Cauta in 139.903 retete
Într-o tigaie-grill foarte bine încinsa, asaza bucatile de vita asezonate cu sare si piper, si lasa-le pâna când se fac mediu sau dupa preferintele tale. Asaza apoi pe o farfurie si lasa sa se raceasca doua minute. Fierbe apoi verdeata în apa clocotita în care ai pus putina sare, pâna ce se înmoaie putin. Cât friptura este înca fierbinte, stropeste-o cu câteva linguri de sos de soia si presara usturoiul, ghimbirul, chilli, sucul de lime si uleiul de masline. Când verdeata s-a...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Folosind un cutit bine ascutit, taie sfecla felii subtiri într-un vas. Adauga sucul de lamâie, un praf de sare si piper, uleiul de masline si otetul balsamic, apoi amesteca-le bine. Asaza somonul afumat pe un platou mare. Împrastie peste el nasturelul, apoi feliile de sfecla, scurse bine de suc. Taie hreanul în bucati mici si adauga-l peste sfecla, apoi toarna sucul de sfecla rosie deasupra. Presara putin piper si ulei de masline si lasa-le putin sa se întrepatrunda. Se poate servi cu o...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Spalam bine puiul si il stergem cu un servet absorbant. Saram bine puiul si apoi il prajim intr-o tigaie cu unt incins, intorcandu-l pe toate partile pana devine auriu. Cand este rumenit il mutam in tava, eu am folosit si acum vasul roman ca nu pot reunta la el pentru nici o friptura. Turnam peste el apoi o cana cu lapte, punem cateii de usturoi ( eu i-am taiat mai mici ) adaugam 100 grame de unt taiat bucatele si punem peste el frunze de salvie. Lasam la cuptor o ora si jumatate, eu am...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
O reteta de mancare de post delicioasa, paste cu sos cu multe legume cu o textura foarte cremoasa ce se prepara foarte rapid. Prima data pregateste verdeturile: taie coditele sparanghelului dupa care taie-l in bucati de 1cm. Toaca ceapa verde si spanacul. Incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie, adauga ceapa verde, sparanghelul, boabele de mazare si spanacul si lasa-le pe foc 5 minute amestecand. Intre timp tocata marunt verdeturile. Dupa ce legumele s-au calit, adauga cele doua linguri de...
Reţetă de pe www.culinar.ro
Mixam oul,adaugam laptele,faina si sarea,le amestecam impreuna. Sa nu puneti hartiute pentru muffins,trebuie pus in tava neaparat ulei. Asa,deci ungem o tava de muffins cu ulei,punem cate un polonic din compozitie,presaram patrunjel si dam la cuptor. Foarte important sa nu deschideti usa cuptorului. Dupa cca 30 de minute,puteti sa le urmariti pana sunt gata.
Reţetă de pe www.bucataras.ro
... , lamaie si ierburi, salata vazuta intr-una din emisiunile lui Jamie Oliver. Desi merge, dupa mine, cu o multime de preparate, de la ... in mare parte cerintele lui Jamie, la partea cu lipiile am ... , neavand pitele de care vorbea Jamie, am recurs la o smecherie: am ...
Reţetă de pe gurmandino.ro
Cartofii se curata, se spala si se pun la fiert in apa cu sare. Se tin pe foc cam 30 minute, se incearca apoi cu o furculita, daca aceasta intra usor, cartofii sunt fierti. Cartofii se scurg bine si se sfarama cu pasatorul,sau cu o furculita,impreuna cu 1 lingura de unt. Daca se foloseste mixerul piureul devine cleios,nu mai are aceiasi consistenta.Separat intr-o craticioara se pune laptele la incalzit impreuna cu 1 lingura de unt, dar sa aveti grija sa nu fiarba,cand s-a topit tot untul se...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Încinge cuptorul la maximum. Cresteaza fiecare pastrav de 10 ori pe fiecare parte. Fiecare crestatura trebuie sa aiba 0,5 cm adâncime. Unge pestele cu ulei de masline, condimenteaza cu sare si piper. Umple cavitatea abdominala cu mult patrunjel tocat si cu feliile de lamâie. Asaza pestii pe un grilaj, în tava pentru cuptor. Presara deasupra coaja de lamâie, adaugând în tava si jumatatile de lamâie. Acopera pestii cu cubulete de unt si introdu-i la cuptor, la circa 15 cm fata de...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Într-un castron de bat smântâna si oualele cu un praf de sare si piper. Apoi se adauga brânza, spanacul, ardeiul iute, rosiile si spaghetele fierte. În paralel se topeste untul, tapetându-se în acelasi timp tigaia care va fi folosita în cuptor. În aceasta se toarna amestecul preparat mai devreme, pentru ca mai apoi sa fie introdusa la cuptor, unde se lasa pâna când compozitia capata o crusta crocanta pe deasupra. Cu putin timp înainte sa-i stingeti focul de tot, presarati pe...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Incalzeste cuptorul si unge cu unt o tava adanca din metal sau un vas de lut. Topeste ciocolata amaruie la bain marin. Intr-un bol pune faina, migdalele, coaja rasa de la portocale, jumatate din zahar, sarea, ouale, galbenusurile si laptele. Bate pana obti un amestec omogen. Adauga untul la ciocolata topita si amesteca bine, apoi toarna amestecul peste aluat si omogenizeaza. Purnati totul in tava si infigeti ciocolata alba in aluat. Coaceti 20 minute. Trebuie sa creasca, sa fie tare pe...
Reţetă de pe www.culinar.ro
... aroma acestui preparat facut de Jamie este cu totul aparte. De ... fel de mancare propus de Jamie, dar a fost gustoasa si nu ... aroma acestui preparat facut de Jamie este cu totul aparte. De ... fel de mancare propus de Jamie, dar a fost gustoasa si nu ...
Reţetă de pe www.reteteculinare.ro
Intr-o tava non aderenta se rupe bucatele painea de casa si se aseaza deasupra pulpele sarate , piparate . Se presara deasupra rozmarin taiat marunt si ulei de masline . Se da tava la cuptorul bine incalzit 30 minute . Vor rezulta crutoane crocante de paine foarte gustoase pe care s-a scurs sosul format prin prajirea puiului .SUnt gata cand si puiul este bine rumenit . Ingredientele pentru sos se pun in blender si se mixeaza. Feliile de pancetta se prajesc in tigai pana se rumenesc . Pe un...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Se coc vinetele, se curata , eu le clatesc in 2 jeturi de apa calduta (mai ales daca sunt amarui), se lasa la scurs intro strecuratoare. Intre timp se zdrobesc cei doi catei de usturoi, se maruntesc semintele de chimen (inainte de ale zdrobi in mojar le-am prajit cca 1minut elimina o aroma mai puternica), se pun impreuna intrun vas se adauga vinetele scurse si uleiul se omogenizeaza.Am adaugat zeama celor doua lamai (JO recomanda chiar 3 lamai dar putin cam acrisor pt gustul meu), sare,piper...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
UPDATE: Concursul s-a incheiat la ora 21.00, cum am promis. Comentariile au fost inchise din acest motiv. Sunt 56 de comantarii insa doar 54 sunt valabile. Unul dintre comantatori nu a tinut cont de cerinta (pentru a putea intra in concurs trebuia sa descrii un dezastru din bucataria proprie) iar celalalt comentariu care nu se numara imi apartine. Am constatat ca avem trei particiapanti cu numele Alex (sunt concurenti diferiti) asa ca mi-am permis sa-i numerotez pe ultimii doi alaturand...
Reţetă de pe www.adihadean.ro
Punem la fiert morcovii in apa cu sare si foi dafin. Cand sunt aproape fierti,se pun intr-o tigaie cu putin unt si miere. Condimentam dupa gust cu sare,piper,nucsoara,patrunjel. Ii calim cca 5-10 minute dupa care servim. Pofta Buna!
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Se ia carnea, se taie bucati si se da prin robotul de bucatarie, Separat se caleste ceapa (sa se inmoaie dar sa nu prinda culoare) apoi se adauga peste carnea tocata. Tot peste carnea tocata se mai adauga chimenul si coriandrul pisat, parmezanul, mustarul, oul, 50 gr pesmet, sare si piper proaspat macinat apoi se mai amesteca la robot. Se formeaza chiftele de marimea unei pastile de hamburger, se preasara cu pesmet , se baga la frigider si se lasa sa stea (acoperite bineinteles) o ora (sau...
Reţetă de pe www.culinar.ro
*se separa galbenusurile de albusuri, galbenusurile se pun intr-un castron cu zaharul (poza 1) *se mixeaza pana se albeste compozitia (poza 2) *se adauga laptele si se mixeaza in continuare (poza 3) *faina se amesteca cu praful de copt, se adauga la compozitzia de mai sus si se mixeaza (poza 4) *albusurile se bat spuma cu un praf de sare (poza 5) *se adauga albusurile la compozitzia cu galbenusuri (poza 6) *amestecam usor cu lingura de jos in sus (poza 7) *incingem o tigaie de teflon unsa cu...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Pune într-o tigaie ulei de masline la încins. Când e bine încins, adauga usturoiul, chili, caperele si patrunjelul. Lasa câteva minute, pâna încep sa prinda putina culoare. Adauga feliile de hering file în tigaie si lasa pe foc 2 minute. Vor începe sa se desfaca în bucatele, dar nu te îngrijora. Adauga rosiile si stoarce zeama unei lamâi. Transfera pastele fierte direct în tigaie, împreuna cu putina apa în care au fiert. Adauga untul si amesteca totul în tigaie. Asezoneaza cu...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... , iar eu pe cel de ucenic), care o stie de la Jamie Oliver, care o stie de la un prieten irlandez, care cine stie ...
Reţetă de pe www.adihadean.ro
Orezul se trateaza la fel ca pentru pilaf, se spala bine si apoi se pune la fiert în apa cu un vârf de cutit de sare. Vasul, partial acoperit, se lasa pe foc circa 15 minute, pâna se absoarbe tot lichidul. Se da la o parte, dar trebuie avuta grija ca orezul sa ramâna fierbinte pâna la definitivarea salatei. În continuare, dovleceii spalati vor fi feliati si la fel se va proceda si cu ardeii copti. Toate aceste legume se pun într-un vas peste care se adauga sare, piper, otel balsamic...
Reţetă de pe retete.eva.ro