Cauta in 21.294 retete
... verdeturi, un produs specific bucatarie italienesti, ar fi alegerea perfecta. Ingrediente ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Un risotto vegetarian armonios, rafinat, aromat si crocant, potrivit ca garnitura sau ca mancare in sine. Semintele de pin sunt nota finala a acestui preparat. Insa, daca nu aveti sau nu va plac, le puteti inlocui cu alune prajite si tocate mare. Secretul oricarui risotto ramane orezul, care trebuie sa-si pastreze mijlocul ferm si exteriorul moale. [readalso] Vezi aici si reteta de Risotto cu 4 feluri de branza. [/readalso] Reteta: Risotto picant cu ciuperci Ingrediente: 400 grame orez cu bob...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... bucatariei frantuzesti si savoarea celei italienesti ca atuuri. Piata din Nisa ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Inapoi la pagina principala despre paste . Penne - tip de paste scurte, de forma tubulara, ce se comercializeaza ca paste uscate. Numele de penne provine de la latinescul penna care inseamna pana de scris. Exista doua tipuri de penne: penne lisce (netede la exterior) si penne rigate (cu striatii la exterior), cele din urma fiind cele care se gasesc, de regula, in magazine. Se gatesc al dente cu diverse tipuri de sos (pesto, etc). Datorita striatiilor exterioare si a formei lor tubulare,...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... specific micilor restaurante "in familie" italienesti si m-au impresionat ca o data ...
Reţetă de pe gospodini.blogspot.com
... impresionanta. Ca mai toate mancarurile italienesti (paste, pizza etc), si bruschettele ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... principal, ma refer la retetele italienesti, nemtesti sau retetele frantuzesti de ...
Reţetă de pe gospodini.blogspot.com
... sambata, spaghetti cu super chiftelute italienesti si un sos delicios facut ...
Reţetă de pe gospodini.blogspot.com
Inapoi la pagina despre tipurile de paste. Fettuccine (fettucine)  paste lungi, in forma de panglica, putin mai late si mai groase decat tagliatelle. Se gasesc cu precadere pe meniurile restaurantelor din Roma. Exista varianta mai ingusta  fettuccelli si varianta mai lata  fettucci . Pastele fettuccine sunt de obicei paste proaspete cu ou. Merg foarte bine cu sosuri dense pe baza de smantana  gen alfredo. Se pot inlocui cu tagliatelle sau linguine. Timp de fierbere: intre 7 si 10 minute....
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Aglio, Olio e Peperoncini (usturoi, ulei si ardei iute, in traducere) este cel mai simplu tip de paste, deseori considerat un simbol al bucatariei rustice italiene. Acest fel frust, primar, ca mai toate felurile simple, este apreciat mai ales de catre cunoscatori. Ingredientele folosite sunt toate cat se poate de naturale  paste, usturoi, ulei de masline si patrunjel. Vezi aici si reteta de Spaghetti cu somon si wasabi. Reteta: Paste aglio, olio si peperoncini Ingrediente: 250 gr spaghetti 4...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... ale lui Jamie, retete asiatice, italienesti, si cate si mai cate ...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
In italina, crostini inseamna painici prajite. Facute din felii de paine prajita, crostini sunt mini-sandvisuri cu ulei de masline si diverse umpluturi, servite ca aperitive sau la micul dejun. Usor de preparat acasa, crostini se pot face cu diverse tipuri de paine, de la painea alba pana la cea cu seminte. Reteta de mai jos este preparata dintr-o demi-bagheta cu semite, feliata mai apoi in bucatele potrivite pentru o imbucatura. Timp de preparare : 15 minute Portii : 2 Ingrediente : 1 demi-...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Ravioli umpluti cu branza, eliberati intr-un sos de rosii aromat cu capere si busuioc, arata inca o data, daca mai era nevoie, simplitatea si puritatea gusturilor din bucataria italiana. Ravioli proaspeti se pot cupara sau face relativ usor in bucataria dumneavoastra. Puteti folosi instructiunile de aici pentru a prepara un aluat de paste pentru a mai apoi sa formati ravioli. Pentru preparare, intindeti o foaie de aluat, adaugati cate o lingurita de umplutura de branza la distanta de 5 ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... aromatice, eu am folosit ierburile italienesti congelate, de la Iglo, care ...
Reţetă de pe gospodini.blogspot.com