Cauta in 21.294 retete
... saramura, cotlete de caprioara si cataif turcesc. Caras in saramura (6 portii ... din tigaia in care s-a fript. Cataif turcesc Ingrediente: Pentru taitei: 300 ... , 2 oua, 2 linguri apa, sare. Pentru cataif: 2 linguri unt topit, iar pentru ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... foooarte bine de aluatul de kataifi pe care l-am strecurat printre ... " :) Ingrediente: - 500 g. aluat special pentru kataifi - 250 g. alune/migdale prajite - 100 ... apoi sa se raceasca. Cand kataifi sint gata, se stropesc (cat ... sa gasiti aluat special de kataifi, fiindca altfel, cu alte paste ...
Reţetă de pe savalaura.blogspot.com
Cataif cu mere - reteta gasita in cartea Sandei Marin, adaptata pentru ... de deserturi de Pierre Herme - cataif romanesc cu nuci. Super bon ...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
fulgi de porumb sau fidea coapta, o cana zahar, 1 pahar mic apa, 1 pachet de frisca, preferabil vegetala Mod de preparare: In tava de la cuptor se asaza fideaua (cataiful va iesi mai crocant) sau fulgii de porumb si peste fidea sau fulgi se toarna siropul fierbinte format din apa si zahar. Se lasa la racit si apoi se orneaza cu frisca Mod de servire Se serveste taiata patratele dupa ce a fost lasata cel putin o ora la frigider
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Din oua si faina se pregatesc taietei subtiri. Dupa ce s-au uscat taietei se presara intr-o tava mare. Se coc la cuptor cca 15 min pina cind se rumenesc putin. In acest timp zaharul se fierbe in 2-3 clocote se pune romul dupa care se stropesc taieteii cu acest sirop. Se mai lasa la cuptor pina ce absoarbe tot siropul si se leaga ca o foaie. Foaia se lasa sa se raceasca in tava ca sa se intareasca dupa care se taie in jumate. O jumatate se taie in patrate de 5/5 cm, pe jumatatea cealalta se...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
100 gr. faina, 1 ou, 300 gr. zahar, rom, 500 gr. frisca, o ceasca unt topit Mod de preparare: Din faina si ou se face o coca de taitei. Se intinde coca subtire si se taie taitei foarte fini care se dau la cuptor sa se rumeneasca in tava unsa. Din zahar si un pahar de apa se face un sirop bine legat. Taiteii rumeniti se oparesc in tava cu untul fierbinte, se mai lasa putin la cuptor si apoi se insiropeaza cu siropul fierbinte, fara a se mai lasa la cuptor. Se asaza pe o farfurie de servit un...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Dragilor, va dedicam, cu toata dragostea, aceste mici minunatii dulci :P ...pentru faptul ca nu obositi sa ne aratati cat ne indragiti!!! Ingrediente: - 3 oua - 1 pahar ulei - 1 pahar zahar - 1 pliculet praf de copt (10 g.) - 1 pliculet zahar vanilat - 400-450 g. faina - 1 borcan de gem sau dulceata de caise ori gutui :P - 250 g. nuca de cocos Mod de preparare: Se bat ouale cu zaharul + zaharul vanilat, se adauga uleiul, faina amestecata cu praful de copt, trecute printr-o sita (aluatul este...
Reţetă de pe savalaura.blogspot.com
... -ndulcesc...decat cu dulcele meu kataif, facut cu dragoste, cu mangaiere ... asa frumusete de fata se mai gaseste, dar asemenea kataif...nicicand ...
Reţetă de pe bucatarialuiflorian.blogspot.com
3 linguri ketchup, un pahar bulion, o cutie de spaghete (se recomanda Barrilla), sunca afumata de porc, cascaval, 5 oua, 2 cepe de apa, usturoi Mod de preparare: Dupa ce s-a fiert apa, se pun spaghettele impreuna cu ceapa taiata cubulete nu prea mici la fiert. In acest timp se taie sunca bucatele mici si se prajeste. Pentru sos: se piseaza usturoiul; se rade cascavalul. Se pune intr-u bol usturoiul, cascavalul ras, bulionul si ketchup-ul (sosul). Intr-un alt bol se pune sunca afumata, cele 5...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... apa, 2 lingurite lamiie, 500 gr cataif, 200 gr unt, 375 gr ... -un alt vas se combina cataiful si untul. Jumatate din acest ... deasupra. Se adauga restul de cataif, de aceasta data apasind mai ... de 30 de minute, pana cataiful devine maroniu. Se scoate din ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... de potocale sau mandarine. - 4 lipii arabesti, 2 vinete mari, un catel de ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... , sectia de mincaruri si preparate arabesti), o jumatate de cescuta de frunze ... Se serveste ca garnitura pentru mincaruri arabesti, carne fripta, shishtauk etc ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... serveste ca garnitura pentru mincaruri arabesti, carne fripta, shishtauk, etc. - 1 lingurita ... , sectia de mincaruri si preparate arabesti), o jumatate de cescuta de frunze ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... la supermagazine-sectia de produse arabesti sau la magazinele orientale cu ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... carne de miel si mirodenii arabesti, pe scurt ...tajina de miel ...
Reţetă de pe sabina-madalina.blogspot.com
Origine: Chimionul  cunoscut si sub numele de chimion turcesc  este originar din zona sudica a Europei, in arealul Marii Mediterane si Egipt. Astazi este cultivat in Nordul Africii, Orientul Apropiat, Mexic si India, tara care are o adevarata slabiciune pentru chimion. Prezentare: Planta cataratoare pitica (aproximativ 30 de centimetri), cu frunze de un verde inchis si flori albe-rozalii. Asemanator cu chimenul, cu care este inrudit si foarte des confundat, chimionul are o identitate...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Harta magazinelor realizata de cevabun.ro reprezinta o incercare de identificare si localizare a magazinelor cu specialitati, deocamdata din Bucuresti, care comercializeaza produse traditionale, produse etnice si/sau exotice, condimente si mirodenii, delicatese, vinuri, produse eco-bio. Incercam, astfel, sa legam intr-o formula coerenta raspunsul la cateva intrebari care se repeta in mod constant: unde se gasesc de cumparat condimente? de unde pot cumpara ingrediente mai speciale? unde se ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Painea, aluatul primordial, se simplifica pana la elementele sale de baza cand e vorba de lipie: painea inceputului de lume. Nascuta in zona in care literalmente s-a nascut lumea, lipia s-a extins asemeni populatiilor indo-europene pe intreg Pamantul. Dar nicaieri nu se simte mai bine lipia decat in preajma bucatariei levantine si a felurilor ei preferate. shaorma, falafelul si humusul. Portii: 4-6 Timp de preparare: 50 de minute + timp pentru dospire Ingrediente: 2 linguri cu varf de drojdie...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... , cu serbeturi, cu rahat traditional, kataif, bezele si halva, limonada rece ...
Reţetă de pe bucatarialuiflorian.blogspot.com