidelute pe verticala, pentru a obtine semicercuri.O lamaie se taie in doua pe lungime, apoi se taie ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
1. Am spalat si curatat de codite toate fructele pe care le-am folosit ca decor (capsuni, mure si coacaze rosii), apoi le-am lasat la scurs într-o strecuratoare (am folosit si prosoape de hârtie pentru a le usca foarte foarte bine) Am luat o lamâie potrivita, am spalat-o si am dat-o pe razatoare. De asemenea, am stors si sucul de la lamâie. 2. Deasupra unui bol, într-o strecuratoare mai mica, am pus rând pe rând 8 linguri de dulceata de zmeura si am pisat-o pâna ce am obtinut un...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... , 50 g masline verzi, 50 g masline negre Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... ton, un peste cod, icre negre, porumb, salata verde, bulion. Livrare ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Curatam feliile de paine de coaja si 300g de miez de paine amestecam cu 75 g unt pana cand se inmoaie si formam astfel primul blat. La fel am procedat si cu blatul doi, in schimb, la blatul trei mi-au ramas doar cojile si le-am folosit pe cele de la o singura paine. Le-am inmuiat cu putin lapte caldut prima data, vreo 100ml, apoi cu putin unt, 50g si am format blatul trei. Nu o sa va vina sa credeti dar am cumparat pentru prima data branza Philadelphia. Mi se parea enorm de scumpa si ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Ananasul, para, piersicile si banana se curata, rand pe rand, de coaja si se taie in diverse forme,de preferat ,longitudinal. Strugurii, capsunile si murele se spala bine de praf sub jet de apa rece. Se iau frigaruile si se infig cu grija fructele, alternandu-le dupa preferinta. In continuare se pregateste siropul pentru fructe.Intr-un vas, turnati zaharul si o jumatate de ceasca de apa. Fierbeti pe foc mic amestecand din cand in cand cu o lingura de lemn. Adaugati apoi paharul de vin, ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Eu am facut 2 aperitive ,"arici teposi",pentru a infinge betisoarele de bambus am folosit ananas ca e frumos ca decor,puteti folosi si portocala mai mare sau pepene galben .. Spalati legumele si fructele ,taiati cuburi mai mari sau rondele ,de exemplu castravetii rondele cu ajutorul unei forme de inimioara sau zimtata ca da frumos ca decor ,la fel si cu ardeii ,sau cuburi mai mari ,;mozzarela ,rosiile si maslinele si strugurii le lasati asa..apoi infingeti cate una pe fiecare bat pana...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Faina se amesteca cu untul,apoi cu zaharul,sarea,oul si cateva linguri de lapte caldut pentru a obtine un aluat potrivit pentru a putea intinde o foaie. Aluatul se pune intr-o forma cu peretii detasabil,se intinde putin si pe pereti si se coace. Umplutura se pregateste astfel: Gelatina se pune la inmuiat in putina apa rece. Galbenusurile impreuna cu 100 gr zahar si zeama de lamaie se pune la bain-marie.se adauga coaja de lamaie si apoi gelatina pentru a se dizolva complet.Se amesteca cu...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Fasolea se curata de codite, apoi se fierbe - nu foarte tare - in apa cu sare . Lasam sa se raceasca, timp in care preparam maioneza : doua galbenusuri + un praf de sare de lamaie + o lingura cu mustar, se mixeaza bine cu 350 ml ulei, adaugat putin cate putin ). Fasolea rece se taie marunt, mararul si patrunjelul se toaca , usturoiul se piseaza. Se pun toate peste maioneza si amestecam bine, apoi potrivim de sare si piper Este excelenta daca sta 30 minute la frigider inainte de a fi servita.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Cartofii se spala, se curata, iar se spala si se pun intregi la fiert in apa cu sare. Tonul se lasa la scurs, la fel si porumbul dupa ce-l clatim in mai multe ape. Maslinele le decojim si le taiem marunt. Dupa ce au fiert cartofii si s-au racit, ii taiem cubulete, ii amestecam cu ton si maioneza. Pe o farfurie alba-simbolizand ziua-montam salata ca pe un cerc plin generos, presaram porumb,apoi masline in mijloc. Aranjam frumos chipsurile in forma de petale, cu curbura in jos. Chipsurile sunt...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Orezul se pune la fiert in apa cu 1 lingura Delikat. Separat, se pun la fiert cartofii in coaja. Cand sunt fierti, se curata si se dau pe razatoarea mica. Ceapa curatata se toaca marunt si se pune la calit in margarina. Morcovii si telina se dau pe razatoarea mare. Maslinele se curata de samburi si se taie feliute. Orezul fiert se amesteca cu ceapa, cartofii, morcovii, telina, maslinele. Se adauga pesmet, 1 cana supa cu Delikat si verdeturile tocate marunt. Se pune boia de ardei, se sareaza...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se fierb fructele de mare in apa cu putina sare pana cand caracatita este moale (caracatita se verifica intrucat fierbe cel mai greu). Se strecoara si se lasa 10 minute la zvantat in strecurator. Se toaca salata si ceapa si se pun intr-un bol de salata. Se adauga porumbul, maslinele. Fructele de mare se pot toca (marunti) dar pentru aspect este mai frumos ramana si intregi. Se adauga si acestea in bol dupa care se potriveste de sare si piper se adauga uleiul de masline si lamaia. Se serveste...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Presara sare si piper pe ambele bucati de piept de pui. Încalzeste 2 linguri de ulei într-o tigaie si pune la prajit pieptul de pui. Taie apoi bucatile de carne si pune-le într-o tigaie mai mare. În cele 4 linguri de ulei ramase, pune la prajit si dovleceii. Scurge-i apoi de ulei folosind servetele de hârtie. Amesteca dovleceii, nautul, maslinele, anghinarea si parmezanul cu pieptul de pui. Înainte de servire, lasa-l la frigider aproximativ o ora.
Reţetă de pe retete.eva.ro
În primul rând alege, o tigaie mare si adânca, în care sa încapa buchetul de conopida decupat si sa mai ramâna în sus doi centimetri. E nevoie de acest lucru pentru ca buchetul de conopida sa se gateasca corect. Adauga în tigaie ceapa, usturoiul, restul de conopida taiata în bucatele si putin ulei de masline si lasa la prajit timp de 10 minute pâna ce ingredientele se înmoaie si capata o nuanta aurie. Adauga maslinele si patrunjelul si mai prajeste timp de 2 minute. Mai apoi, pune...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Taiem ceapa marunt ,radem morcovul si le calim. Cand ceapa este aurie iar morcovii moi adaugam ciupercile taiate bucatele si le calim impreuna cu ceapa si morcovul. Dupa aproximativ 5-10 minute (5 minute la foc iute, 10 minute la foc lin) punem peste ciuperci o cana de apa, boiaua (eu folosesc boia dulce) si restul de condimente. Lasam sa fiarba la foc mic cca 20-30 de minute ciupercile proaspete (de aceea si ziceam o cana jumate de apa pt ca va scadea foarte tare la fiert si mai trebuie ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
1. Curata radacinile de telina si razuieste-le. 2. Prepara maioneza pisând bine cu furculita fructul de avocado si amestecându-l cu ulei de masline, zeama de lamâie si mustar. 3. Amesteca telina razuita cu maioneza prosapata din avocado, maslinele, rodia si condimenteaza dupa gust cu sare, piper, nuci si frunze de patrunjel.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se fierb cartofii, dar trebuie sa aveti grija sa nu se sfarâme. În paralel cu acestia, se fierb si ouale de prepelita. Dupa ce sunt gata cartofii, se taie cubulete si se lasa la racit. Într-un vas mare se pun: cartofii, ouale întregi, maslinele, ceapa taiata subtire, si felii din ardeiul murat. Se asezoneaza cu ulei, de preferat de masline, otet, sare si piper. Pofta buna!
Reţetă de pe retete.eva.ro
Mai întâi faci aluatul, amestecând apa calduta cu drojdia si zaharul. Lasi 10 minute sa creasca, apoi pui într-un vas faina, sarea, uleiul si drojdia crescuta. Vei obtine un aluat omogen, pe care îl lasi timp de o ora la cald, ca sa creasca. Întinde aluatul într-un blat cu forma sferica sau în forma pe care o are tava de copt. Pune aluatul în tava, unge-l cu suc de rosii, apoi adauga feliile de salam uscat, mozzarella si maslinele si lasa la copt timp de 25 de minute. Când pizza...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Cartofii se taie felii subtiri, ceapa se taie julienne, iar rosiile cherry se taie jumatati. Intr-un castronel se pun cartofii, ceapa verde, maslinele, se amesteca usor sa nu sfaramam cartofii, apoi adaugam mixul de salata si rosiile cherry, scuturam usor castronelul, Din ulei si zeama de lamaie pregatim dressingul si il turnam peste salata. Dam gust cu sare si un praf de piper, apoi presaram putin oregano uscat. Se scutura lejer castronul, apoi se poate servi.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se incinge uleiul intr-o tigaie si se adauga ceapa, ardeii grasi, ardeiul iute, rosiile si usturoiul. Se gatesc la foc mic, amestecand frecvent, timp de 10-12 minute, pana se inmoaie. Se adauga cele doua vinuri, verdeturile si piperul si se da in clocot. Se fierb incet, fara clocot, amestecand ocazional, alte 10-12 minute. Intre timp se fierb pastele conform indicatiilor de pe ambalaj, in multa apa cu sare. Se scurg bine pastele si se impart intre bolurile individuale. Se adauga in tigaie ...
Reţetă de pe retete.eva.ro