Cauta in 141.039 retete
de Bulz Traditional Timp de preparare:1 ora Ingrediente: pentru mamaliga:350 ... si jumatate de apa: pentru bulz:4 oua, 50 g unt, 150 g branza ... unt din belsug, astfel incat bulzul sa nu se lipeasca de ... cutit de unt si dam bulzul la cuptor pana cand se ... vas rezistent la cuptor. Cand bulzul se rumeneste, este gata.La ... o crusta gustoasa deasupra. Reteta de bulz este una...
Reţetă de pe www.pofta-mare.ro
Se pune la fiert apa cu laptele, sarea si o lingura de unt. Cand clocoteste se adauga malaiul in ploaie, amestecand mereu pana se ingroasa si fierbe bine. Cand este gata, mamaliga se lasa 2-3 minute deoparte. Din mamaliga se formeaza bulgarasi in mijlocul carora se pun bucati nu foarte mari din telemeaua de oaie. Se unge cu unt un vas termorezistent, se pun in el bulgarasii, deasupra lor se pune putin unt si se introduce la cuptor, la foc potrivit, 15-20 de minute.
Reţetă de pe superpicant.ro
400 gr. malai, 150-200 gr. branza de oi, 2 linguri unt, 1 lingura faina Mod de preparare: Se face o mamaliga pripita si se lasa sa se racoreasca. Apoi se iau bucati de mamaliga, potrivit de mari si cu mina umeda se turtesc putin. La mijlocul fiecareia se pune cite o lingura de branza, se stringe si i se da o forma rotunda. Se trec apoi prin faina si se rumenesc in unt incins. Mod de servire Se servesc imediat, simplu sau cu smantana
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Dupa se s-a facut mamaliga se ia din ea câte un polonic mic in care se face la mijloc un orificiu unde se pune brânza. Se fac bulzuri, se asaza intr-o tava, se pune deasupra untul si se dau la cuptor pentru a se rumeni. Se servesc cu smântâna deasupra si câte un ou ochi. - 500 g malai, 400 g brânza de burduf, 50 g unt, 150 g smântâna, 20 g sare, 5 oua.
Reţetă de pe retete-culinare.rol.ro
Se face o mamaliga potrivit de tare. Se iau cu lingura bucati de marimea unui mar mijlociu, se umple fiecare cu o lingurita sau doua de branza de burduf. Se rotunjesc in mana. Se pun sa se coaca in spuza fierbinte. Sunt gata atunci cand au o culoare rumena pe afara, iar branza s-a topit inauntru.
Reţetă de pe www.reteteonline.com
Bulz Ciobanesc Ingrediente mamaliga, branza de burduf sau in coaja de brad, unt Preparare Mamaliga, mai vartoasa, se modeleaza, cu mainile umede de zer, cuprinzand in interior branza si untul. Se coc pe jar sau in cuptor pana ce devin crocanti la suprafata si branza se topeste Servire Cu jintita sau lapte gros Durata 25 min
Reţetă de pe retete-culinare.freshinfo.ro
mamaliga, branza de burduf sau in coaja de brad, unt Mod de preparare: Mamaliga, mai vartoasa, se modeleaza, cu mainile umede de zer, cuprinzand in interior branza si untul. Se coc pe jar sau in cuptor pana ce devin crocanti la suprafata si branza se topeste Mod de servire Cu jintita sau lapte gros
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Bulz Ingrediente 400 gr. malai, 150-200 gr. brinza de oi, 2 linguri unt, 1 lingura faina Preparare Se face o mamaliga pripita si se lasa sa se racoreasca. Apoi se iau bucati de mamaliga, potrivit de mari si cu mina umeda se turtesc putin. La mijlocul fiecareia se pune cite o lingura de brinza, se stringe si i se da o forma rotunda. Se trec apoi prin faina si se rumenesc in unt incins. Servire Se servesc imediat, simplu sau cu smintina Durata 1 h
Reţetă de pe retete-culinare.freshinfo.ro
bulz ciobanesc Ingrediente Mamaliga, branza de burduf, unt Retete cu poze de la cititori Am lansat recent o rubrica cu retete culinare de la cititori . Vrei sa vezi si retete cu poze facute de utilizatorii si postate pe forum ? Preparare Mamaliga, mai vartoasa, se modeleaza, cu mainile umede de zer, cuprinzand in interior branza si untul. Se coc pe jar sau in cuptor pana ce devin crocanti la suprafata si branza se topeste.
Reţetă de pe www.egustos.ro
... special in combinatii cu mamaliga: bulz, tochitura, ou a, cartofi copti. Ti ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... , poti incerca o reteta rapida de bulz de mamaliga prajit. - 600 ml ... 300 ml) Mod de preparare Bulz prajit 1 Mai intai pregatim mamaliguta ... forma unei migiute. Apoi punem bulzii de mamaliga la prajit in ulei incins. 5 La final, bulzul rumenit se asaza pe un platou ...
Reţetă de pe www.ghid-culinar.ro
Bulzul este un preparat traditional si probabil ca cel mai bun ... g branza rasa Mod de preparare Bulz 1 Din mamaliga proaspat facuta luam ...
Reţetă de pe www.ghid-culinar.ro
... "Practic in bucatarie" o reteta de bulz . Nu o fi spectaculoasa, dar pe ... verile la bunici. Ingrediente pentru bulz: - 500 gr faina de malai ... cu telemea si carnaciori. Aseaza bulzii intr-o tava stropita cu putin ... rumeneste bine telemeaua de pe bulz, cam 15-20 de minute ...
Reţetă de pe gospodini.blogspot.com
... -am si-o facui si p'asta: bulz ciobanesc in bucataria de la ... -aici: idea: - astrele sunt vinovate - bulz ciobanesc de mamaliga! Asadar, iaca ... dente) In acest timp facem bulzul: fierbem o mamaliguta pripita in apa ... se raceasca putin si modelati bulzul, fie in maini, fie in ... doar daca simtiti nevoia ca bulzul sa fie mai crocant, mai ... -am si-o facui si p'asta: bulz...
Reţetă de pe www.reteteculinare.ro
... ceea ce are si un bulz? It must be a duck, vorba ... Tulcea se prajeste. Oul (ca e bulz, da?) se bate cu sos ...
Reţetă de pe aphextwinz.wordpress.com
... socotit-o ca fiind corespunzatoare marimii bulzului; punem prima foaie de varza ... mica, cu care-i punem capac bulzului. Aducem spre mijloc marginile foilor ... imbogatita cu unt. Gata: scoatem bulzul, il punem in mijlocul unui ... desert, va recomand un spectaculos bulz. Servire? Ca niste generoase felii ... socotit-o ca fiind corespunzatoare marimii bulzului; punem prima foaie de varza ... mica,...
Reţetă de pe www.reteteculinare.ro
... nu se strice forma rotunda a bulzului si costita sa ramina imprimata ... nu se strice forma rotunda a bulzului si costita sa ramina imprimata ...
Reţetă de pe www.reteteculinare.ro
Bulzul cu kaiser este o mancare traditionala si delicioasa. Pentru inceput am ...
Reţetă de pe www.culinar.ro
... pomana a porcului nu lipsea renumitul bulz al bunicii, pe care eu ... de sare; 100 g smantana. Preparare Bulz taranesc: In primul rand, puneti ... . Stingeti focul si incepeti prepararea bulzului. Eu nu-l prepar in mod ... se raceasca si se face bulzul, framantand cu mana niste bile ... o paleta, pe care o introduc sub bulz, mut preparatul pe o farfurie. Adaug ... rasa deasupra. In acest moment...
Reţetă de pe www.all-food.ro