Cauta in 139.626 retete

somloi

Pagina 1 din 2
Te-ar mai putea interesa: prajitura somloi, somloi galuska
... nunta din Mezoseg > Strudel din Somlo > Tort de mac din Hajdusag ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Timp de preparare: 1 ora si 15 minute (complexitate medie) Ingrediente: Pentru 2 blaturi 6 oua 6 linguri zahar 5 linguri faina 1 lingura cacao 1 praf de sare 1 praf de copt Pentru sirop 200 g zahar 250 ml apa 10 ml esenta rom Pentru umplut: 1 plic crema vanilie 1 plic crema ciocolata(caramel) 500 ml lapte 6 linguri zahar 100 g stafide 100 g nuca prajita si tocata Pentru topping: 100 g unt(margarina) 100 g zahar 1-2 linguri cacao frisca gem( optional) Mod de preparare: Se fac doua blaturi...
Reţetă de pe www.wikifood.ro
Ingrediente: Blat: 6 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri faina, zahar vanilat, 2 linguri cacao Crema nuci: -100 g unt -100 g nuci -200 ml lapte -1 lingura zahar -1 lingura rom -1 lingura faina -1 pumn de stafide inmuiate in rom. Crema ciocolata: -200 ml lapte - 1 ou - 1 lingura zahar - 100 g unt - 1 lingura faina - 2 linguri cacao Glazura: -300 ml frisca -100 ml lapte -1 lingura rom -100 g zahar -2 linguri cacao Preparare: Ungeti cu unt si tapetati cu faina 2 tavi patrate sau dreptunghiulare. ...
Reţetă de pe www.wikifood.ro
Ingrediente: Blatul: 8 oua 200 gr faina 200 gr zahar 50 gr nuci macinate 1 lingura cacao 100 ml esenta rom 1 plic praf de copt Crema: 4 galbenusuri 100 gr zahar 2 budingi vanilie 1 l lapte 1 lingura cacao 100 gr nuca 100 gr stafide 1 plic zahar vanilat Preparare: Preparare Blat: Galbenusurile se freaca spuma cu 200 gr zahar si se adauga la el treptat cele 200 gr faina, apoi adaugam si albusurile batute spuma si 1 plic praf de copt. Compozitia rezultata o impartim in trei parti egale. In prima...
Reţetă de pe www.wikifood.ro
- briosele / negresa se pune in niste boluri - se face budinca conform instructiunilor de pe plic, doar ca iese ceva mai moale, fiind mai mult lapte decat scrie - se toarna budinca fierbinte peste prajiturica - se da la rece la frigider pentru vreo 2 ore - deasupra se pun zmeurici (sau orice altceva pentru ornat) Iubiticului i-a placut !!
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Prima data pregatim blaturile: Separam 2 oua,in galbenus adaugam 2 linguri zahar,amestecam bine,batem albusurile spuma tare,adaugam 2 linguri faina si 1/2 plic praf de copt. Le amestecam toate cu dosul unei linguri si punem aluatul intr-o tava tapetata cu faina sau cu hartie de copt. Dam la cuptor cca 20 de minute,pana trece testul cu scobitoarea. Cel de al doilea blat il pregatim astfel : Separam 2 oua,amestcam galbenusul cu 2 linguri zahar si 1-2 linguri cacao. Adaugam albusurile batute ...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Mod de Preparare: Ungeti cu unt si tapetati cu faina 2 tavi patrate sau dreptunghiulare. Incalziti cuptorul la 180C (350F). Se fac 2 blaturi, unul cu vanilie, altul cu cacao, dupa cum urmeaza : se separa continutul oualor, se bat galbenusurile cu zahar pana devin pufoase, apoi se adauga faina. Se bat albusurile spuma, apoi se adauga in compozitie. Se imparte compozitia in 2 parti. Intr-una se adauga 2 linguri de cacao, iar in cealalta vanilia. Fiecare parte se toarna in una din cele 2 tavi...
Reţetă de pe www.gospodine.net
Se fac doua blaturi simple intr-o tava mica, asupra carora nu am sa mai insist ca toata lumea stie cum se fac. .Unul din 3 oua, 3 linguri zahar si 3 linguri faina amestecate cu 1/2 praf de copt si unul din 3 oua, 3 linguri zahar , 1 lingura cacao si 2 linguri faina amestecate cu 1/2 praf de copt.In fiecare blat adaugam cate un praf de sare cand se bat albusurile. Dupa ce am introdus pe rand tavile in cuptorul dinainte incalzit la 160 grade , preparam cremele conform instructiunulor de pe...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
... Mod de preparare prajitura Somloi Galuska: Se pregatesc cele trei blaturi ... deliciu!!!!!! http://coquinaris.wordpress.com/2010/01/09/prajitura-somloi-galuska ...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Ungeti cu unt si tapetati cu faina 2 tavi patrate sau dreptunghiulare. Incalziti cuptorul la 180C (350F). Se fac 2 blaturi, unul cu vanilie, altul cu cacao, dupa cum urmeaza : se separa continutul oualor, se bat galbenusurile cu zahar pana devin pufoase, apoi se adauga faina. Se bat albusurile spuma, apoi se adauga in compozitie. Se imparte compozitia in 2 parti. Intr-una se adauga 2 linguri de cacao, iar in cealalta vanilia. Fiecare parte se toarna in una din cele 2 tavi unse si se coc ...
Reţetă de pe www.reteteculinare.ro
... restaurant Gundell din Budapesta. Tortul Somloi incepem cu separarea albusurilor de ...
Reţetă de pe www.culinar.ro
Reteta: Somloi galusca Ingredientele retetei culinare: Pentru blat: => 6 oua => 6 linguri zahar => 6 linguri faina => zahar vanilat => 2 linguri cacao Pentru crema de nuci: => 100 ...
Reţetă de pe www.retetelebucatarului.ro
Am furat reteta de somloi galuska de la restaurantul (bineinteles unguresc) Bistro Menuet. Poate si pentru ca este o reteta relativ usoara si nu este nevoie sa
Reţetă de pe www.bucatar.net
Fiecare blat se coace separat, in aceeasi tava, pe hartie de copt. Se separa ouale, se bat spuma tare albusurile, se adauga zaharul si se bate in continuare pana se topeste zaharul. Se adauga galbenusurile, apoi amestecand usor de jos in sus, se adauga faina. La fel se procedeaza si la celelalte blaturi. Trebuie sa spun ca atunci cand am facut primul blat, mi s-a parut prea subtire si ma gandeam ca la celelalte sa pun 3 oua. Insa dupa insiropare si asamblare, e suficient atat. Daca puneam 3...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Pentru blat de vanilie : mixam ouale cu praful de sare si zaharul, pana se topeste tot zaharul, apoi adaugam apa fiarta, faina amestecata cu praful de copt, iar la final esenta de vanilie.Intindem in tava unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie pentru copt si dam la cuptor pentru 15 minute. Pentru blatul de cacao : mixam ouale cu sarea si zaharul, apa fiarta, apoi faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao. Dam la copt pentru 15 minute. Pentru blatul de nuca : mixam ouale cu sarea...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
6 oua 6 linguri zahar 6 linguri faina zahar vanilat 2 linguri cacao 100 g unt 100 g nuci 200 ml lapte 1 lingura zahar 1 lingura rom 1 lingura faina 1 pumn de stafide inmuiate in rom 200 ml lapte 1 ou 1 lingura zahar 100 g unt 1 lingura faina 2 linguri cacao 300 ml frisca 100 ml lapte 1 lingura rom 100 g zahar 2 linguri cacao Mod de preparare Ungeti cu unt si tapetati cu faina 2 tavi patrate sau dreptunghiulare. Incalziti cuptorul la 180 o C. Se fac 2 blaturi, unul cu vanilie, altul cu cacao,...
Reţetă de pe www.retetazilei.ro
*Blat de vanilie: Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul (lingura cu lingura) si batem in continuare pana obtinem o spuma tare si lucioasa. Incorporam pe rand galbenusurile, apoi adaugam apa fierbinte, esenta de vanilie, iar la sfarsit adaugam faina amestecata cu praful de copt. Amestecam usor, cu o lingura de lemn pana se incorporeaza faina si turnam amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Coacem in cuptorul preincalzit,...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Mod de Preparare: Preparare Blat: Galbenusurile se freaca spuma cu 200 gr zahar si se adauga la el treptat cele 200 gr faina, apoi adaugam si albusurile batute spuma si 1 plic praf de copt. Compozitia rezultata o impartim in trei parti egale. In prima parte punem 50 gr nuca macinata, in a doua parte punem 1 lingura cacao. Se coc separat in aceeasi tava pe hartie de copt. Preparare crema: Cele 4 galbenusuri de ou se freaca spuma cu 100 gr zahar si cele 2 budinci. Laptele se infierbanta si se...
Reţetă de pe www.gospodine.net
Blat cu vanilie: Amestecam faina cu praful de copt.Separam albusurile de galbenusuri.Batem albusurile spuma cu un praf de sare si apa rece.Dupa ce sunt tari adaugam treptat zaharul si zaharul vanilat si mixam pana se intareste spuma.Cu paletele cu care am mixat albusurile mixam putin galbenusurile.Le incorporam apoi cu o lingura de lemn in albusuri.adaugam si esenta de vanilie.Tot cu ajutorul lingurii de lemn incorporam faina.Ungem tava cu unt si tapetam cu faina,turnam compozitia si coacem...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Preparare Blat: Galbenusurile se freaca spuma cu 200 gr zahar si se adauga la el treptat cele 200 gr faina, apoi adaugam si albusurile batute spuma si 1 plic praf de copt. Compozitia rezultata o impartim in trei parti egale. In prima parte punem 50 gr nuca macinata, in a doua parte punem 1 lingura cacao. Se coc separat in aceeasi tava pe hartie de copt. Preparare crema: Cele 4 galbenusuri de ou se freaca spuma cu 100 gr zahar si cele 2 budinci. Laptele se infierbanta si se adauga peste ...
Reţetă de pe www.reteteculinare.ro