ceai
Pagina 4 din 5
Mai întâi faci aluatul, amestecând apa calduta cu drojdia si zaharul. Lasi 10 minute sa creasca, apoi pui într-un vas faina, sarea, uleiul si drojdia crescuta. Vei obtine un aluat omogen, pe care îl lasi timp de o ora la cald, ca sa creasca. Întinde aluatul într-un blat cu forma sferica sau în forma pe care o are tava de copt. Pune aluatul în tava, unge-l cu suc de rosii, apoi adauga feliile de salam uscat, mozzarella si maslinele si lasa la copt timp de 25 de minute. Când pizza...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Cuptorul se încalzeste la 163 de grade Celsius. Se unge cu ulei tava în care faci prajitura si se pune foaie de copt. Într-un robot de bucatarie se mixeaza toate ingredientele cu exceptia ciocolatei maruntite care se adauga la final. Se toarno compozitia în tava, se niveleaza cu o lingura si se lasa la cuptor 20 de minute. Se lasa la racit înainte de a taia prajitura.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Ceaiul de vara de la Fares a fost o noua dezamagire pentru mine. La preparare m-am entuziasmat: intreaga bucatarie mi s-a umplut de o promitatoare aroma de portocala. Din pacate cand a fost sa il beau, am fost cumplit de dezamagita. In primul rand culoarea nu este deloc imbietoare si gustul ii este pe masura: spalacit si lipsit de aroma. Mirosul de portocala ramane doar miros si nu se regaseste aproape deloc in gust. De fapt obtineti o o apa colorata si usor acrisoara.
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
In cursa pentru cea mai buna prajitura Avem o prima candidatura Va rugam sa o incercati Si sa ne spuneti ce nota ii dati. INGREDIENTE pentru blat (tava 40
Reţetă de pe hapleablog.wordpress.com
Pentru multi dintre romani termenul masina de paine desemneaza mai degraba masina pe care o asteptam de dimineata devreme, la coada, pentru a aprovizia magazinele cu paine. De cativa ani insa, masina de paine prinde o noua consistenta, pe masura ce practica masinarie inventata de ne-mancatorii de paine japonezi isi castiga un binemeritat loc in bucataria noastra. Prima masina de paine a aparut in 1986 in Japonia, inventie a Matsushita Electric Industrial Co., companie ce avea sa devina ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... -ul spre reteta ta pentru "CEA MAI APETISANTA CINA". Aici gasiti ...
Reţetă de pe gospodini.blogspot.com
Cuptorul se preîncalzeste la 180 de grade Celsius. Tava pentru prajitura se unge cu ulei/unt si se tapeteaza cu hârtie pentru copt. Ciocolata si untul se topesc la abur, dupa care se ia amestecul de pe foc si se lasa sa se racoreasca câteva minute. Se adauga zaharul, cacaua si vanilia, amestecând bine cu ajutorul unui tel. Cele trei oua se adauga pe rând, amestecând bine cu telul. la final se pune sarea si faina, amestecând pâna când se omogenizeaza toate ingredientele. Se toarna...
Reţetă de pe retete.eva.ro
1. Dupa ce ai pus faina într-un bol mare de sticla, se face în mijloc un loc în care sa pui apa calda si drojdia pe care sa o lasi 15 minute. 2. Apoi se amesteca toate ingredientele, se framânta bine aluatul si se acopera cu un prosop/folie alimentara, lasându-se la dospit într-un loc cald, timp de o ora. 3. Dupa ce aluatul si-a dublat cantitatea se scoate pe un blat de lemn tapetat cu faina, se da forma dorita pâinii în functie de tava pe care ai ales-o pentru copt. Se tapeteaza...
Reţetă de pe retete.eva.ro
220 g faina, 140 g faina de cartofi, 110 g unt sau margarina, 1/2 lingurita bicarbonat, 1 lingurita zeama de lamiie sau otet, 110 g cascaval ras, 85 g lapte amestecat cu smantana, 1 ou, putina sare Mod de preparare: Se freaca bine untul cu oul, apoi se adauga laptele cu smantana, bicarbonatul dizolvat in zeama de lamiie sau otet, sarea, cascavalul ras si se amesteca adaugind si faina de cartofi. Se framinta cu faina de griu un aluat, se aduna in forma de minge si se lasa sa se odihneasca 30...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 gr. musetel, 250 ml apa, 1-2 lingurite zahar Mod de preparare: Se pune apa la fiert si, cind da in clocot, se toarna peste florile de musetel. Se acopera si se lasa sa stea 10-15 minute, apoi se indulceste dupa gust. Mod de servire Se serveste caldut
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Se adauga laptele într-o oala, împreuna cu un vârf de cutit de sare, si se lasa la foc mic, eventual pe o plita, sa se încalzeasca. În momentul în care începe sa fiarba, se adauga grisul treptat, în ploaie, astfel încât sa nu se formeze cocoloase. Se amesteca în mod constant compozitia, pâna când aceasta se îngroasa. Poti lasa pe foc grisul pâna când obtii consistenta preferata de tine, însa nu uita ca, în momentul în care se raceste, se mai întareste putin. Se poate...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Ciorba este un preparat traditional, un amestec din radacinoase, legume, leguminoase, apa, bors si de cele mai multe ori si carne. Dupa preferinta ciorbele se acresc cu bors, suc de lamaie, sare de lamaie, suc de rosii, zeama de varza, corcoduse sau zarzare. Verdeata este nelipsita de la prepararea ciorbelor, de obicei se adauga patrunjel, leustean, marar sau tarhon. Principalul avantaj al ciorbelor este ca poate fi consumata la orice ora din zi, indicata chiar si in unele diete (ciorba de...
Reţetă de pe sabina-madalina.blogspot.com
o mana frunze de ghimbir taiate, 6 cani apa, o lingurita scortiosara, 2 lingurite miere, felii de lamaie Mod de preparare: Intr-un vas se amesteca ingredientele, fara miere si lamaie, si se lasa la fiert 20 de minute. Se indulceste si se serveste cald in pahare, decorate cu felii de lamiie.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
300 g miere, 180 g unt, 250 g faina, 250 g gris, 1 ou, 1 galbenus, 1 pachet zahar vanilat, 1 lingura rom, 1/2 praf de copt, 100 g nuci pisate, 50 g zahar tos Mod de preparare: Mierea se incalzeste moderat, impreuna cu untul, deasupra unui vas cu aburi, dupa care se adauga oul, galbenusul, zaharul vanilat, romul si 4 linguri din faina amestecata cu gris. Se bat pana se face spuma si se trece compozitia pe planseta, unde se incorporeaza in restul de faina si gris, in care s-a amestecat, in ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
10-15 boabe de macese, 1 pahar apa, 25 gr. zahar Mod de preparare: Se spala macesele si se pun sa fiarba in apa clocotita 5-10 minute, acoperite. Se iau de pe foc si se lasa sa stea acoperite. Mod de servire Ceaiul se serveste indulcit, cald sau rece
Reţetă de pe www.retete-bune.com
50 g smantana, un praf de copt, 100 g zahar, un ou, 250 g faina, 1/8l lapte. Mod de preparare: Se amesteca toate ingredientele foarte bine cu ajutorul mixerului si se lasa 10 min sa se odihneasca. Se face un sul din aluat si se taie felii care se pun la copt in tava pregatita cu hartie. Se coc la foc potrivit apoi se lasa sa se raceasca si se taie in 2. Se umplu cu gem.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Se pune apa la fiert si, cand da in clocot, se toarna peste florile de musetel. Se acopera si se lasa sa stea 10-15 minute, apoi se indulceste dupa gust. Se serveste caldut. - 1 g flori de musetel, 250 ml apa, 1-2 lingurite zahar. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta reteta!
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se freaca bine untul cu oul, apoi se adauga laptele cu smintina, bicarbonatul dizolvat in zeama de lamiie sau otet, sarea, cascavalul ras si se amesteca adaugind si faina de cartofi. Se framinta cu faina de griu un aluat, se aduna in forma de minge si se lasa sa se odihneasca 30 minute. Din acest aluat se ia cite putin si se formeaza bastonase lungi de 1-5 cm, de grosimea unui creion. Se asaza in tava lasind intre ele un spatiu liber de 1 cm. Se coc la foc potrivit. - 220 g faina, 140 g faina...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se spala macesele si se pun sa fiarba in apa clocotita 5-10 minute, acoperite. Se iau de pe foc si se lasa sa stea acoperite. Ceaiul se serveste indulcit, cald sau rece. - 10-15 boabe de macese, 1 pahar apa, 25 g zahar. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta reteta!
Reţetă de pe www.eculinar.ro
1. Pune pe foc 250 ml de apa cu zaharul si lasa pâna se se transforma într-un sirop mai gros. Da deoparte si pune pliculetele de ceai si acopera. Lasa la infuzat 4-5 minute. Scoate pliculetele si lasa sa se racoreasca 2. Adauga apoi sucul de la cele patru lamâi, mierea, restul de apa rece si frunze de menta usor zdrobite. Amesteca si da la rece macar o ora. 3. Strecoara bautura racoritoare într-o carafa, adauga cuburi de gheata si decoreaza paharele cu felii de lamâie...
Reţetă de pe retete.eva.ro