Cauta in 138.346 retete
... vanzare de produse traditionale romanesti, turcesti si siciliene, demonstratii sustinute de ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
100 g orez cu bobul lung 1 ceapa medie 60 g unt 1 3/4 l supa de pui 250 g iaurt 1 lingura faina un galbenus de ou sare piper zeama de la 1/2 lamaie 1 lingurita Nane (menta uscata) Mod de preparare Ceapa se curata si se taie marunt. Se pune jumatate din cantitatea de unt intr-o cratita de supa si se adauga ceapa. Se lasa la calit pana ce ceapa devine aurie. Adaugati apoi supa de pui si orezul si se lasa la fiert 20 de minute pana cand orezul se inmoaie. Puneti iaurtul intr-un bol si...
Reţetă de pe www.retetazilei.ro
500 g ficat de miel sau vita 3 linguri de faina 8 linguri ulei de floarea soarelui sare piper proaspat macinat un varf de cutit de piper Cayenne 4 cepe rosii 1/2 de legatura de patrunjel 1/2 lingurita Sumak (condiment pentru salata) Mod de preparare Se curata ficatul de vene si de pielita si se taie in cubulete. Faina se pune pe o farfurie si se da ficatul prin faina. Se pune uleiul intr-o tigaie si se pune la foc. Cand uleiul este incins se pune ficatul la prajit si se intoarce din cand in...
Reţetă de pe www.retetazilei.ro
Foi de placinta Yufka 1 buc pachet Branza telemea 700 g Patrunjel verde 1 buc Lapte 200 ml Iaurt 300 ml ulei floarea soarelui 200 ml Oua 4 buc Pasi de urmat 1 Pregatim ingredientele 2 Patrunjelul tocat il amestecam cu branza data pe razatoare. Apoi pregatim un sos din oua , iaurt , lapte si ulei, in acasta ordine. Amestecam bine cu un tel, ca sosul sa fie legat. 3 Ungem cu ulei tava mare de cuptor . Desfacem o foaie si o intindem in tava. Aici este partea frumoasa la aceste foi,ca sunt foarte...
Reţetă de pe www.lalena.ro
250 g naut zeama de la 3 lamai 2 catei de usturoi 140 g Tahin (pasta de susan) un varf de cutit de chimion macinat o legatura de patrunjel 1 lingurita de boia dulce 5 linguri de ulei de masline Mod de preparare Nautul se spala si se lasa peste noapte in apa la inmuiat. A doua zi se scurge de apa si se pune la fiert o cratita cu apa, cand clocoteste se adauga nautul si se lasa 45 de minte la fiert. Apoi se lasa la racit. Dupa ce s-a racit nautul se curata de pielita si se pune intr-un mixer la...
Reţetă de pe www.retetazilei.ro
500 g iaurt sare Mod de preparare Iaurtul se pune intr-un bol si se amesteca cu 1/2 l apa foarte rece si sare. Compozitia se bate cu un tel pana ce va face la suprafata o spuma si se pune la frigider. Se serveste rece. Sfat : dupa gust se poate presara cu menta uscata. Timp de preparare : 10 min Complexitate : redusa Valori nutritive : 76 kcal, 4 g proteine, 4 g grasimi, 5 g carbohidrati
Reţetă de pe www.retetazilei.ro
... cumparat carnea de la bacanii turcesti specializate, iar mirodeniile asijderea. Le ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
550 g faina 1 pachet de drojdie uscata sare o lingurita de ulei 250 g carne macinata de vita 1 ceapa medie 2 rosii 2 ardei iuti 1 linguta de Salca (pasta de ardei) piper 1 ou 2 linguri de lapte Mod de preparare Se pune 500 g de faina si drojdia uscata intr-un bol mare. Se amesteca bine si se adauga putina sare si 1/8 l de apa calduta si se framanta aluatul pana ce devine omogen si elastic. Aluatul trebuie batut foarte bine si apoi framantat, avand intotdeauna putina faina pe maini. Aluatului...
Reţetă de pe www.retetazilei.ro
... si una din numeroasele variante turcesti a prepararii carnii pentru kebab. Dar ...
Reţetă de pe www.foodblog.ro
250 g fasole alba 2 rosii o ceapa rosie medie 2 ardei iuti verzi o legatura de patrunjel sare piper 5 lingurite de otet din vin rosu 4 lingurite ulei de masline 3 lingurite Tahin (pasta de susan) zeama de la o lamaie 2 oua fierte pentru decor 10 masline negre fara samburi Mod de preparare Fasolea se pune intr-o sita si se spala bine la jet puternic de apa, apoi se lasa peste noapte intr-un vas cu apa pentru a se inmuia. A doua zi se fierbe fasolea alba aproximativ 15 minute intr-o oala fara...
Reţetă de pe www.retetazilei.ro
... Piper, sare, boia iute, condimente turcesti (se poate face si fara condimentele turcesti care sunt tot pe baza de ardei iute deshidratat ...
Reţetă de pe bucatareasazglobie.blogspot.com
... de orez, am salutat pisicile turcesti si n-am ratat ocazia sa ...
Reţetă de pe www.blogculinar.ro
500 g iaurt 300 g castraveti de gratina 2 catei de usturoi sare 2 lingurite ulei de masline 1/2 de lagatura de marar o lingurita de Nane (menta uscata) Mod de preparare Puneti iaurtul intr-un bol si frecati pana ce devine cremos. Castravetii se spala apoi se decojesc si se taie intai in jumatate pe lungime si apoi ii taiati cubulete. Usturoiul se marunteste si se adauga la iaurt impreuna cu bucatile de castravete. Se sareaza dupa gust si se adauga 4 in boluri de supa. Adaugati acum 1/2 ...
Reţetă de pe www.retetazilei.ro
100 g linte rosie 100 g Bulgur fin (tarate din grau) 1 ceapa medie 60 g unt 2 linguri pasta de rosii 1 lingura Salca iute (pasta de ardei) sare piper 1 lingurita Nane (menta uscata) Mod de preparare Lintea se pune intr-o strecuratoare si se spala in cateva jeturi de apa. Taratele se spala si ele. Ceapa o taiati in cubulete mici. Intr-o cratita puneti jumatate din cantitatea de unt si adaugati ceapa. Lasati la calit pana ce ceapa devine aurie. Adaugati apoi lintea, taratele, pasta de rosii si...
Reţetă de pe www.retetazilei.ro
... . Cele mai potrivite sunt cele turcesti, late, din metal. Intindeti carnea ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... se mai zice si bostani turcesti) curatat de coaja se rade ...
Reţetă de pe www.wikifood.ro
450 g faina 1/2 lingurita faina 1 ou 250 g carne macinata de oaie 1 ceapa medie 1 legatura de patrunjel piper o lingurita de boia de ardei dulce 500 g iaurt 2 catei de usturoi 100 g unt o lingurita boia de ardei iute Mod de preparare Pentru aluatul de taitei se adauga 400 g faina, intr-un vas mare, si 1/2 lingurita de sare. Oul se amesteca cu 1/8 l apa rece si se adauga peste faina cu sare. Totul se va framanta foarte repede pana ce veti obtine un aluat cu o consistenta elestica. Apoi lasati...
Reţetă de pe www.retetazilei.ro
... ulei, specific mai degraba bucatariei turcesti. Dupa cercetari indelungate, am gasit ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
250 g faina 1/2 lingurita sare 60 g margarina topita 1 lingura ulei de masline 1 lingura lapte 1 lingura apa 1 ou batut 2 linguri seminte de susan lapte pentru uns Mod de preparare Se amesteca faina cu sarea pe o masa de bucatarie si se face o gaura in mijlocul gramezii. In aceasta gaura se adauga margarina topita, uleiul de masline, laptele, apa si oul batut. Amestecand dinspre exterior catre centru se incorporeaza lichidele in faina pana ce se obtine un aluat uleios. Cu mainile presarate cu...
Reţetă de pe www.retetazilei.ro