Cauta in 21.294 retete
Se pun pe gratar la copt: rosiile,ardeii si ceapa.Se curata de coaja si se dau prin masina de tocat sau blender.Se curata usturoiul si se adauga peste acestea tocat si el.Se pregateste jumatate de ceasca de apa cu 1 lingura Secretul gustului legume,piper si sarea.Se toarna peste compozitie si se mai adauga si putin cimbru verde sau uscat. se curata peste,se cresteaza si se da cu sare,apoi se frige la gratar.Se pune peste si apoi sosul de saramura lipoveneasca si se serveste.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Alege castraveti potriviti. Cei foarte mari sunt seci, cei foarte mici se pot inmuia. Foarte important este sa fie proaspeti, sanatosi si tari. Ingrediente : 5 kg castraveti, o telina mare, cu tot cu frunze, o legatura de marar uscat, usturoi, apa, sare (proportia este de o lingura cu varf de sare, la un litru de apa), boabe de mustar, piper boabe, otet. Preparare : - Spala bine castravetii, curata telina de coaja, spala bine frunzele de telina, curata usturoiul; - Pune castravetii in...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Saramura de pui este o specialitate tipica sudului Romaniei, in care se ... curte si legumele proaspete. Secretul saramurii de pui consta in legumele ... se frige, asemenea pestelui pentru saramura, pe sare grunjoasa, direct pe ... arome, minim 30 de minute. Saramura de pui se serveste la ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... , iar peste el se pune saramura obtinuta. Se orneaza cu o felie ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... uleiul incins.Se servesc cu saramura calda si mamaliguta. Pofta buna ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... crengi de marar. Se toarna saramura fierbinte si se leaga cu ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... -un vas acoperit. Se prepara saramura din 200 ml de apa ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Poti incerca si varianata cu hrean sau pe cea cu plante aromate. Ingrediente : 5 kg castraveti, o legatura de marar uscat, cinci - sase radacini de hrean potrivite, apa, sare (proportia este de o lingura cu varf de sare la un litru de apa), piper boabe. Preparare: - Spala bine castravetii, curata hreanul de coaja; - Pune castravetii in borcane curate (mici sau mari), pe un pat facut din marar uscat; - Daca folosesti borcane mici (800 de grame) imparte mararul uscat, egal, in borcane; -...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... este gata, se adauga in saramura si se lasa sa mai ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... (platou) si deasupra se toarna saramura obtinuta. Peste tot se pune ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
O reteta de vara, menita sa utilizeze castravetii ce se pregatesc sa dea in copt si sa domoleasca pofta de muraturi. Asadar, o reteta de muraturi instant, gata intr-o saptamana, pentru a va bucura mai repede de acesti castraveti murati-cruzi. Portii: 2,5 kilograme Timp de preparare: 40 de minute (plus 1 saptamana) Ingrediente: 2,5 kilograme castraveti de sezon (nu de sera) 5 linguri de sare mare 8 catei de usturoi 1 lingura boabe de mustar 1 lingura boabe de piper 3 foi de dafin 2-3 tulpini...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
1-2 platici (1,5-2 kg.), o capatina de usturoi, doua linguri de untdelemn, doi ardei iuti, sare, apa Mod de preparare: Se curata pestele de solzi, se scot intestinele, se taie capul si coada, se spala in apa rece si se pune pe un prosop curat pentru a se scurge de apa. In timp ce pestele se scurge de apa, pe aragaz se pune la incins o tabla, pe care se presara sare pana la acoperirea suprafetei tablei. Pina se incinge bine tabla, se ia pestele si se fac crestaturi cu un cutit bine ascutit la...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1.Pestele se curata de intestine,de solzi(pe cai mici ,daca dorim ,ii putem lasa cu tot cu solzi),se cresteaza in partea de sus unde carnea este mai groasa,se spala,se scurge bine si se indulceste cu un praf de sare grunjoasa.Dupa ce au stat ceva timp la sare(cateva minute sau se poate indulci cu sare de seara pentru a doua zi),se frig pe gratarul cu carbuni,pe ambele parti,alaturi de rosii.Cu dosul lamei unui cutit se razuie arsura care ramane,dupa coacere. 2.Rosiile coapte,se curata de...
Reţetă de pe retete.eva.ro
1,5 kg crap, 100 gr. rosii in bulion, 50 ml Mod de preparare: Pestele se curata, se despica pe burta, se spala. Se detaseaza burta, se taie in bucati care, dupa ce se ung cu ulei, se condimenteaza su sare, piper si cimbru. Se frig pe o plita sau pe un gratar. Dupa ce s-au fript, se asaza pe un platou. Se fierb 300 ml apa cu sare. Uleiul ramas si rosiile in bulion se amesteca cu usturoiul pisat. Apa fiarta se toarna peste peste, apoi se adauga sosul de rosii si usturoiul.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 kg. crap, o lingurita ulei, 1 buc. ardei iute, sare Mod de preparare: Crapul curatat si spalat se taie in doua de-a lungul sirei spinarii, se sareaza si se lasa sa se zvinte. Se pune pe gratarul uns cu ulei si incins si se rumeneste pe ambele parti, apoi se aseaza intr-un castron. Separat, se fierbe apa cu sare si se pune ardeiul taiat marunt. Se toarna fierbinte peste peste. Se acopera castronul cu un capac si se lasa 5-10 minute. Mod de servire Se serveste cu mamaliguta calda
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... -l cu tot cu coaja la saramura doar sa-i dea gust. Punem ... 1/2 patrunjel tocat. Lasam sa scada saramura un pic cam la jumate ... zeama ramasa in folie, punem saramura si dam la cuptor inca ... doriti puteti aseza pestele in saramura si-l mai lasati 1 min sa ... compozitia dupa ce a fost fiarta. Saramura este buna atat rece cat ...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
... (platou) si deasupra se toarna saramura obtinuta. Peste tot se pune ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
1,5 kg peste, 250 ml suc de rosii, 50 ml ulei Mod de preparare: Pestele se curata, se spala, se sareaza si se frige pe un gratar sau o plita presarata cu sare. Se prepara un sos din suc de rosii, mujdei de usturoi, ulei, cimbru, piper si sare. Acest sos se toarna peste peste si se tine la cald cca 15 minute. Mod de servire Se consuma cu mamaliguta calda
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Pestele se curata, se spala, se sareaza si se frige pe un gratar sau o plita presarata cu sare. Se prepara un sos din suc de rosii, mujdei de usturoi, ulei, cimbru, piper si sare. Acest sos se toarna peste peste si se tine la cald cca 15 minute. Se consuma cu mamaliguta calda. - 1,5 kg peste, 250 ml suc de rosii, 50 ml ulei, 25 g usturoi, 1 fir de cimbru, piper macinat, sare dupa gust. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta reteta!
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... este gata, se adauga in saramura si se lasa sa mai ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro