Cauta in 139.626 retete
... spune clar: "Nu ai voie dulciuri!". Ce ne facem in acest ... este cazul sa intram in panica, pentru ca avem o sansa... dulciurile dietetice. Sunt usor de preparat ... spune: "Ca sa nu consum dulciuri imi pacalesc papilele gustative cu ... trezesc tarziu dar am prins in supermarketuri un fel de ...'dulciuri' dietetice in genul unor batoane ... iti vom prezenta patru retete...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Orez cu prune Ingrediente 320g orez, 400g prune uscate, 1,2l apa, 100g zahar, 40ml ulei Mod de preparare Se aleg prunele uscate sa nu fie arse. Se spala bine si se pun cu ulei si apa la inabusit. Cand prunele incep sa se umfle se adauga orezul ales si spalat, zaharul si restul de apa. Se lasa sa mai dea un clocot, apoi se pune vasul timp de 30 de minute, acoperit cu capac, la cuptor. Nu se amesteca. Se serveste cald sau rece.
Reţetă de pe www.gastronomicus.ro
Crema de cafea cu gelatina Ingrediente 200 ml lapte, 400 ml cafea fiarta, 100g frisca nebatuta, 4 foi de gelatina, 4-8 tablete zaharina, un galbenus, vanilie dupa gust Mod de preparare Se freaca bine galbenusul, se adauga laptele rece si se toarna totul in cafea clocotita cu o bucata de baton de vanilie. Se fierbe mai departe pana se leaga crema, apoi se ia de pe foc si se adauga zaharina si gelatina inmuiata 1/2 ora in apa rece si apoi dizolvata intr-o lingura de apa fierbinte. Se pune crema...
Reţetă de pe www.gastronomicus.ro
Crema de vanilie Ingrediente 1l lapte, 5-6 tablete zaharina, 6 galbenusuri, vanilie sau praf de vanilie Mod de preparare Se pune la fiert laptele cu zaharina si cu praful de vanilie. Se ia cratita de pe foc. Dupa aceea, se adauga galbenusurile, se amesteca bine si se ingroasa crema la foc scazut.
Reţetă de pe www.gastronomicus.ro
Crema de nuci Ingrediente 80g nuci ( miez), 120 g frisca nebatuta, 240 ml apa, 4-8 tablete zaharina, 4 foi gelatina, coaja de lamaie dupa gust Mod de preparare Nucile macinate se amesteca cu apa fiarta, in care s-a dizolvat zaharina, apoi se adauga gelatina inmuiata 1/2 ora in apa rece si apoi dizolvata intr-o lingura de apa fierbinte. Se adauga compozitia timp de 30 de minute la rece, apoi se adauga coaja de lamaie rasa si frisca batuta, se amesteca usor si se pune din nou la rece, pana la...
Reţetă de pe www.gastronomicus.ro
Prajitura cu gris Ingrediente 250g lapte praf, 600 ml apa, 60g zahar, 120g gris, 4 galbenusuri, vanilie Mod de preparare Se dizolva laptele praf in apa si se pune la fiert. Se fierbe grisul in laptele clocotit si amestecat cu zahar. Se adauga galbenusurile si vanilia. Se pune compozitia la cuptor intr-o forma caramelizata, circa 30-45 minute.
Reţetă de pe www.gastronomicus.ro
Biscuiti cu albus Ingrediente 80 g zahar, 4 albusuri, 1/4 pachet zahar vanilat Mod de preparare Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma. Cand spuma devine tare, se adauga treptat zaharul. Compozitia astfel formata se pune intr-un cornet. Se ia o tava pe care se presara faina. Cu ajutorul cornetului se formeaza bastonase pe tava. Tava se introduce la cuptor la foc potrivit.
Reţetă de pe www.gastronomicus.ro
Mere umplute la cuptor Ingrediente 8 mere, 80 g dulceata, 200 ml apa Mod de preparare Se curata merele de coaja si se scobesc pe la cotor, cu un cutit subtire sau cu o lingura mica. Se umplu merele cu dulceata si se asaza intr-o tava, in care s-a pus putina apa; se lasa la cuptor 20 de minute. Se servesc reci.
Reţetă de pe www.gastronomicus.ro
Bezele cu nuci Ingrediente 200g nuci, 4 albusuri, 4-8 tablete zaharina, coaja de lamaie dupa gust Mod de preparare Albusul se bate spuma; cand se tine singur pe tel, se adauga nucile macinate; coaja de lamaie si zaharina dizolvata in 1/2 lingurita de apa. Se amesteca totul foarte usor. Se toarna cu cornetul gramajoare pe hartie unsa cu unt, asezata pe fundul unei tavi. Se pune tava la cuptor si se coc bezelele la foc moale, 40-60 de minute, apoi se desprind cu grija de pe hartie. Daca...
Reţetă de pe www.gastronomicus.ro
Bezele cu arahide Ingrediente 200g arahide, 4 albusuri, 4-8 tablete zaharina Mod de preparare Se bate spuma albusul si cand s-a intarit se adauga arahidele prajite si pisate, dar fara sare, si zaharina dizolvata in 1/2 lingura de apa. Se amesteca totul cu grija. Se toarna cu cornetul mici gramezi pe o hartie unsa cu unt, asezata pe fundul unei tavi. Se da tava la cuptor pana se coc bezelele. Bezelele se desprind dupa ce s-au racit , cu taisul unui cutit.
Reţetă de pe www.gastronomicus.ro
Mereng Ingrediente 250 g zahar pudra, 6 albusuri, 2 g sare Mod de preparare Se bat albusurile spuma, adaugand treptat zaharul si sarea, pana se obtine o compozitie consistenta. Cu i lingura umezita, se pun pe o foaie de hartie, cantitati corespunzatoare de spuma batuta, de forma ovala sau rotunda, de marimea unui ou. Se presara cu zahar si se asaza foaia de harite cu merengurile pe o scandura umezita. Se da la cuptor cu usa deschisa, la un foc slab pentru 10-15 minute. Cand sunt gata se ...
Reţetă de pe www.gastronomicus.ro
... savuroasa. - 400 g crema de branza dietetica 2 linguri pudra cacao organica 2 linguri ... de preparare Crema de branza dietetica cu cacao 1 Pune intr-un ...
Reţetă de pe www.ghid-culinar.ro
Tort rapid cu biscuiti dietetici Timp de preparare: 20min Din categoria: dulciuri, deserturi / dieta Ingrediente 300 g biscuiti dietetici, 450 g sirop caramel, 300 ml ...
Reţetă de pe www.gastropedia.ro
... vanilie Mod de preparare Brownie dietetica cu ciocolata neagra 1 Macina semintele ...
Reţetă de pe www.ghid-culinar.ro
... decor Mod de preparare Tarta dietetica cu capsune si iaurt 1 Amesteca ...
Reţetă de pe www.ghid-culinar.ro
Oua 4 buc se folosesc doar albusurile Fulgi de ovaz 1 pah de 300ml Mere 4 buc Zahar 150 g puteti folosi zahar de trestie, este mai sanatos Faina 1 linguri Praf de copt 0.25 lingurite 1/4 de lingurita Unt 1 lingurite Pesmet alb/galben 1 linguri Pasi de urmat 1 Ungeti o tava pentru cuptor cu unt (eu am folosit una de 28 cm rotunda cu borduri care se scot ) si presarati pesmet pe fundul si peretii tavii. 2 Merele se spala, se curata si se taie bucatele mici. Le puneti in tava in strat uniform si...
Reţetă de pe www.lalena.ro
Prajitura De Cartofi Cu Mere (dietetica) Ingrediente 4 cartofi, 4 mere (aceeasi greutate ...
Reţetă de pe retete-culinare.freshinfo.ro
Crema Dietetica De Fructe Rosii Ingrediente 300 gr. capsuni, 300 gr. zmeura, 4 linguri de indulcitor pudra Preparare Se spala bine fructele si se mixeaza, amestecate cu indulcitorul. Servire Se serveste foarte rece Durata 5 min
Reţetă de pe retete-culinare.freshinfo.ro
Blatul: FÄ?ina, ovÄ?zul, tÄ?râÈ?ele, zahÄ?rul, seminÈ?ele de in, praful de copt, sarea, scorÈ?iÈ?oara se pun într-un vas. Se adaugÄ? uleiul È?i se frÄ?mântÄ? bine pânÄ? când uleiul absoarbe toate îngredientele. Se adaugÄ? câteva linguri de apÄ? mineralÄ? (una câte una, sÄ? vÄ? daÈ?i seama când sÄ? vÄ? opriÈ?i), atât cât sÄ? se lege aluatul. Fructele: Merele È?i piersicile se spalÄ? È?i se taie cubuleÈ?e. Se stropesc cu puÈ?inÄ? zeamÄ? de lÄ?mâie...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Mod de Preparare: Preincalziti cuptorul la 150 grade C (th. 5). Topiti ciocolata la microunde sau la bain-marie. Untul moale se amesteca cu ciocolata topita. Adaugati zaharul si galbenusurile de oua. Bateti albusurile spuma si il adaugati in compozitia cu ciocolata. Adaugati cu delicatete faina din germeni de porumb. Varsati compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina. Se coace aproximativ 35 min. .
Reţetă de pe www.gospodine.net