Cauta in 21.294 retete
Se taie toate ingredientele cubulete si se amesteca bine astfel încât sa poata fi distribuite în mod egal. Se face un sos simplu din iaurt si usturoi si se adauga peste întregul amestec. Iaurul ar fi indicat sa aiba o compozitie mai densa, însa sa nu fie foarte gras. Pofta buna!
Reţetă de pe retete.eva.ro
... cu gust de caramele. Halvaua turceasca e usor de preparat: mai înt ... . Dupa ce se raceste, halvaua turceasca se taie în portii si se ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... , cu precadere imi place pizza turceasca, am gasit si un restaurant ...
Reţetă de pe bucatareasazglobie.blogspot.com
... sare si piper condimente pentu shaorma Mod de preparare: Puiul Se ... masline , sare, piper, condimente pentru shaorma ,usturoi, suc de lamaie, foie ... ,ardei,ceapa si castraveti.Rulam shaorma. si punem folie de aluminiu ...
Reţetă de pe gastronomia-marocana.blogspot.com
... ultimul rand, de muraturi. Salata turceasca de pui ( tavuk salatasi , in ... minute inainte de servire. Salata turceasca de pui se serveste rece ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... unde te intorci dai de shaorma. Si cum cea de prin ... ii pasa, doar nu mananci shaorma in fiecare zi, macar la ... face de cap. Asadar astazi shaorma de casa, o reteta usoara si ... infasuram in folie de aluminiu. Shaorma este gata si o putem servi ...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
... a familiei din care fac parte shaorma, gyros-ul si doner kebap ... in lipii, multe mai despart shaorma si doner kebap-ul (de ... , rosii, cartofi si sos tzatziki. Shaorma Apreciata ca etalon al mancarii ... Orientului Apropiat si nordul Africii, shaorma se bucura cu adevarat de ... , Shawerma, Shoarma, Schwarma, Shoermeh, Siaorma, Shaorma, dar cel mai adesea Shawarma ... mult insa decat numele...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... se explica pasiunea tuturor pentru shaorma, pentru ca e greu de realizat ... pentru a obtine relativ aceleasi rezultate. O shaorma preparata rapid, la tigaie, cu ... cu condimente alese cu grija. O shaorma de inspiratie libaneza, in care ... truc ieftin si deplasat. Doar shaorma de casa. Un mic vis ... condimentele. Daca nu vreti ca shaorma sa fie iute, nu folositi ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... dintr-un loc sau altul, shaorma si-a gasit un loc bun ... de chili. Rulati si serviti. Shaorma de pui se serveste ca ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Ingrediente 400 gr iaurt 500 gr faina 2 oua 7 gr drojdie uscata 1 lingurita sare 200 gr spanac 100 gr branza Mod de preparare Batem iaurtul cu ouale. Adaugam sarea, faina si praful de copt si amestecam cu mixerul . Obtinem un aluat potrivit de moale si lipicios. Scurgem bine spanacul si il amestecam cu branza rasa si cu 2-3 linguri de aluat. Tapetam o craticioara rotunda cu hartie de copt si punem aluat cu lingura. Punem un strat de aluat simplu, apoi ici colo cate o lingura de aluat cu...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
In spatele Moscheei Albastre din Istanbul, ferite de ochii si bliturile turistilor, se inghesuie nestiute strazile autentice ale vechiului oras. Aici, unde nu sunt palate si muzee, bazare si narghilele, bijuterii si lokum (rahat), se scurge viata de zi a celor care muncesc in atelierele de textile si incaltaminte. In fiecare zi, la pranz, un fior strabate viata: mirosul de ghiveci care se insinueaza perfid in ateliere, smintind muncitorii. Caci in nimic nu au turcii de rand mai mare incredere...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Intr-un castron se pune faina,sarea si uleiul.Se adauga cate un pic de apa calduta si amestecam pana obtinem un aluat nici prea tare nici prea moale.Se lasa la odihnit circa 15 minute. Cepa se toaca marunt si se pune la calit in 2 linguri de ulei.Se adauga carnea,sare si piper si se mai tine cateva minute pe foc,pana scade zeama pe care o lasa carnea.Se lasa la racit cateva minute,apoi se adauga oul pentru a lega umplutura. Se pune faina pe masa de lucru si se rastoarna aluatul.Eu am intins...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Într-un bol, amesteca bine iaurtul, usturoiul si un praf de sare. Pune la fiert într-o cratita apa, otetul si sarea. Lasa la fiert la foc mare. Când apa clocoteste, redu focul si sparge cu atentie ouale în apa, având grija sa ramâna separate. Fierbe ouale pâna când albusul se coaguleaza în jurul galbenusului si apoi scoate-le imediat pe o farfurie pentru servit. Topeste untul într-o craticioara mica, adauga boia si amesteca bine. Toarna sosul de iaurt peste oua, apoi deasupra...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Turistii romani se intorc din vacantele petrecute in Turcia cu un vraf de poze, seturi de ceai aurite  perfect inutile  si amintirea supei de linte rosie mancata acolo. K?rm?z? Mercimek Corbas? este numele acestei supe etalon a Turciei, care marcheaza sfarsitul teritoriului lintei. Pentru ca lintea, indiferent de culoarea ei (rosie, verde sau galbena), din motive socio-culturale mai mult decat climaterice, isi duce existenta aproape exclusiv la est de noi (exceptie Grecia si Spania), in ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
600 gr. faina, 1 litru lapte, 100 gr. zahar, 50 gr. nuci pisate, 60 gr. grasime(unt, ulei sau untura, de preferat untul) Mod de preparare: Se incinge grasimea, se pune faina si se prajeste pana ce capata o culoare mai inchisa(fara sa fie arsa), se stinge cu laptele clocotit, in care s-a dizolvat zaharul. Se amesteca mereu ca sa nu ramina cocoloase. Se ia de pe foc, se amesteca cu nucile, se ia cu lingura si se asaza pe farfurie. In loc de lapte se poate stinge cu sirop facut cu zahar si apa....
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... , vegetariana/de post, de origine turceasca, reteta de fasole verde cu ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Jumatate din foi se folosesc dedesupt si cealalta jumatate deasupra. Se unge fiecare foaie cu ulei. Branza se amesteca impreuna cu ouale batute si smantana. Se pune si putina sare. Se toarna compozitia peste jumatatea foilor de placinta si se adauga restul foilor. Se cresteaza in felii,ca sa poata fi feliata usor dupa ce e gata. Se da la cuptor cam 40 de minute.
Reţetă de pe retete.eva.ro
1 lingura ulei, 1 lingura faina, 1 l suc de rosii, 250 ml lapte, 1 lingurita busuioc uscat (sau o lingura busuioc proaspat, tocat), 1 lingurita oregano uscat ( sau o lingura oregan proaspat, tocat) Mod de preparare: Se incinge uleiul in oala, se adauga faina si se rumeneste un pic. Se toarna sucul de rosii, se da in clocot. Se adauga sarea, piperul, oregano si busuiocul, se da focul incet si se adauga laptele. Se lasa la foc mic inca 5 minute. Mod de servire Cu cascaval ras sau cu o lingura...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Pentru 2 persoane: Mod de preparare: Ceapa se curata si se taie marunt. Ardeiul gras se curata de seminte si se taie in fisii. Se incinge uleiul in tigaie, se adauga ceapa si se prajeste un minut, pana devine un pic sticloasa. Se adauga ardeiul gras si se prajeste inca un minut. Rosiile se curata de coaja si se maruntesc. Se adauga peste ceapa si ardeiul din tigaie. Se pune sarea si piperul si se prajeste totul timp de 5-6 minute, pana cind rosiile sunt moi si continutul tigaii a inceput usor...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
2-3 catei usturoi, 1 l iaurt, 3 castraveciori verzi, o legatura de marar Mod de preparare: Se piseaza usturoiul, se curata partial castravetii si apoi se rad pe o razatoare mare sau se fac cubulete foarte mici. Mararul se toaca fin. Se adauga iaurtul si sarea, dupa care se amesteca toate ingredintele. Mod de servire Se serveste la mancarurile grase, in special de berbec.
Reţetă de pe www.retete-bune.com