Cauta in 68.045 retete
... minute Bucatarul te invata: Sosul scordolea e bun pentru orice fel de ...
Reţetă de pe www.bucatarul.ro
18 raci mijlocii, 50 nuci, 1 felie de paine, cativa catei de usturoi, 100 g ulei, 1 lingura otet, sare. Se fierb racii. Se curata nucile de coaja si se piseaza bine intr-o piulita de piatra. Se adauga o bucata de miez de paine alba, muiat in apa in care au fiert racii si bine stors, dupa gust, putin usturoi pisat. Se freaca bine intr-un castron, punand cate putin ulei, pana se face ca o crema untoasa. Se adauga sare si otet sau zeama de lamiie. Se asaza pe farfurie si se pun imprejur raci ...
Reţetă de pe www.reteteonline.com
Se fierb racii, dupa numarul persoanelor. Se curata nucile de coaja si se piseaza bine in piulita; se adauga o bucata de miez de paine alba, muiata in apa in care au fiert racii, se stoarce bine; dupa gust, se pune putin usturoi pisat. Se freaca bine intr-un castron, punand cate putin ulei, pana cand se face o crema omogena. Se adauga sare, putin otet sau zeama de lamaie. Se asaza pe farfurie si se pun imprejur raci fierti sau numai gaturile si labele curatate. - Raci, nuci, piine alba,...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Sos Scordolea Ingrediente 200 gr nuci macinate, un pahar untdelemn, 5-6 catei ...
Reţetă de pe retete-culinare.freshinfo.ro
... , face totul un miracol! Mentiuni: Scordolea este un fel de mincare ...
Reţetă de pe www.wikifood.ro
Scordolea Ingrediente 9 nuci fara coaja, 2 cartofi fierti medii sau mari, 1 capatana de usturoi, 150ml ulei, 2 linguri de otet, sare Mod de preparare Cartofii se zdrobesc bine si se freaca cu uleiul turnat incet pana capata o consistenta cremoasa. Se adauga usturoiul pisat, sarea si nucile pisate. se amesteca bine in continuare si se subtiaza cu otet.
Reţetă de pe www.gastronomicus.ro
250 g nuci, 1 felie de paine, 2  3 catei de usturoi, 100 g ulei, 1 Iingura otet, sare. Se curata nucile de coaja si se piseaza bine intr-o piulita de piatra. Se adauga o bucata de miez de paine alba, muiat in apa si stors, si putin usturoi, dupa gust. Se freaca bine intr-un castron, punand cate putin ulei, pana se face ca o crema untoasa. Se adauga sare si putin otet sau zeama de lamaie. Se serveste cu raci fierti, cu rasol de pasare, salata de castraveti, de sfecla etc. Se poate servi si ca...
Reţetă de pe www.reteteonline.com
... -a se arde si s-o folosesc la scordolea) Scoatem pestii gratariti pe un ...
Reţetă de pe www.wikifood.ro
... mujdei; poate cel mult cu scordolea din cea fina - cu nuca ...
Reţetă de pe www.wikifood.ro
... oua sau cu legume fierte. Scordolea Doi cartofi fierti se zdrobesc ...
Reţetă de pe www.retete-online.com
Fierbi cartofii in coaja in apa cu sare. Ii cureti fierbinti si ii dai prin masina de tocat. Amesteci bine piureul cu uleiul, sare, otet dupa gust si usturoi pisat. Se poate subti ...
Reţetă de pe www.retetelebucatarului.ro
Miezul de nuca se trece prin razatoare, impreuna cu painea bine inmuiata in apa rece, se bate bine in piulita de metal pana se obtine o pasta fina si omogena, apoi se dilueaza cu picaturi de otet, mujdei de usturoi si ulei. Se amesteca toate bine, se potriveste de sare si piper. Sosul trebuie sa fie de consistenta unei maioneze tari. Se consuma la diferite preparate de peste prajit, rasol si raci. - 100 g miez de nuca, 150 g paine, 150 g ulei, otet, sare, piper, usturoi. Livrare la domiciliu!...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... skordalia ( skordo=usturoi); la noi scordolea, mai pe romaneste - usturoiata. Se ... . Prin Dobrogea orice mancare de peste cu usturoi se numeste scordolea ...
Reţetă de pe arta-culinara-romaneasca.blogspot.com
... AICI <<<*>>> Cum preparam mujdei sau scordolea: AICI <<<*>>> Usturoiul salbatic (Allium vineale ...
Reţetă de pe arta-culinara-romaneasca.blogspot.com