Cauta in 73.274 retete
... mingiuta de malai. Asezi apoi bulzii pregatiti intr-o tava unsa cu ...
Reţetă de pe www.bucatarul.ro
de Bulz Traditional Timp de preparare:1 ora Ingrediente: pentru mamaliga:350 ... si jumatate de apa: pentru bulz:4 oua, 50 g unt, 150 g branza ... unt din belsug, astfel incat bulzul sa nu se lipeasca de ... cutit de unt si dam bulzul la cuptor pana cand se ... vas rezistent la cuptor. Cand bulzul se rumeneste, este gata.La ... o crusta gustoasa deasupra. Reteta de bulz este una...
Reţetă de pe www.pofta-mare.ro
Se pune la fiert apa cu laptele, sarea si o lingura de unt. Cand clocoteste se adauga malaiul in ploaie, amestecand mereu pana se ingroasa si fierbe bine. Cand este gata, mamaliga se lasa 2-3 minute deoparte. Din mamaliga se formeaza bulgarasi in mijlocul carora se pun bucati nu foarte mari din telemeaua de oaie. Se unge cu unt un vas termorezistent, se pun in el bulgarasii, deasupra lor se pune putin unt si se introduce la cuptor, la foc potrivit, 15-20 de minute.
Reţetă de pe superpicant.ro
400 gr. malai, 150-200 gr. branza de oi, 2 linguri unt, 1 lingura faina Mod de preparare: Se face o mamaliga pripita si se lasa sa se racoreasca. Apoi se iau bucati de mamaliga, potrivit de mari si cu mina umeda se turtesc putin. La mijlocul fiecareia se pune cite o lingura de branza, se stringe si i se da o forma rotunda. Se trec apoi prin faina si se rumenesc in unt incins. Mod de servire Se servesc imediat, simplu sau cu smantana
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Dupa se s-a facut mamaliga se ia din ea câte un polonic mic in care se face la mijloc un orificiu unde se pune brânza. Se fac bulzuri, se asaza intr-o tava, se pune deasupra untul si se dau la cuptor pentru a se rumeni. Se servesc cu smântâna deasupra si câte un ou ochi. - 500 g malai, 400 g brânza de burduf, 50 g unt, 150 g smântâna, 20 g sare, 5 oua.
Reţetă de pe retete-culinare.rol.ro
Se face o mamaliga potrivit de tare. Se iau cu lingura bucati de marimea unui mar mijlociu, se umple fiecare cu o lingurita sau doua de branza de burduf. Se rotunjesc in mana. Se pun sa se coaca in spuza fierbinte. Sunt gata atunci cand au o culoare rumena pe afara, iar branza s-a topit inauntru.
Reţetă de pe www.reteteonline.com
Bulz Ciobanesc Ingrediente mamaliga, branza de burduf sau in coaja de brad, unt Preparare Mamaliga, mai vartoasa, se modeleaza, cu mainile umede de zer, cuprinzand in interior branza si untul. Se coc pe jar sau in cuptor pana ce devin crocanti la suprafata si branza se topeste Servire Cu jintita sau lapte gros Durata 25 min
Reţetă de pe retete-culinare.freshinfo.ro
Mod de preparare: Mamaliga, mai vartoasa, se modeleaza, cu mainile umede de zer, cuprinzand in interior branza si untul. Se coc pe jar sau in cuptor pana ce devin crocanti la suprafata si branza se topeste Cu jintita sau lapte gros - Ingrediente: mamaliga, branza de burduf sau in coaja de brad, unt
Reţetă de pe www.pofticiosi.ro
mamaliga, branza de burduf sau in coaja de brad, unt Mod de preparare: Mamaliga, mai vartoasa, se modeleaza, cu mainile umede de zer, cuprinzand in interior branza si untul. Se coc pe jar sau in cuptor pana ce devin crocanti la suprafata si branza se topeste Mod de servire Cu jintita sau lapte gros
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Bulz Ingrediente 400 gr. malai, 150-200 gr. brinza de oi, 2 linguri unt, 1 lingura faina Preparare Se face o mamaliga pripita si se lasa sa se racoreasca. Apoi se iau bucati de mamaliga, potrivit de mari si cu mina umeda se turtesc putin. La mijlocul fiecareia se pune cite o lingura de brinza, se stringe si i se da o forma rotunda. Se trec apoi prin faina si se rumenesc in unt incins. Servire Se servesc imediat, simplu sau cu smintina Durata 1 h
Reţetă de pe retete-culinare.freshinfo.ro
... "Practic in bucatarie" o reteta de bulz . Nu o fi spectaculoasa, dar pe ... verile la bunici. Ingrediente pentru bulz: - 500 gr faina de malai ... cu telemea si carnaciori. Aseaza bulzii intr-o tava stropita cu putin ... rumeneste bine telemeaua de pe bulz, cam 15-20 de minute ...
Reţetă de pe gospodini.blogspot.com
... pomana a porcului nu lipsea renumitul bulz al bunicii, pe care eu ... de sare; 100 g smantana. Preparare Bulz taranesc: In primul rand, puneti ... . Stingeti focul si incepeti prepararea bulzului. Eu nu-l prepar in mod ... se raceasca si se face bulzul, framantand cu mana niste bile ... o paleta, pe care o introduc sub bulz, mut preparatul pe o farfurie. Adaug ... rasa deasupra. In acest moment...
Reţetă de pe www.all-food.ro
... la branzoaice :) * si am pus bulzul astfel format pe gratar, cu ...
Reţetă de pe ada-milea.blogspot.com
Iti trebuie: 500 ml apa 300 g malai 200 g cascaval 200 g sunca de pui sare ulei pentru prajit. Pregatesti asa: Prepari o mamaliga din apa, 200 g malai si un praf de sare, apoi o lasi sa se raceasca cat sa o poti modela. Tai bucatele cascavalul si sunca de pui. Iei cu mana uda din mamaliga calduta, pui in mijloc bucatele de cascaval si de sunca si formezi bulz. Procedezi astfel pana termini mamaliga, cascavalul si sunca. Tavalesti bulzurile prin malaiul ramas si le prajesti in...
Reţetă de pe www.bucatarul.ro
... am pozat ceva drag mie: bulzul de mamaliga cu branza de ... eu de 2-3 ori acolo :). Asa&bulzul de mamaliga cu branza de ... Vasilica e neinfricata :). Si dupa ce bulzul a fost creat se arunca pe ... m-am saturat acum cu un bulz, deobicei mancam 2 sau 3, dar gata ...
Reţetă de pe www.foodblog.ro
... socotit-o ca fiind corespunzatoare marimii bulzului; punem prima foaie de varza ... mica, cu care-i punem capac bulzului. Aducem spre mijloc marginile foilor, rotunjim frumusel bulzul pipaindu-l cu mainile usor unse si-i dam forma ... imbogatita cu unt. Gata: scoatem bulzul, il punem in mijlocul unui ... si desenam apoi in jurul bulzului tot ce vedem in preajma. Mentiuni: Bulzul se...
Reţetă de pe www.wikifood.ro
... pana nu am pregatit un bulz ardelenesc. Din ratiuni practice, a trebuit ... ochiuri. Iar in locul coacerii bulzelor de mamaliga pe gratar, a trebuit ... . Este, de fapt, varianta de bulz ardelenesc pe care o gasiti in ... lapte! Atentie, eu am pregatit bulz pentru mai multe persoane (8 portii ... 20 de minute, pana cand bulzul capata o crusta apetisanta. Separat, prajiti ...
Reţetă de pe gurmandino.ro
... de arome, ne-a iesit un bulz mai dietetic, care nu cere ... umplutura in mamaliga, rotunjind frumos bulzul. Decorezi guguloaiele dolofane cu fulgi ... se formeaza o coaja crocanta. Servesti bulzul asta oarecum fusion cu neaosa ...
Reţetă de pe www.retete-istete.ro
Bulz cu carnati si branza se pregateste la cuptor, in forme mici individuale. Cine prefera poate pregati aceasta delicatesa traditionala, intr-o forma mai mare, asa cum am facut aici cu ,,taci si inghite". INGREDIENTE pentru bulz cu carnati si branza: mamaliga, branza rasa, oua, unt, carnati, smantana. PREPARARE: Se prepara mamaliga din apa, sare si [&]
Reţetă de pe dragomirnadina.blogspot.com
Bulz A La Miacori Ingrediente lapte dulce de oi, malai, cas uscat ... . Se indeparteaza ceramica si ramane bulzul curat si numai bun de ...
Reţetă de pe retete-culinare.freshinfo.ro