bezea
Pagina 4 din 5
Se amesteca nucile macinate cu zaharul, albusul-acum eu am pus jumatate din cantitatea din ceasca, ca v-am spus ca aveam patru albusuri...zaharul vanilat si faina. Trebuie sa se formeze ca un aluat pe care sa-l intinzi...cu toate cele doua albusuri nu s-a legat si-atunci, avand exprienta de la umplutura cu nuca si suc de portocala de la mucenici, mi-am zis sa procedez intocmai, astfel incat am stors repede o portocala mica si am adaugat sucul in compozitie si gata aluatul!!!... Am pus pe ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Prajitura cu prune si bezea Nu ma pot satura de ea Oricat de multa as manca Si nu e doar parerea mea. INGREDIENTE pentru blat 5 galbenusuri 150 gr zahar 50 ml ulei 100 ml lapte 150 gr de faina 1 plic praf de copt pentru umpluturaa 500 gr prune proaspete 3 linguri zahar pentru [&] Post-ul PRAJITURA CU PRUNE SI BEZEA apare prima data in Retete Haplea .
Reţetă de pe hapleablog.wordpress.com
6 albusuri, 450 gr. zahar pudra, 2 lingurite cafea solubila, faina Mod de preparare: Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul amestecat cu cafeaua si se bat in continuare pana cind se obtine o spuma tare. Se presara cu faina o tava si se pun gramajoare de spuma, mici cat o nuca, distantate intre ele. Se introduce tava in cuptor, la foc slab, pana se usuca bezelele. Se scot din tava cind sunt reci.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... si se pune compozitia de bezele chiar la baza; se aduna ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
6 oua 10 linguri apa minerala 6 linguri ulei 500 g zahar 250g faina 1 plic praf de copt 4-5 piersici galbenusurile le frecam cu 250g zahar, turnam treptat apa minerala, apoi uleiul si amestecam bine apoi punem faina si praful de copt. turnam compozitia in tava. piersicile le taiem felii si le asezam frumos peste compozitia de blat. introducem tava in cuptorul incalzit bine si o lasam aproximativ 15-20 de minute, cat sa fie blatul compt pe jumatate. intre timp batem bine albusurile cu 250g...
Reţetă de pe dianacakes.blogspot.com
3 banane, 150 g zahar, 1/4 baton vanilie, 4 linguri orez, 1/4 litru lapte, 2 bucati zahar, 2 oua, 1 lingura gelatina de fructe, 30 g unt Mod de preparare: Se prepara un sirop din 50 g zahar, vanilie si un pahar de apa, in care se inmoaie 5 minute bananele. Se scot si se raceste siropul. Se fierbe orezul 20 minute in lapte cu 2 bucati de zahar. Se desfac galbenusurile in siropul de banane si se amesteca cu orezul. Se asaza orezul movilita intr-o forma unsa, cu bananele puse de jur imprejur. Se...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... va vorbesc este o negresa cu bezea, negresa pe care mama o pregatea ...
Reţetă de pe bucatariacorinei.blogspot.com
pt blat 6 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri faina, 1/2 praf de copt albusurile se bat spuma, se adauga zaharul, se bate bine pana spuma devine lucioasa si nu mai curge, se adauga galbenusurile, apoi faina si praful de copt se coace blatul si se lasa la racit pt crema 4 galbenusuri, 150g zahar, 3 linguri faina, 300ml lapte, 200g unt, 3 plicuri zahar vanilat, 3 linguri cappuccino galbenusurile, zaharul, faina si lapte rece se amesteca bine, bine pana se desfac toate cocoloasele se pune crema pe...
Reţetă de pe dianacakes.blogspot.com
... restul de zahar, ca pentru bezele. Se scoate tava, se unge ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Tortul cu bezea si crema de vanilie Merge precum tramvaiul pe linie La orice ocazie, dragii mei La multi ani, Andreea! La multi ani, Andrei! INGREDIENTE pentru blatul de bezea 4 albusuri 150 gr zahar (eu am folosit zahar tos, se poate folosi foarte bine zahar pudra) 1 lingurita amidon 1 lingura zeama de lamaie [&] Post-ul TORT CIOCOLATOS CU BEZEA SI CREMA DE VANILIE apare prima data in Retete Haplea .
Reţetă de pe hapleablog.wordpress.com
... tos ramas pana cand rezulta o bezea tare. Cand blatul este gata ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Mi-a fost destul de greu sa incadrez aceste dulcegarii intr-o categorie. Le-as putea numi tarte, pentru ca au o baza de aluat si o umplutura. Le-as putea numi si fursecuri, pentru ca sunt mici si crocante. Cert este ca sunt delicioase si se potrivesc de minune langa o ceasca cu ceai, ori cafea, ori ciocolata... sau ce vreti voi. Reteta am gasit-o aici. Multumesc Dimitrana! Am facut insa o mica
Reţetă de pe dana2dor.blogspot.com
Multumesc, Mara draga pentru minunatia asta de prajitura. E una dintre retetele alea de lasat mostenire nepotilor, pe cuvant! Sa va bucurati de ea, dragilor. E usor de facut si extrem de buna! ? 6 oua 150 g unt 100 g nuci taiate (optional) 12 linguri zahar 7 linguri faina mere calite * se freaca untul cu 6 linguri de zahar, se adauga galbenusurile, faina si esenta de vanilie * se toarna in tava tapetata si se coace 5-8 minute * se scoate si se acopera cu un strat de mere calite * se bat ...
Reţetă de pe ada-milea.blogspot.com
Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul amestecat cu cafeaua si se bat in continuare pina cind se obtine o spuma tare. Se presara cu faina o tava si se pun gramajoare de spuma, mici cit o nuca, distantate intre ele. Se introduce tava in cuptor, la foc slab, pina se usuca bezelele. Se scot din tava cind sint reci. - 6 albusuri, 450 g zahar pudra, 2 lingurite cafea solubila, faina. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta reteta!
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se bat bine 4 albusuri spuma, se adauga 250 gr. zahar, se bat impreuna, se pu 2 lingurite de zeama si coaja rasa de la o lamaie.Compozitia trebuie sa fie destul de tare incat bezelele asezate pe tava sa nu se intinda. Se unge o tava cu unt, se presara cu faina, se pun bezelele cu o lingurita, potrivit de mari si se coc la foc foarte moale cam o jumatate de ora, avind grija sa nu se ingalbeneasca. Dupa ce s-au racorit putin, se scot cu un cutit din tava, si se servesc simple, fie lipite cate...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Sunteti blocati de nameti Si la magazin nu puteti s-ajungeti. Daca aveti oua si dulceata-n casa Iat-o prajitura utila si gustoasa.
Reţetă de pe hapleablog.wordpress.com
Albusurile se bat spuma. Se adauga zaharul, batind in continuare pina cind se intareste spuma. Se adauga apoi alunele date prin masina, ciocolata topita pe aburi si scortisoara, amestecind usor. Se pun bezelele pe o tava presarata cu faina si se coc la foc mic. Se scot din tava numai dupa ce s-au racit. - 4 albusuri, 250 g zahar pudra, 250 g alune, ciocolata amaruie, un virf de cutit scortisoara pisata. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta reteta!
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Blatul: Se bat spuma albusurile cu zaharul. Bezeaua se intinde pe hartie pergament sub forma de 2 discuri. Se coace la foc foarte mic 125 ?C timp de 1 1/2 ora. Crema: pe foc mic se amesteca galbenusurile cu zeama si coaja de lamaie pina se ingroasa. Untul se taie in bucatele mici si se amesteca in crema. Se lasa sa se raceasca. Crema se pune intre blaturi. Frisca se pune deasupra. Se orneaza cu felii de mandarine. - Blatul: 4 albusuri, 176 g zahar. Crema: 4 galbenusuri, 66 g zahar, zeama si...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Minunate si fara vanilie 5 albusuri circa 160 gr 200 gr zahar tos 200 gr nuca Un praf de sare 1 fiola esenta vanilie optional Nuca se rumeneste putin la cuptor astfel bezelele vor avea alt gust. Albusurile se lasa la temperatura camerei pentru o ora dupa care se adauga un praf de sare si cativa stropi de lamaie. Bezelele se fac foarte bine si cu albusuri congelate, acestea se scot de seara din congelator la frigider ca sa se dezghete treptat dupa care se lasa in bucatarie cateva ore. Se bat...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com