Cauta in 67.949 retete
Branza se amesteca cu un ou intreg, 50 de grame de zahar, stafidele si un plic de zahar vanilat.Se separa ouale, galbenusurile se mixeaza cu un plic de zahar vanilat, 80 de grame de zahar si smantana.Clatitele se umplu cu amestecul de branza, se impacheteaza ca sarmalele si se aseaza intr-un vas termorezistent uns cu unt, presarand fulgi de unt si pe deasupra (sau vase individuale cu cate doua clatite).Albusurile se bat spuma tare, apoi se adauga restul de 120 de grame de zahar si se...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... sa clipesc&. Prajitura Delicioasa de Ardeal &. Aceasta este istoria acestei prajituri ... reteta de Prajitura Delicioasa de Ardeal imi iau ramas bun pana ...
Reţetă de pe www.bucatareselevesele.ro
Timp de preparare: 2 ore (complexitate medie) Ingrediente: 500 gr. faina 300 gr. margarina rama 200 gr. smantana 3 oua 250 gr. nuci macinate 200 gr. zahar un praf de sare Mod de preparare: se freaca faina cu 250 margarina rama , se adauga galbenusurile 3 buc . si smantana + praful de sare . se freamanta un aluat potrivit de tare . din el se forneaza un sul care se imparte in 8 bucatele egale . din fiecare bucata se face o foaie si se unge cu margarina rama topita si se ruleaza. acelasi lucru...
Reţetă de pe www.wikifood.ro
Iti trebuie: 1 varza murata 300 g ceafa de porc afumata 100 g masline 4 linguri ulei rozmarin uscat cimbru uscat sare piper. Pregatesti asa: Tai varza fideluta, o speli in mai multe ape calde pentru a se desara, apoi o scurgi de apa si o calesti in uleiul bine incins, amestecand permanent, pana incepe sa se rumeneasca usor. Separat, tai ceafa de porc felii subtiri cu care tapetezi fundul unei forme termorezistente. Deasupra adaugi varza calita, maslinele fara samburi, presari condimentele...
Reţetă de pe www.bucatarul.ro
Timp de preparare: 1 ora si 30 minute (complexitate redusa) Ingrediente: 1kg faina 50g drojdie 1 lingurita sare 1 lingura zahar 2 linguri ulei Umplutura Se caleste varza ,taiata ,inputin ulei,se pune sare,piper,atenti ,vrza in placinta se pune rece Se pot pune si alte umplaturi:branza dulce,branza sarata Mod de preparare: Se framanta un aluat din faina ,drojdie,sare,zahar si apa cat cuprinde,se lasa un pic mai moale,cand este aproape terminat se pune uleiu si se mai framanta pana la ...
Reţetă de pe www.wikifood.ro
... branza de vaci (reteta din Ardeal) Ingrediente Faina 400 g oua 5 buc ...
Reţetă de pe www.gastronomicus.ro
Dragelor si dragilor, Mai m-am gandit (vorba reclamei): draga de Laura a organizat concurs , iar draga de mine s-a gandit sa participe. Nu-mi imaginez eu acum ca voi castiga, dar pentru ca mancare tot trebuie sa fac si pentru ca pusesem ochii de ceva vreme pe reteta asta , m-am gandit sa o fac si eu si sa v-o arat si voua, cu ingaduinta Laurei. Mari tangente n-am prea avut eu de-a lungul timpului cu bucataria (pardon, cuina :D) ardeleneasca (decat am beneficiat cand eram mica de prajiturile...
Reţetă de pe droopis.blogspot.com
Supa De Curcan - Ca In Ardeal ( Levesa) Ingrediente carne de curcan ...
Reţetă de pe retete-culinare.freshinfo.ro
carne de curcan (piept, pulpe sau tacimuri), o ceapa mica, 4-5 buc. morcovi mari si sanatosi, 1 buc. pastirnac, 1 buc. telina mai mica, optional 1 buc. gulie mica, 2 buc. cartofi, 2 buc. radacina de patrunjel, 1/4 lingurita piper, 1 lingurita sare Mod de preparare: Carnea se spala si se pune la fiert intr-o oala maricica (se ia in considerare faptul ca supa va scadea), se fierbe la foc mic, se spumeaza. Dupa ce a disparut spuma complet, se adauga zarzavatul curatat si spalat (morcovii se...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Mod de preparare reteta Se prajeste ceapa rasa in ulei, se presara boia, se adauga zarzavatul taiat rondele, maruntaiele curatate si se condimenteaza. Se acopera cu 2 litri de apa si se fierb pana se inmoaie toate ingredientele. Se fierbe orezul in zeama strecurata de pe zarzavat si maruntaie, se amesteca cu zarzavatul si se asaza pe un platou fierbinte. Maruntaiele fierte se aranjeaza peste orez si se acopera cu ceapa taiata rondele si rumenita. Se garniseste cu orez romanesc. Va dorim pofta...
Reţetă de pe www.retete-online.com
Ingrediente: oua 5 buc branza de vaci 600 g faina 400 g zahar tos 300 g pesmet alb 150 g unt 200 g coaja de lamaie rasa 20 g sare Preparare: Faina, 3 din cele 5 oua, apa si putina sare se iau si se face o coca mai tare, din care se intind mai multe foi. Branza se framanta cu 150 g zahar, 2 oua si coaja de lamaie rasa, se asaza pe marginea foilor si se ruleaza, se taie sulul in bucati de cativa ( 4- 6 ) cm, care se lipesc bine la capete. Se fierb taschelele in apa cu sare circa 30 min., se...
Reţetă de pe www.wikifood.ro
1 kg capsuni, 1 kg zahar, 1/2 lingurita sare de lamaie pisata. Se aleg capsuni mijlocii, frumoase si proaspete, avand si coditele. Se spala cate putine odata, in apa multa. Se pun pe o sita sa se scurga, apoi se indeparteaza coditele, punand fructele pe o farfurie, direct pe cantar. Se pun intr-un cazanel smaltuit, un strat de zahar, unul de fructe, peste care se presara un praf de sare de lamaie. Se continua asa pana se pun toate fructele si tot zaharul, ultimul rand find de zahar. Sa nu se...
Reţetă de pe www.reteteonline.com
Ingrediente: -600g carnati proaspeti sau afumati -250 g fasole uscata, alba, cu bobul foarte mare -3-4 rosii -1-2 cepe -2-3 catei de usturoi -1 frunza de dafin -1 legatura (un fir mai ramuros) de cimbru sau tarhon (se poate folosi si uscat) -3-4 cuisoare -40-50g unt (ulei) -sare, piper Preparare: Alegeti, spalati si acoperiti cu apa fasolea boabe si lasati-o pana a doua zi la inmuiat. Apoi, scurgeti-o. Puneti fasolea intr-o cratita, turnati apa rece pana se acopera si lasati-o sa se albeasca...
Reţetă de pe www.wikifood.ro
... continua calatoria noastra culinara in ,,Ardealul slaninii cel gustos" (cum isi ...
Reţetă de pe bucatariaromaneasca.blogspot.com
Carnea se spala si se pune la fiert intr-o oala maricica (se ia in considerare faptul ca supa va scadea), se fierbe la foc mic, se spumeaza. Dupa ce a disparut spuma complet, se adauga zarzavatul curatat si spalat (morcovii se crapa in patru, dar nu de tot, la fel si patrunjelul, pastirnacul si telina), se adauga sarea si piperul. Pentru reusita, se fierbe 5-6 ore si obligatoriu la foc foarte mic pentru a iesi foarte limpede. Dupa fierbere se strecoara si in zeama se fierb taitei sau se fierb...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se prajeste ceapa rasa in ulei, se presara boia, se adauga zarzavatul taiat rondele, maruntaiele curatate si se condimenteaza. Se acopera cu 2 litri de apa si se fierb pana se inmoaie toate ingredientele. Se fierbe orezul in zeama strecurata de pe zarzavat si maruntaie, se amesteca cu zarzavatul si se asaza pe un platou fierbinte. Maruntaiele fierte se aranjeaza peste orez si se acopera cu ceapa taiata rondele si rumenita. Se garniseste cu orez romanesc. - Maruntaiele de la o gasca, 1...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... bicarbo-nat, 1 lingura pudra de scor-tisoara, 1/2 lingura pudra de cuisoare ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... g ciuperci (in Maramures si in Ardeal se gasesc la piata, urechiuse ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... cu o reteta foarte cunoscuta in Ardeal;GULAS.Si ca sa il ...
Reţetă de pe pemasadinbucatarie.blogspot.com
... azi este tarhonul, verdeata specifica Ardealului, prea putin folosita la noi ...
Reţetă de pe sabina-madalina.blogspot.com