Cauta in 21.294 retete

chicken with sweet chili sauce

Pagina 5 din 5
Hello my friends. Stiti ca maine e St Patrick's Day, nu? Adica e ziua Irlandei. In ultimul timp a inceput sa fie sarbatorita si la noi, mai ales ca implica mancare buna, bere multa si (de anul acesta) o parada impresionanta in Bucuresti. Pe care eu o astept cu interes. Cu ocazia acestei sarbatori, cei de la Guinness s-au gandit sa implice si bloggerii culinari. Prin urmare azi gatesc cu bere neagra. Din cate am inteles cu cea mai buna: Guinness. Am ales sa fac o tocana groasa, cu legume ...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Sa gatesc cu vin este ceva la ordinea zilei in bucataria mea. Dar berea, ehe asta e alta poveste. Pana acum n-am folosit-o decat o data , si atunci era bere blonda. Prin urmare teritoriul asta este aproape virgin pentru mine. Am facut reteta de vita cu bere neagra de doua ori in aceeasi saptamana, pentru ca prima oara am zbarcit-o :P Va spun asta ca sa nu faceti si voi aceeasi greseala: nu folositi mai multa bere decat cea care e data in reteta. In caz contrar mancarea devine amara si n-o...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
pentru aceasta zi de marti, o sa pun o reteta care am facut-o acum ceva zile si de care am mancat acum mai mult timp, numa ca n-am apucat sa o si scriu, si anume, pui african. pui in sensu de pasare, nu de elefant, sau leu, sau girafa sau chiar jaguar. necesita dupa cum urmeaza: 1 cutie lapte de cocos , 2 ardei iuti, piept de pui, usturoi, ceapa , 2 ardei rosi, 2 portocale, sos de soia, smantana dulce de gatit , sare, piper, curry si boia dulce . am marinat carnea de pui taiata felii in 5 ...
Reţetă de pe dragomirnadina.blogspot.com
... at their monthly event. Together with other two food bloggers (Adrian ... by Beatrice: moelleux au chocolate with ice cream.Everything was delicious ...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Andivele (sau cicoarea) au nevoie de un dresing mai special. Asta ca sa balanseze gustul lor putin amarui. De fapt am auzit multa lume ca nu mananca andive tocmai pentru ca sunt amare. De aceea azi vreau sa va arat un dressing care, in combinatie cu andivele si somonul afumat, va crea o salata de care o sa va indragostiti. Daca nu stiai, andiva are si proprieteti terapeutice. In primul rand ajuta la digestie, stimuleaza secretia de bila si are usor efect laxativ. Iarna, cand n-avem atatea ...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Chiar daca nu suntem in post, vara e bine ca din cand in cand sa lasam carnea deoparte si sa gatim mai mult vegetarian. Pana acum, recunosc, am facut doar ardei umpluti cu carne . Era timpul sa incerc si unii umpluti cu legume. Si tin sa va spun ca acestia mi-au placut mult mai mult. Eu am pus destul de multa ceapa si rosii, ca sa le dea dulceata si sa formeze un sos gros si aromat. Si, neaparat, sa nu uitati sa le puneti din abundenta verdeturi. De care vreti voi si din care va plac. Nu ...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Scroll down for English recipe Am facut biscuitii astia cu nuca de cocos intr- o seara de sambata. Ma saturasem sa mancam dimineata la cafea/lapte biscuiti cumparati. Prin urmare, duminica dimineata rontaiam tacticoasa dintr-unul, cand m-a strafulgerat ideea: pai biscuitii astia sunt asa de buni si fragezi, ca ar trebui impartasiti cu toata lumea care participa la Tea Party -ul lui Emily. Ce ma fac eu, insa, pentru ca temele petrecerii sunt verde lime si roz , iar in tona mea de farfurii,...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Anul acesta de Paste am avut o comanda speciala de la nepoata mea Isabel. A vrut un tort cum n-a mai avut nimeni :))) M-am gandit eu ceva timp ce sa-i fac, mai ales ca trebuia sa reziste unei calatorii de 300 km. Un blat de pandispan insiropat, si o crema ganache ar fi fost perfecte. De la inceput am vrut sa-l acopar cu pasta de zahar, dar dupa ce prima oara nu mi-a iesit prea elastica, nu am avut curajul sa o mai fac. Noroc cu Andie , care m-a scos din belea! Cu manutele ei fermecate a...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Scroll down for English recipe Va mai aduceti aminte de cartea cu multe inghetate pe care am primit-o de ziua mea? Am facut alta reteta din ea. De data asta o inghetata cu mascarpone. Este extrem de buna. Trebuie neaparat s-o incercati. A iesit cremoasa si usoara, iar fructele de padure au aromat-o incantator. V-o recomand din tot sufletul. Ingrediente: 250 g zahar 400 ml apa 1 lamaie: sucul si coaja 500 g mascarpone 300 g fructe de padure (zmeura si afine) prospete sau decongelate si scurse...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Dupa cum va spuneam saptamana trecuta, am facut supa de ceapa. Felul asta de mancare atat de usor de facut e fie iubit cu ardoare, fie renegat la fel de patimas. Asta pentru ca daca nu e bine gatit provoaca mari neplaceri ficatului. (Am mancat eu o data si nu mi-am revenit o zi intrega). Dar daca cine gateste supa stie ce face, rezultatul e deosebit de bun. Supa mea de astazi are si un mic adaos, cafeaua. Bineinteles n-am pus o cantitate mare, pentru ca nu vreau sa-i simt gustul. Dar atat...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
500 g file de piept de pui (fara piele si os), o capatana de usturoi, o ceapa mica, 2 linguri de zahar, 2 linguri de sos de peste (trebuie sa gasiti in comert - daca nu il puteti inlocui cu sos de ciuperci, de stridii sau, in ultima instanta, cu sos de soya), 3 linguri de ulei (de preferat de alune), 2 linguri de unt de arahide, 100 ml lapte de cocos, o lingura de sos chilli, o lingura de lemmon grass powder Mod de preparare: Se taie pieptul de pui fasii subtiri de aprox. 1 cm grosime, cat de...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Bine v-am gasit, dragilor. Gata vacanta? Pentru mine da. De luni incep serviciul. Deh, ce e bun dureaza cam putin nu? :)))) Si, ca sa mai uit putin de ziua de luni, m-am gandit sa fac ceva dulce. In acelasi timp mi-am adus aminte de tema de luna asta a provocarii Dulce Romanie: lavanda . Nu puteam s-o dezamagesc pe draga mea Catalina si sa nu "Kiss The Cook" luna asta :P Prajitura asta e un fel de clafoutis, dar in loc de lapte se pune smantana. Daca vrei ca prajitura sa fie mai dietetica,...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Ingredients 1 10-3/4 oz can cream of mushroom soup 3/4 cup milk 1 12-oz pkg. or 3/4 lb. washed & trimmed green beans 1/2 tsp. pepper 2 garlic cloves cuts in small pices 1 pkg. Fresh Gourmet Lightly Salted Crispy Onions divided. Reserve 1/2 package for topping. Direction In a medium sized bowl, combine cream of mushroom soup and milk. Add green beans, pepper,garlic and 1/2 package Fresh Gourmet Crispy Onions. Put into 9-inch square baking pan. Bake in preheated 350? F oven for 30 minutes. Add...
Reţetă de pe anca-retetedelicioase.blogspot.com
Saptamana asta am fost asa de ocupata, ca n-am avut deloc timp sa scriu postari pentru blog. De luni a inceput, cu Cina Regala, din care nu mi-am revenit 3 zile, apoi azi am copt cateva tavi de muffins pentru copiii mai putin daruiti de soarta. Prin urmare, acum am pentru voi o salata de couscous rapida, ca de, in ultima vreme nimeni nu mai are timp de nimic ;) Ingrediente pentru 4 portii: 2 cani de couscous (care e grau zdrobit mic, nu paste fainoase) 4 cani de apa 1 lingurita sare 3...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Luna asta si cea care vine e pentru mine luna leurdei. Plantuta asta care creste salbatic la margine de padure, apare primavara ca sa ne innebuneasca simturile. Are o aroma deosebita de usturoi si poate fi folosita in toate combinatiile pe care vi le imaginati. Ia sa vedem ce am facut eu pana acum: pesto de leurda , supa crema de broccoli cu leurda , placinta cu leurda si branza , supa crema de leurda , quiche cu leurda . Anul acesta le-am facut din nou, dar pentru evenimentul "Dulce...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
De cand am descoperit puiul piccata am "abuzat" de aceasta reteta de fiecare data cand am avut ocazia. Puiul Piccata vine, poate v-ati dat seama dupa denumire, de la prietenii nostri italieni. Este o modalitate foarte rapida de a prepara carnea, rezultand un preparat destul de sofisticat. Pana acum nu am avut musafiri la masa care sa nu imi ceara reteta :) asa ca din toata inima v-o recomand. Si astept impresii! Ingrediente -un piept de pui -3 linguri cu varf de parmesan -3 linguri faina...
Reţetă de pe bucatariacorinei.blogspot.com
Recunosc, chiar daca mie nu-mi place, supa asta de salata verde e foarte raspandita. Am gasit o multitudine de retete, si cred ca fiecare familie o are pe a sa proprie. Eu, recunosc, am facut-o dupa Sanda Marin, pentru ca pana acum n-am mai mancat supa de salata. Se pare ca am nimerit reteta, mama si sotul meu fiind foarte incantati de ea. In reteta originala se foloseste untura si slanina afumata, dar eu n-am putut merge asa de departe cu desfraul. Ulei si sunca afumata a fost maximul de ...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
M-au napadit dovleceii. Pe bune! Vremea asta racoroasa si ploioasa le prieste asa de mult, ca nu mai stiu ce sa fac cu ei. Cum mi-era putin lene sa fac blatul de la tarta asta cu dovlecei si gorgonzola , am ales vreo 4 mai tinerei si fara seminte si i-am mixat cu ce aveam prin frigider. A iesit o budinca aromata, care poate fi mancata dimineata, la pranz sau seara. In plus o puteti pune si la pachetel daca mai ramane ;) Reteta e simpla, usor de facut si cu ingrediente ce sunt la indemana....
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Scroll down for English recipe Am facut aceste cupcakes pentru doua fete foarte dragute, pe care le cunosc doar virtual din pacate. Kadia organizeaza un concurs culinar, la care tema principala sunt minunatele cupcakes. Puteti si voi participa daca vreti. Ca sa aflati cum, intrati pe blogul Kadiei Cealalta prietena este Emily, careia ii trimit micutele astea ca participare a mea la Tea Party. Ingredientele si modul de preparare sunt aproape clasice, dar exista aici si un element de surpriza,...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Evident, in stilul meu! ;) Ingrediente: - carne de pui (spate, pulpe) - praz - usturoi - sos de rosii facut in casa - pasta dulce de ardei Mod de preparare: Carnea de pui se pune la fiert in apa cu 2 linguri de ulei si se lasa pana se patrunde bine. Dupa ce puiul sa fiert se scoate si se lasa sa se "odihneasca". In sosul ramas se pune sucul de rosii si pasta de ardei si se lasa sa dea cateva clocote. Se adauga prazul si se mai lasa la fiert, la foc mic, pana ce si acesta se inmoaie. Se pun...
Reţetă de pe droopis.blogspot.com