ciulama
Pagina 2 din 3
Se spala si se taie pieptul de pui bucatele potrivite, se sareaza, se caleste in putin ulei, apoi se scoate si se lasa intr-un vas acoperit. Ceapa se toaca marunt si se pune la calit, cand devine sticloasa se adauga ciupercile (spalate, curatate si taiate feliute). Ciupercile vor fierbe in suc propriu, cand acesta scade se mai poate adauga putina apa. Se adauga pieptul de pui calit peste ciuperci. Intre timp amestecam intr-un castron, smantana cu faina "in ploaie" , sare si piper. Acest ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se spala si se taie pieptul de pui bucatele potrivite, se sareaza, se caleste in putin ulei, apoi se scoate si se lasa intr-un vas acoperit. Ceapa se toaca marunt si se pune la calit, cand devine sticloasa se adauga ciupercile (spalate, curatate si taiate feliute). Ciupercile vor fierbe in suc propriu, cand acesta scade se mai poate adauga putina apa. Se adauga pieptul de pui calit peste ciuperci. Intre timp amestecam intr-un castron, smantana cu faina "in ploaie" , sare si piper. Acest ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Aceasta mancare mi se pare una dintre metodele cele mai rapide si de gustoase de a "scapa" de grija gatitului - nu numai ca ne place mult (ajuta si mamaliga :)), ca merge repede, dar este si incredibila de spornica. Ingrediente 1 ceapa mare 2 conserve de ciuperci 2 morcovi 1 ardei rosu pulpe de pui dezosate sau piept de pui patrunjel sare, piper putin ulei Intr-o tigaie caliti ceapa in putin ulei si cand devine sticloasa adaugati ciupercile. Dupa ce le las sa se caleasca putin impreuna, adaug...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
Ciulamaua de galbiori nu mai are nevoie de nicio introducere sofisticata, de cuvinte care sa o vanda. Pentru ca este exact ceea ce ii spune numele: o tocanita pe baza de smantana, cu cele mai fragile si imbietoare roade ale padurii. Portii: 4 Timp de preparare: 30 de minute Ingrediente: 500 grame galbiori 2 linguri de unt 700 ml supa de pui sau legume 1 ceapa 400 ml smantana grasa 3 linguri de faina 2 linguri de marar (optional) sare piper Preparare: Curatati galbiorii sub jet de apa rece...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
O mancare zdravana, de casa, bogata in gusturi si proteine. Puteti folosi atat galbiori proaspeti cat si uscati, hidratati in prealabil 30 de minute in apa fierbinte. Portii: 2 Timp de preparare: 45-50 de minute Ingrediente: 2 pulpe de pui 2 cani supa de pui 2 linguri ulei 1 ceapa medie 300 grame galbiori 1 cana de smantana 2 linguri de faina 1 lingura marar proaspat tocat 1 lingura patrunjel proaspat tocat sare piper alb Preparare: Curatati si tocati ceapa. Alegeti, curatati si tocati mare...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Ingrediente 1 kg pulpe pui 1 kg smantana 1-2 cepe vegeta sare,piper Mod de preparare Se fierb pulpele apoi se scot,se lasa la scurs pe servetele absorbante si supa rezultata se da deoparte sa se racoreasca putin. Se prajesc apoi pulpele in ulei impreuna cu feliile de ceapa care se arunca dupa ce s-au prajit. Se dilueaza smantana cu supa de pui calduta si se adauga putin cate putin in cratita si mestecand continuu,ca sa nu se branzeasca. Se adauga sare,piper si vegeta dupa gust si se da in...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
by Alice albinutza Am facut o reteta foarte gustoasa, banala, poate pentru unii, dar gustoasa si mai ales numai buna si pentru mititica mea. O reteta culinara pe care mai toate noi am gustat-o, candva, in bucataria bunicilor noastre. Asadar ingrediente: pulpe de pui de tara (sau nu) 500 ml supa de carne o ceapa potrivita 50 gr faina 300 ml smantana un morcov, un patrunjel, o bucatica de telina (optional) putina sare si eventual un cub knor de gaina Se curata morcovul, ceapa, patrunjelul si ...
Reţetă de pe alice-albinutza.blogspot.com
500g piept de pui 300g ciuperci 2 cepe 2-3 catei de usturoi 1 ceascuta supa de pui 1 cescuta smantana 1 lingura faina marar sare, piper Pieptul de pui se taie cubulete, la fel si ciupercile. Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se pune la calit in ulei incins, punem pieptul de pui si amestecam usor, cand isi schimba culoarea adaugam ciupercile si o cescuta de supa de pui.....sau apa. Condimentam cu sare si piper si lasam sa fiarba la foc mic cu capacul pus aproximativ 15 minute pana s-a...
Reţetă de pe dianacakes.blogspot.com
... pune in sosul alb de ciulama. Ciulamaua se pregateste astfel: se ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Ingrediente: 500 gr ciuperci proaspete 3 catei usturoi 1 ceapa sare 200 ml smantana 2 lg faina 200 ml apa o legatura marar o lingurita boia de ardei Mod de preparare: Curatim ciupercile si le taiem dupa plac,eu le laminez. Tocam ceapa si o punem la calit in apa,adaugam ciupercile si lasam sa fiarba impreuna pana ce ciupercile s-au inmuiat.Adaugam usturoiul tocat. Smantana,faina,sarea sau
Reţetă de pe bucatariadenysei.blogspot.com
Ciupercile se curata se spala si se taie in pestisori, se fierb in apa cu sare, apoi se scurg bine. Se infierbanta 150 g unt, se adauga faina, se caleste, fara a se rumeni. Se stinge cu apa in care au fiert ciupercile, se amesteca bine pana ce sosul s-a legat. Se toarna sosul peste ciuperci si se fierbe inca 10 minute. Se adauga smantana, piperul, patrunjelul tocat si se potriveste gustul de sare. La servit, pe fiecare portie se adauga o bucatica de unt si se presara cascaval ras. Se mananca...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Intr-o cratita se incinge putin ulei, in care se pun ciupercile. Se gatesc ciupercile, adaugand la nevoie cateva linguri de apa, pana sunt moi. Se adauga usturoiul si se mai lasa la foc inca un minut sau doua. Se adauga smantana, se amesteca bine, se potriveste de sare si piper si se serveste. Se poate servi ca garnitura la fripturi sau ca sos pentru paste cu usturoi. - 500 g ciuperci de orice fel sau o combinatie de mai multe feluri, taiate felii, 5-6 catei de usturoi, 5-6 linguri smantana,...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Pieptul se taie bucatele si se pune la rumenit cu ciupercile si sarea (dupa gust). Uleiul se freaca la foc mic cu faina pina la omogenizare, apoi se adauga treptat smintina, apoi apa, frecindu-se rapid pina creste (subtire sau gros, dupa preferinta). Se adauga pieptul cu ciupercile si patrunjelul. Se lasa la fiert 30 min., amestecindu-se incet. Se adauga piper si sare dupa gust. E foarte buna cu mamaliguta si un vin sec rosu. - 2 buc. piept pui, 2 cutii ciuperci, 300 g smintina, 3 linguri...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Carnea se fierbe in circa 1 1/2 l apa clocotita, ca sa se coaguleze repede la suprafata si sa ramina sucul in ea, adaugindu-se imediat zarzavat de supa (morcov, telina, patrunjel, o ceapa alba) si o lingurita rasa de sare. In oala obisnuita sau in oala sub presiune, zarzavatul fierbe impreuna cu carnea. Cind carnea este fiarta, se strecoara supa necesara. Intr-o cratita, faina se infierbinta cu untul topit sau cu untdelemnul la foc mic (nu direct pe flacara) numai un minut (fara sa se ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... toarna jumatate din cantitatea de ciulama, apoi umputura peste care se toarna restul de ciulama. Se da la cuptor la 180 grade ... dupa ce s-a racit bine. - Pentru ciulama: 100 g ulei, 100 g faina, 1/2 l lapte ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... :)) ...nu uitati nici de delicioasa ciulama de pui , tot pe placul ...
Reţetă de pe savalaura.blogspot.com
... aici si reteta video de Ciulama de pui cu ardei copt ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... continuu pana se ingroasa ca o ciulama. Se ia de pe foc ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... ele in afara de obisnuita ciulama, tocanita, gratar etc. Asa a rezultat ...
Reţetă de pe droopis.blogspot.com
... portionat pentru o ciorba si pentru ciulama. am ales ca sa fie ...
Reţetă de pe adrianareteteculinare.blogspot.com