Cauta in 77.371 retete
Fasole Boabe Preparata Greceste Ingrediente 350 g boabe de fasole verde, o mina ...
Reţetă de pe retete-culinare.freshinfo.ro
Kourabiethes sunt fursecuri traditionale grecesti, foarte fragede, pudrate din abundenta cu zahar farin si cu un minunat gust de migdale. Se pregatesc in fiecare bucatarie din Grecia, in mod traditional de Craciun, de Pasti, la nunti, botezuri, dar se servesc si la mic dejun langa o ceasca de ceai sau cafea. Forma acestora difera in [&]
Reţetă de pe dragomirnadina.blogspot.com
3-4 vinete mari, 1/2 kg rosii, 4 linguri ulei, 1/2 lingurita zahar, 2 linguri faina, 1 capatina usturoi, sare Mod de preparare: Se taie vinetele pe lungime si latime in opt, se oparesc cu apa clocotita si se tin 15 minute sub presa(se asaza pe o planseta de lemn si se acopera cu altul peste care se pune o greutate). Se scurg bine, apoi fiecare bucatica se tavaleste in faina si se prajeste in ulei incins. Se asaza intr-un vas care rezista la cuptor(de piatra sau de sticla Jena), si se toarna...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Bame grecesti Ingrediente 750 gr bame, 125 gr ulei, 2 ceape, 0,5 kg, rosii, otet, piper, o jumatate de lingurita faina, 1 ardei, un sfert de lamiie, zahar, sare Mod de preparare Bamelor li se taie coditele si se oparesc in bors clocotit. Se scurg si se prajesc in ulei. Se caleste ceapa, se toaca marunt si se pune impreuna cu ardeiul gras taiat subtire peste bame. Rosiile se rumenesc in ulei si apoi se toarna peste bame. Amestecul se fierbe, se potriveste cu sare si zeama de...
Reţetă de pe www.gastronomicus.ro
750 gr. bame, 125 gr. ulei, 2 buc. ceapa, 1/2 kg. rosii, otet, piper, 1/2 lingurita faina, 1 ardei, 1/4 lamiie, zahar, sare Mod de preparare: Se aleg bame tinere, se taie coditele, se oparesc cu bors clocotit, sarat sau cu otet indoit in apa. Se scurg si se prajesc in ulei. Se adauga ardei gras, taiat subtire. Separat se caleste ceapa, se stinge cu apa, se trece prin sita si se pune peste bame. Tot separat se rumenesc rosiile, lasindu-le sa fiarba in ulei si in zeama lor, apoi se strecoara si...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
2 cani apa, 1/2 cana unt, putina sare, o cana faina, 3 oua, ulei pentru prajit, miere, scortisoara Mod de preparare: Se pune la foc apa cu untul si sarea. Cind incepe sa fiarba, se pune faina incet si se amesteca incontinu, pana se ingroasa. Se da la o parte, se lasa citeva minute sa se raceasca, dupa care se adauga ouale, unul cite unul, mestecind incontinu. Intr-o tigaie se incinge uleiul si se incepe sa se puna cite o lingura plina din compozitie la prajit. Se prajesc uniform la...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
500 gr. cartofi, 1 buc. ceapa, un fir de praz, 1/2 l lapte, o lamiie, 100 gr. smantana, sare, crutoane Mod de preparare: Cartofii, curatati, spalati si taiati, se fierb intr-un litru de apa cu sare impreuna cu ceapa si prazul marunt taiate. Cind cartofii sunt fierti si se sfarima, se trece totul prin sita, se adauga laptele fiert si se stoarce lamiia. Pentru crutoane, se taie in cuburi felii de piine alba si se rumenesc in cuptor. Mod de servire Inainte de a o servi se drege supa cu smantana
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1/2 kg Ciuperci 1 legatura Marar 1 legatura Patrunjel 1 buc Lamaie Ulei Sare Piper
Reţetă de pe www.sfaturiculinare.ro
Supa Deasa De Cartofi Preparata Greceste Ingrediente 500 gr. cartofi, 1 buc ...
Reţetă de pe retete-culinare.freshinfo.ro
1 varza dulce, 300 gr. carne tocata, 2 cepe, 1 lingura orez, 6-7 foi de busuioc, 150 gr. unt, 3 oua, 1 lamiie, 1 lingura otet, 1 lingurita sare, piper Mod de preparare: Se prajeste intr-o tigaie carnea cu 100 gr. unt. Se da deoparte si se adauga orezul, busuiocul taiat marunt, un ou intreg si doua albusuri, sare, piper si ceapa tocata marunt. Separat, se curata si se spala varza. Se desfac foile si se pun la fragezit in apa fiarta, amestecata cu otet si sare. Se fac sarmale de marime...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Din bucataria greceasca incercam astazi Loukoumades. Acestea sunt delicioase gogosi, mici, rotunde, umflate si pufoase. Se pregatesc simplu, din apa, faina si drojdie, se prajesc in baie de ulei si se servesc presarate cu scortisoara si scaldate in sirop aromat cu miere. In Grecia antica aceste bile aurii din aluat prajit erau oferite ca premiu [&]
Reţetă de pe dragomirnadina.blogspot.com
Mod de Preparare: Amestecam carnea tocata cu 1 ou, cu orezul, sare si piper si facem perisoare. Punem unt intr-o cratita, calim ceapa, apoi adaugam apa si cand fierbe apa, punem perisoarele! Apa sa fie cat sa acopere perisoarele, nu mai mult ( nu este ca ciorba noastra de perisoare este cu foarte putina zeama), dupa 30 de minute, incercati o perisoara, daca sunt fierte micsorati focul si preparati avgolemono ( un fel de sos grecesc din ou si zeama de lamaie)! Bateti , intr-un vas, albusul...
Reţetă de pe www.gospodine.net
Supa De Cartofi Gatita Greceste Ingrediente A? kg cartofi, 1 ceapa, 1 fir de ...
Reţetă de pe retete-culinare.freshinfo.ro
1 kg bame, 3 cepe, 500 g rosii sau 2 linguri bulion, 1 ceasca otet sau bors, 1 lingurita faina, 1 lingurita zahar, sare, 3 linguri ulei. Bamele trebuie sa fie tinere si proaspete, altfel sunt baloase. Se rup coditele si se oparesc cu bors sau cu otet indoit cu apa. Se tin astfel un sfert de ora, se scurg si se spala in 2  3 ape reci. Se prajesc usor in ulei cepele taiate marunt, se presara faina, se sting cu apa, se adauga bulion sau rosii curatate de seminte, zahar si sare. Se pun bamele in...
Reţetă de pe www.reteteonline.com
1/2 kg Bame 1/2 kg Rosii 2 buc Ceapa 1 lingurita Faina 2 linguri Ulei 1/2 buc Lamaie 1/2 l Bors Verdeata Sare Piper
Reţetă de pe www.sfaturiculinare.ro
Se pune la foc apa cu untul si sarea. Cind incepe sa fiarba, se pune faina incet si se amesteca incontinu, pina se ingroasa. Se da la o parte, se lasa citeva minute sa se raceasca, dupa care se adauga ouale, unul cite unul, mestecind incontinu. Intr-o tigaie se incinge uleiul si se incepe sa se puna cite o lingura plina din compozitie la prajit. Se prajesc uniform la temperatura normala-medie-pina se fac aurii-maronii. Se scot, se asaza pe platou, se pune miere deasupra si scortisoara. Se ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
1/2 kg Ciuperci 1 legatura Marar 1 legatura Patrunjel 1 buc Lamaie Ulei Sare Piper
Reţetă de pe www.sfaturiculinare.ro
1 kg Crap 2 linguri Faina 1 legatura Patrunjel 1 buc Lamaie Ulei Sare
Reţetă de pe www.sfaturiculinare.ro
Urzica este alimentul verde cel mai sanatos, fiind o adevarata uzina de substante benefice si avand proprietati curative de exceptie. Exista doua feluri de urzici: urzica moarta si urzica pitica sau greceasca. Urzica greceasca creste pana la 20 cm, are frunza creata de culoare verde galbui si urzica foarte rau atunci cand punem mana pe [&]
Reţetă de pe dragomirnadina.blogspot.com
Intr-o tava adanca se asaza in straturi mararul, patrunjelul si tarhonul (spalat, fara a fi tocat). Deasupra se pun stavrizii, cap la coada, in rand, apoi se toarna vinul amestecat cu ulei si apa, mirodeniile si sarea. Tava se acopera cu un capac si se da la cuptor, unde se lasa cam 35-40 minute. Se scoate cu grija pestele, se aranjeaza pe un platou, deasupra se toarna sosul din tava, strecurat. Se serveste cald, cu cartofi fierti, sau rece, cu salata verde. - 1,5 kg stavrizi, 300 ml vin alb,...
Reţetă de pe www.eculinar.ro