Cauta in 124.078 retete
Încinge cuptorul la maximum. Cresteaza fiecare pastrav de 10 ori pe fiecare parte. Fiecare crestatura trebuie sa aiba 0,5 cm adâncime. Unge pestele cu ulei de masline, condimenteaza cu sare si piper. Umple cavitatea abdominala cu mult patrunjel tocat si cu feliile de lamâie. Asaza pestii pe un grilaj, în tava pentru cuptor. Presara deasupra coaja de lamâie, adaugând în tava si jumatatile de lamâie. Acopera pestii cu cubulete de unt si introdu-i la cuptor, la circa 15 cm fata de...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Într-un castron de bat smântâna si oualele cu un praf de sare si piper. Apoi se adauga brânza, spanacul, ardeiul iute, rosiile si spaghetele fierte. În paralel se topeste untul, tapetându-se în acelasi timp tigaia care va fi folosita în cuptor. În aceasta se toarna amestecul preparat mai devreme, pentru ca mai apoi sa fie introdusa la cuptor, unde se lasa pâna când compozitia capata o crusta crocanta pe deasupra. Cu putin timp înainte sa-i stingeti focul de tot, presarati pe...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... aroma acestui preparat facut de Jamie este cu totul aparte. De ... fel de mancare propus de Jamie, dar a fost gustoasa si nu ... aroma acestui preparat facut de Jamie este cu totul aparte. De ... fel de mancare propus de Jamie, dar a fost gustoasa si nu ...
Reţetă de pe www.reteteculinare.ro
Intr-o tava non aderenta se rupe bucatele painea de casa si se aseaza deasupra pulpele sarate , piparate . Se presara deasupra rozmarin taiat marunt si ulei de masline . Se da tava la cuptorul bine incalzit 30 minute . Vor rezulta crutoane crocante de paine foarte gustoase pe care s-a scurs sosul format prin prajirea puiului .SUnt gata cand si puiul este bine rumenit . Ingredientele pentru sos se pun in blender si se mixeaza. Feliile de pancetta se prajesc in tigai pana se rumenesc . Pe un...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Se coc vinetele, se curata , eu le clatesc in 2 jeturi de apa calduta (mai ales daca sunt amarui), se lasa la scurs intro strecuratoare. Intre timp se zdrobesc cei doi catei de usturoi, se maruntesc semintele de chimen (inainte de ale zdrobi in mojar le-am prajit cca 1minut elimina o aroma mai puternica), se pun impreuna intrun vas se adauga vinetele scurse si uleiul se omogenizeaza.Am adaugat zeama celor doua lamai (JO recomanda chiar 3 lamai dar putin cam acrisor pt gustul meu), sare,piper...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
UPDATE: Concursul s-a incheiat la ora 21.00, cum am promis. Comentariile au fost inchise din acest motiv. Sunt 56 de comantarii insa doar 54 sunt valabile. Unul dintre comantatori nu a tinut cont de cerinta (pentru a putea intra in concurs trebuia sa descrii un dezastru din bucataria proprie) iar celalalt comentariu care nu se numara imi apartine. Am constatat ca avem trei particiapanti cu numele Alex (sunt concurenti diferiti) asa ca mi-am permis sa-i numerotez pe ultimii doi alaturand...
Reţetă de pe www.adihadean.ro
Punem la fiert morcovii in apa cu sare si foi dafin. Cand sunt aproape fierti,se pun intr-o tigaie cu putin unt si miere. Condimentam dupa gust cu sare,piper,nucsoara,patrunjel. Ii calim cca 5-10 minute dupa care servim. Pofta Buna!
Reţetă de pe www.bucataras.ro
*se separa galbenusurile de albusuri, galbenusurile se pun intr-un castron cu zaharul (poza 1) *se mixeaza pana se albeste compozitia (poza 2) *se adauga laptele si se mixeaza in continuare (poza 3) *faina se amesteca cu praful de copt, se adauga la compozitzia de mai sus si se mixeaza (poza 4) *albusurile se bat spuma cu un praf de sare (poza 5) *se adauga albusurile la compozitzia cu galbenusuri (poza 6) *amestecam usor cu lingura de jos in sus (poza 7) *incingem o tigaie de teflon unsa cu...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Pune într-o tigaie ulei de masline la încins. Când e bine încins, adauga usturoiul, chili, caperele si patrunjelul. Lasa câteva minute, pâna încep sa prinda putina culoare. Adauga feliile de hering file în tigaie si lasa pe foc 2 minute. Vor începe sa se desfaca în bucatele, dar nu te îngrijora. Adauga rosiile si stoarce zeama unei lamâi. Transfera pastele fierte direct în tigaie, împreuna cu putina apa în care au fiert. Adauga untul si amesteca totul în tigaie. Asezoneaza cu...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... , iar eu pe cel de ucenic), care o stie de la Jamie Oliver, care o stie de la un prieten irlandez, care cine stie ...
Reţetă de pe www.adihadean.ro
Orezul se trateaza la fel ca pentru pilaf, se spala bine si apoi se pune la fiert în apa cu un vârf de cutit de sare. Vasul, partial acoperit, se lasa pe foc circa 15 minute, pâna se absoarbe tot lichidul. Se da la o parte, dar trebuie avuta grija ca orezul sa ramâna fierbinte pâna la definitivarea salatei. În continuare, dovleceii spalati vor fi feliati si la fel se va proceda si cu ardeii copti. Toate aceste legume se pun într-un vas peste care se adauga sare, piper, otel balsamic...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Am vazut intr-o emisiune de'a lui ca a gatit morcovi glasati.I-am incercat si eu sunt foarte buni.Ii puteti servi langa carne....Avem nevoie de:morcovi (micuti,sau puteti folosi si normali)miereuntfoi dafinpiper,sarenucsoara(optional)patrunjel uscat Punem la fiert morcovii in apa cu sare si foi dafin.Cand sunt aproape fierti,se pun intr-o tigaie cu putin unt si miere.Condimentam dupa gust cu sare,piper,nucsoara,patrunjel.Ii calim cca 5-10 minute dupa care servim.Pofta Buna!
Reţetă de pe bucatepealese.blogspot.com
Unul înmuiat se amesteca bine cu scortioara, nucsoara si coaja de portocala. Din aceasta compozitie, putin se foloseste la unsul tavi în care se va face budinca, iar cu restul de ung feliile de pâine, care mai apoi se taie pe diagonala si se aseaza în vas. În urmatorul pas se bat oul si galbenusurile cu zaharul, peste ele se toarna laptele clocotit si esenta de vanilie, amestecând în continuu, iar toate acestea se toarna, la final, peste feliile de pâine. Vasul în care am asezat...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Acoperiti fundul unei tavi rotunde detasabile cu diametrul de 20-25 cm cu o bucata de hartie pergament si apoi ungeti-o cu unt si tapetati-o cu faina. Eu am dat la cuptor nucile si migdalele pentru cateva minute sa le intensifice aroma. Macinati-le impreuna la robot apoi adaugati ciocolata si cacaoa si mai amestecati totul pentru inca 30 de secunde dar nu prea mult caci se va topi ciocolata foarte tare. Mutati totul intr-un vas, puneti in robot untul care a fost tinut la temperatura camerei...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
450 gr paste farfalle 1 ou 100 ml smantana sare, piper 12 felii de bacon afumat 100 gr mazare cruda sau congelata 80 gr parmezan proaspat ras Preparare: Se pune apa cu sare la incalzit si se fierb pastele conform instructiunilor de pe pachet. Baconul taiat bucati mai groase se pune in tigaie si se prajeste pana devine auriu. Intr-un bol se bate oul cu smantana, sarea si piperul. Cand pastele sunt aproape gata, adaugati mazarea si fierbeti-o un minut si jumatate, pentru ca boabele sa fie dulci...
Reţetă de pe www.petitchef.ro
... indrept des catre retetele lui Jamie O. , sunt un fel de salvare ...
Reţetă de pe www.petitchef.ro
... Preparare Sandwich a la Jamie Oliver: Vanata se taie in felii longitudinale. Eu nu am decojit ...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Intai spalam bine legumele, verdeata si perele.Curatam telina, o dam pe razatoare, o asezam intr-un bol si o stropim cu zeama de lamaie pentru a ramane alba. Perele le dam pe razatoare si le amestecam cu telina. Adaugam cele doua lingurite de mustar, ardeiul iute tocat marunt si condimentam cu sare. Stropim cu putin ulei de masline si amestecam usor. Aranjam salata pe o farfurie si aruncam cu gratie peste ea cateva frunzulite de busuioc. Se poate servi ca atare sau combinata cu prosciutto,...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Condimentele de mai sus se freaca intr-un mojar, pana se omogenizeaza bine si se sfarma cat de cat boabele de mirodenii. Dovleacul se taie felii, se curata de seminte si se ung cu amestecul de mirodenii. Se lasa la rece cca. 30 minute, apoi se pun la copt in cuptorul incins in prealabil, la foc potrivit cca. 3o de minute. Se serveste cald sau rece dupa gustul fiecaruia, simplu sau acompaniat de o friptura.
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Cartofii se taie in 4 si se pun intr-un bol. Peste ei se adauga usturoiul taiat marunt, uleiul, rozmarinul si sare dupa gust si se amesteca pt a patrunde bine printre cartofi. Intr-o tava se pune o foaie de copt peste care adaugam cartofii bine condimentati. Se da la cuptor pt 50-60 de minute, la foc potrivit, pana se rumenesc. Pofta bunaaaa!
Reţetă de pe www.bucataras.ro