Cauta in 21.294 retete
Taie rosiile bucati marisoare.Pune-le intr-o craticioara cu busuiocul taiat,otetul de vin rosu,uleiul de masline si putina sare si piper .Amesteca totul usor si lasa compozitia sa se odihneasca circa 5 minute. Prajeste feliile de ciabatta pe ambele parti ,apoi freaca-le pe o parte cu usturoiul taiat in doua . Daca aveti modelul de ciabatta ca in fotografie ,taiati-le in doua,pe lung ! Pune o felie de ciabatta pe fiecare farfurie pentru servit si aseaza deasupra amestecul de rosii .Aranjeaza...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Spalam legumele.Punem apa la fiert cu sare, morcovii,telina,pastarnacul si cartofii taiati.Lasam 10 minute. Adaugam rosiile si pastele. Separat,am spalat ciupercile ,le-am taiat felii si le-am inabusit in ulei cu putina sare si piper. Cand legumele au fost aproape fierte am adaugat ciupercile impreuna cu sosul lasat si am lasat sa dea cateva clocote. Inainte de a servi ,presaram patrunjel tocat fin. Pur si simplu,delicioasa! Pofta buna!
Reţetă de pe retete.eva.ro
Simbol al bucatariei chinezesti, wokul este un vas de gatit, asemanator unei tigai, dar in forma de semi-sfera, cu maner lung de lemn. Forma de semi-sfera este ideala pentru gatit mai ales atunci cand este nevoie de mult ulei  uleiul se scurge de pe peretii vasului spre centru, eficientizand cantitatea de ulei folosita la gatit. De asemenea, peretii inalti si curbi sunt foarte folositori pentru stir&fry  modalitatea de gatire rapida a preparatelor chinezesti ce consta in prajirea ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Tajine (tagine) este numele generic pentru un tip de mancare din bucatariile nord-africane (Maroc, Tunisia, Algeria). Cuvantul tajine desemneaza, de fapt, vasul in care acest tip de mancare este gatit. Traditional, tajine este un vas de lut emailat sau pictat, compus din doua parti: baza rotunda si putin adanca si capacul tuguiat, conic, foarte inalt, care pastreaza aburul in interior astfel incat mancarurile sa ramana suculente. Dupa preparea mancarii, capacul este dat la o parte, iar baza...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Sortiment de branza asemanator cu Gruyere, Fontina este de origine italina si se prepara din lapte de vaca. Cu textura ferma si consistenta elastica, adevarata Fontina provine din nord-vestul Italiei, din Alpi, iar procesul de productie este unul special: un calup de Fontina este produs din laptele obtinut de la un singur muls, nepasteurizat; branza este presata, fiarta si maturata 3 luni. Fontina autentica are o stampila cu varful Matterhorn din Alpi pentru a fi recunoscuta ca produs...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Origine: Una din cele mai nobile plante folosite in bucatarie si cea care a dat si denumirea examenului celui mai important  balalaureatul, dafinul (laurul) este originar din bazinul Mediteranei, dafinul mediteraneean este raspandit din Turcia pana in Maroc, dar este cultivat si in Statele Unite si regiunile din sud-vestul Rusiei. Prezentare: Dafinul (Laurus Nobilis) este un arbore care ajunge pana la 10-18 m inaltime. Are flori alb-galbui si fructe albastru-negre de marimea unor alune (se...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
FAINA 1 cana lapte rasa = 250 gr 1 pahar obisnuit ras=125 gr 1 lingura cu varf =25 gr 1 lingura rasa =15 gr 1 lingurita rasa =5 gr ZAHARUL 1 cana normala rasa = 200 gr 1 lingura cu varf = 30 gr 1 lingura rasa =25 gr 1 lingurita rasa = 6 gr 1 bucatica zahar cubic= 5 gr ZAHAR PUDRA 1 cana normala rasa = 180 gr 1 lingura cu varf = 27 gr 1 lingura rasa =23 gr 1 lingurita rasa 5 gr ALTE ALIMENTE 1 lingura rasa malai = 15 gr 1 lingura rasa gris = 15 gr 1 pahar cu gris = 200 gr 1 lingura rasa orez =...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
Emmenthaler (emmentaler) a devenit sinonim al branzeturilor elvetiene, un simbol folosit adesea chiar pentru branza in sine. Celebra datorita gaurilor din interiorul calupurilor, emmenthaler are un gust inconfundabil si o culoare galben inchis. Numita la noi si svaiter, branza emmenthaler autentica provine din Valea Emmei, Elvetia, dar exista unitati de productie si in Franta si Germania, nefiind subiectul unei protectii stricte ca gruyere. Golurile din branza se formeaza prin producerea ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Inca o reteta din bucataria chinezeasca, foarte simpla de realizat si in plus este un plat complet.Am facut si nems de acasa - aceasta reteta am pregatit-o deja, in tot cazul sant mai buni decat cei cumparati in supermarket, voi reveni cu reteta si cu fotografii.... Ingrediente (pentru 4 persoane): - 175 g orez bob lung - 5 dl apa - 1 ceapa sau 4 cepe verzi - 3 oua - 1 lingurita de sare - 50 g sunca - 3 linguri de ulei - 50 g crevete curatate si fierte - 100 g mazare - 1.5 linguri de sos soja...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
Regele fructelor, cum este numit in sud-estul Asiei, durianul ramane un fruct foarte iubit de unii si total dispretuit de altii, motivele fiind atat mirosul cat si gustul sau, absolut unice. Fruct comestibil provenind din arborii din familia Durio , durianul poate atinge 30 de cm lungime si pana la 3 kg. Fructul este acoperit de o coaja groasa cu tepi sub care se ascund 4-5 samburi foarte mari acoperiti de miez moale si carnos; se consuma doar miezul din interior si, ocazional, samburii...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Ingrediente (pentru 4 persoane): - 2 bucati de piept de pui - 2 linguri de sos soja - 1 lingura de xeres - 1 lingura de Maizena sau faina - 1 ardei verde - 1 ardei rosu - 2 morcovi mici - 200 g conopida - eu am folosit si cotorul - 1 praz - partea alba - 4 linguri de ulei - 1 lingurita de sare - 1 lingura de zahar - un pic de ghimbir - jumatate de pahar de apa Taiati carbea in lamele foarte fine. Amestecati faina cu xeres si sosul soja, adaugati carnea, amestecati si lasati sa se marineze 1...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert in apa cu sare, taiati in 4, ca pentru piure-ul de cartofi. Cand s-au fiert se strecoara de apa in care s-au fiert si se strivesc; se amesteca cu smantana, untul sau margarina, sare, piper (dupa gust). Intr-o tigaie sau cratita, se pun uleiul si ceapa taiata marunt, dupa care se adauga carnea tocata, boiaua dulce, sarea si piperul. Se ia de pe foc cand carnea este bine prajita. Intr-o tava dreptunghiulara, se pune un strat de cartofi piure, apoi...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Costita se taie felii si se prajeste. Se adauga carnea de porc, ficatul si carnatii taiati in bucati potrivite. Se condimenteaza cu sare, usturoi taiat feliute. La servit, se presara pe fiecare portie cas de oaie ras pe razatoare Se mananca cu mamaliguta calda si cu salate de legume sau muraturi. - 300 g carne de porc, 200 g carnati de porc afumati, 200 g ficat de porc, 100 g costita afumata, 200 g cas proaspat de oi, 15 g usturoi, sare. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... con masa madre , copiando una receta de pan con levadura de ... que se puede hacer cualquier receta... solo hay que practicar, intentar ...
Reţetă de pe vegetarian-gustos-si-sanatos.blogspot.com
... , esta vez les propongo una receta simple, rapida y muy sabrosa. Un ... normalmente no faltan en una receta de hummus. A mis hijos les ... ... ya me tienen miedo. La receta la vi en un blog ... dejo el enlace aqui . La receta tiene pocas modificaciones. Ingrediente: 800 ...
Reţetă de pe vegetarian-gustos-si-sanatos.blogspot.com
... cupe. - O tableta de ciocolata culinara, 250 g margarina culinara, 250 g zahar tos ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Spalam legumele.Punem apa la fiert cu sare, morcovii,telina,pastarnacul si cartofii taiati.Lasam 10 minute. Adaugam rosiile si pastele. Separat,am spalat ciupercile ,le-am taiat felii si le-am inabusit in unt cu putina sare si piper. Cand legumele au fost aproape fierte am adaugat ciupercile impreuna cu sosul lasat si am lasat sa dea cateva clocote. Inainte de a servi ,presaram patrunjel tocat fin si parmezan. Daca doriti,puteti drege supa cu galbenus si smantana. Pur si simplu,delicioasa!...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Untul,zaharul,sarea si zaharul vanilat se mixeaza,pana se obtine o pasta cremoasa. Se adauga ouale.Faina si praful de copt se amesteca si se framanta cu restul amestecului.Se amesteca migdalele,amestecand usor. Pe putina faina ,aluatul se imparte in doua rulouri de 3-4 cm grosime,se asaza cu grija intr-o tava acoperita cu hartie de copt si se preseaza usor cu mana.Rulourile se pun in cuptorul incalzit la 175 de grade timp de 20 de minute.Se scot rulourile din cuptor si se taie cu un cutit ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... Azi vin cu o noua incercare culinara, de data aceasta carne de ...
Reţetă de pe sabina-madalina.blogspot.com
... chinezeasca poate satisface orice moft (culinar) ti-ar trece prin minte ... gatitul sau degustatul intr-o experienta culinara de neuitat. Cu toate acestea ...
Reţetă de pe retete.eva.ro