Cauta in 75.920 retete
Branza se amesteca cu un ou intreg, 50 de grame de zahar, stafidele si un plic de zahar vanilat.Se separa ouale, galbenusurile se mixeaza cu un plic de zahar vanilat, 80 de grame de zahar si smantana.Clatitele se umplu cu amestecul de branza, se impacheteaza ca sarmalele si se aseaza intr-un vas termorezistent uns cu unt, presarand fulgi de unt si pe deasupra (sau vase individuale cu cate doua clatite).Albusurile se bat spuma tare, apoi se adauga restul de 120 de grame de zahar si se...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... sa clipesc&. Prajitura Delicioasa de Ardeal &. Aceasta este istoria acestei prajituri ... reteta de Prajitura Delicioasa de Ardeal imi iau ramas bun pana ...
Reţetă de pe www.bucatareselevesele.ro
Timp de preparare: 2 ore (complexitate medie) Ingrediente: 500 gr. faina 300 gr. margarina rama 200 gr. smantana 3 oua 250 gr. nuci macinate 200 gr. zahar un praf de sare Mod de preparare: se freaca faina cu 250 margarina rama , se adauga galbenusurile 3 buc . si smantana + praful de sare . se freamanta un aluat potrivit de tare . din el se forneaza un sul care se imparte in 8 bucatele egale . din fiecare bucata se face o foaie si se unge cu margarina rama topita si se ruleaza. acelasi lucru...
Reţetă de pe www.wikifood.ro
Iti trebuie: 1 varza murata 300 g ceafa de porc afumata 100 g masline 4 linguri ulei rozmarin uscat cimbru uscat sare piper. Pregatesti asa: Tai varza fideluta, o speli in mai multe ape calde pentru a se desara, apoi o scurgi de apa si o calesti in uleiul bine incins, amestecand permanent, pana incepe sa se rumeneasca usor. Separat, tai ceafa de porc felii subtiri cu care tapetezi fundul unei forme termorezistente. Deasupra adaugi varza calita, maslinele fara samburi, presari condimentele...
Reţetă de pe www.bucatarul.ro
Timp de preparare: 1 ora si 30 minute (complexitate redusa) Ingrediente: 1kg faina 50g drojdie 1 lingurita sare 1 lingura zahar 2 linguri ulei Umplutura Se caleste varza ,taiata ,inputin ulei,se pune sare,piper,atenti ,vrza in placinta se pune rece Se pot pune si alte umplaturi:branza dulce,branza sarata Mod de preparare: Se framanta un aluat din faina ,drojdie,sare,zahar si apa cat cuprinde,se lasa un pic mai moale,cand este aproape terminat se pune uleiu si se mai framanta pana la ...
Reţetă de pe www.wikifood.ro
... branza de vaci (reteta din Ardeal) Ingrediente Faina 400 g oua 5 buc ...
Reţetă de pe www.gastronomicus.ro
Dragelor si dragilor, Mai m-am gandit (vorba reclamei): draga de Laura a organizat concurs , iar draga de mine s-a gandit sa participe. Nu-mi imaginez eu acum ca voi castiga, dar pentru ca mancare tot trebuie sa fac si pentru ca pusesem ochii de ceva vreme pe reteta asta , m-am gandit sa o fac si eu si sa v-o arat si voua, cu ingaduinta Laurei. Mari tangente n-am prea avut eu de-a lungul timpului cu bucataria (pardon, cuina :D) ardeleneasca (decat am beneficiat cand eram mica de prajiturile...
Reţetă de pe droopis.blogspot.com
Supa De Curcan - Ca In Ardeal ( Levesa) Ingrediente carne de curcan ...
Reţetă de pe retete-culinare.freshinfo.ro
Mod de Preparare: Se pune pe foc 1, 5l apa cu 1-2 linguri de delikat, iar cand incepe sa fiarba, se sparg ouale deasupra apei si li se da drumul incet (ca sa ramana intregi si sa nu se imprastie albusul). Se mai adauga orezul spalat si se lasa sa fiarba la foc mic. Intre timp in untul topit prajim faina amestecand mereu, pana devine aurie, apoi adaugam usturoiul pisat si se toarna in supa. La sfarsit adaugam piper macinat, smantana, patrunjel, amestecam, luam imediat de pe foc, acoperim vasul...
Reţetă de pe www.gospodine.net
carne de curcan (piept, pulpe sau tacimuri), o ceapa mica, 4-5 buc. morcovi mari si sanatosi, 1 buc. pastirnac, 1 buc. telina mai mica, optional 1 buc. gulie mica, 2 buc. cartofi, 2 buc. radacina de patrunjel, 1/4 lingurita piper, 1 lingurita sare Mod de preparare: Carnea se spala si se pune la fiert intr-o oala maricica (se ia in considerare faptul ca supa va scadea), se fierbe la foc mic, se spumeaza. Dupa ce a disparut spuma complet, se adauga zarzavatul curatat si spalat (morcovii se...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Mod de preparare reteta Se prajeste ceapa rasa in ulei, se presara boia, se adauga zarzavatul taiat rondele, maruntaiele curatate si se condimenteaza. Se acopera cu 2 litri de apa si se fierb pana se inmoaie toate ingredientele. Se fierbe orezul in zeama strecurata de pe zarzavat si maruntaie, se amesteca cu zarzavatul si se asaza pe un platou fierbinte. Maruntaiele fierte se aranjeaza peste orez si se acopera cu ceapa taiata rondele si rumenita. Se garniseste cu orez romanesc. Va dorim pofta...
Reţetă de pe www.retete-online.com
Ingrediente: oua 5 buc branza de vaci 600 g faina 400 g zahar tos 300 g pesmet alb 150 g unt 200 g coaja de lamaie rasa 20 g sare Preparare: Faina, 3 din cele 5 oua, apa si putina sare se iau si se face o coca mai tare, din care se intind mai multe foi. Branza se framanta cu 150 g zahar, 2 oua si coaja de lamaie rasa, se asaza pe marginea foilor si se ruleaza, se taie sulul in bucati de cativa ( 4- 6 ) cm, care se lipesc bine la capete. Se fierb taschelele in apa cu sare circa 30 min., se...
Reţetă de pe www.wikifood.ro
Mod de Preparare: Intai taiem carnea fasii mai subtiri. Morcovul, patrunjelul dupa ce le-am curatat si spalat, le taiem felii subtiri. Usturoiul il curatam si il feliem. Razuim coaja de lamaie. Acum purcedem la treaba. Punem untura la incins si calim pe ea fasiile de carne pana devin albe. Adaugam feliile de morcov, patrunjel si usturoi si continuam sa calim inca circa 2-3 minute. Stingem totul cu circa 2 l apa rece. Lasam sa fiarba la foc mic pana carnea e moale, apoi condimentam cu sare...
Reţetă de pe www.gospodine.net
1 kg capsuni, 1 kg zahar, 1/2 lingurita sare de lamaie pisata. Se aleg capsuni mijlocii, frumoase si proaspete, avand si coditele. Se spala cate putine odata, in apa multa. Se pun pe o sita sa se scurga, apoi se indeparteaza coditele, punand fructele pe o farfurie, direct pe cantar. Se pun intr-un cazanel smaltuit, un strat de zahar, unul de fructe, peste care se presara un praf de sare de lamaie. Se continua asa pana se pun toate fructele si tot zaharul, ultimul rand find de zahar. Sa nu se...
Reţetă de pe www.reteteonline.com
Mod de Preparare: In oala de supa, calim ceapa in uleiul incins, pana devine sticloasa. Se pun apoi cartofii si se dunstuiesc pana devin sticlosi, amestecand continuu, sa nu se prinda de fundul oalei. Se ia vasul de pe foc, se presara faina si boiaua, se amesteca pana la omogenizare. Se adauga apa rece, se acopera vasul cu un capac si se lasa la foc domol, amestecand din cand in cand, pana ce cartofii sunt facuti. Veti fi surprinse sa constatati ca dupa aproximativ 5 min. de cand incepe sa ...
Reţetă de pe www.gospodine.net
Ingrediente: -600g carnati proaspeti sau afumati -250 g fasole uscata, alba, cu bobul foarte mare -3-4 rosii -1-2 cepe -2-3 catei de usturoi -1 frunza de dafin -1 legatura (un fir mai ramuros) de cimbru sau tarhon (se poate folosi si uscat) -3-4 cuisoare -40-50g unt (ulei) -sare, piper Preparare: Alegeti, spalati si acoperiti cu apa fasolea boabe si lasati-o pana a doua zi la inmuiat. Apoi, scurgeti-o. Puneti fasolea intr-o cratita, turnati apa rece pana se acopera si lasati-o sa se albeasca...
Reţetă de pe www.wikifood.ro
Mod de Preparare: Alegeti, spalati si acoperiti cu apa fasolea boabe si lasati-o pana a doua zi la inmuiat. Apoi, scurgeti-o. Puneti fasolea intr-o cratita, turnati apa rece pana se acopera si lasati-o sa se albeasca timp de 30 min. , prin fierbere la foc mic. Dati repede intr-un clocot rosiile, apoi curatati-le de coaja. Tocati marunt ceapa. In jumatate din cantitatea de unt incins, caliti la foc foarte slab ceapa, pana devine lucioasa. Adaugati in acest moment fasolea scursa, rosiile, ...
Reţetă de pe www.gospodine.net
... continua calatoria noastra culinara in ,,Ardealul slaninii cel gustos" (cum isi ...
Reţetă de pe bucatariaromaneasca.blogspot.com
Mod de Preparare: Faina, 3 din cele 5 oua, apa si putina sare se iau si se face o coca mai tare, din care se intind mai multe foi. Branza se framanta cu 150 g zahar, 2 oua si coaja de lamaie rasa, se asaza pe marginea foilor si se ruleaza, se taie sulul in bucati de cativa ( 4- 6 ) cm, care se lipesc bine la capete. Se fierb taschelele in apa cu sare circa 30 min., se asaza intr-un castron si se toarna pe deasupra pesmetul prajit in unt si se presara cu restul de zahar. .
Reţetă de pe www.gospodine.net
Carnea se spala si se pune la fiert intr-o oala maricica (se ia in considerare faptul ca supa va scadea), se fierbe la foc mic, se spumeaza. Dupa ce a disparut spuma complet, se adauga zarzavatul curatat si spalat (morcovii se crapa in patru, dar nu de tot, la fel si patrunjelul, pastirnacul si telina), se adauga sarea si piperul. Pentru reusita, se fierbe 5-6 ore si obligatoriu la foc foarte mic pentru a iesi foarte limpede. Dupa fierbere se strecoara si in zeama se fierb taitei sau se fierb...
Reţetă de pe www.eculinar.ro