Cauta in 141.610 retete
Mixam untul cu zaharul, apoi adaugam laptele, ouale si faina (in faina am pus praful de copt si sarea) alternativ. La sfarsit adaugam coaja de lamaie si esenta de vanilie. Lucram aluatul cu mana pentru a obtine o textura mai neteda. Luam aluatul si il rasucim in fasii subtiri de peste 20 cm lungime apoi le rasucim in forme diverse. Ungem cu oul batut si presaram fulgi de migdale. Punem biscuitii pe hartie de copt si ii coacem la 180°C pentru 12-15 minute in cuptorul preancalzit.
Reţetă de pe www.bucataras.ro
In cazul in care doresti sa gusti ceva mai consistent, care sa nu fie dulce, poti incerca sa prepari aceasta reteta de oua umplute. Ingrediente si cantitati: 6 oua fierte tare; 1/4 ceasca branza feta; 6 masline mari verzi; 1/4 ceasca de maioneza; 1/2 lamaie; praf de oregano. Sfatul Eva: Cauta in supermarket o varianta de maioneza degresata! Mod de preparare: 1. Taie ouale pe jumatate si indeparteaza tot galbenusul, pastrand doar albusul. 2. Amesteca maioneza cu branza feta maruntita si cu ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Dolmathakia sunt versiunea greceasca a sarmalelor in foi-de-vita de vie, impregnate cu arome mediterane de ulei de masline si lamaie. Incingeti 100 ml de ulei de masline pe o tigaie si caliti ceapa pana se inmoaie. Adaugati orezul si lasati tava acoperita la foc mic 5 minute. Adaugati mararul, semintele de pin, 100ml apa fierbinte, sarea si piperul. Fierbeti 5 minute. Lasati sa se raceasca. Foile de vita-de-vie de la conserva vor fi limpezite in apa rece, iar cele proaspete se vor pune in apa...
Reţetă de pe www.culinar.ro
Melomakarona  ????????????  sunt fursecuri grecesti, pe baza de ulei de masline, aromate cu portocale si coniac, scaldate in sirop de miere dulce acrisor si cu topping de nuci tocate sau fistic. Impreuna cu Kourabiethes (pe care le-am pregatit anul trecut) sunt deserturi traditionale, nelipsite in Grecia mai ales in perioada sarbatorilor de [&]
Reţetă de pe dragomirnadina.blogspot.com
Se mixeaza untul cu zaharul, pana se obtine o crema spumoasa. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se framanta aluatul cu degetele, pana seamana cu niste firimituri. Se adauga migdalele, tocate marunt si prajite usor; apoi bicarbonatul de sodiu stins in zeama de lamaie, esenta si coniacul. Se amesteca totul, se strange aluatul intr-o bila si se lasa la frigider 2-3 ore sau peste noapte. Se formeaza apoi mici bile aplatizate usor si se infige in mijloc o cuisoara. Se pot forma si...
Reţetă de pe www.culinar.ro
200 g piine veche de o zi, o ceapa, 500 g carne tocata, 3 oua, patrunjel tocat, 700 g cartofi, 250 g rosii mici, 5 linguri unt, 2 linguri ulei, cimbru Mod de preparare: Piinea se moaie in apa se stoarce si se amesteca cu carnea tocata, patrunjel, ceapa maruntita, ouale si condimente. Se coc chiftelute mici. Cartofii se curata si se rad. Se amesteca cu un ou si o lingura cu varf de faina alba, se condimenteaza si se plamadesc chiftelute mici ,ce se coc pana devin aurii. Chiftelutele din carne...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
350 g boabe de fasole verde, o mina de marar, o mina de patrunjel, o mina de leustean, 10-15 fire de ceapa verde, 1 lingurita bulion, 4 linguri ulei, sare, piper Mod de preparare: Se spala si se fierbe fasolea in apa sarata. Se strecoara si se lasa sa se scurga de apa. Se pune intr-o cratita la prajit in ulei ceapa tocata marunt. Cind ceapa se inmoaie putin, se adauga verdeturile tocate si se lasa sa se prajeasca pana devin moi. Se adauga bulionul, sarea, piperul si boabele de fasole verde...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
branza telemea 150 g rosii 1 kg ulei 2 linguri catei de usturoi 2 vinete 3-4 zeama de lamaie ceapa carne tocata de vita 1/2 kg pesmet 2 linguri oua 3 sare piper masline 50 g supa 250 ml Mod de preparare Se coc vinetele si se taie in doua pe lungime. Se scobesc si se lasa o margine de aproximativ 1 cm pentru a avea un suport compozitia. Se toaca o ceapa si se amesteca cu carnea tocata, pesmet, oua, sare si piper dupa gust. Se toaca marunt jumatate din cantitatea de rosii si maslinele(li se ...
Reţetă de pe bucataria.realitatea.net
Soutzoukakia smyrneika sau Izmir kofte  este un fel de mancare comun Greciei si Turciei. Provine din orasul Smirna (actualul Izmir) si a fost adus in Grecia de refugiatii care, potrivit wikipedia, au supravietuit distrugerii orasului Smirna din anul 1922. Ceea ce fac aceste chiftele sa fie unele speciale, sunt adaosurile de chimen si scortisoara, [&] The post Soutzoukakia Chiftele grecesti appeared first on Bucataria - marea aventura .
Reţetă de pe dragomirnadina.blogspot.com
Drojdia se desface in apa calduta impreuna cu zaharul. Se adauga faina amestecata cu sarea si se framanta. Se adauga cei 150ml de ulei si se mai framanta. Aluatul se acopera si se fereste de curentii de aer si se lasa la crescut pentru 1 ora. Siropul se pregateste astfel: se pune apa la fiert impreuna cu zaharul pentru 5 minute. Se ia de pe foc si se adauga mierea. Dupa ce a crescut aluatul, se ia cu o lingura aluat si se formeaza bile, lingura se inmoaie in uleiul incins, se pune bila de...
Reţetă de pe www.culinar.ro
Iti trebuie: 500 g carne file de pui, vita sau miel 200 g kaiser 8 cartofi 1 ceapa rosie 2 ardei grasi sau capia 2 rosii ulei de masline piper sare bete de frigarui. Pentru sos Tzatziki iti trebuie: 400 g iaurt 2 castraveti marar sare piper Pregatesti asa: Speli carnea, o tai cuburi si o condimentezi cu sare si piper. Speli rosiile, ceapa si ardeii, ii cureti si tai bucati. Pe betele de frigarui, pui bucati de carne si de legume. Apoi le stropesti cu ulei de masline si pui frigaruile pe...
Reţetă de pe www.bucatarul.ro
Chiftelute Grecesti Ingrediente 200 g piine veche de o zi, o ceapa, 500 g carne ...
Reţetă de pe retete-culinare.freshinfo.ro
Gogosi Grecesti Ingrediente 2 cani apa, 1/2 cana unt, putina sare, o cana faina ...
Reţetă de pe retete-culinare.freshinfo.ro
Da pe o razatoare fina coaja de lamaie. Pune maslinele intr-un bol de sticla. Combina coaja de lamaie,uleiul,oreagano,piperul si frunza de dafin si toarna peste masline. Acopera bolul si lasa la frigider peste noapte. Scoate din frigider cu o ora inainte de a servi. Uleiul se poate folosi pentru salate sau pentru a inmuia bagheta in ea. Pofta buna!
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Fasole Boabe Preparata Greceste Ingrediente 350 g boabe de fasole verde, o mina ...
Reţetă de pe retete-culinare.freshinfo.ro
Kourabiethes sunt fursecuri traditionale grecesti, foarte fragede, pudrate din abundenta cu zahar farin si cu un minunat gust de migdale. Se pregatesc in fiecare bucatarie din Grecia, in mod traditional de Craciun, de Pasti, la nunti, botezuri, dar se servesc si la mic dejun langa o ceasca de ceai sau cafea. Forma acestora difera in [&]
Reţetă de pe dragomirnadina.blogspot.com
Da pe o razatoare fina coaja de lamaie. Pune maslinele intr-un bol de sticla. Combina coaja de lamaie,uleiul,oreagano,piperul si frunza de dafin si toarna peste masline. Acopera bolul si lasa la frigider peste noapte. Scoate din frigider cu o ora inainte de a servi. Pofta buna!
Reţetă de pe www.culinar.ro
3-4 vinete mari, 1/2 kg rosii, 4 linguri ulei, 1/2 lingurita zahar, 2 linguri faina, 1 capatina usturoi, sare Mod de preparare: Se taie vinetele pe lungime si latime in opt, se oparesc cu apa clocotita si se tin 15 minute sub presa(se asaza pe o planseta de lemn si se acopera cu altul peste care se pune o greutate). Se scurg bine, apoi fiecare bucatica se tavaleste in faina si se prajeste in ulei incins. Se asaza intr-un vas care rezista la cuptor(de piatra sau de sticla Jena), si se toarna...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Aranjeaza feliile de rosii si de ceapa intr-un bol. Combina restul ingredientelor si toarna peste rosii. Lasa la rece 2 ore,amestecand din cand in cand.
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Bame grecesti Ingrediente 750 gr bame, 125 gr ulei, 2 ceape, 0,5 kg, rosii, otet, piper, o jumatate de lingurita faina, 1 ardei, un sfert de lamiie, zahar, sare Mod de preparare Bamelor li se taie coditele si se oparesc in bors clocotit. Se scurg si se prajesc in ulei. Se caleste ceapa, se toaca marunt si se pune impreuna cu ardeiul gras taiat subtire peste bame. Rosiile se rumenesc in ulei si apoi se toarna peste bame. Amestecul se fierbe, se potriveste cu sare si zeama de...
Reţetă de pe www.gastronomicus.ro