Cauta in 20.697 retete
În prima faza se amesteca foarte bine faina cu amestecul pentru aluaturi dospite, peste care se adauga laptele, uleiul, oul si zaharul. Toata compozitia se amesteca pâna când aluatul devine lucios, iar apoi se adauga stafidele. Nemaifiind nevoie sa fie lasat aluatul la dospit, imediat se trece la etapa urmatoare, si anume modelatul aluatului. Pe suprafata de lucru se presara faina si se împarte aluatul în 4 bucati din care se rasucesc cu mâna rulouri. Rulourile se împletesc câte 2 si...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... mucenicii, se impletesc ca niste colacei , apoi se formeaza opturi, se ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Rezultatul este grozav se fac pe 9 martie 200 gr mucenici 2 l apa fiarta un praf de sare 1-2 bete scortisoara 1 steluta de anason 1 lgt coaja de portocala 1 lgt coaja de lamaie scortisoara pudra dupa gust 2 linguri de faina 150 gr zahar 200 gr nuca putin rumenita la cuptor zahar vanilat esenta de vanilie si rom Nuca se da putin la cuptor si avem grija pentru ca se arde repede.Cand s-a racit indepartam cojita aceea de deasupra O parte din nuca se macina la robot/masina de tocat si o parte se...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
...adica fierti in zeama de scortisoara, foarte yummy!!! :P Va aduc maine si varianta "dospita", adica mucenicii moldovenesti (stiu, mucenicii se fac in data de 8 martie, iar in 9 martie se consuma, dar eu i-am facut mai repede pentru a va servi drept inspiratie) Va previn ca este prima data cand ii prepar, asa ca daca am gresit pe undeva, aveti mila :))) Astept cu drag sfaturile voastre :) Despre aceasta frumoasa traditie, puteti afla mai multe aici: Sfintii 40 de Mucenici Ingrediente:...
Reţetă de pe savalaura.blogspot.com
2 oua, 3 linguri gris, 2 linguri unt, pesmet destul, 1 lingurita faina, sare, 300 gr. branza de vaci (scursa bine de zer) Mod de preparare: Se pune apa sarata la fiert. Se amesteca bine branza de vaci, faina, ouale, grisul si sarea. Se fac galuste turtite, se gauresc cu degetul, se pun in apa clocotind usor. Se prajeste pesmetul. Cand papanasii se ridica la suprafata se mai lasa sa fiarba molcom (altfel se sfarima) inca un sfert de ora. Se scurg, se ung cu unt, se tavalesc in pesmet. Mod de...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
faina, apa, sare, nuca macinata, zahar, scortisoara Mod de preparare: Se face un aluat mai tare, din faina, apa si putina sare. Se framinta si se lasa sa se odihneasca. Se rup bucatele din aluat si se formeaza suluri ceva mai subtiri decit macaroanele. Din aceste suluri se modeleaza covrigei sau opturi, cat mai mici, care se lasa sa se usuce de la o zi la alta. Se pune la fiert apa cu zahar, dupa gust, si, cind clocoteste, se introduc mucenicii. Se fierb pana se inmoaie. Se iau de pe foc si...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Se spala bine gogosarii si se curata, se indeparteaza coceanul si toate semintele si se se taie felii potrivite, cu latime de 3 cm. Feliile de gogosari se aseaza intr-o oala de 10 l, in straturi de 10 cm grosime. Peste fiecare, strat se presara parte din zahar sau 2-3 linguri cu miere si 2 linguri cu sare de bucatarie. La sfarsit, se toarna tot otetul. Oala astfel pregatita cu felii in straturi se acopera cu un capac si se lasa la rece, in camara, pana a doua zi (cam 24 ore), cand vom...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... unui colac. Se intind acesti colacei pana rezulta forma rotunda, foarte ...
Reţetă de pe bucataria-lui-vlad.blogspot.com
... sa fie fraged. Se fac colacei sau se taie in bucati ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com