aluat cu untura
Pagina 2 din 5
Te-ar mai putea interesa:
cornulete fragede untura ardeal, saratele cu untura, cornulete cu untura, saratele chimen cu untura, aluat post placinte cartofi, aluat fraged post apa minerala, placinta branza sarata aluat turnat pufos, ciucalai untura, aluat de foi fragede, aluat de placinta fara drojdie
In vasul de framantare se adauga untura, apoi se adauga borsul incalzit, drojdia, sarea, coaja de lamaie si faina cat cuprinde sa iasa un aluat asemanator celui de cozonac ca si consistenta. Eu las cam jumatate de ora la crescut. Apoi intind foaia, tai in triunghiuri, pun umplutura si rulez. Se pune tava la cuptorul preincalzit, depinde de fiecare aragaz cat lasi, eu de exemplu, las circa 20-25 minute. Se pudreaza calde.
Reţetă de pe retete.eva.ro
... si drojdia, deasupra se pune untura ," sa-i tina cald" la drojdie ... se desprinde de pe maini . Aluatul este gata cand apasam pe ... la crescut 30 ". Din acest aluat se fac mucenicii, se impletesc ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... deosebita pentru ca era din aluat dospit. O aseza in tava si ... gr margarina sau 300 gr untura - 1 cubulet (25 gr) de drojdie ... . Pentru inceput, frecam margarina sau untura, care trebuie sa fie la ... framantam pana obtinem un aluat omogen. Impartim aluatul in 3 parti egale ... cea de-a 3a foaie de aluat. Se lasa prajitura la dospit ...
Reţetă de pe gospodini.blogspot.com
... o gaura in mijloc si adauga untura si uleiul de masline. Amesteca ... degetelor pana cand obtii un aluat sfaramicios. Adauga 7 linguri de apa ... apa. Formeaza o bila mare de aluat, bag-o intr-o punga si las ... foi de placinta din acest aluat, una pentru baza si alta ... si piper. Aseaza prima foaie din aluat intr-o tava tapetata cu untura si faina lasandu-o o bordura de 2cm ......
Reţetă de pe retete.eva.ro
... faina si peste ea adaugam untura,oul,smantana si praful de ... stins cu otet si incepem sa framantam aluatul.Este bine ca untura sa fie rece din frigider.Framantam foarte bine aluatul pana se desprinde usor de ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... ânzei. se framânta un aluat elastic care se lasa la ... bastonase potrivite si se învelesc în aluat. Se coc 30-35 minute ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... Inainte de incepe, untura trebuie sa fi stat in jur de ... , zaharul si sarea. Se adauga untura rece si se amesteca rapid ... rapid pana cand se omogenizeaza aluatul, fara insa a il framanta prea ... . Cand este gata, se imparte aluatul in 2, 3 sau 4 si se intinde ... o suprafata tapetata cu faina. Acest aluat este extrem de fragil si ... foaie. Este foarte important ca untura din...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... 20-30 de minute. Preparare aluat: Peste faina din castronul mare ... , mirodeniile, zaharul vanilat, se inchina aluatul si se framanta, usor pentru ... uleiul, putin cate putin si untura. Se continua framantatul pana cand aluatul de cozonac se dezlipeste de ... , pentru a iesi tot aerul din aluat. Astfel cozonacul va iesi fraged ... pufos. Cand veti vedea ca aluatul face basicute...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... , apa, ouale. Apoi se adauga untura topita cu sarea, zaharul si coaja de lamâie. Aluatul se framânta bine si ... ora. Dupa aceea se scoate aluatul si se fac bilute mici ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... piersicilor umplute Framânta un aluat din faina, unt si sm ... de copt. Unge formele cu untura (poti sa folosesti tava de briose), întinde aluatul pe forme si coace-l la ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... incluse la Crema), se imparte aluatul in doua parti. Dintr-o parte ... foaia). In cealalta parte de aluat se pune cacao, se intinde ... tort. - Blatul: 250 g zahar, 50 g untura, 600 g faina, 3 lingurite de miere ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... : 250 gr. zahar, 50 gr. untura, 600 gr. faina, 3 lingurite miere ... un loc si se imparte aluatul in doua parti. Dintr-o parte ... foaia. In cealalta parte de aluat se pune cacao se intinde ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... cuptorul la 220 grade C. In untura de rata incinsa se rumeneste ... rumeneste. Intre timp se pregateste aluatul de nudli: se curata cartofii ... faina, cat sa se obtina un aluat elastic. Se intinde din aluat in asa fel incat sa se obtina un rulou subtire ... rata, 1 ceapa rosie, 2-3 linguri de untura de rata, 100 ml vin ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... gr. faina alba, 150 gr. untura, 1 pahar cu lapte, 50 gr ... la mijloc si se pune untura, bine sleita, nu lichida. Se ... . Dupa ce faina a cuprins toata untura, se adauga, turnat incet, laptele ... framinta mai departe si cind aluatul nu se mai lipeste de ... 3 ore. Se intinde foaia de aluat nu prea subtire, se taie ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... , 200 gr. grasime (unt, margarina, untura), 100 gr. zahar, 1 ou, 1 galbenus ... , zaharul, margarina si ouale. Daca aluatul este prea nisipos, se adauga ... prepare cu o zi inainte de a fi servita pentru a se inmuia aluatul ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... , restul de lapte si 25 g untura topita, se acopera cu un ... 5 minute - impreuna cu ceapa - in untura ramasa. Se adauga vinul si ... incinge cuptorul la 200 grade C. Aluatul dospit se intinde intr-o tava ... cutit zahar, 300 g faina, 50 g untura (de porc, de gaina sau ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... g faina, 100 g unt (sau 80 g untura), 1 ou, 100 g zahar pudra, sare ... lapte (pentru a se putea framanta aluatul) Mod de preparare: Foile Se ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Se prepara aluatul si se lasa sa se odihneasca 10 minute ... . Se lasa pina se rumenesc usor. - Pentru aluat: 1 kg faina, 1/2 kg untura (osinza) tocata prin masina de 2 ori, 1 pahar ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se face un aluat subtire din faina, lapte, oua si un virf de cutit de sare din care se prepara clatite. Clatitele se umplu cu sunca tocata, amestecata cu smintina si piper, dupa gust. Clatitele se ruleaza si se dau la foc, citeva minute. Se servesc ca atare sau presarate cu cas ras pe razatoare. - 150 g faina, 30 ml lapte, sare, 300 g sunca tocata marunt, 100 g untura, 2 oua, smintina, piper, sare. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... amesteca intii bine ouale in aluat, se framinta un sfert de ... pus putin cite putin si untura de porc proaspata. Se framinta o ora, adunind aluatul spre centrul vasului de framintat ... ora. Este gata atunci cind aluatul face basici. Ca aroma, pentru ... , inainte de a incepe framintatul. Cit aluatul sta la dospit, acoperit cu ... se intinde pe foaia de aluat pusa pe planseta unsa...
Reţetă de pe www.eculinar.ro