Cauta in 16.218 retete
... tigaia, adaugam un polonic din aluat, iar dupa ce s-a copt pe ... miere de albine. Clatitele de post cu halva se pot servi ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se încalzeste cuptorul. Se taie fiecare rosie pe din doua, iar fiecare jumatate de rosie trebuie golita în centru. Presara sare si piper pe fiecare rosie taiata. Pune într-o tigaie margarina vegetala si las-o pe foc sa se topeasca. Mai apoi, adauga usturoiul tocat. Tine pe foc aproximativ doua minute, dupa care adauga ciupercile maruntite. Gateste pâna când ciupercile sunt rumenite, dupa care adauga patrunjel, sare si piper, dupa gust. Amesteca si ia tigaia de pe foc. Adauga în tigaie...
Reţetă de pe retete.eva.ro
AICI AVETI PRIMA ETAPA AICI AVETI A DOUA ETAPA CARACTERISITCA ALUATULUI PENTRU COZONAC MOLDOVENESC: Citeste mai departe...
Reţetă de pe anishoara.blogspot.com
... omogenizare. Nu e nevoie sa framantati aluatul e suficient sa il amestecati bine. Daca nu le faceti de post puteti adauga lapte in loc ... pe suprafata de lucru , impartim aluatul in doua si intindem cate ... prea groasa. Taiem foaia de aluat in 8 triunghiuri aproximativ egale ( mai ... 8). Punem pe fiecare triunghi de aluat cate o lingura de gem. Nu ...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
... multe variante pentru a face un aluat pentru tarta . Daca avem ingrediente ... loc de 2 linguri de apa, aluatul devine mai rezistant si impermeabil. Ingrediente pentru o tarta, 400 g de aluat sau 8 tartelette : - 250 g faina - 125 ... apa rece, amestecati pana cand aluatul devine suplu si omogen. Aceasta ... trebuie sa depaseasca 5-7 minute. Daca aluatul este prea mult framantat, dupa ...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
... pas,cum se intinde acest aluat.Este foarte usor si rapid ... el. O. remarca foarte importanta ?_1. Aluatul este nevoie sa fie numaidecat ... gust . 2. Sa nu fie acoperit aluatul cu multa implutura, pentru ca ... opresc mai detailat in alt post, dar bunicile noastre au folosit ...
Reţetă de pe anishoara.blogspot.com
... teama sa preparati pasca cu aluat de cozonac (desi teama asta ... aceasta minune de pasca, fara aluat :))) ...am combinat o reteta din "Practic ...
Reţetă de pe savalaura.blogspot.com
... apa. Framantam si obtinem un aluat sfaramicios, dar omogen care in ... sa arate cam asa: Punem aluatul intr-o folie alimentara si dam ... pentru cel putin 3 ore. Impartim aluatul in 6. Presaram masa de lucru cu faina si intindem o foaie de aluat rotunda . Punem foaia de ... margarina si presam marginile . Indepartam aluatul care depaseste forma. Si intepam ... umplutura este rece coacem doar...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
... , clar! :P) Trebuie sa iasa un aluat destul de gros, pe care ... , draga Alina, pentru reteta de post absolut delicioasa...si inedita! ;) Am ... , ca tortul e intr-adevar de post!:D Crema asta caramel este, fara ... , cea mai buna crema de post pe care am gustat-o vreodata ...
Reţetă de pe savalaura.blogspot.com
... mai ales acum pe perioada postului. Copiilor le-au placut foarte ... de ora. Aplatizam bila de aluat cu mana si o asezam pe ...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
1. Încalzeste în prealabil cuptorul. 2. Opareste floretele de conopida în apa fiarta timp de câteva minute, dupa care lasa-le la scurs. 3. Condimentele se amesteca împreuna cu migdalele maruntite si se pun câteva minute într-o tigaie încinsa. 4. Dupa ce s-a scurs bine conopida, se da prin ulei si se pune în tigaia cu condimente. Se lasa pe foc înca câteva minute pâna se rumeneste putin conopida, timp în care se stropeste cu zeama si coaja de lamâie. 5. Se asaza conopida în...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Ceapa taiata marunt si ardei taiati cubulete se calesc cu ulei. În paralel, cartofii se curata, se taie cuburi si se adauga la legumele calite, acoperindu-se apoi totul cu apa. Toate legumele se lasa la fiert, dupa care se pun fasolea si porumbul fierte. Legumele se lasa pe foc pâna se amesteca aromele, se condimenteaza cu sare si piper. La final, dupa ce s-a stins focul, peste tocanita aburinda pusa în farfurie se presara partrunjel tocat marunt.
Reţetă de pe retete.eva.ro
... -ai hotarat sa tii intreg Postul Pastelui, insa foarte multe retete ... o lista cu retete dulci, de post, care vor satisface gusturile tuturor ... lamaie si portocala Budinca de post cu ciocolata Fursecuri cu fulgi ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Încinge uleiul de masline într-o tigaie. Caleste ceapa si usturoiul pâna încep sa se înmoaie, apoi adauga ciupercile. Prajeste-le pâna încep sa-si reduca volumul, timp de aproximativ 4 minute. Adauga spanacul si caleste, amestecând constant, timp de câteva minute, pâna ce spanacul se înmoaie. Toarna otetul amestecând constant pâna ce este complet absorbit, apoi adauga vinul alb. Micsoreaza flacara si lasa la fiert pâna ce vinul este complet absorbit. Adauga sare si piper dupa...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se amesteca drojdia cu 2 linguri de faina si 3-4 linguri de apa calduta. Se amesteca pana se obtine o pasta omogena, se lasa la dospit 10 minute. Se cerne faina, se adauga sarea ,drojdia si se amesteca. Se framanta bine pana obtinem un aluat care nu se lipeste da mana. Se lasa la crescut ,la caldura circa o ora. Se fac turtele de forma rotunda , se dau prin faina si se pun la copt intr-o cratita de tuci pe o parte si pe cealalta. Pofta buna!
Reţetă de pe retete.eva.ro
... m-a corupt si pe mine la aluatul asta :D E foarte misto si usor ... cand a facut snitele a pus in aluat si cascaval si cum ce ... mai trebuie altceva). Si facem aluatul: batem oul (sau ouale, daca ... , cat sa se faca un aluat fluid, nu lichid. Punem si ... care trecem carnea prin acest aluat si prajim pe ambele parti ...
Reţetă de pe droopis.blogspot.com
Un desert de post de-a dreptul pacatos. O prajitura cum alta nu ... , parfumata si suculenta, tarta de post cu pere si ciocolata este ... , in ciuda caracterului sau de post. Secretul acestui desert consta in ... mere. [/readalso] Reteta: Tarta de post cu pere Ingrediente: 3 pere mari ... parte a prajiturii iese curata, fara aluat pe ea, inseamna ca prajitura ... zahar pudra vanilat. Tarta de...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
În prima faza, se amesteca toate ingredientele si se framânta pâna se obtin o coca omogena. Pe o planseta, se întinde o foaie de 1 cm care se taie înn rotunduri cu ajutorul unui paharel de tuica. Aceste bucatele de coca se ung cu apa îndulcita cu zahar si apoi, peste ele, se presara nuca sfarâmata. În mijloc se aleaza o visina, stafida, etc., dupa care fursecurile se aseaza în tava si se baga la cuptor. Când sunt gata, prajiturelele se pudreaza cu zahar vanilat. Pofta buna!
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se taie ceapa marunt si se caleste în ulei, adaugând ciupercile taiate în bucati potrivite, sare si piper. Se lasa sa fiarba înabusit, pâna când scade zeama lasata de ciuperci. Se pun apoi cartofii taiati în bucati mai mici, putina apa, si se lasa sa fiarba pâna când sunt gata. Se presara patrunjel verde la servire. Este buna atât calda cât si rece.
Reţetă de pe retete.eva.ro