Cauta in 21.308 retete
... multa dragoste. P.S. Cand eram mica, bunica mea mereu ma rasfata cu ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se amesteca drojdia cu 2 linguri de faina si 3-4 linguri de apa calduta. Se amesteca pana se obtine o pasta omogena, se lasa la dospit 10 minute. Se cerne faina, se adauga sarea ,drojdia si se amesteca. Se framanta bine pana obtinem un aluat care nu se lipeste da mana. Se lasa la crescut ,la caldura circa o ora. Se fac turtele de forma rotunda , se dau prin faina si se pun la copt intr-o cratita de tuci pe o parte si pe cealalta. Pofta buna!
Reţetă de pe retete.eva.ro
Bunica face paine buna. Tare buna. Si desi e de casa, e proaspata ...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
300 ml lapte gras 6 lingurite potrivite de gris 3 lingurite potrivite de zahar scortisoara coaja de lamaie si portocala zahar vanilat sau esenta de vanilie gem, dulceata miere su nuci stafide Punem laptele pe foc mic impreuna cu zaharul, esenta si coaja de citrice. Amestecam pana la dizolvarea zaharului. Cand s-a infierbantat turnam in ploaie grisul si amestecam incontinuu. Daca ati pus prea mult gris si vi se pare prea tare mai adaugati lapte cald iar daca iese prea moale puneti gris....
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
Carnea de miel se pune într-o oala cu doi litri de apa rece si se lasa la o parte 15 minute, ca sa se dizolve substantele hranitoare care vor da gust si aroma ciorbei. În acest timp, zarzavatul si ceapa, rase prin razatoarea cu gauri mari, se calesc doua minute cu doua linguri de ulei într-o oala de 5-6 l, amestecînd mereu. Apoi, se adauga carnea cu apa în care a stat si o lingurita de sare. Se fierbe 50-60 minute, dupa care se adauga orezul. Se amesteca bine, ca sa nu se lipeasca de...
Reţetă de pe retete.eva.ro
O retetea minunata, simpla si gata in 10 minute. Te vei indragosti de ea. Ingredientele sunt pentru opt portii Ingrediente: 200 grame sunculita afumata, 300 grame faina, un plic de praf de copt, patru oua, 150 grame cascaval ras (merge orice branza putin sarata si uscata), sase linguri de ulei, trei linguri de apa, sare piper. Preparare: Incinge cuptorul si unge o tava de chec clasica cu unt si tapeteaz-o cu faina. Taie bucatele sunculita si rumenese-o in putin ulei. Amesteca 300 grame faina...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Topim untul si il lasam sa se racoreasca. Mixam albusurile cu un praf de sare,zaharul vanilat si zaharul ca pentru bezea,apoi adaugam untul si la sfarsit incorporam faina si praful de copt cernute. Punem o parte din compozitie intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt,iar in compozitia oprita punem lingura de cacao.Omogenizam si punem compozitia cu cacao in tava peste cea alba si cu o furculita facem onduleuri. Presaram deasupra miezul de nuca maruntit si dam la cuptorul incins la 180°...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Mod de prepare Orezul se spala bine cu apa calduta si se freaca in palme sa se inmoaie si sa se decojeasca, apa se schimba de vreo 4-5 ori Se pune laptele, scortisoara si coaja de lamaie intr-o cratita. Se tine pe foc pana ajunge laptele la punctul de fierbere. De indata ce a fiert, se scoate scortisoara si lamaie, folosind-o strecuratoare. Se adauga orezul si se mai tine pe foc pentru 20 de minute. Amestecati din cand in cand sa nu se prinda orezul. Se adauaga zaharul si se fierbe la foc...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se amesteca bine toate ingredientele . Se pune o cratita la incins cu putin ulei. Se adauga cca 100ml din compozitie in cratita si se distribuie pe toata suprafata cratitei, apoi se intoarce clatita lasandu-se sa se rumeneasca si pe cealalta parte. Se adauga pe clatita brinza rasa, sau gem de prune, caise, etc si se infasoara, apoi se servesc alaturi de un pahar de lapte cald. POFTA BUNA!
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se prepara o maia din drojdie, un praf de sare, 2-3 linguri de lapte si 2 linguri de faina, apoi se lasa la dospit 30-40 de minute, la loc caldut, pana se dubleaza ca volum. Se amesteca maiaua cu restul de faina, se adauga ouale batute, restul de lapte caldut, in care s-a dizolvat zaharul si se framanta bine. Se adauga uleiul treptat, framantand in continuare pana cand aluatul este omogen si elastic. Se lasa la crescut circa 40 de minute, la loc cald. Din aluatul preparat, se modeleaza pe ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Cosul bunicii, pe post de tron pentru o pisicuta, care, asa cum ii sta bine, "croseteaza" ce-o taie gherutzele. Draga Chirea Angelica Raluca, sa va traiasca si sa va bucurati de prientesa, mica aniversata de doar doi anisori, Antonia. La multi, multi anisori, pui mic!
Reţetă de pe gabrielacara.blogspot.com
Se pune faina intr-un castron, in mijlocul ei se face loc si se pune drojdia dizolvata in apa sau lapte cald (cca 150 ml) si o lingurita de zahar. Se presara deasupra drojdiei un strat foarte fin de faina, se acopera castronul si se lasa o jumatate de ora la caldura. Apoi se framanta un aluat potrivit, adaugandu-se treptat uleiul si apa sau lapte, daca e nevoie. Cand aluatul se desprinde usor de pe maini si de pe vas, si cand apar basici in aluat, acesta este gata. Se acopera cu un prosop ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... am folosit Pasta de Tomate Bunica, foarte concentrate si foarte aromata ...
Reţetă de pe gospodini.blogspot.com
... tara (desi nu am avut bunici la tara, am avut o matusa ... si daca inca mai aveti bunici sau parinti la tara, vizitati ...
Reţetă de pe gospodini.blogspot.com
... doar un vis, mamele si bunicile noastre reuseau totusi sa faca ...
Reţetă de pe ebunatati.blogspot.com
Un tort aniversar daruit din toata inima unei mame si bunici deosebite.A avut crema de iaurt cu ananas si crema ciocolata cu fructe de padure -2,4 kg.
Reţetă de pe adinascakes-torturiingalati.blogspot.com
... avut chef de "cohalit", vorba bunicii dar a intrat direct in carnetelul ...
Reţetă de pe gospodini.blogspot.com
... asteptate placinte , care le facea bunica vara, cand se coceau fructele ... , erau VARZARE ( asa le spunea bunica ) cu cirese negre, amare . Vaaai ... , cand aparea sezonul perjelor ( prunelor ) bunica ne facea mereu, cand VARZARI ... . , cand malai cu perje. Avea bunica in livezile ei , circa 36 ...
Reţetă de pe anishoara.blogspot.com
... de coliva pe care o facea bunica mea. Secretul, imi spunea ea ...
Reţetă de pe ebunatati.blogspot.com