Cauta in 21.292 retete
Este foarte buna si inedita. Utila, fie drept garnitura, pe un platou cu muraturi, fie simpla, alaturi de carne sau mancaruri care merg cu muraturi. Ingrediente: o conopida mare, boabe de piper, o foaie de dafin, marar uscat, sare, apa, otet, o radacina mica de hrean. Preparare: Rupe conopida in bucatele si spal-o bine. Pune buchetele de conopida in borcan, adauga hreanul taiat betisoare, piperul boabe si mararul uscat. Pune la fiert apa, masurata, si adauga cateo lingura cu sare, pentru ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Nu poti sa-ti imaginezi cat este de bun pana nu-l gusti. Pune in borcane mici, astfel incat sa folosesti o data tot continutul. Ingrediente: usturoi, boabe de piper, otet, sare zahar sau miere, un ardei iute mic. Preparare: Curata usturoiul si pune-l in borcane. Adauga ardeiul iute printre cateii de usturoi si boabe de piper. Prepara un sirop din 250 cl apa, 250 cl otet, o lingurita de sare si trei linguri de zahar sau trei linguri cu miere. Fierbe-l si rastoarna-l fierbinte peste usturoi....
Reţetă de pe retete.eva.ro
Un preparat pentru gusturi rafinate... Se prepara ca muraturi pentru iarna dar poate fi si un aperitiv la o tuica mica... Au un gust foarte bun. Ingrediente: Vinete: 1,5 Kg Gogosari: 0,75 Kg. Otet de 9*: 250 mL Apa: 500 mL Sare mare ne-iodata. Zahar: 3 linguri sau 5 pastile sucrazit. Usturoi: 2 capatani marime medie Foi de dafin: 4 Piper boabe: o lingurita. Cantitatea este suficienta pentru 4 borcane de 720 gr. Preparare: - Vinetele se spala si se curata de coaja. Se taie in felii groase de...
Reţetă de pe arta-culinara-romaneasca.blogspot.com
... data am auzit de ridichi murate din literatura japoneza si eram ... vreme obisnuiesc sa mananc ridichi murate, in special iarna dar si ... o reteta clasica japoneza pentru ridichi murate. Un singur ingredient mi-a dat ...
Reţetă de pe arta-culinara-romaneasca.blogspot.com
Foarte foarte buna, o minunatie, la fel ca umplutura de la gogosari cu varza si morcov Eu am facut doar cu varza alba Varza rosie : la 1 kg 200 gr varza taiata si cantarita punem 1 lg rasa sare Varza alba : la 3 kg 200 gr taiata si cantarita punem 1lg cu vf sare si 1 lg rasa de sare Sare de muraturi Chimen Morcov Se framanta fiecare tip de varza cu sarea specificata pana se reduce volumul la jumate. Se lasa 24 de ore acoperita timp in care se mai framanta din cand in cand. A doua zi punem 2...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
... :P), este aceeasi de aici: Castraveti murati :) ...eu chiar in momentul asta ...
Reţetă de pe savalaura.blogspot.com
... . Pt Umplutura Cartofi sau Varza Murata Cartofi (in functie cit cantitate ... -l folosesc la aceasta placina) Varza murata tocata se calesc in ulei ...
Reţetă de pe sella-koch.blogspot.com
... de fasole boabe fiarta -varza murata...cata doriti -o ceapa rosie -patrunjel ... -o tigaie uleiul si adaugam varza murata taiata fideluta si ceapa. Ceapa ...
Reţetă de pe bucatariacorinei.blogspot.com
...tot reteta mamei, si da, tot foarte buna :))) Ingrediente: - 7 kg. castraveti - 150 g. sare grunjoasa - 5 litri apa - boabe de piper - 9 catei de usturoi - morcov taiat rondele - 3 fire de hrean subtiri - 3 bete de marar - cateva frunze de visin Mod de preparare: Se spala bine castravetii (in doua, trei ape). Se taie la ambele capete. Se prepara saramura din apa, sare, piper, marar. Se umplu borcanele cu castraveti (se aseaza in asa fel incat sa incapa cat mai multi). Se pune hrean,...
Reţetă de pe savalaura.blogspot.com
castraveti mici, frunze de visin, marar uscat, ardei iute, radacini de hrean, otet, sare, boabe de mustar Mod de preparare: Se aleg castravetii cei mai mici, verzi, fara pete, neloviti. Se spala bine in apa proaspata si se sterg cu un servet. Se tin apoi 12 ore in apa sarata, se scurg si se aseaza in borcane sau in butoiase bine spalate, oparite si afumate. La fund, se aseaza frunze de visin si marar uscat, apoi se aseaza castravetii care se indeasa bine. La fiecare strat de castraveti se ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Pepeni, castraveti, gogonele, frunze de telina, frunze de hrean. Mod de preparare: Se aleg pepeni mici, care nu se mai coc, se verifica sa nu fie loviti si mucegaiti. Se spala si se pun in borcane, intercalind printre ei castraveti, gogonele si pentru aroma frunze de telina si hrean. Pentru fiecare litru de apa, se pun 25 g de sare. Se fierbe saramura, se lasa sa se raceasca, se toarna peste muraturi si se leaga cu celofan.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... nu am cumparat gogosari pentru murat . Ingrediente alese cu grija: - 10 ...
Reţetă de pe dedairis.blogspot.com
Am facut si anul acesta gogosari in otet . De fapt in fiecare an repet reteta asta, pentru ca nu a dat gres niciodata. Gogosarii nu se inmoaie, ci raman crocanti pana anul viitor (daca nu ii mancam inainte). De data asta m-am hotarat sa folosesc cumva si strugurii albi ce zaceau prin frigider, nefiind agreati de nimeni din familie. Doar nu era sa-i arunc! Si mi-am adus aminte ca si mama punea asa, gogosari umpluti cu struguri si erau tare buni. Prin urmare, pe langa reteta simpla, am pus si...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
https://pofta-buna.com/vinete-umplute-murate/ Gina Bradea
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
... ies grozave insa si pepenele murat fara alte legume e si mai ... daca se consuma imediat ce s-a murat. Se pune calduta spre fierbinte ... i-am mancat imediat ce s-au murat dupa vreo 10 zile pt ... tin peste iarna. Varianta 1 cu muratoarea la cald : Borcanul nr 1 : super ... scos pe balcon. Varianta 2 cu muratoarea la rece : super buni, am ...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
Foarte buni, aromati si acrisori, ceapa si morcovul sunt la fel de bune ardei romanesti si bulgaresti, boabe de piper mozaic, rosu, alb, verde si negru boabe de mustar otet de vin alb de 9 grade sare grunjoasa 1/2 lingurita la 1 borcan de 800 ml ceapa alba si rosie o bucatica de hrean morcovi Ardeii si legumele spalate se pun pe servet si se usuca foarte bine, nu trebuie sa ramana strop de apa. Taiem ceapa rondele sau solzisori si legumele in diferite forme. Legumele sunt bune sa mai taie...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
... cu saramura la rece iar cei murati pusi pentru iarna cu muratoarea la cald. Peste legumele pregatite in borcan punem saramura din ... cat de cald e. Pentru cei murati saramura va fi la cald ... sau alte legume. Varianta II murati pt iarna : Dovlecei Usturoi Bete ... la 1 l apa facuta la cald Muratoarea se da in clocot si ...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
Varianta 1 reteta tibetana in ulei : 4-5 capatani de usturoi 1 ardei iute optional 150 ml vin alb 150 ml otet Ulei de masline extravirgin 1 lgt cu sare 1 lgt zahar 2 cuisoare sau o foaie dafin Piper boabe mozaic Menta Busuioc Oregabo Leustean Vinul si otetul se pun la fiert, adaugam 1 lgt rasa de sare, zaharul si 2 cuisoare. Cand a dat in clocot se pune usturoiul curatat si ardeiul intreg, se mai da un clocot. Scoatem usturoiul pe servet de hartie sa se usuce. Neaparat cel care va fi pus in...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
In lumea-ntreaga raspanditi, Bogati in vitamina C, Galbiorii sunt gatiti Inca din vremuri antice.
Reţetă de pe hapleablog.wordpress.com
Varza alba frageda Marar uscat din abundenta Sare pt muraturi 1 lg potrivita la 1 l de apa Taiem varza fideluta dupa care o framantat putin ca sa intre mai bine. Asezam pe fundul unui borcan niste marar, punem varza, la mijloc iar marar si varza, lasam putin loc deasupra pt ca va fermenta. Dam in clocot apa cu sare si punem calduta peste varza. Punem borcanul intr-un vas mai adanc ca sa nu curga pe afara, acoperim cu farfurioara sau celofanul si lasam in bucatarie vreo 2-3 zile sa se...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com