Cauta in 142.189 retete
Postul Craciunului este impanat cu zile in care se poate manca peste pe saturate. Asa ca, in toate zilele de sambata si duminica, poti pregati celor dragi peste, in fel si chip. Singurul canon care trebuie respectat este acela ca nu trebuie sa folosesti lactate si oua. Este liber insa si la vin, si la ulei. Tot din cartea de bucate a maicutei Ileana, de la Agapia, am adunat si aceste bunatati, toate delicioase feluri de mancare cu peste si legume. Un sfat: Pestele merge perfect cu mamaliga,...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Postul Craciunului este postul cel mai usor: are multe inlesniri la peste si poate fi trecut usor cu bogatia de legume si fructe de toamna. La manastire, mancarea de post este chiar mai buna decat cea "de dulce". Am copiat din caietul cu retete al maicutei Ileana, de la Agapia, cateva bunatati, numai bune de incercat in aceasta perioada. Secretul acestor bucate sta in amestecurile de mirodeni si legumele folosite din belsug. Daca vrei mai multe retete de post, incearca si supa de ceapa sau...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Timp de preparare: 40 minute (complexitate medie) Ingrediente: 500 g carne de porc 200 g carne vita 100 g costita afumata 200 g ciuperci 1 ceapa 1 lingura bulion 1-3 rosiimari de la borcan 1 felie paine inmuiata in lapte 1 ou 50 ml ulei sare,piper boia dulce marar patrunjel 3 crengi cimbru 2 verze acre 1 paharel vin alb Mod de preparare: Se curata ceapa si se taie nu prea marunt, impreuna cu ciupercile. Se caleste totul in ulei fierbinte. Dupa ce sa aurit ceapa putin se da vasul deoparte la...
Reţetă de pe www.wikifood.ro
Indepartam pielea de pe pulpe , le spalam si le stergem bine cu un servet absorbant. Punem intr-un bol mai mare toate ingredientele pentru pulpe, le amestecam bine pina se topeste zaharul.Dam bine de tot pulpele prin acest sos picant dupa care le dam la rece pentru cel putin o ora. Ideal ar fi sa le lasam asa de seara pina dimineata... Pregatim o tava pentru cuptor si o tapetam cu hartie de copt. Pornim cuptorul la 200 grade C. Curatam cartofii si ii taiem in felii mai mari. Intr-un bol ...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
... intotdeauna pioase (vezi vestitele beri manastiresti). Mancarea pe care o vedeti aici ...
Reţetă de pe www.culinar.ro
... intotdeauna pioase (vezi vestitele beri manastiresti). Mancarea pe care o vedeti aici ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... recomanda sa incerci si retetele manastiresti de post , iar daca vrei ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... la foc mic. Servim pulpele manastiresti cu mamaliguta si vorba maestrului ...
Reţetă de pe www.bucataras.ro