Cauta in 139.498 retete

scordolea

Pagina 1 din 2
... minute Bucatarul te invata: Sosul scordolea e bun pentru orice fel de ...
Reţetă de pe www.bucatarul.ro
18 raci mijlocii, 50 nuci, 1 felie de paine, cativa catei de usturoi, 100 g ulei, 1 lingura otet, sare. Se fierb racii. Se curata nucile de coaja si se piseaza bine intr-o piulita de piatra. Se adauga o bucata de miez de paine alba, muiat in apa in care au fiert racii si bine stors, dupa gust, putin usturoi pisat. Se freaca bine intr-un castron, punand cate putin ulei, pana se face ca o crema untoasa. Se adauga sare si otet sau zeama de lamiie. Se asaza pe farfurie si se pun imprejur raci ...
Reţetă de pe www.reteteonline.com
sos scordolea Ingrediente 100 g miez de nuca, 150 g paine, 150 g ulei ...
Reţetă de pe www.egustos.ro
Sos Scordolea Ingrediente 200 gr nuci macinate, un pahar untdelemn, 5-6 catei ...
Reţetă de pe retete-culinare.freshinfo.ro
Scordolea Ingrediente 9 nuci fara coaja, 2 cartofi fierti medii sau mari, 1 capatana de usturoi, 150ml ulei, 2 linguri de otet, sare Mod de preparare Cartofii se zdrobesc bine si se freaca cu uleiul turnat incet pana capata o consistenta cremoasa. Se adauga usturoiul pisat, sarea si nucile pisate. se amesteca bine in continuare si se subtiaza cu otet.
Reţetă de pe www.gastronomicus.ro
scordolea Ingrediente 9 nuci fara coaja, 2 cartofi fierti medii sau mari, 1 capatana ...
Reţetă de pe www.egustos.ro
250 g nuci, 1 felie de paine, 2  3 catei de usturoi, 100 g ulei, 1 Iingura otet, sare. Se curata nucile de coaja si se piseaza bine intr-o piulita de piatra. Se adauga o bucata de miez de paine alba, muiat in apa si stors, si putin usturoi, dupa gust. Se freaca bine intr-un castron, punand cate putin ulei, pana se face ca o crema untoasa. Se adauga sare si putin otet sau zeama de lamaie. Se serveste cu raci fierti, cu rasol de pasare, salata de castraveti, de sfecla etc. Se poate servi si ca...
Reţetă de pe www.reteteonline.com
Se fierb racii, dupa numarul persoanelor. Se curata nucile de coaja si se piseaza bine in piulita; se adauga o bucata de miez de paine alba, muiata in apa in care au fiert racii, se stoarce bine; dupa gust, se pune putin usturoi pisat. Se freaca bine intr-un castron, punand cate putin ulei, pana cand se face o crema omogena. Se adauga sare, putin otet sau zeama de lamaie. Se asaza pe farfurie si se pun imprejur raci fierti sau numai gaturile si labele curatate. - Raci, nuci, piine alba,...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... simple , Retete romanesti Scordalea sau scordolea, o reteta dobrogeana trimisa de Karla ...
Reţetă de pe www.e-retete.ro
... oua sau cu legume fierte. Scordolea Doi cartofi fierti se zdrobesc ...
Reţetă de pe www.retete-online.com
... , daca este cazul. Serviti sosul scordolea cu sfecla rosie. Timp Preparare ... de sare, daca este cazul. Serviti sosul scordolea cu sfecla rosie ...
Reţetă de pe www.reteteculinare.ro
Fierbi cartofii in coaja in apa cu sare. Ii cureti fierbinti si ii dai prin masina de tocat. Amesteci bine piureul cu uleiul, sare, otet dupa gust si usturoi pisat. Se poate subti ...
Reţetă de pe www.retetelebucatarului.ro
Mod de Preparare: Se piseaza usturoiul, se adauga miezul de franzela inmuiat in lapte si bine stors, apoi miezul de nuca macinat. Se amesteca si, la fel ca la maioneza, se adauga putin ulei. Se potriveste sosul la gust cu zeama de lamaie, piper si sare. Sosul trebuie sa fie legat ca o maioneza. .
Reţetă de pe www.gospodine.net
... , face totul un miracol! Mentiuni: Scordolea este un fel de mincare ...
Reţetă de pe www.wikifood.ro
Ingrediente: 500 g cartofi, 1 buc peste afumat (macrou ~ 200 g), 200 g nuci, 100 ml ulei, 5-6 catei usturoi, sare, piper. Mod de preparare: Cartofii se fierb in apa cu sare, dupa care se curata de coaja si se dau pe razatoarea mica. Pestele se curata de oase si pielita si se toaca marunt. Nucile se macina. Usturoiul se curata si se piseaza. Intr-un castron punem nucile, le stopim cu 2 lingurite de apa rece si le frecam cu o lingura de lemn. Adaugam apoi uleiul cate putin, pana se termina, ...
Reţetă de pe micky-mihaela.blogspot.com
Mod de Preparare: Cartofii curatati, se fierb cu frunzele de telina si un praf redus de sare. Cind sunt bine fierti se zdrobesc incorporind laptele si untul pentru a obtine un piure pufos cu parfum de telina. Racorit acesta se ajuta cu galbenusul de ou si nucile care au fost coapte si zdrobite. Apoi se adauga pestele afumat si bine ales de oase, mestecindu-se usor ca pestele sa ramina bucati potrivite pentru o inghititura. Totul se aseaza pe un platou care se poate reincalzi la microunde. ...
Reţetă de pe www.gospodine.net
500 g cartofi, 1 buc peste afumat (macrou ~ 200 g), 200 g nuci, 100 ml ulei, 5-6 catei usturoi, sare, piper. Preparare: Cartofii se fierb in apa rece cu sare, dupa care se curata de coaja si se dau pe razatoarea mica. Pestele se curata de oase si pielita si se toaca marunt. Nucile se macina. Usturoiul se curata si se piseaza. Intr-un castron punem nucile, le stopim cu 2 lingurite de apa rece si le frecam cu o lingura de lemn. Adaugam apoi uleiul cate putin, pana se termina, amestecand ...
Reţetă de pe www.petitchef.ro
... , face totul un miracol! Mentiuni: Scordolea este un fel de mincare ...
Reţetă de pe www.reteteculinare.ro
250 g nuci 1 felie de paine 2 - 3 catei de usturoi 100 g ulei 1 Iingura Otet Sare Se curata nucile de coaja si se piseaza bine intr-o piulita de piatra. Se adauga o bucata de miez de paine alba, muiat in apa si stors, si putin usturoi, dupa gust. Se freaca bine intr-un castron, punand cate putin ulei, pana se face ca o crema untoasa. Se adauga sare si putin otet sau zeama de lamaie. Se serveste cu raci fierti, cu rasol de pasare, salata de castraveti, de sfecla etc. Se poate servi si ca sos;...
Reţetă de pe gospodin.ro
Sfecla rosie se fierbe in apa cu sare, cand e gata se scoate sa se raceasca si se curata, apoi se taie felii subtiri. Feliile de franzela se imoaie in supa apoi se scurg bine se amesteca intr-un vas cu mixerul cu nuci pisate si usturoi razuit marunt sau pisat si se adauga cate putin ulei . Trebuie sa devina o pasta . Se pune o felie de sfecla un pic din sos apoi iarasi sfecla si tot asa cat de inalte vrem sa le facem. Se orneaza cu o frunza de patrunjel.
Reţetă de pe www.bucataras.ro