Cauta in 21.292 retete
Se framanta un aluat potrivit de moale pentru a putea fi intins pe planseta.Se taie cu paharul.Gogosile se prajesc in baie de ulei.Se pudreaza cu mult zahar vanilinat.
Reţetă de pe retete.eva.ro
2 kg faina 0.6 kg zahar 1\2 pachet unt z, vanilat, es rom, razatura de lamaie si portocala 0.500ml l. batut, 10 oua 250ml ulei, 100 ml smantana drojdie 125 gr nuca 500 gr Mod de preparare: In primul rand vreau sa va spun ca in bucatarie trebuie se fie cald , la fel si ingredientele trebuie sa fie caldute. Faina se cerne de 3 ori Doi pumni de faina se oparesc cu lapte fierbinte. Dupa ce se racoreste, se pune drojdia muiata in lapte cald, se amesteca bine si se lasa la crescut maiaua pana isi...
Reţetă de pe retete.eva.ro
by Alice albinutza Am facut cozonac cu nuca si rahat, folosind ...
Reţetă de pe alice-albinutza.blogspot.com
... gandit sa schimb forma acestui cozonac. Dar ce ma interesa cel ... cu scortisoara. Ingrediente pentru un cozonac rotund de 26 cm diametru ... pudra - 80 g unt topit Prepararea cozonacului in masina de paine Puneti ... l-am facut la masina. Prepararea cozonacului cu mana Varsati intr-u saladier ...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
... am copt impreuna o gramada de cozonaci , la multa lume i s-a facut o pofta ... organizam o intalnire in care sa "cozonacim"din nou impreuna. Asadar, si ... sa invatam cum sa facem cozonaci alaturi de profesionistii in domeniu ...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
... specific germanice, asemanatoare cu un cozonac la compozitie dar cu o forma ... ceva dulce. Incercati-l alaturi de cozonacii traditionali sau ca o alternativa la ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... aluat ca si cel pentru cozonac. Se framanta destul de mult ...
Reţetă de pe gospodini.blogspot.com
aluat: 1kg faina 100g untura de porc 200g zahar 20g drodie uscata 500ml lapte caldut 1 praf de sare 1 esenta de rom coaja de lamaie umplutura de mac : 500g mac 4 albusuri 150g zahar suc de la 1/2 lamaie Incepem cu aluatul: drojdia o dizolvam in 200ml caldut, punem o lingura de zahar si presaram un pumn de faina, lasam maiaua la crescut 10 minute. Cernem faina, o amestecam putin cu untura, punem sarea intr-o parte. Facem o groapa in mijlocul fainii si turnam drojdia crescuta, punem si zaharul,...
Reţetă de pe dianacakes.blogspot.com
Se inmoaie drojdia cu putin lapte caldut (sa nu fie fierbinte, deoarece se opareste drojdia si nu mai creste aluatul) si o bucatica de zahar. Separat se oparesc 3 linguri de faina cu putin lapte clocotit, amestecand bine ca sa nu se faca cocoloase. Cand s-a racorit destul, cat sufera mana, se amesteca cu drojdia si apoi se bate bine, pîna se fac basici mari. Se presara putina faina, se acopera cu un servet si se pune la un loc cald sa creasca. In acest timp se freaca galbenusurile, întai...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... nu voiam sa las cuvantul "cozonac" sa troneze, atat de nonsalant ... focul ;) La final, se feliaza cozonacul si se pudreaza cu zahar ...
Reţetă de pe savalaura.blogspot.com
... framantatul pana cand aluatul de cozonac se dezlipeste de pe vas ... tot aerul din aluat. Astfel cozonacul va iesi fraged si pufos ... frumos! In momentul in care cozonacul va ajunge la marginile vasului ... creasca. In momentul in care cozonacul a crescut, se unge cu galbenus ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... alba 180 gr panettone( sau cozonac) 3 linguri rom esenta de rom ... la bain-marie, se sfarama cozonacul si se stropeste cu rom ...
Reţetă de pe bucatariecudragoste.blogspot.com
Ingrediente: 400 g faina 200 g unt de prajitura (cu aroma de vanilie) 250 g zahar 5 oua 100 ml lapte 200 g ciocolata amaruie taiata in bucati mari 1/4 lingurita scortisoara praf de copt 200 g fistic 200 g fructe uscate (eu am folosit caise) 4-5 lingurite coaja de portocala rasa 1 Intr-un vas amestecati untul, zaharul si condimentele, pana ce abtineti o pasta. Adaugati unul cate unul ouale, apoi laptele. Amestecati mereu. 2 In compozitia astfel obtinuta amestecati treptat faina si praful de...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
Se inmoaie drojdia cu putin lapte caldut (sa nu fie fierbinte, deoarece se opareste drojdia si nu mai creste aluatul) si o bucatica de zahar. Separat se oparesc 3 linguri de faina cu putin lapte clocotit, amestecand bine ca sa nu se faca cocoloase. Cand s-a racorit destul, cat sufera mana, se amesteca cu drojdia si apoi se bate bine, pîna se fac basici mari. Se presara putina faina, se acopera cu un servet si se pune la un loc cald sa creasca. In acest timp se freaca galbenusurile, întai...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Maia: Se pune faina intr-un vas si se face o adancitura in mijloc. Intr-un bol se dizolva drojdia si zaharul in laptele caldut si apoi se rastoarna in adancitura. Incet- incet se ia faina de pe marginea vasului si se amesteca cu laptele din mijloc pana se obtine in interior o compozitie de consistenta smantanii.Se lasa la fermentat 30min. Dupa cele 30min se adauga restul de faina, untul topit dar sa fie caldut, ouale, sarea, coaja de portocale, zaharul, ulei. Se amesteca usor, lasand ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... face basici. Ca aroma, pentru cozonac se folosesc, cu precadere, coaja ... se pun in forme de cozonac, unse cu grasime. Se lasa ... de a fi introdusi in cuptor, cozonacii se ung cu ou, se ... pudra si se cerne peste cozonacii calzi, scosi din cuptor. Mod ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... ; cu 4-5 ore inainte de a framinta cozonacii se freaca galbenusurile cu sarea ... cu mina. Pentru buna reusita a cozonacilor coca nu trebuie sa fie ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... se pune in tavi de cozonac lungi si inalte, pregatite cu ... unsa cu unt. Se unge cozonacul cu galbenus amestecat cu ulei ... cel mai jos pentru ca sa aiba cozonacul unde creste. Un cozonac moldovenesc bine framintat si copt creste foarte inalt pana la ... se desprinde ca o fibra lunga. Cozonacul moldovenesc avind multe oua se ... multa vreme, comparativ cu restul cozonacilor. Mod...
Reţetă de pe www.retete-bune.com