Cauta in 21.294 retete
Frunzele de vita se oparesc. Ceapa se razuieste, se caleste putin, se adauga orezul spalat, patrunjelul verde si mararul taiat marunt. în alt vas se prajeste usturoiul zdrobit si carnea, în putin ulei. Se amesteca ingredientele, la care se adauga condimente dupa gust. Frunzele de vita de vie se umplu cu aceasta compozitie si se formeaza sarmalute, ca din varza. Se aseaza sarmalutele într-o cratita, se adauga apa cât sa le acopere, se fierb la foc potrivit aproximativ 30 de minute. La...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... pana asezi toate cele patru foi. Da prajitura la rece, cel ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Dragii mei, astazi va invit la o felie de Greta Garbo , de post :P, absolut delicioasa si in varianta asta!!!!!! Aluatul este minunat, fraged, de la cartofi ;) ...iar combinatia dintre gemul acrisor, nuca si glazura de cacao este nemaipomenita!!! Daca va era dor de toate astea, le puteti savura, pe toate impreuna :D, datorita acestei minunate prajituri :) Ingrediente pentru o tava de cca. 32 cm. lungime si 22 cm. latime: Aluat: - 400 g. faina - 2 cartofi (cca. 300 g.) - 250 g. margarina - 250...
Reţetă de pe savalaura.blogspot.com
... sunt atatea de facut. Ingrediente foi: - 1 ou - 40 g unt - 150 g zahar ... pun pe rand si celelalte 2 foi, se ung cu gem de ...
Reţetă de pe adiscook.blogspot.com
8 linguri zahar, 8 linguri ulei, 8 linguri lapte, 2 oua, 1 lingura bicarbonat de amoniu, faina(cit cuprinde) Mod de preparare: Zaharul se freaca cu ouale, se adauga uleiul, se stinge amoniacul cu putin otet, se adauga laptele si faina atit cat sa rezulte un aluat . Se fac trei foi care se coc pe dosul tavii. Se umplu cu diverse creme. Mod de servire Se servesc a doua zi deoarece foile sunt tari
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... Prajitura cu mere rase si foi de brick, pentru ca nu ... sa folosesc un prenume . Aceste foi se utilizeaza pentru a prepara samosa ... prea atragator, dar prajitura este buna. Ingrediente : - 6 foi de brick sau ... de placinta sau foi filo - 100 g unt topit sau margarina sau ...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
... prajitura gustoasa, usor de facut foi cu miere de albine si crema de caramel. pentru foi cu miere de albine 600g faina ...
Reţetă de pe dianacakes.blogspot.com
... este buna numai varza cu foi subtiri. Sarmalele mici se fac ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Se toaca ceapa marunt ,se pune la calit si se lasa sa se raceasca. Se spala orezul si se pune la foc mic pentru 10 minute , dupa care se lasa sa se raceasca.Verdeturile se spala, se toaca marunt si se adauga totul peste carnea tocata.Se adauga bulionul, sarea si piperul, se amesteca si ne pregatim sa rulam sarmalutele. Pe fundul oalei se pun frunze de vie, cateva cotoare de leustean si patrunjel verde, un rand de sarmale si cateva rosii chery si tot asa pana terminam sarmalele. Deasupra se...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... pachet foi de placinta + 800g branza sarata 5 oua 400ml smantana 1 legatura ... Bella, acestea pachete au cate15 foi de placinta, deci am folosit ... mare de la aragaz asezam 5 foi, unse cu unt, punem jumatate ... umplutura, asezam cu grija celelalte 5 foi, turnam restul de umplutura si ...
Reţetă de pe dianacakes.blogspot.com
...  asa numita prajitura cu 15 foi  medovnik sarbesc sau marlenka armeneasca ... si mezes kremes (prajitura cu foi de miere si crema), par ... rece) Portii: 24 Ingrediente: pentru foi 6 linguri de miere 6 linguri de ... . Procedati la fel cu celelalte 3 foi. [warning]Desprindeti foile cu tot ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Sunt cele mai simple foi pt CREMES. Facem 2 aluaturi diferite. Primul ... in doua si facem doua foi care se coc separat pt ... alte scopuri de ex.cornulete ,foie pt prajitura cu brinza,mere ...
Reţetă de pe sella-koch.blogspot.com
... -l in doua. Intindeti cele doua foi cu vergeaua (sucitorul, merdeneaua), acoperiti ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
PREGATESTI ASA Prima data coci foile;pe prima o mai intinzi putin (cat tava de la aragaz),atentie , se mai strange la copt ! A doua o intinzi exact aceeasi marime, dar o tai inainte de coacere in patrate egale apoi la sfarsit cand asamblezi prajitura asezi patratele coapte, respectand ordinea in care le-ai asezat-e un truc important, asa nu se mai sfarama la copt , cand tai prajitura ! Crema se face in felul urmator:amestecam galbenusurile cu un praf de sare. In laptele pus la fiert intr-o...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Aceste sarmalute delicioase le-am preparat pentru masa de Paste. Reteta este similara cu cea pentru sarmalute in foi de vita, dar gustul este diferit si textura la fel, datorita frunzelor delicate si acrisoare de stevie. Noua ne plac atat de mult, incat le-am mai facut de trei ori in primavara asta si cred ca le voi mai face din nou pana dispare stevia. De ce aveti nevoie: Pentru
Reţetă de pe dana2dor.blogspot.com
200 gr. orez cu bob rotund, o ceapa mare, 100 gr. morcov (un morcov mediu), soia texturata fulgi sau bucati mici, un ou, sare, piper, condiment universal si condiment pentru friptura, o lingura buna de pasta de rosii sau bulion, un pahar de vin alb sec, 1 iaurt mare, o cutie mica smantana, 7-8 legaturi frunze de vita Mod de preparare: Fulgii sau bucatile de soia bine maruntite se pun la muiat intr-un castron mai adinc cu apa calda multa (sa aiba cca. 4 cm de apa deasupra) si se acopera cu o...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Pentru micii producatori locali exista un cerc vicios: productia este extrem de costisitoare (mai ales cea naturala, fara chimicale), iar vanzarea este foarte dificila. Ei trebuie sa isi transporte produsele zeci si sute de kilometri pana la pietele mai bune din Timisoara, trebuie sa plateasca taxe in piata si risca de cele mai multe ori sa ramana cu produse nevandute in fata produselor "de revista" a bisnitarilor cu produse injectate si importate. La sfarsitul unei zile sunt nevoiti sa-si ...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
Stevia Rebaudiana Bertoni, cunoscuta sub numele comun de Stevia, este o iarba salbatica care a aparut in padurile sub-tropicale din Paraguay, intr-o regiune unde altitudinea este cuprinsa intre 500 si 1500 metri, precipitatiile sant importante si temperatura variaza intre 6
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
Pentru foi: tava mare de38/28cm 600g faina 200g untura (unt ... ce se imparte in doua foi. Prima foaie se intinde in ...
Reţetă de pe dianacakes.blogspot.com
Varza se opareste in apa cu sare si putin otet.Se desfac de pe capatana pe masura ce se oparesc si se pregatesc foile pentru sarmale,adica curatam partea tare din mijlocul frunzei si o portionam in functie de marimea frunzei atat cat aste numai buna de impachetat sarmalele. Frunzele de vita se spala,taiem eventual coditele daca le-a cules cu codite si apoi le scufundam 2-3 secunde in apa in care am oparit varza si le scoatem repede. Umplutura: ceapa curatata se toaca si se caleste in ulei, ...
Reţetă de pe retete.eva.ro