Cauta in 21.294 retete
... -i ciorbele. Fermentat natural din cereale, borsul este una dintre acrelile preferate ... Ardeal. Portii: 8 litri Timp de preparare: 1 saptamana Ingrediente: 1 kilogram tarate de ... sau leustean, verde sau uscat. Preparare: Taratele de grau se amesteca ... zile. In primele ore dupa preparare se amesteca de cateva ori ... , la inacrirea ciorbelor. [warning]Atentie! Vasul (borcanul) in care se...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... loboda, 2-3 legaturi de ceapa verde, 1/2 l bors, patrunjel, leustean, 1 cescuta cu orez, sare Mod de preparare: Se curata frunzele de loboda ... fierbe mai departe. Se toarna borsul clocotit separat si se lasa ... castron, peste care se toarna borsul sau, dupa gust, in oala ... loboda se adauga si 1-2 linguri de ulei. La fel se prepara borsul de macris, spanac si ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... conservat ptr. ciorbe, sare, 1/2 litru bors sau zeama de varza, un ... potrivita, o legatura marar Mod de preparare: Se opareste ciolanul in putina ... . In oala in care se prepara borsul se pune la fiert varza spalata si tocata marunt, ceapa ... se acreste dupa gust cu bors( fiert separat in prealabil) sau ... cimbru, care se scoate din bors la sfirsit. Mod de servire ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... dl ulei, 2,5 dl bors, 300 gr. faina, 30 gr. drojdie de ... scortisoara, unt cat o nuca; zahar pentru pudra prajitura Mod de preparare: Borsul caldut se amesteca cu uleiul, drojdia, un praf de zahar ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... , 2 morcovi, 2 patrunjei, 3-4 cartofi, 2 pastirnaci, 1 litru bors, sare, 1 galbenus, patrunjel verde Mod de preparare: Toate zarzavaturile se taie in ... cind zarzavatul este aproape fiert. Borsul se adauga numai dupa ce ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... kg. crap, 2,5 l apa, 1 litru bors, 1 buc. ceapa, 1 buc. morcov, 1 buc. radacina ... , 1 legatura leustean, sare Mod de preparare: Se curata zarzavatul si ceapa ... este aproape gata, se adauga borsul fiert separat si leusteanul. In ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... , o lingura de bulion, o cana de bors, o legatura de marar, patrunjel si ... , boabe de piper Mod de preparare: Zarzavaturile se curata si se ... fiert toate zarzavaturile, se adauga borsul, se mai lasa sa dea ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Zarzavat de supa, 1 sfecla, 1/4 kg cartofi, 1/2 litru bors, 1 galbenus, 2 linguri smantana, sare Mod de preparare: Se curata si se rade zarzavatul si jumatate din sfecla. Se fierb cu 1 1/2 litru de apa cu sare si se adauga cartofii. Cind legumele au fiert, se toarna zeama si borsul clocotit printr-o strecuratoare in care s-a pus restul de sfecla rasa. Se drege cu un galbenus batut cu smantana.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... , 1 morcov, 1 pastirnac, 1 patrunjel, 3 cepe, patrunjel verde, sare, 1 litru bors Mod de preparare: Fasolea se spala si se pune la muiat ... subtiri si ceapa taiata marunt. Borsul se adauga numai dupa ce ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... litri apa, 1 litru bors, 6 buc. crap, 1 buc. ceapa, 1 buc. ardei gras ... , sare, piper boabe Mod de preparare: Se taie marunt ceapa si ... este aproape gata, se adauga borsul care a fost fiert separat, se ... se mai da un clocot. Borsul de peste se poate servi si rece. De obicei la bors se pun cozile si capetele ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... pui tinar, 2 l apa, bors (dupa gust), 1 patrunjel, 1 morcov, 1 ceapa, 2 rosii, 2 linguri ... tocat, 1 ou, sare Mod de preparare: Morcovul, patrunjelul si ceapa taiate ... seminte. Se spumeza, se adauga borsul fiert si strecurat (cantitatea dupa ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1/2 kg urzici, 1 litru apa, 1/2 l bors, 1 ceapa, 1 ardei gras, un varf de cutit de boia de ardei, 1 cescuta orez, sare, 1 lingura ulei, 1 lingura faina Mod de preparare: Se curata urzicile si se spala, se pun intr-o oala cu apa clocotita sarata. In timp ce fierb se pregateste rintasul in care se pune ceapa tocata marunt, se presara cu boia si se sting cu zeama de urzici. Se adauga sare, orez si ardei gras. Cind au fiert se adauga borsul...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... litru apa, bors (dupa gust), 250 gr. fasole boabe, 1 buc. ceapa ... , marar, leustean, sare Mod de preparare: Se alege, se spala si ... adauga faina amestecata cu uleiul, borsul clocotit, sarea, verdeata tocata si ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... litri apa, 1 litru bors, 500 gr. carne cu os, 100 gr ... , patrunjel verde, leustean Mod de preparare: Carnea spalata se taie bucati ... toarna in oala cu ciorba. Borsul se fierbe separat, se strecoara ... zeama obtinuta se coloreaza borsul. Se drege borsul cu galbenus de ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
2 buc. dovlecei, 2-3 buc. rosii, 2 buc. ardei grasi, 2 buc. cepe, 1/2 l bors, verdeata tocata, 1 ou, 1/2 pahar smantana Mod de preparare: Se pun la fiert, in apa rece cu sare, rosiile taiate felii, ardeii grasi taiati fidea, ceapa tocata marunt. Dupa cca 10 minute, se adauga dovleceii taiati bucatele. Dupa inca 10 minute, se adauga borsul clocotit separat si verdeata tocata, lasind sa dea impreuna citeva clocote. Dupa ce s-a racit, se drege...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... litru bors, 500 gr. carne pentru tocat, 1 buc. morcov, 1 buc. patrunjel ... si leustean verde Mod de preparare: Carnea, data prin masina de ... . Cind sunt fierte, se adauga borsul fiert si strecurat. Se pun ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
2-3 litri apa, 1 buc. morcov, 1 buc. ceapa, 5 buc. cartofi, marar, patrunjel verde, leustean, 1 litru de bors, sare Mod de preparare: Se pun la fiert intr-o oala apa, morcovul intreg si o ceapa taiata marunt. Cind au inceput sa fiarba, se adauga cartofii curatati si taiati in bucati potrivite. Se pune sare si se presara multa verdeata, marar, patrunjel, leustean, toate taiate marunt. Se adauga borsul fiert separat. Se potriveste de acru si sare.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... iaurt, putin ulei, 1 litru de bors, tarhon si ceapa verde, sare Mod de preparare: Se spala carnea, se taie ... vasului. Se acreste ciorba cu borsul fiert separat, se lasa sa ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... gr. carne miel, 2 l apa, 1 litru bors, 1 ceapa, 1 morcov, 1 patrunjel, 1 telina, 1 lingura ... , 1 ou, sare, smantana Mod de preparare: Se taie carnea in bucati ... zeama. Se adauga orezul spalat, borsul si se lasa sa fiarba ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
o gaina, 1 litru apa, 1 litru bors, verdeata, o legatura loboda, sare, taitei Mod de preparare: Se curata gaina si se pune la fiert cu apa rece fara zarzavat. Dupa ce a fiert, se scoate gaina pe o farfurie si in zeama se pun taiteii sa fiarba. Cind sunt gata se toarna borsul clocotit, gaina taiata bucati, verdeata si loboda taiata. Se lasa sa mai dea un clocot. Acest bors nu se drege.
Reţetă de pe www.retete-bune.com