Cauta in 139.612 retete
... margarina si vanilia.Se asambleaza prajitura.Foaie, crema,foaie, crema,foaie ... .Este un deliciu.Pofta buna. Boema. Se separa ouale, se bat ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Ingrediente: ulei: 2 cani apa: 2 cani zahar: 2 cani vanilie: 3 pliculete esenta de rom lamaie rasa nuci macinate: 1 cana cacao: 3 linguri faina cat cuprinde 2 plicuri de glazura de ciocolata frisca vegetala (de post): 500 ml ciocolata de menaj (de post): 200 g Sirop: apa: 200 ml zahar: 100 g Preparare: 1. Pentru blat se pune pe foc apa, zaharul, uleiul si cacao pana se topeste zaharul, apoi se lasa la racit 5 min, dupa care se adauga faina si nuca pisata si mirodenile si se obtine o...
Reţetă de pe www.wikifood.ro
... : 2 h 30 ' Complexitate: medie Prajitura Bananette Prajitura Bronzata Prajitura cu Afine - 1. Pentru ...
Reţetă de pe www.reteteculinare.ro
Ingrediente: 1 kg aripioare de pui, 500 gr castraveti murati, o ceapa, 3 linguri de bulion, 1 legatura marar,1 foaie dafin, sare, piper Preparare Pentru inceput se taie rondele castravetii murati si se lasa in apa rece la desarat. Se curata ceapa si se caleste in putin ulei si apa. Se adauga aripioarele spalate peste ceapa si se lasa ~ 15 minute sa se rumeneasca un pic, intorcandu-se pe ambele parti. Se adauga castravetii murati, bulionul si foaia de dafin. Se da in cateva clocote si se...
Reţetă de pe micky-mihaela.blogspot.com
... copt (15-20 min). Scoateti prajitura pe jumatate coapta din cuptor ... copt (15-20 min). Scoateti prajitura pe jumatate coapta din cuptor ...
Reţetă de pe www.reteteculinare.ro
... trei mari bucatarii regionale (Moravia, Boemia si Silezia), cultura culinara ceha ... dintr-o varietate de clatite (palacinky), prajituri cu miere (medovnik), strudel cu ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Punem mierea intr-o cratita si o topim usor. Adaugam zaharul si amestecam incet pana ajunge la punctul de fierbere, cand adaugam susanul, migdalele, floarea soarelui si stafidele. Continuam sa tinem pe flacara, amestecand constant, pana cand amestecul se ingroasa. Se toarna acest amestec gros pe hartie de copt unsa cu ulei de masline si se niveleaza. Lasam sa se raceasca putin inainte de a taia in bucati, apoi lasam sa se raceasca complet inainte de servire. Ideal este sa-l consumam a doua...
Reţetă de pe www.reteteculinare.ro
In laptele caldut dizolvam 1 lingurita zahar, 1 praf sare si 10 gr drojdie. Lasam sa dospeasca aceasta maia. In acest timp lucram 400 gr faina cu cei 250 gr Rama, adaugam cele 4 galbenusuri de ou, maiaua dospita si 1 plic de praf de copt. Framantam bine acest aluat pana devine omogen si il lasam la dospit pentru circa 30 minute la loc caldut. Preparam acum umplutura in urmatorul fel : albusurile de la cele 4 oua le batem spuma tare cu un praf de sare si apoi adaugam la el treptat cei 300 gr...
Reţetă de pe www.reteteculinare.ro
... Tort cu Lichior de Ciocolata Prajitura Bananette Rulada Frageda cu Gem ...
Reţetă de pe www.reteteculinare.ro
In primul rand, atunci cand se coc, castanele nu trebuie sa fie in cantitate mare... coaja lor se intareste destul de repede si devin foarte greu de curatat. Castanele se spala, apoi se cresteaza cu un cutit (de regula se face o taietura la baza lor (partea mai tesita) avand grija sa nu ne taiem, pentru ca au coaja tare. Crestaturile se fac pentru a permite aburului care se formeaza sub coaja, sa iasa afara... in caz contrar ele "explodeaza" in cuptor si nu vreti asa o experienta in bucataria...
Reţetă de pe www.reteteculinare.ro
Se separa oualele, se bate batz albusurile impreuna cu apa, galbenusurile se freaca cu zaharul si uleiul. Se amesteca cele doua compoziti se adauga faina, praful de copt si cacao. Se amesteca usor si se toarna intr-o tava tapetata si se da la cuptorul preincalzit cca 30 min. Se lasa la racit Crema: Se face budinca cu 500 ml lapte si cele 5 lg zahar, se lasa la racit, se bate frisca si se amesteca cu budinca. Blatul se taie in forma de inima Inimioarele se taie in doua, se umplu cu crema, ...
Reţetă de pe www.reteteculinare.ro
... Astazi 1 Decembrie ziua Nationala a Romaniei am sarbatorit cu o prajitura delicioasa...prajitura Boema. Reteta e luata de pe internet. Avem nevoie de: 6 oua 7 linguri ... se insiropeaza toate bucatile de prajitura. Fondant: Apa si zaharul se ... cand au toate bucatile de prajitura fondant deasupra. Peste fiecare bucata de prajitura spritam un mot de crema de ciocolata si apoi ...
Reţetă de pe biancams76.blogspot.com
... primavara acestui an, va propun o prajitura care se realizeaza extrem de ... cu lapte. Un deliciu de prajitura. Ingrediente pentru blat: - 6 oua - 200 ... se insiropeaza bine. Pentru glazurarea prajiturilor am folosit o cutie de 200 ... de ciocolata lichida . Bucatile de prajitura se distanteaza intre ele pentru ... ganache pe fiecare bucata de prajitura, apoi cate o rozeta, mai bogata ... . Acum va...
Reţetă de pe adiscook.blogspot.com
... ocazia asta forma mea de prajituri, noua si stralucitoare, cu sclipiri ... de ciocolata, nivelandu-se frumos: Prajitura se lasa la frigider peste ... praful de copt ;) P.P.S. Puteti prepara prajitura si sub forma de tort ... cremele extrem de delicioase le puteti adapta si altor prajituri :) Tipareste
Reţetă de pe savalaura.blogspot.com
... capac! Ceva mai bun decat prajitura asta nu cred ca am ... cum imi place mie... E clar! Nu trebuia sa se numeasca Prajitura Boema, ci Prajitura Brindusa ;) Prajitura Boema Pentru blat: 150 g unt 50 g ciocolata amaruie 100 g zahar 5 oua ...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Blatul: Se amesteca galbenusurile cu zaharul si uleiul si se bat cu mixerul pana se albesc si se topeste zaharul. Se adauga faina amestecata cu cacao si praful de copt, nucile macinate si in final, amestecand usor cu o paleta de sus in jos, se adauga albusurile batute spuma tare. Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si se coace blatul 25-30 minute. (faceti testul cu scobitoarea) Crema: Se amesteca frisca cu ciocolata rupta bucatele. Se topeste ciocolata si se lasa crema ...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Blatul: Batem albusurile spuma cu un praf de sare apoi adaugam zaharul si mixam pana devine compozitia lucioasa, ca pentru bezea. Adaugam apa si galbenusurile, mestecand de jos in sus Incorporam faina si cacaoa in compozitie. Se pune compozitia in tava si se baga in cuptorul preincalzit Se lasa la cuptor pana trece testul cu scobitoarea. Se lasa blatul sa se raceasca si se insiropeaza bine cu esenta de rom amestecata cu putina apa si zahar Crema: Oul, margarina , zaharul si nes-ul se pun la...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Batem spuma albusurile cu sarea. Adaugam zaharul in ploaie si mixam pana la diluarea cristalelor. Trebuie sa avem o compozitie lucioasa, ferma. Adaugam apa, galbenusurile, cernem faina impreuna cu cacaua si le adaugam peste amestec, apoi omogenizam usor. Tapetam o tava cu hartie pentru copt (a mea era de 25/32, Oana a facut-o in una putin mai micuta, de 20/32) turnam compozitia, nivelam si punem tava in cuptorul preincalzit ; coacem blatul la foc mic pana trece testul cu scobitoarea. Crema...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
... ore ale diminetii a fost insotita si de acest tort. Cum prajitura Boema este pe placul tuturor, am considerat ca un tort Boema este potrivit pentru aceasta aniversare ...
Reţetă de pe adiscook.blogspot.com
... Revelion. De fapt am facut Boema in tava de tort. Asa ... zis, pt Rev am facut Boema si cam am ars glazura ... gata preparat! Glazura mea pt Boema: -150 ml apa -300 gr ... asa. Si gata! Am gustat prajitura imediat:) si mie mi-a placut ... cele 13 poze pentru aceasta reteta Prajitura Cu Crema De Ness ... Crema De Branza Si Caise Prajitura Cu Fructe Proaspete - De multe ......
Reţetă de pe www.reteteculinare.ro