Cauta in 107.648 retete
Intr-o tava non aderenta se rupe bucatele painea de casa si se aseaza deasupra pulpele sarate , piparate . Se presara deasupra rozmarin taiat marunt si ulei de masline . Se da tava la cuptorul bine incalzit 30 minute . Vor rezulta crutoane crocante de paine foarte gustoase pe care s-a scurs sosul format prin prajirea puiului .SUnt gata cand si puiul este bine rumenit . Ingredientele pentru sos se pun in blender si se mixeaza. Feliile de pancetta se prajesc in tigai pana se rumenesc . Pe un...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Fierbeti cartofii, cu sare, intr-o oala mare, timp de 15-20 minute sau pina s-au patruns bine. Luati-i de pe foc si lasati-i sa se raceasca Amestecati intr-un castron feliile de ardei cu oul taiat cubulete, cu muraturile si cu ceapa verde Taiati cartofii in bucati mici. Puneti cartofii si arpagicul in castron amestecind incet. Intr-un castron separat puneti ingredientele pentru sos si amestecati le bine. Turnati sosul peste salata si lasati-o la rece pentru cel putin 2 ore inainte de a o...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Am frecat galbenusul crud cu zaharul si praful de budinca, am adaugat putin lapte. Restul de lapte l-am pus la fiert si cand a clocotit am dat focul mic, am adaugat esenta de vanilie si amestecul cu galbenus si zahar. Am amestecat cu telul nemetalic pana s-a ingrosat. Am oprit focul, am lasat sa se raceasca putin intr-un vas cu apa rece. Intre timp am scos bulinutele de la congelator(am avut ciocolata topita la bain marie si turnata in forme de la o tavita de bomboane Milka pe care am...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Pieptul de gaina se imparte cu ajutorul cutitului in felii. Fiecare felie se pune intre 2 pelicule si se bate usurel cu un ciocan de lemn pina se mareste in latime. Se scoate numai pelicula deasupra, se pipereaza si se pune cu o lingura umplura din ciuperci cu cascaval. Se infasoara cu ajutorul peliculei. Rulada primita se rostogoleste prin faina turnata intr-o farfurie plata, pina faina se imbiba pe toate partile ruladei . Se aranjeaza pe un fund de lemn curat. La fel se procedeaza cu ...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
... ). Pentru inghetata vezi http://www.bucataras.ro/retete/6593/parfe-tricolor ...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Prima etapa ar fi blatul care se face in felul urmator: se serapa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat cu 200g zahar si esenta de rom, iar galbenusurile cu un praf de sare si o lingura de apa calda (ca dupa scoaterea din cuptor, sa nu se lase blatul). Dupa baterea albusurilor, se amesteca cu galbenusurile si se adauga faina in ploaie si amestecat usor cu lingura de lemn, doar prin simple ridicari de sus in jos. Jumatate din compozitie se toarna in forma de tort unsa cu ulei si...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Pestii se decapiteaza, se taie pe burta, se scot matele, se spala si se curata bine de firisoaele negre. Rosiile, ceapa, usturoiul si ciupercile se taie feliute. Zeama de lamaie se amesteca cu o lingura cu ulei de masline, sare, piper si mararul tocat marunt (acesta este sosul de marar) Pestele spalat se unge bine inauntru cu sosul de marar. Dupa aceea se umple cu legumele taiate fidelute, maslinele si cu ardeiul iute. Punem intr-o tava in care sa ne incapa la fix pestii, sa nu ramana prea...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Untul trebuie sa fie la temperatura camerei acesta se amesteca cu zaharul , apoi cu ouale, faina, cacaoa, laptele si praful de copt. Totul se toarna intr-o tava si se da la copt 35 min. Crema: Se pune laptele la fiert cand da in clocot se pune grisul si se amesteca cu telul sa nu se faca cocoloase, se adauga untl , zaharul si se lasa sa se ingoase crema. cand e gata se adauga cocos si vanilia. Se intode crema peste blat. Glazura: se bata frisca cand e tare se adauga cacaoa dupa care se pune...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Se freaca frisca rece cu o lingurita de zahar adaugata spre sfarsit pana se intepeneste. Se pune in fiecare pahar cate 3 lingurite de capucino, se adauga putin lapte se amesteca bine cu o spatula sa se dizolve praful de cafea.Se adauga restul de lapte. se pune in fiecare pahar o lingura mare plina varf de inghetata de vanilie, se adauga deasupra cate 2 lingurti de frisca pline varf, se decoreaza cu cacao. Optional se pot adauga si cuburi de gheata.
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Am pregatit forma de silicon spaland-o bine si uscand-o.Am separat apoi galbenusurile de albusuri si le-am batut separat, albusurile cu un praf de sare, si galbenusurile cu zaharul si esenta de vanilie.Le-am impreunat si apoi am adaugat nuca de cocos albastra cu fulgii d eciocolata alba de menaj si faina cu prfaul de copt.Apoi am turnat in forma de castel din silicon si am bagat la cuptorul incalzit. Am lasat sa se rumeneasca si apoi am ornat cu fructe de mare din ciocolata de jur imprejur.
Reţetă de pe www.bucataras.ro
... le gasiti aici http://www.bucataras.ro/retete/4541/sarmale-de ...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Se pune gelatina intr-o ceascuta sa se umfle in zeama de la compoturi minim 10 minute. Am separat ouale. Galbenusurile le-am amestecat cu zaharul, zaharul vanilat, faina, coaja de lamaie, si la final laptele. Se pune la fiert la foc mic,si se amesteca in continuu pana se ingroasa si arata ca o smantana. Dupa ce e fiarta crema, am adaugat gelatina. intre timp am bautut albusurile, si le-am amestecat cu crema si le-am pus in frigider, amestecand din cand in cand sa nu se ingroase de tot, ci...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Se bat ouale spuma, dupa care se amesteca cu zaharul, cu esenta de portocale si cu laptele. Se pun la fiert pe foc mic pana se formeaza o “ciulama”. Se da la rece. Gelatina se dizolva in apa calduta, aprox 300 de ml , dupa care se pune pe foc mic pana devine lichida. Se bat 700 ml de frisca lichida cu mixerul dupa care se da la rece. Dupa racire “ciulamaua” se amesteca cu frisca pana la incorporare. Dupa aceea se adauga gelatina dizolvata. Compozitia formata se amesteca cu fructe...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Albusurile se bat spuma, apoi se adauga zaharul, se mixeaza pana se topeste. Se adauga incet si pe rand galbenusurile si apoi faina. Se pune intr-o tava dreptunghiulara cu hartie de copt si se da la cuptor la 350 F sau 175 C cca 30 minute. Crema 1: mixam ingredientele si la Crema 2 la fel, obtinem o crema de vanilie si una de ciocolata ganache. Apoi facem siropul: punem apa intr-o oala pe foc si adaugam zaharul, lasam sa se topeasca apoi adaugam zeama si coaja de lamaie, lasam 4-5 minute sa...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Ouale, iaurtul, untul topit si racit, zaharul si coaja de lamaie se amesteca bine pana se topeste zaharul. Dupa ce zaharul s-a topit, turnam usor faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca bine si apoi se pune in forme. Formele se ung cu unt sau punem hartie in ele. Eu am pus cate o lingurita de aluat in forma, apoi am pus ciocolata si iar putin aluat. Deasupra am pus bucati de ciocolata rotunde. Se incinge cuptorul si se lasa la foc mediu, in partea de sus a cuptorului, pana se...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Preparare: se fierbe carnea si legumele pentru supa, eu le-am fiert in oala sub presiune timp de 30 de minute de cand am inchis supapa. Intre timp pregatim galuscutele mixand ouale cu putina sare si apoi adaugand untul moale, grisul, faina si parmesanul. La sfarsit am adaugat putin bicarbonat si am asezat compozitia intr-o tava si am lasat-o la cuptor pentru 12 minute la 180 de grade. Am tapetat tava cu unt dar as recomanda hartia de copt pentru ca s-a dezlipit destul de greu, data viitoare...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Se bat bine cu mixerul pe rind, ouale cu zaharul, sarea, vanilia, faina, apa, laptele si 20 gr. de unt topit.Se face un aluat putin mai gros ca laptele. Se lasa sa se “odihneasca” 30 minute. Se coc clatitele la un foc potrivit pe o tigaie incinsa bine. Din acest aluat se prepara aproape 15 clatite . Desertul din fotografie se prepara foarte usor. Se umple fiecare clatita cu dulceata de visine. Dupa ce se umplu 3 clatite cu visine , ele se invelesc in a PATRA clatita sub forma de tub.
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Untul se bate cu zaharul ,apoi se incorporeaza mierea,oul,sarea ,bicarbonatul,scortisoara,praful de cuisoare ,se amesteca continu. Se incorporeaza jumatate din faina (se amesteca cu mixerul)apoi treptat si cealalta jumatate ,daca mixerul nu face fata framantati cu mana .aluatul obtinut se imparte in 3 se inveleste in folie si se da la rece. Dupa ce s-a intarit bine aluatul scoatem de la rece si il lucram.Intindem foi pe hartie de copt si decupam upa sablon .Eu am facut casuta cu urmatoarele...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
... sursa: http://www.bucataras.ro/retete/1974/stangluri-cu-ciocolata.html ...
Reţetă de pe www.bucataras.ro