Cauta in 109.933 retete
Prima etapa ar fi blatul care se face in felul urmator: se serapa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat cu 200g zahar si esenta de rom, iar galbenusurile cu un praf de sare si o lingura de apa calda (ca dupa scoaterea din cuptor, sa nu se lase blatul). Dupa baterea albusurilor, se amesteca cu galbenusurile si se adauga faina in ploaie si amestecat usor cu lingura de lemn, doar prin simple ridicari de sus in jos. Jumatate din compozitie se toarna in forma de tort unsa cu ulei si...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Se curata cartofii. Se aseaza in tava unsa cu ulei de masline,se sareaza,se pipereaza,se pune apoi usturoiul taiat marunt si se baga tava in coptor.Se lasa in cuptor circa 30-45 de minute. Cand cartofii sunt rumeniti se scot din cuptor si sepresara o ploaie de marar.Se pot servi ca garnitura la o friptura,cu smantanasau cu tzatziki.Iertati-mi uitarea,dar inainte de-a baga tava in cuptor se pune o ceasca de apa .
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Pestii se decapiteaza, se taie pe burta, se scot matele, se spala si se curata bine de firisoaele negre. Rosiile, ceapa, usturoiul si ciupercile se taie feliute. Zeama de lamaie se amesteca cu o lingura cu ulei de masline, sare, piper si mararul tocat marunt (acesta este sosul de marar) Pestele spalat se unge bine inauntru cu sosul de marar. Dupa aceea se umple cu legumele taiate fidelute, maslinele si cu ardeiul iute. Punem intr-o tava in care sa ne incapa la fix pestii, sa nu ramana prea...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Untul trebuie sa fie la temperatura camerei acesta se amesteca cu zaharul , apoi cu ouale, faina, cacaoa, laptele si praful de copt. Totul se toarna intr-o tava si se da la copt 35 min. Crema: Se pune laptele la fiert cand da in clocot se pune grisul si se amesteca cu telul sa nu se faca cocoloase, se adauga untl , zaharul si se lasa sa se ingoase crema. cand e gata se adauga cocos si vanilia. Se intode crema peste blat. Glazura: se bata frisca cand e tare se adauga cacaoa dupa care se pune...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Se freaca frisca rece cu o lingurita de zahar adaugata spre sfarsit pana se intepeneste. Se pune in fiecare pahar cate 3 lingurite de capucino, se adauga putin lapte se amesteca bine cu o spatula sa se dizolve praful de cafea.Se adauga restul de lapte. se pune in fiecare pahar o lingura mare plina varf de inghetata de vanilie, se adauga deasupra cate 2 lingurti de frisca pline varf, se decoreaza cu cacao. Optional se pot adauga si cuburi de gheata.
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Am pregatit forma de silicon spaland-o bine si uscand-o.Am separat apoi galbenusurile de albusuri si le-am batut separat, albusurile cu un praf de sare, si galbenusurile cu zaharul si esenta de vanilie.Le-am impreunat si apoi am adaugat nuca de cocos albastra cu fulgii d eciocolata alba de menaj si faina cu prfaul de copt.Apoi am turnat in forma de castel din silicon si am bagat la cuptorul incalzit. Am lasat sa se rumeneasca si apoi am ornat cu fructe de mare din ciocolata de jur imprejur.
Reţetă de pe www.bucataras.ro
... le gasiti aici http://www.bucataras.ro/retete/4541/sarmale-de ...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Se pune gelatina intr-o ceascuta sa se umfle in zeama de la compoturi minim 10 minute. Am separat ouale. Galbenusurile le-am amestecat cu zaharul, zaharul vanilat, faina, coaja de lamaie, si la final laptele. Se pune la fiert la foc mic,si se amesteca in continuu pana se ingroasa si arata ca o smantana. Dupa ce e fiarta crema, am adaugat gelatina. intre timp am bautut albusurile, si le-am amestecat cu crema si le-am pus in frigider, amestecand din cand in cand sa nu se ingroase de tot, ci...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Se bat ouale spuma, dupa care se amesteca cu zaharul, cu esenta de portocale si cu laptele. Se pun la fiert pe foc mic pana se formeaza o “ciulama”. Se da la rece. Gelatina se dizolva in apa calduta, aprox 300 de ml , dupa care se pune pe foc mic pana devine lichida. Se bat 700 ml de frisca lichida cu mixerul dupa care se da la rece. Dupa racire “ciulamaua” se amesteca cu frisca pana la incorporare. Dupa aceea se adauga gelatina dizolvata. Compozitia formata se amesteca cu fructe...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Albusurile se bat spuma, apoi se adauga zaharul, se mixeaza pana se topeste. Se adauga incet si pe rand galbenusurile si apoi faina. Se pune intr-o tava dreptunghiulara cu hartie de copt si se da la cuptor la 350 F sau 175 C cca 30 minute. Crema 1: mixam ingredientele si la Crema 2 la fel, obtinem o crema de vanilie si una de ciocolata ganache. Apoi facem siropul: punem apa intr-o oala pe foc si adaugam zaharul, lasam sa se topeasca apoi adaugam zeama si coaja de lamaie, lasam 4-5 minute sa...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Preparare: se fierbe carnea si legumele pentru supa, eu le-am fiert in oala sub presiune timp de 30 de minute de cand am inchis supapa. Intre timp pregatim galuscutele mixand ouale cu putina sare si apoi adaugand untul moale, grisul, faina si parmesanul. La sfarsit am adaugat putin bicarbonat si am asezat compozitia intr-o tava si am lasat-o la cuptor pentru 12 minute la 180 de grade. Am tapetat tava cu unt dar as recomanda hartia de copt pentru ca s-a dezlipit destul de greu, data viitoare...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Se bat bine cu mixerul pe rind, ouale cu zaharul, sarea, vanilia, faina, apa, laptele si 20 gr. de unt topit.Se face un aluat putin mai gros ca laptele. Se lasa sa se “odihneasca” 30 minute. Se coc clatitele la un foc potrivit pe o tigaie incinsa bine. Din acest aluat se prepara aproape 15 clatite . Desertul din fotografie se prepara foarte usor. Se umple fiecare clatita cu dulceata de visine. Dupa ce se umplu 3 clatite cu visine , ele se invelesc in a PATRA clatita sub forma de tub.
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Untul se bate cu zaharul ,apoi se incorporeaza mierea,oul,sarea ,bicarbonatul,scortisoara,praful de cuisoare ,se amesteca continu. Se incorporeaza jumatate din faina (se amesteca cu mixerul)apoi treptat si cealalta jumatate ,daca mixerul nu face fata framantati cu mana .aluatul obtinut se imparte in 3 se inveleste in folie si se da la rece. Dupa ce s-a intarit bine aluatul scoatem de la rece si il lucram.Intindem foi pe hartie de copt si decupam upa sablon .Eu am facut casuta cu urmatoarele...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
... sursa: http://www.bucataras.ro/retete/1974/stangluri-cu-ciocolata.html ...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Se prepara intai crema : se pun la foc mic ciocolata rupta in bucatele si 100 ml frisca lichida. Se lasa pana se topeste ciocolata, apoi se da la rece. Gelatina se hidrateaza in 80 ml apa rece. Se lasa sa se umfle, apoi se pune la foc foarte mic pana se dizolva. Cand e calduta se adauga peste frisca si ciocolata topita. Se lasa sa se inchege, apoi se adauga restul de 100 ml frisca lichida si se mixeaza la viteza mare pana se obtine o crema spumoasa. Se pun esenta de migdale si nuca de cocos....
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Ouale, iaurtul, untul topit si racit, zaharul si coaja de lamaie se amesteca bine pana se topeste zaharul. Dupa ce zaharul s-a topit, turnam usor faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca bine si apoi se pune in forme. Formele se ung cu unt sau punem hartie in ele. Eu am pus cate o lingurita de aluat in forma, apoi am pus ciocolata si iar putin aluat. Deasupra am pus bucati de ciocolata rotunde. Se incinge cuptorul si se lasa la foc mediu, in partea de sus a cuptorului, pana se...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Se curata ,morcovul,patrunjelul si telina.Se toaca marunt sau se razuie,dupa care se calesc 3 minute in ulei. Se pune apa ,sare si cubul de vegeta naturala (by sylvia), se lasa sa fiarba ,iar intre timp se pregetesc perisoarele. Carnea de porc tocata se amesteca cu putina sare,piper ,ouale si orezul,se framanta bine, dupa care se formeaza perisoare (eu le fac mici,cat de mici posibil). Se pun in oala peste zarzavaturi si se lasa sa fiarba la foc potrivit.Cand zarzavaturile si carnea sant ...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Se zdrobesc biscuitii,nu foarte marunt ca mine,sa ramana si bucati intregi. Nucile se prajesc putin-optional (da un gust mai bun) Rahatul se taie bucatele mici cu un cutit trecut prin zahar pudra (se taie mai usor si nu se lipeste asa tare) Se caramelizeaza zaharul(sa nu se arda) dupa care se stinge cu lapte sau apa. Se lasa sa se topesca tot caramelul in lapte , se adauga si untul , dupa care se pune peste biscuiti sfaramati si amestecati cu nucile, cacao , romul si rahatul taiat bucatele...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Se amesteca merele rase cu zaharul,faina ,nuca si bicarbonatul stins cu otet si se toarna compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina.Se coace la foc potrivit timp de 30 de minute.In acest timp se pregateste glazura:se freaca margarina cu zaharul,se adauga cacao si apa si se fierb la foc mic aprox 10 minute.Se glazureaza dupa ce prajitura s-a racit,apoi se portioneaza.POFTA BUNA! Reteta trimisa de Ramona Drosu (Cimpina) - Concursul Bucataras iepuras te premiaza.
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Ciupercutele se spala usor, nu se curata de pielita, se taie feliute si se pun deoparte. Ceapa se toaca marunt. Untul si uleiul cu hribi se pun intr-o cratita neaderenta si cand s-a incins se adauga ceapa, se lasa sa se inmoaie, se pun ciupercile, un praf de sare si se acopera cu capac. Stiu ca par multe ciuperci dar nu va temeti pentru ca o sa iasa gustos. Se lasa pe foc moderat cam 15 min, pana ce si-au lasat ciupercile toata zeama. Zeama nu trebuie sa se evapore! Se pune orezul, il lasam...
Reţetă de pe www.bucataras.ro