bucataria turceasca corabioare
Pagina 5 din 5
Specialitatea asta tunisiana, am devorat-o in excursia in desert, cand am oprit la Matmata, la un restaurant berber. Mancarea se mai numeste si "Fatima's little fingers", Fatima Zahra fiind fiica lui Mahomed, iar "the hand of Fatima" este folosita in tarile musulmane pe post de pendantiv, breloc sau chiar se vopseste pe peretii casei, pt ca pazeste de deochi. Reteta am gasit-o pe wiki. Ingrediente: - 500g de carne de pui tocata - 4 oua - 2 linguri de parmezan - condimente de la mama lor din...
Reţetă de pe gospodini.blogspot.com
... de raft, sunt nelipsite din bucataria mea. 1. Paste Aici e o categorie mai ... si ulterior a devenit nelipsita in bucatarie. Desi folosesc si fasolea uscata ...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
... initiat de Jurnalul National - Povestile Bucatariei Romanesti Asa cum v-am mai ... - Surpriza - Carti din colectia Povestile Bucatariei Romanesti au plecat catre : Carp ... Vesele Suteu Paul Bogdan - Bucatar Alte carti vor fi transmise catre ... -va in promovarea traditiei si a bucatariei romanesti alaturi de Jurnalul National ...
Reţetă de pe bucatariaromaneasca.blogspot.com
... viitorul buctariei. nu, nu este bucataria moleculara sau vreo alta tehnica ... un departament format din trei bucatari cu stele michelin si experienta ... posibilitatea de a invata din experiente. bucatarul alege ingredientul principal, tipul de ... de mancare. astfel rezultatele muncii bucatarului se pot invarti intr-un ... conform regulilor create de toti bucatarii din lume care au creat ... unde...
Reţetă de pe wineandknives.blogspot.com
Corabioare, reteta culinara, modalitate de preparare reteta, instructiuni pentru gatit
Reţetă de pe www.retete-bune.com
In perioada 20 - 26 noiembrie, se va desfasura Saptamana Bucatariei Italiene in lume. In acest cadru, la data de 22 noiembrie, ICE - Agentia Italiana pentru Comert Exterior organizeaza, la Athene Palace Hilton, prima editie a evenimentului ,,Degusta Italia". Evenimentul, care include o prezentare cu degustare de vinuri si produse alimentare Made in Italy, [&] Post-ul Saptamana bucatariei italiene in lume apare prima data in Retete Haplea .
Reţetă de pe hapleablog.wordpress.com
2-3 catei usturoi, 1 l iaurt, 3 castraveciori verzi, o legatura de marar Mod de preparare: Se piseaza usturoiul, se curata partial castravetii si apoi se rad pe o razatoare mare sau se fac cubulete foarte mici. Mararul se toaca fin. Se adauga iaurtul si sarea, dupa care se amesteca toate ingredintele. Mod de servire Se serveste la mancarurile grase, in special de berbec.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Bautura de capatai a Turciei si tarilor inconjuratoare, raspandita pe teritoriul vechiului Levant si purtata de turci prin intrega regiune balcanica, ayran -ul se remarca prin prospetime si savoare fiind o bautura deosebita pentru temperaturile ridicate. Aparitia ayran -ului este inca neclara insa se stie ca a fost remarcat in preajma crescatoriilor de oi si capre unde iaurtului i s-a adaugat sare pentru a-l conserva, oprindu-i procesul de fermentatie. Unele surse sustin insa ca turcii au ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Pentru 10 portii: Mod de preparare: Apa si zaharul se fierb, amestecand din cind in cind. Din serbetul care fierbe se pica o picatura pe o unghie. Daca pe unghie nu curge in stinga sau in dreapta, inseamna ca serbetul e gata. Din faina, oua si sare se face un aluat. Se framinta pana devine ca lobul urechii de moale. Din aluat se rup bucati de marimea unei cepe medii. Bucatile astfel rupte (30) se intind (aceste foi se numesc yufca) la marimea tavii care se va folosi. Se foloseste amidon la ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Aliment sezonier in tarile in care antotimpul rece alterneaza cu cel cald, inghetatei ii revine tot timpul rolul de regina, sensibila si capricioasa, a deserturilor. In spatele unei inghetate de buna calitate dincolo de ingrediente, bineinteles sta masina de inghetata. Adevarata inventie care a facut posibila inghetata. Masina de inghetata a fost inventata in secolul XIX in Statele Unite, spatiul in care familiile bogate ce dispuneau de ferme si proprietati intinse, plateau taietori de ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Este indicat sa se macine cafeaua in cantitati mici, pentru ca aceasta sa nu-si piarda aroma; se pastreaza in cutii de metal sau borcane bine inchise cu capac. Cafeaua cea mai aromata se prepara din boabe de cafea macinate fin, ca o faina, in masini speciale. Intr-un ibric se pune cafea, in functie de numarul persoanelor, impreuna cu zahariul respectiv si se dilueaza cu apa fierbinte, masurata cu cescuta de cafea. Ibricul se trece pe foc si cafeaua se amesteca cu lingurita, pina cind da in ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se incinge uleiul in oala, se adauga faina si se rumeneste un pic. Se toarna sucul de rosii, se da in clocot. Se adauga sarea, piperul, oregano si busuiocul, se da focul incet si se adauga laptele. Se lasa la foc mic inca 5 minute. Se serveste cu cascaval ras sau cu o lingura iaurt sau smantana. - 1 lingura ulei, 1 lingura faina, 1 l suc de rosii, 250 ml lapte, 1 lingurita busuioc uscat (sau o lingura busuioc proaspat, tocat), 1 lingurita oregano uscat (sau o lingura oregano proaspat, tocat),...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Printr-un geamlac, la 'Stanbul Vezi gospodina cu bentita Cum taie carnea-n premabul La o gustoasa tocanita.
Reţetă de pe hapleablog.wordpress.com
Apa si zaharul se fierb, amestecind din cind in cind. Din serbetul care fierbe se pica o picatura pe o unghie. Daca pe unghie nu curge in stinga sau in dreapta, inseamna ca serbetul e gata. Din faina, oua si sare se face un aluat. Se framinta pina devine ca lobul urechii de moale. Din aluat se rup bucati de marimea unei cepe medii. Bucatile astfel rupte (30) se intind (aceste foi se numesc yufca) la marimea tavii care se va folosi. Se foloseste amidon la intinderea yufcilor. Se amesteca untul...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Cafeaua turceasca se fierbe in ibric, fie la foc pe aragaz, fie la masina speciala de spirt. Adevarata cafea turceasca se fierbe insa pe spuza de carbuni. Pentru o cafea potrivit de tare si de dulce, se socoteste o lingurita de cafea si o bucatica de zahar de fiecare ceasca. - 2-3 feluri de cafea, zahar. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta reteta!
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se pune pe foc zeama de legume cu cea de lamaie si se fierbe in ea fasolea curatata si taiata bucati potrivite. Varza tocata se presara cu o lingura de sare, se opareste cu 1/2 ceasca de zeama de legume fierbinte si se framanta cu mana pana ce se inmoaie. Telina taiata betisoare se pune in zeama in care a fiert fasolea si se lasa sa fiarba incet cateva minute. Se scot legumele fierte si se lasa sa se raceasca. Rosiile se taie in 8, morcovii se dau pe razatoarea mica, iar castravetele se taie...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... una dintre "placerile vinovate" ale bucatariei romanesti. Pulpele de pui spalate ...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com