Cauta in 21.294 retete
De origine franceza, bouquet garni (buchet de ierburi) este o legatura formata ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Dovada a rafinamentului exprimat de bucataria franceza, cartofii duchesse (ducesa) sunt o garnitura ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Aceste fotografii de vacanta, le-am facut in 2003. Vizita am facut-o dupa ora 8 seara, inainte inchiderii parcului. Daca ajungeti la Sibiu, puteti sa-l vizitati... merita. Acum o saptamana le-am pus pe blogul meu in franceza "Chocolat ou ciocolata"...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
... simturile. O delicatesa in maniera nord-franceza (populara si in Elvetia), tartina ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... din marea si generoasa familie franceza a maionezei, sosul remoulade este insotitorul ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... spalate, curatate si taiate. In franceza se utilizeaza termenul de "blanchiment ...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
... ), rauke (in germana), roquette (in franceza), oruga sau arugula (in spaniola ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... atribuit familei Stroganov (Stroganoff in franceza) , mai exact lui Alexander Grigorievich ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... pentru dimensiunile lui, vine din franceza  goujon  si a ajuns sa desemneze ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... . Si intreaga Europa e asa! Bucataria franceza a fost direct si profund influentata de cea italiana. Bucataria franceza si cea germana au multiple schimburi ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... cine-s sefu si o vorbit intr-o franceza impecabila, de mi-o fost si ...
Reţetă de pe gospodini.blogspot.com
... se numeste blansare (albire, din franceza) si are scopul de a elimina ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Cea mai deosebita tarta a lumii, Tarte Tatin se remarca prin doua lucruri: forma inversata si numarul mare de consoane pronuntate, care te fac sa-ti clantani dintii intr-un tart-ta-tan care gadila bolta palatina. Inventat de una dintre cele doua surori Tatin  pentru ca, evident, legendele nu se pun niciodata de acord  a fost realizata accidental in 1898, in hotelul cu acelasi nume apartinand familiei, din localitatea Lamotte-Beuvron. Nu s-a stabilit clar daca Stephanie Tatin a fost cea care...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
V-ati plictisit sa gatiti de fiecare data aceleasi retete de Paste cu carne de miel? Atunci va recomand sa incercati aceasta reteta de tocanita din carne de miel cu legume timpurii intalnita in mai toate tarile ale caror maluri sunt scaldate de Marea Mediterana, in special sudul Frantei, amestecul de ierburi din aceasta reteta fiind specific provensal. Daca prejudecatile va impiedica sa puneti pe masa o tocanita in aceaste zile, puteti sa ii spuneti ratatouille cu carne de miel. Altfel suna!...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... de ierburi  tradus din limba franceza). Preparare: Frunzele de dafin se ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... si pignoli in Statele Unite) Franceza: pingnons de pin Engleza: pine ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... legume la gratar. De inspiratie franceza, acest sos de salate pune ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... puteau lua in cochilie. Denumirea franceza de scoica Saint Jacques (coquille ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro