Cauta in 141.384 retete
... acest ghiveci am umplut dovleceii turcesti, am ras peste cascaval (parmezan ...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
... -siropul se toarna fierbinte peste baclavalele coapte reci sau rece peste ... ca -ti vor rezulta niste baclavale cleioase,nu se vor mai ...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
... > Specialitati > Pui balsamic cu clatite turcesti de zucchini Pui balsamic cu clatite turcesti de zucchini Apr 22, 2011 Bogdan 2 Comments Tags: cherry ... influente antitetice grecesti (puiul) si turcesti (clatitele). Puiul si-a luat aromele ... . Reteta pui balsamic si clatite turcesti de zucchini Ingrediente : Pentru puiul ... rosii cherry (optional) Pentru clatitele turcesti : - 2 zucchini - 1...
Reţetă de pe www.blogculinar.ro
... in reteta anterioara, atat chiftelutele turcesti cat si sosul de iaurt ... de menta, tocate. Preparare chiftelute turcesti cu salata si sos de ... menta: Preparati chiftelutele ( preparare chiftelute turcesti ) si sosul de iaurt cu ... final, patrunjel verde tocat. Chifetelutele turcesti cu salata si sos de ...
Reţetă de pe www.all-food.ro
... chiftele va recomand niste chiftelute turcesti, care sunt foarte usor si ... ulei pentru prajit. Preparare chiftelute turcesti: Puneti ceapa si usturoiul intr ...
Reţetă de pe www.all-food.ro
... in bucatariile libaneze, egiptene sau turcesti si cum sunt ele combinate ... preluata din Cartea cu retete turcesti a lui Binnur . Ingrediente (pentru 2 portii ...
Reţetă de pe gurmandino.ro
Timp de preparare: 1 ora si 40 minute (complexitate medie) Ingrediente: 700 g carne tocata amestec 500 g cartofi 500 g rosii 2-3 ardei grasi un colt de paine o legatura frunze patrunjel verde 1 ceapa mare 2 oua sare piper ----------------- cascaval taiat subtire( optional) bacon afumat(optional) Mod de preparare: Patrunjelul se toaca marunt. Ceapa se curata , se taie in patru apoi se toaca marunt si ea. Cartofii se curata si se taie in felii groase de 1,5 cm. Se toaca marunt si coltul de...
Reţetă de pe www.wikifood.ro
Unul dintre cronicarii turci Ibrahim Becevi raporteaza deschiderea primei cafenele la Istanbul, ca mare eveniment. Ustensilele necesare prepararii aromei orientale sunt ibricul, o lingurita si un aparat pentru incalzire. Ingredientele sunt, in cele din urma, cafea boabe macinata, uneori cardamom bobite, apa rece si zahar. La masa, cafeaua este adusa intr-un vas mic, din cupru, cu una sau doua toarte, iar musafirul se poate servi dupa plac.
Reţetă de pe www.urbanlifestyle.ro
Salata turceasca Geagic Salata turceasca de legume Retete turcesti
Reţetă de pe reteteilustrate.blogspot.com
300 g carne de miel sau berbec 20 foi de vic 2 cepe 100 g orez 100 g stafide 1 pahar ulei 2 cesti de apa 1 cub supa Knorr sau delikat 1 galbenus 1 lingura faina 1 lamaie
Reţetă de pe www.retete-mancare.ro
Cuvantul "turcesti" sper sa nu va lase impresia ca aceste prajiturele sunt foarte dulci :). Sunt dulci-acrisoare , de fapt e o prajitura pufoasa si insiropata, in loc de faina se foloseste gris ...avem si nuca de cocos, lamai dar mai bine va scriu ...
Reţetă de pe www.haisagatim.ro
Anunturi Google Ingrediente: 4 stiuleti de porumb prefierti, 1 punga de chipsuri, 4 frunze de salata . Ingrediente pentru sosul iute: sare, cimbru, busuioc, 1 ceapa, 2-3 catei de usturoi, 500 g bulion, sare, 2 linguri ulei de masline, 1/2 ardei iute tocat. Mod de preparare: Tai stiuletii de porumb in jumatate, ii condimentezi si ii pui pe gratar. Calesti ceapa si usturoiul tocate fin in ulei, pentru 1 minut. Adaugi bulionul, ardeiul iute si fierbi totul timp de 10-15 minute, pana se ingroasa....
Reţetă de pe www.retete-sanatoase.ro
Intr-un vas se dizolva drojdia cu apa calduta si apoi se adauga laptele,uleiul,sarea + zaharul si faina.Se amesteca pana se obtine o coca care se lasa la dospit aprox 1h. Intre timp pragatiti ingredientele pt umplutura:le dati prin razatoarea mare iar maslinele se scobesc de samburi . Untul trebuie tinut la temperatura camerei si sa aibe consistenta smantanii. Dupa ce aluatul "a crescut" frumos se rupe in bucatele mici cat un ou. Fiecare bucata se intinde cu sucitorul cat sa aiba marimea...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Patrunjelul se toaca marunt. Ceapa se curata , se taie in patru apoi se toaca marunt si ea. Cartofii se curata si se taie in felii groase de 1,5 cm. Se toaca marunt si coltul de paine. Carnea tocata se amesteca impreuna cu patrunjelul, ceapa, sare, piper, ouale, coltul de paine si putin sifon daca este cazul.Amestecam bine si acoperim castronul cu aceasta compotizie pe care o punem la frigider pentru 30 minute. Cartofii taiati ii punem intr-o tava cu hartie de copt , ii stropim cu putin ulei...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Muraturi Turcesti Ingrediente gogonele verzi, morcovi, telina, ceapa, gogosari, varza alba ...
Reţetă de pe retete-culinare.freshinfo.ro
1. Aluatul l-am facut la masina de paine. Daca il faceti la mana procedati ca la un aluat de paine. Trebuie sa stea la crescut cam o ora. 2. In timp ce creste aluatul facem umplutura. Tocam ceapa marunt si o punem la calit in 3-4 linguri de ulei. Adaugam ardeiul taiat feliute subtiri, patrunjelul tocat si rosiile fara pielita si tocate,cand si-au schimbat culoarea adaugam carnea tocata, o condimentam dupa gust cu sare, piper si eventula niste boia iute si cam in 10 minute e gata. 3. Rasturnam...
Reţetă de pe www.culinar.ro
gogosari gogonele verzi morcovi varza alba telina ceapa conopida Condimente pentru muraturile turcesti: boabe de mustar, boabe de piper, sare, zahar sau miere de albine, foi dafin. Saramura de muraturi: 1/3 otet, 2/3 apa.
Reţetă de pe www.retete-mancare.ro
O reteta care ne-a placut extraordinar de mult si pe care o vom repeta cu certitudine !! Un mic dejun excelent !!! Senchiu Poca :) 2 cani de lapte caldut 1 cana ulei de masline 1 ou + un galbenus o lingura si jumatate de zahar 1 lingurita de sare 5 cani si jumatate faina 1 lingura drojdie uscata instant * drojdia se amesteca cu putin zahar si lapte si se pune la dospit in mijlocul fainii * laptele, uleiul, oul, zaharul si sarea se amesteca intr-un bol * se adauga peste faina cand drojdia...
Reţetă de pe ada-milea.blogspot.com
Se curata gogonelele de saminta si apoi se taie cubulete mici. Morcovii, ceapa si telina se taie pe lung apoi se taie rondele. Varza se toaca marunt fara a fi frecata cu sare. Conopida se rupe in bucati mai mici. Intr-un vas se fierb impreuna otet (1 kg. la 2kg de apa) cu sare, miere de albine (depinde de cit de dulce vreti sa fie compozitia), boabele de piper, mustar ,foile de dafin. Intr-un borcan de 800 gr. se pun in ordine aleatorie toate legumele, taiate in prealabil si varza tocata....
Reţetă de pe retete-culinare.rol.ro
gogonele verzi, morcovi, telina, ceapa, gogosari, varza alba, conopida, boabe de mustar, boabe de piper, sare, otet, miere de albine Mod de preparare: Se curata gogonelele de saminta si apoi se taie cubulete mici. Morcovii, ceapa si telina se taie pe lung apoi se taie rondele. Varza se toaca marunt fara a fi frecata cu sare. Conopida se rupe in bucati mai mici. Intr-un vas se fierb impreuna otet (1 kg. la 2kg de apa) cu sare, miere de albine (depinde de cat de dulce vreti sa fie compozitia),...
Reţetă de pe www.retete-bune.com