Cauta in 17.960 retete
Ciusca (plural: ciuste) este un regionalism (din sudul tarii) ce desemneaza ardeiul iute. Se foloseste cu precadere pentru ardeiul iute rosu (sau portocaliu). Etimologia cuvantului vine din limba bulgara  cuska . ____________________________________________ Referinte: Dictionarul explicativ al limbii romane (DEX), Academia Romana, Institutul de Lingvistica ,,Iorgu Iordan, Editura Univers Enciclopedic, 1998 Noul dictionar explicativ al limbii romane, Editura...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... capia rosii taiati juliene 1 ardei iute curatat de seminte 1 ceapa mare ... in continuare la calit ardeiul iute felii, morcovul, carnea si ardeiul ...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
... fb. cea de-a treia, scoici iuti cu bere bruna, mi-a confirmat ... -am mancat ghebos sorband zeama iute din cochilii de scoica am ... tare interesant cu usturoiul si iutele ardeiului si a facut ca zeama ... si tu intr-o seara. Scoici iuti cu bere bruna Silva Ingrediente ...
Reţetă de pe wineandknives.blogspot.com
... incinsa, la inceput la foc iute, apoi la foc mai domol. Snitelul se prepara in momentul cind ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
750 gr. carne vitel (sau porc), 4 linguri faina, 1 lingura ulei, 2 oua, 4 linguri lapte sau sifon, sare, ulei pentru prajit Mod de preparare: Se freaca galbenusurile cu uleiul si sarea, se adauga faina putin cite putin, apoi laptele sau sifonul, amestecand neincetat, ca sa nu se formeze cocoloase. La sfirsit se pune jumatate de albus batut spuma. Carnea taiata dinainte felii subtiri, batuta bine si sarata, se trece prin faina, se scutura bine apoi se ia cu furculita, se inmoaie in compozitia...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... nu trebuie sa fie prea iute. Nu mai este cazul sa ... prin pesmet. Veti constata ca snitelele sunt foarte pufoase si gustoase ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... gratinare. Se serveste in farfurie snitelul, cu legumele grupate alaturi (mazare ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... sau margarina. Se serveste linga snitelele cu crusta de cartofi. Crusta ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
600 gr carne macra, 2 linguri unt sau untura, 1/2 pahar pesmet pisat, putin piper, sare Mod de preparare: Carnea, spalata, se trece prin masina de tocat, se amesteca bine cu sare si piper. Din aceasta pasta se fac 6 turtite de grosimea unui centimetru, se dau prin pesmet si se prajesc in grasimea fierbinte Se servesc cu cartofi prajiti, pireu de cartofi sau legume fierte si oparite cu unt.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 kg carne, 2 linguri grasime,faina, unt, patrunjel verde ,sare, piper Mod de preparare: Se taie carnea de vitel ceva mai groasa. Se da sare si piper, se trece prin faina si se prajeste in momentul cind trebuie servit la masa. Se lasa sa se prajeasca complet o parte si apoi se intoarce, prajind complet si a doua parte, fara sa se mai revina. Mod de servire Se serveste imediat cu putin unt pe deasupra fiecarei bucati si patrunjel verde tocat fin. Se serveste fierbinte cu garnitura de piure de...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... presara cu piper. Se sareaza snitelele, se ung cu pesto, se ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
1 l otet 3 l apa 4 lg sare 8 lg zahar Ardei iuti Boabe de mustar Cimbru Boabe piper Foi de dafin Marar uscat Usturoi Frunze de telina Punem pe fundul borcanelor usturoi, 1 lgt boabe mustar, marar uscat si cimbru. Asezam ardeii si deasupra iar marar uscat si boabe de mustar. Fierbem apa cu sarea, zaharul, piperul, frunze de telina, foile de dafin si otetul. Turnam fierbinte peste ardei. Punem capac si lasam la cald pana a doua zi.
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
... si combinate dupa gust. Apoi, snitelul se indoaie in jumatate, se ... prin faina, prajindu-l ca si snitelul parizian si servindu-l la fel ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
750 gr. carne macra(de la pulpa), 1 lingurita ulei, 2 oua, 2-3 linguri untura, faina, pesmet, piper, sare Mod de preparare: Se taie carnea in bucati potrivit de mari, de grosimea unui deget. Se bat usor cu ciocanul de lemn, se presara cu sare si piper. Fiecare felie de carne se inmoaie in ouale batute cu o lingurita de ulei, se da prin faina, din nou prin ou si apoi prin pesmet. Se prajesc pe o parte si pe alta in tigaie, in untura incinsa, la foc potrivit Mod de servire Se servesc cu cartofi...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
500 gr. carne de vita sau vitel, 500 gr. ceapa alba, 50 ml ulei, sare, piper Mod de preparare: Carnea se portioneaza in felii si se bate ca pentru snitele. Se pune sare si piper pe fiecare felie de carne. Se curata ceapa, se spala si se taie pestisori sau solzi. Intr-o cratita se pune uleiul, se lasa sa se infierbinte, apoi se adauga ceapa taiata si se lasa pana primeste o culoare sticloasa. Se asaza feliile de carne peste ceapa, se acopera cu apa si se lasa la fiert. Este gata cind carnea...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... capia rosii taiati juliene 1 ardei iute curatat de seminte 1 ceapa mare ... in continuare la calit ardeiul iute felii, morcovul, carnea si ardeiul ...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
... ramas. Se serveste in farfurie snitelul cu garnitura de ciuperci, orez ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Carnea se spala, se portioneaza, se sareaza si se bate cu ciocanul de snitele. Se trec bucatile de carne prin faina, prin ouale batute, care au fost amestecate cu cascavalul ras si apoi prin pesmet. Se prajesc in uleiul infierbintat si se mentin la cald. Se servesc cu cartofi prajiti si salata de sezon sau muraturi. - Pentru 10 portii: 1 kg carne de porc, pentru fripturi, 100 g faina, 3 oua, 200 g pesmet, 100 g cascaval, 250 ml ulei. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele...
Reţetă de pe www.eculinar.ro