Cauta in 21.294 retete
Iti oferim o reteta inedita de caltabosi, pe care nici cei mai ... editura Paideia. Ingrediente si cantitati: 1 mat gros de porc, bine curatat ... , piperul si coriandrul. Se umple matul (dar nu se indeasa), se ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... de tocat carne se umplu matele cu amestecul obtinut. Cârnatii se ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... (hai ca a fost buna asta:) ), caltabosul, numit regional si cartabos sau ... special din ficat si grasime, caltabosul se deosebeste de aceasta prin ... bogate in gusturi. Secretul unui caltabos bine facut consta in echilibrul ... iubi nucsoara si ienibaharul. Reteta: Caltabos Ingrediente: 2,5 kilograme maruntaie de porc ... timp de 10 minute. Scoateti caltabosii si lasati-i la scurs deasupra ... ....
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... de Carpati -in Muntenia si Oltenia colinara - trecand apoi prin defileul ... ", care te poarta prin Muntenia, Oltenia si Banat! Spor la gatit ...
Reţetă de pe bucatariaromaneasca.blogspot.com
... pun intr-un tifon toti caltabosii si se pun la fiert ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1-2 carne de pasare, 100 g ulei, 50 g faina, 100 g ceapa, 100 g morcovi, 50 g bulion, 50 g usturoi, 30-40 g otet, sare Mod de preparare: Se taie bucati carnea de pasare, se sareaza si se pune la prajit in ulei. Cand s-a prajit, se scoate in alt vas. In untura ramasa se prajeste zarzavatul, faina si bulionul, se stinge cu apa calda si se lasa sa fiarba 10-15 minute, dupa care se strecoara peste pasare si se fierbe pana se moaie carnea. Cand este gata, se adauga usturoiul taiat marunt, prajit...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Tai ficatul bucatele, cureti si toci ceapa si le prajesti in ulei incins. Cureti apoi cartofii, ii tai cubulete, ii presari cu sare si ii prajesti in ulei. Adaugi carnatii taiati rondele, costita taiata fasii si ficatul prajit cu ceapa. Cat se prajesc impreuna, bati ouale cu un praf de sare si piper, pui verdeata tocata si le adaugi in cratita, peste cartofi si carne. Amesteci jumarile pana se prajesc si ouale, apoi le rastorni pe o farfurie. Sunt bune cu mamaliguta calda si muraturi. - 4...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... cirnati, se umplu intestinele de caltabos, legindu-se la ambele capete cu sfoara subtire. Cind toti caltabosii sint gata, se introduc in ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... fiert maruntaiele. Cand sunt gata, caltabosii se scot si se scurg ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... , sau se umplu bucati de caltabosi mai scurte, de 20-30 cm. Caltabosii umpluti se pun la fiert in apa fierbinte si ... : daca sint fierti, iese din caltabos zeama albicioasa, iar daca zeama ... si mai trebuie sa fiarba. Caltabosii fierti se scot intr-un ... la mesele principale, cu mustar. Caltabosii se pot prepara si din ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Carnea, plamanii, inima si 150 gr de slanina se pun la fiert. Cand se vede ca sunt cam pe jumatate fierte, se pune si ficatul. Orezul se fierbe separat. 150 g slanina se prajeste, apoi se pune si o ceapa la prajit. Dupa ce toate organele si carnea sunt fierte se toaca toate si se amesteca cu slanina prajita, ceapa si orezul. Se condimenteaza cu sare, piper, cimbru, maghiran si se framanta bine, avand grija sa nu se sfarme prea tare orezul. - 1 kg orez, 1/2 kg ficat de porc, 1/2 de plaman, 1,5...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... tubului pentru cârnati se ruleaza matul pe el si se umple ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Prepara budinca si frisca potrivit indicatiilor de pe ambalaj. Într-un vas de sticla pentru servit, pune jumatate din cantitatea de piscoturi sfarâmate, apoi jumate din cantitatea de budinca, banane, capsuni si frisca. Repeta apoi cu restul de ingrediente astfel încât sa obtii un desert delicios pe straturi. Acopera si pune la frigider pentru câteva ore înainte de a servi. Poti aseza toate ingredientele stratificat într-un vas mare sau în mai multe pahare pentru...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... dupa ce s-au folosit condimentele. Matele sau stomacul se umplu cu ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se prepara la fel ca si carnatul de casa, dupa care se da la fum. - 10 kg carne de porc macinata, 230 g sare, 300 g mujdei de usturoi, 300 g chimion macinat, 200 g boia (100 g sa fie iute), 30 g zahar tos, 20 g piper macinat, 10 m mate. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta reteta!
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... de rosii, cabanos sau carnat oltenesc Mod de preparare: Se taie ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... , enibahar, usturoi, supa de carne, mate de porc Mod de preparare ... un aluat. Se spala bine matele, se rad pe dos, se ... de umplut carnati, se trage matul, incretindu-l, adica strangandu-l tot pe ... . Cu mana stanga se tine matul de la capat. Se invarte ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Mat de Chisca (intestinul gros de la porc) se gaseste in ... ) piper, verdeata, sare. Se spala matul de porc si se umple ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Încinge cuptorul la 180 de grade. Întinde pesto-ul de rosii pe fiecare pita în parte si asaza-le pe o tava tapetata cu hârtie de copt, cu partea unsa în sus. Adauga apoi uniform pe pite rosiile, spanacul, ciupercile, brânza feta, parmezanul. Stropeste cu uleiul de masline si asezoneaza cu piper dupa gust. Coace-le timp de 12 minute sau pâna când pita este rumenita si crocanta. Scoate-le din cuptor si taie-le în sferturi.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Carnea si costita se spala si se taie bucati. Varza se alege cite una la portie si se curata de cotoare avind grija sa ramina intreaga; se opareste in apa clocotita cu sare si se scurge. Orezul se fierbe pe jumatate in apa clocotita si se raceste. Carnea, costita, ceapa se trece prin masina de tocat. In compozitia obtinuta se adauga sare, piper pisat si orezul. De la fiecare capatina se scoate mijlocul si in locul ramas se pune umplutura. Din aceasta compozitie se umplu capatinile de varza...
Reţetă de pe retete.eva.ro