Cauta in 21.308 retete
Se fierb racii, dupa numarul persoanelor. Se curata nucile de coaja si se piseaza bine in piulita; se adauga o bucata de miez de paine alba, muiata in apa in care au fiert racii, se stoarce bine; dupa gust, se pune putin usturoi pisat. Se freaca bine intr-un castron, punand cate putin ulei, pana cand se face o crema omogena. Se adauga sare, putin otet sau zeama de lamaie. Se asaza pe farfurie si se pun imprejur raci fierti sau numai gaturile si labele curatate. - Raci, nuci, piine alba,...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Miezul de nuca se trece prin razatoare, impreuna cu painea bine inmuiata in apa rece, se bate bine in piulita de metal pana se obtine o pasta fina si omogena, apoi se dilueaza cu picaturi de otet, mujdei de usturoi si ulei. Se amesteca toate bine, se potriveste de sare si piper. Sosul trebuie sa fie de consistenta unei maioneze tari. Se consuma la diferite preparate de peste prajit, rasol si raci. - 100 g miez de nuca, 150 g paine, 150 g ulei, otet, sare, piper, usturoi. Livrare la domiciliu!...
Reţetă de pe www.eculinar.ro