Cauta in 21.294 retete
Din 2/3 din coca se intinde o foaie rotunda,la diametrul formei,de 3cm grosime. Se pune foaia in forma bine unsa cu ulei. Restul de coca,se impleteste un colac de dimensiunea formei,se aseaza peste foaie si se lasa la crescut,fara umplutura.Inante de a fi data la cuptor se pune umplutura.Dupa ce este gata,se lasa la racit in forma. POFTA BUNA TUTUROR !
Reţetă de pe retete.eva.ro
Aluatul: Amesteci faina cu praful de copt, adaugi untul bucatele, galbenusul si sarea. Dupa amestecare, torni smantana si sucul de lamaie. Framanti aluatul si il lasi 30 min. Pui aluatul la copt intr-o tava tapetata cu faina si lasi la copt 20 min la aprox 180 grade. Umplutura: bati albusurile cu zaharul pana devin spuma. Adaugi branza de vaci, gambenusurile, zaharul si smantana. Pui si stafidele iar la sfarsit incorporezi spuma de albusuri. Dupa ce ai scos aluatul din cuptor, il presari cu...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... respectiva se realizeaza 3-4 bucati de pasca. Umplutura se realizeaza combinind zaharul ... smantana. Cind aluatul este rumenit, pasca este coapta. Se pune peste ... cratitei un platou, se rastoarna pasca, apoi, cu grija, se intoarce ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
100 g ciocolata, 2 linguri cu cacao, 2 linguri cu faina, 4 oua, vanilie, 1 pahar cu lapte, 100 g unt Mod de preparare: Se bat ouale intregi cu zaharul intr-o cratita, pe foc mic. Se adauga faina, ciocolata topita, cacao, vanilia si apoi laptele cite putin si se bate totul pana se ingroasa compozitia. Se ia apoi de pe foc si se lasa putin sa se racoreasca. Se adauga 100 g unt si se amesteca bine. Se lasa sa se raceasca. Aceasta crema se pune pe aluatul din tava si se da la cuptor pentru 40 de...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... aluat puteti vedea reteta de Pasca cu branza dulce singura modificare ... asta am hotarat sa fac o pasca mai micuta, de aceea am ... si crucea facuta din aluat. Pasca e gata cand o scobitoare introdusa in ...
Reţetă de pe dianacakes.blogspot.com
... cu galbenus si se da pasca la copt in cuptorul fierbinte ... de ora. Cind aluatul a devenit rumen si stralucitor, pasca este gata ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
250 gr. kaiser, 250 gr. slanina afumata, 4 buc. cirnati afumati, 100 gr. untura, 4 buc. ceapa, 125 gr. orez, boia dulce, sare, piper, o lingura faina, o ceasca de smantana, 1 buc. varza murata Mod de preparare: Se inabusa in untura cepele taiate pestisori apoi se adauga costita si slanina, taiate cubulete mici. Se sareaza, pipereaza si se pune boiaua. Se lasa cratita pe foc mic cca 1/2 de ora. Se fierbe orezul in apa sarata, se scurge si se stropeste cu apa rece. Intr-o cratita unsa cu...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Ingrediente: pentru aluat: 1/2 kg faina 300 ml lapte 100 gr zahar 2 galbenusuri 25 gr drojdie proaspata 25 gr unt 1/2 lingurita sare esenta rom coaja de lamaie si portocala 1 albus 1 lingura cacao 1 lingura zahar pentru umplutura: 500 gr branza de vaci 3 oua 3 albusuri 250 gr zahar pudra cu aroma de vanilie 50 gr ciocolata 2 linguri esenta rom coaja rasa de lamaie si portocala pentru uns: 1 galbenus 2 linguri lapte Punem faina si sarea intr-un vas. Dizolvam zaharul si drojdia in laptele...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
Versiune neordotoxa (chiar si nereformata) a gulasului, varianta cu carnati este cea mai rapida si mai simpla dintre toate. Gustul carnatilor afumati da nota finala a acestei mancari, ieftina si buna. Portii : 4 Timp de prepare : 50 de minute Ingrediente : 1 kg de cartofi 350 grame de carnati afumati (ideal, sa contina boia) 1 ceapa mare 1 ardei gras mare (rosu) 4 catei de usturoi 1 foaie de dafin 1 lingura zdravana de boia de ardei dulce 1 lingurita de boia de ardei iute (optional) 1...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... de buna ca cea de pasca aromata Aluatul : 25 gr drojdie ... taie 1/3 pt baza de la pasca. Din restul de aluat se ... cantitatile la umplutura, am facut o pasca mare cu aluat si cea ... la aluat si voi face o pasca mica din 500 gr branza ... mixerul. Gustam de zahar. Ungem pasca cu galbenus inainte s-o dam la ... aluat La Lena din reteta pasca cu aluat de cozonac, compozitia ...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
Se separa albusurile de galbenusuri . Se amesteca galbenusurile cu 1/2 din cantitatea de zahar , branza si smantana. Se ameateca faina cu praful de copt si se incorporeaza in amestecul de branza , se adauga stafidele, coaja rasa de lamaie si portocala , zaharul vanilinat si esenta de vanilie. Se bat bine albusurile cu un praf de sare , zaharul ramas si cateva picaturi de zeama de lamaie.Cand sunt batute bine se adauga in cealalta compozitie cu branza amestecand incet de jos in sus cu o...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Aluatul: Amesteci faina cu praful de copt, adaugi untul bucatele, galbenusul si sarea. Dupa amestecare, torni smantana si sucul de lamaie. Framanti aluatul si il lasi 30 min. Pui aluatul la copt intr-o tava tapetata cu faina si lasi la copt 20 min la aprox 180 grade. Umplutura: bati albusurile cu zaharul pana devin spuma. Adaugi branza de vaci, gambenusurile, zaharul si smantana. Pui si stafidele iar la sfarsit incorporezi spuma de albusuri. Dupa ce ai scos aluatul din cuptor, il presari cu...
Reţetă de pe retete.eva.ro
1 kg. carnita de purcel, 150 ml. ulei, 2 cepe mari sau 3 mai mici, 10 rosii mijlocii si bine coapte, 300 gr. masline, o lamaie mare taiata in patru, 2 linguri boia dulce de ardei, o lingurita boia iute de ardei-, o lingurita piper, vegeta sau sare (dupa gust), 2 linguri de bulion, o legatura patrunjel verde proaspat, o foaie de dafin, 20 boabe piper Mod de preparare: Se spala carnea, se taie in bucati mai maricele, se zvinta si se pune in tigaie sa se rumeneasca. Cind este gata, se scoate,...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Cu cativa ani in urma am pus stapanire pe cartile vechi de retete ale bunicii - ingalbenitele si pe alocuri patatele Szakacskonyv. Am ales sa pregatesc din ele celebra halaszle cu taitei proaspeti de casa atunci cand Electrolux m-a invitat sa prezint o reteta ardeleneasca (cu accente inevitabil unguresti la mine :))). Ingrediente diferite tipuri de peste (ptr bucata mare de carne eu am folosit crap) ceapa ardei boia sare Reteta este facuta in functie de proportii. Pentru fiecare 200 gr de...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
1 kg branza de vaci, 200 g zahar pudra, 2 pachetele zahar vanilat, coaja de la o lamiie, 1 lingura plina cu faina, 5 galbenusuri, 5 albusuri batute spuma, 3 linguri cu smantana, 100 g stafide, 2 linguri cu pesmet, 50 g unt, sare Mod de preparare: Brinza se amesteca cu untul, apoi ce celelalte ingrediente. Crema obtinuta se toarne peste aluatul din tava, se unge cu ou, se presara stafide si se da la cuptor.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
15 gr. drojdie, 1/2 ceasca apa calda, 1/2 ceasca zahar, 3 cani lapte cald, 4 cani faina, 6 oua; 1/2 ceasca zahar, o ceasca margarina topita, 1/4 lingurita sare, 1/4 lingurita zeama de lamiie, coaja de lamiie, 12 cani faina, un ou, o lingurita apa, 2 lingurite unt topit Mod de preparare: Se dizolva drojdia in jumatate de ceasca de apa calda. Intre timp se dizolva jumatate de ceasca de zahar in lapte cald, pe foc. Dupa ce se raceste, se amesteca cu drojdia si cu patru cani de faina. Se amesteca...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
aluat de cozonac, 1 kg smantana, 200 g zahar, 3 linguri cu faina, 4 albusuri spuma, 6 galbenusuri, vanilie, coaja de lamiie, 100 g stafide Mod de preparare: Se amesteca simintina cu zaharul pudra, vanilia, faina, coaja de lamiie, 4 galbenusuri, 6 albusuri batute spuma si stafidele. Pe planseta se intinde o bucata din aluat atit cat fundul tavii. Tava se unge cu unt si se aseaza foaia. Din alta bucata de aluat se fac doua suluri impletite care se pun pe aluatul din tava, in jurul tavii, ca un...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
6 oua, 4 linguri zahar pudra, vanilie, coaja de lamiie, 180 g nuci macinate Mod de preparare: Se freaca bine galbenusurile cu zaharul si apoi se adauga vanilia, coaja de lamiie, albusurile spuma si la urma nucile si se amesteca totul usor. Compozitia se toarna peste aluatul din tava si se da la cuptor.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
zeama de la o limba fiarta, 1/4 kg resturi de carne fiarta, 1 ceapa, 1/2 kg cartofi, 1 catel usturoi, 1 lingurita boia de ardei, sare, crutoane Mod de preparare: Se taie resturile de carne fiarta si se pun in zeama de la limba, impreuna cu ceapa taiata si cu sare. Dupa citeva clocote, se adauga cartofii taiati taitei, usturoiul si boiaua. Cind cartofii sunt fierti se serveste supa cu crutoane.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Gulas la ceaun! Mancare de aer curat si datator de foame, de foc liber arzand sub ceaun, de prieteni adunati laolata pentru a impartasi aceeasi mancare, gulasul isi depaseste conditia de supa groasa sau tocana cu carne de vita si tinde catre ceva mai mult. Vezi si reteta de gulas de miel Dar ce este gulasul? O supa grosuta sau o mancare din carne de vita, ceapa si ardei  o tara gras si o parte iute  cu galuste sau cartofi fierti in zeama-i boiata. Caci boiaua de ardei, paprika, usor prajita...
Reţetă de pe www.cevabun.ro