Cauta in 21.294 retete
... dupa o reteta Ana Pan, tortul Dobos nu poate sa va iasa ... . Incercati-l si veti vedea... Tortul Dobos se pregateste din 6 blaturi, care ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... cu crema de ciocolata Tort Dobos Tort cu frisca si capsune ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Un desert fabulos ce nu necesita o introducere extra sonora. Imaginile ii spun povestea... Blat ( pt 6 foi) 6 oua+125g zahar+140g faina+35g unt topit si racit - se separa ouale - albusurile se bat cu 2/3 din zahar, galbenusurile cu restul - se amesteca cele 2 compozitii, apoi se adauga alternatic si cate putin faina si untul - se coc 6 foi subtiri, cca 7 minute la 370F (187C) pe tava asternuta cu hartie de pergament - se lasa la racit pe hartia de pergament pe care s-a copt * am facut 3 foi...
Reţetă de pe anditudor.blogspot.com
Cu aceaisi reteta, puteti face un blat natur fara cacao. Ingrediente pentru doua foi de blat : - 6 oua - 160 g zahar tos - 110 g faina pentru un blat natur sau 100 g faina si 2 linguri de cacao pura pentru un blat de ciocolata - un pic de sare Preancalziti cuptorul la o temperatura de 200
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
Pentru foi: 8 oua mari, 160 gr. zahar, 120 gr. faina, 80 gr. unt, 15 ml rom. (cantitatile sunt 15 gr.faina, 20 gr.zahar, si 10 gr. unt pt. un ou pentru o foaie); crema: 250 gr. unt, 200 gr. zahar, 3 oua, 80 gr. cacao sau 150 gr. ciocolata de menaj, 3 linguri apa si o lingura rom; glazura: 150 gr. zahar tos pt. caramel, 2 pachetele vanilie. Mod de preparare: Foile: albusurile se bat spuma tare, se adauga tot zaharul tos si o lingura cu rom si se bat in continuare pana se intareste spuma. Apoi...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Se freaca galbenusurile cu zaharul si se adauga faina, pe rind cite o lingura. Se imparte compozitia in 5-6 parti si se coc foile in forma de tort, unsa si presarata cu faina. Intre foi se pune urmatoarea crema: se freaca ouale cu zaharul, se adauga cacao subtiata cu apa, se amesteca pe baia de apa pina se ingroasa. Dupa ce s-a racit se amesteca cu untul frecat spuma. Deasupra se glaseaza cu zahar ars sau cu aceeasi crema. Intre straturi se asaza crema de ciocolata. - 5 galbenusuri, 150 g...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
10 oua, 200 gr. zahar pudra, 120 gr. faina fina, coaja rasa si zeama de la o lamiie, unt; Crema: 6 oua, 200 gr. zahar, 200 gr. unt, 6 batoane(linguri pline) ciocolata rasa, 4 linguri apa Mod de preparare: Galbenusurile cu zaharul, coaja si zeama de la o lamiie se freaca pana se obtine o crema. Se adauga albusurile batute spuma si faina putin cite putin, amestecand incet. Din aluatul obtinut se fac zece foi subtiri cat muchia unui cutit si se coc intr-o tava dreptunghiulara, unsa cu unt. Cind...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Blatul: 10 albusuri si galbenusuri, 10 linguri faina, 10 linguri zahar, 1 lingurita praf de copt, 1 lingurita rom.Crema: 8 oua, 8 lingurite zahar, Afulgi de ciocolata, un pachet unt, 1-2 lingurite rom Mod de preparare: Blatul: Se bat spuma albusurile. Intr-un alt vas se amesteca bine galbenusurile cu zahar, pana se deschid la culoare. Se rastoarna amestecul cu galbenusuri peste albusurile spuma, se adauga faina, praful de copt, romul si se amesteca usor. Se intind cateva linguri de aluat pe...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
5 galbenusuri, 150 gr. zahar, 3 linguri faina; crema: 4-5 oua intregi, 250 gr. zahar, 3 linguri cacao, 250 gr. unt, o lingura apa Mod de preparare: Se freaca galbenusurile cu zaharul si se adauga faina, pe rind cite o lingura. Se imparte compozitia in 5-6 parti si se coc foile in forma de tort, unsa si presarata cu faina. Intre foi se pune urmatoarea crema: se freaca ouale cu zaharul, se adauga cacao subtiata cu apa, se amesteca pe baia de apa pana se ingroasa. Dupa ce s-a racit se amesteca...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... top crocant din caramel, tortul Dobos, denumit dupa numele inventatorului sau Jozsef C. Dobos, si-a extins celebritatea mult dincolo de granitele Ungariei. Daca ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... ". Mama mi-a adus aminte de dobos cand ne plimbam impreuna prin ... coceam 5-6 foi de pandispan pentru dobos. Cu crema era simplu, da ... aducem aminte cu totii de dobosul copilariei noastre, luat de la ... pe ambalaj si o intindem peste dobos. Ce ziceti, a fost rapid, nu ... amintiri placute legate de prajitura Dobos si sa o devorati cu placere ...
Reţetă de pe gospodini.blogspot.com
pentru foi 8 oua, 8 linguri de zahar, 8 linguri faina, 1 plic praf de copt separam ouale. albusurile le mixam, adaugam treptat zaharul si mixam in continuare pana obtinem o spuma densa, lucioasa. adaugam galbenusurile, mai mixam foarte putin, doar pana acestea se incorporeaza. renuntam la mixam, punem faina cernuta si praful de copt, amestecam usor cu lingura de lemn sau cu o lopatica. punem hartie de copt in tava si o ungem cu ulei pentru a fi siguri ca nu se vor lipi foile. punem 3 linguri...
Reţetă de pe dianacakes.blogspot.com
De obicei, nu fac torturi, pentru ca nu vreau sa fac creme pe baza de unt si nici o glazura pe baza de amande si mult zahar. De aceea am incercat o reteta de blat, care este mult mai usoara de facut ca si cea de dobos si o crema de portocale. Am incercat in acelasi timp sa fac un glacaje de ciocolata. Am reusit partial, deaceea voi reveni mai tarziu cu retetele.
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
... cutit umezit obtinand o glazura tip Dobos... Mie, dupa cum va spuneam ...
Reţetă de pe savalaura.blogspot.com
... simplu. Au urmat apoi clasicul " dobos de sunca si cascaval ", intotdeauna ...
Reţetă de pe gospodini.blogspot.com
... personal mi-a semanat izbitor cu dobosul... O felie pentru noi, cei de ...
Reţetă de pe savalaura.blogspot.com
... Anton 79 Diana Vuzdugan 80 Dobos stefan 81 Doina Ana Butman ...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com