Cauta in 21.308 retete
1 kg fasole, 3-4 cepe, 4 linguri ulei, 500 gr. rosii, 2 ardei, verdeata, sare, 1 lingura faina Mod de preparare: Se pune ceapa cu sare, ulei si apa sa fiarba pana scade. Se adauga fasolea curatata de codite, se umple cu apa fierbinte si se lasa sa fiarba; cind este aproape fiarta, se adauga 2-3 rosii curatate de pielita si o parte din verdeata, iar dupa ce au fiert bine, se adauga faina amestecata cu apa rece. Se lasa sa fiarba mai departe si dupa ultimul clocot se adauga restul de verdeata...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
4 fire de praz, 1/2 pahar lapte, 1 pahar smantana, 2-3 linguri cascaval ras, sare, o lingura unt Mod de preparare: Se curata prazul, se taie bucati si se pune la fiert in apa sarata pana se inmoaie bine. Se scurge bine de apa, se pune intr-o cratita pe foc cu untul si laptele si se lasa sa fiarba inabusit, scuturind mereu cratita ca sa nu se prinda prazul de fund. Apoi se asaza intr-o tava smaltuita sau intr-un vas de Jena, se toarna smantana deasupra, se presara cu cascaval ras si se da la...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 kg carne de vita, ciuperci albe, cartofi, 2 morcovi, 1/2 l coniac, 1/2 l vin de masa rosu, ceapa,usturoi, condimente(piper, sare, tarhon, rozmarin, ulei de porumb, ulei de masline, 3 boabe enibahar, 2 boabe cuisoare, 1 capatina usturoi Mod de preparare: Se splala carnea si se pune intr-un castron destul de mare. Peste carne se pun 3 cepe curatate si taiate cuburi si citeva boabe de piper,enibahar, cuisoare. Se toarna peste carne coniacul si se acopera cu nylon si se lasa la frigider pana a...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
500 gr. cartofi, 1 ceasca de supa de carne (zarzavat), 2-3 castraveti murati, 2-3 linguri de ulei, 1 lingura de bulion Mod de preparare: Cartofii cruzi se taie, se prajesc in ulei, se sting cu supa, se lasa 15 minute sa fiarba, se adauga castravetii (desarati in apa calduta), taiati patratele, se lasa sa fiarba inca 20 de minute. La sfirsit, se pune bulionul.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
300 gr. pulpa de porc, 150 gr. cirnaciori, 250 gr. creier, 150 gr. ciuperci, 50 gr. pasta de rosii, 100 ml de vin, 150 ml de ulei, sare, piper, usturoi, verdeata Mod de preparare: Se taie carnea in fisii subtiri, cirnaciorii in felioare si se prajesc impreuna in ulei. Creierul, dupa ce se spala bine si se curata, se prajeste separat, apoi se adauga taiat peste carne si cirnaciori. Tot separat se calesc bine ciupercile si se adauga in compozitie. Dupa gust, se potriveste de sare, piper, vin,...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... , spre sfirsit, se pune in mincare. Dupa 10 minute de fierbere ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... lasa sa fiarba incet acoperit. Mincarea trebuie sa fie scazuta Se ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... pana ce sosul scade bine (mincarea trebuie sa aiba foarte putin ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
3 buc. dovlecei, 1 buc. ceapa, 300 gr. rosii, 1-2 linguri untdelemn, verdeata Mod de preparare: Ceapa taiata marunt se fierbe inabusit in untdelemn si putina apa. Se adauga dovleceii curatati si spalati, taiati in cuburi potrivit de mari si se acopera cu rosiile curatate de coaja si taiate rondele. Se lasa la foc mic. Se adauga apoi verdeata. Mod de servire Se servesc reci
Reţetă de pe www.retete-bune.com
carne de gaina, 3-4 buc. gutui coapte, sare, 2 linguri de unt netopit, 2 linguri de zahar, 1/2pahar de vin alb, o ceapa, o lingura pasta de rosii Mod de preparare: Se rumeneste in unt ceapa tocata impreuna cu ficatul si pipota de gaina. Se acopera vasul si se lasa pe foc mic. Cind apa lasata de ceapa si carne a scazut, se toarna apa cat sa acopere carnea si se lasa vasul sa fiarba incet, pe foc mic. Dupa 30 de minute, se pune zaharul putin ars (rosiatic), stins cu 2 linguri de apa. Gutuile ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... cuptor tinindu-se pana ce mincarea scade bine. Se rastoarna pe ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
300-400 g carne ,ceapa (300 g ), 100 ml untdelemn, 100 ml suc de rosii, 50 ml vin, o foaie de dafin, un varf de lingurita de piper sau ienibahar, sare. Mod de preparare: Ceapa curatata si intreaga, se tine in apa rece ,pentru a pierde din iuteala.Se taie in felii subtiri si se caleste 8-10 minute,in tot untdelemnul,impreuna cu 1/2 lingurita de sare, la foc mic,pina cind devine lucioasa.Se adauga ,atunci ,un varf de lingurita cu boia dulce sau pasta de ardei ,se amesteca de 2 ori si apoi se...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
2 salate, 1 ceapa, citeva linguri smantana, 2 rosii, sare, patrunjel, ulei, piper Mod de preparare: Se caleste ceapa taiata marunt, se inabusa si se adauga salata felioare , sare si piper. Se lasa citeva minute sa fiarba inabusit in zeama de rosii Mod de servire Inainte de a se servi se amesteca cu smantana
Reţetă de pe www.retete-bune.com
3 buc. patlagele vinete de marime mijlocie, 1 lingura faina, 3 capatini de usturoi, 500 gr. rosii, 3 linguri ulei Mod de preparare: Trei patlagele vinete de marime potrivita se taie rondele se pun citeva minute in apa clocotita sarata, se scot si se lasa 20 minute sub presa. Dupa ce apa din ele s-a scurs se dau rondelele prin faina si se prajesc in ulei la foc potrivit pentru ca sa se patrunda bine. Se curata usturoi se prajeste usor cu putin ulei se adauga rosii curatate de coaja, 1...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... , cratita se pune la cuptor. Mincarea gata trebuie sa fie scazuta ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1/2 kg. gutui, 50 gr. margarina, 1/2 lingurita zahar, 1/2 lingurita faina Mod de preparare: Gutuile spalate, sterse, se taie in felii inlaturind partea fibroasa si simburii. Se fierb inabusit cu margarina si putina apa. Se adauga apoi un sos caramel si se lasa la foc domol.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
250 fasole boabe,1/2 kg carne ,o ceapa (100 g), 50-100 ml untdelemn, un ardei gras,1/4 l suc de rosii, o foaie de dafin,piper sau ienibahar, marar, tarhon, cimbru,boia de ardei, sare. Mod de preparare: Ceapa taiata marunt se caleste ,2 minute, cu 4-5 linguri de untdelemn ,la foc mic.Se pune un varf de lingurita cu boia de ardei sau 1/2 lingurita cu pasta de ardei ,se amesteca de 2-3 ori si, imediat, se adauga carnea taiata in bucati.Se amesteca pana cind se coaguleaza la suprafata,se presara...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... ml de sos. Se lasa mincarea sa clocoteasca, se ia vasul ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 morcov, Mod de preparare: Se curata ceapa, morcovul, patrunjelul, dovleacul. Dovlecelul se curata de simburi (daca are simburi)si se da pe razatoare, se freaca cu o lingurita de sare si cu o lingurita de otet se lasa 15 minute. Ceapa, morcovul, patrunjelul, ardeiul se taie un in cubulete sau se dau pe razatoare, se inabusa cam 5 minute, apoi se adauga dovleacul, se pune apa cat sa cuprinda legumele(foc mediu). Cind legumele sunt fierte, intr-o cana se pune o lingura de faina, se amesteca si...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
500 gr. cartofi, 2 linguri ulei, 2 linguri smantana, 1 lingura faina, 1 ceapa, boia, 1 lingurita otet de vin, sare, patrunjel si marar Mod de preparare: Ceapa taiata marunt se rumeneste in uleiul incins. Se adauga faina si boiaua, apoi se stinge cu un pahar de apa clocotita. Se pun cartofii cruzi, curatati si taiati in sferturi. Se fierbe totul 20 min. Se adauga sarea, otetul, smantana, verdeata taiata marunt si se lasa sa mai dea 2-3 clocote.
Reţetă de pe www.retete-bune.com