Cauta in 49.764 retete
Încinge cuptorul la 180 de grade. Întinde pesto-ul de rosii pe fiecare pita în parte si asaza-le pe o tava tapetata cu hârtie de copt, cu partea unsa în sus. Adauga apoi uniform pe pite rosiile, spanacul, ciupercile, brânza feta, parmezanul. Stropeste cu uleiul de masline si asezoneaza cu piper dupa gust. Coace-le timp de 12 minute sau pâna când pita este rumenita si crocanta. Scoate-le din cuptor si taie-le în sferturi.
Reţetă de pe retete.eva.ro
1 kg Crap 2 linguri Faina 1 legatura Patrunjel 1 buc Lamaie Ulei Sare
Reţetă de pe www.sfaturiculinare.ro
Urzica este alimentul verde cel mai sanatos, fiind o adevarata uzina de substante benefice si avand proprietati curative de exceptie. Exista doua feluri de urzici: urzica moarta si urzica pitica sau greceasca. Urzica greceasca creste pana la 20 cm, are frunza creata de culoare verde galbui si urzica foarte rau atunci cand punem mana pe [&]
Reţetă de pe dragomirnadina.blogspot.com
Intr-o tava adanca se asaza in straturi mararul, patrunjelul si tarhonul (spalat, fara a fi tocat). Deasupra se pun stavrizii, cap la coada, in rand, apoi se toarna vinul amestecat cu ulei si apa, mirodeniile si sarea. Tava se acopera cu un capac si se da la cuptor, unde se lasa cam 35-40 minute. Se scoate cu grija pestele, se aranjeaza pe un platou, deasupra se toarna sosul din tava, strecurat. Se serveste cald, cu cartofi fierti, sau rece, cu salata verde. - 1,5 kg stavrizi, 300 ml vin alb,...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
1/2 kg Ciuperci 1 legatura Marar 1 legatura Patrunjel 1 buc Lamaie Ulei Sare Piper
Reţetă de pe www.sfaturiculinare.ro
Se prajeste intr-o tigaie carnea cu 100 g unt. Se da deoparte si se adauga orezul, busuiocul taiat marunt, un ou intreg si doua albusuri, sare, piper si ceapa tocata marunt. Separat, se curata si se spala varza. Se desfac foile si se pun la fragezit in apa fiarta, amestecata cu otet si sare. Se fac sarmale de marime potrivita si se asaza intr-o cratita, acoperindu-le cu restul de varza taiata marunt. Se adauga restul de unt, apa cit cuprinde si se lasa sa fiarba la foc potrivit aproximativ 2...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Piinea se moaie in apa se stoarce si se amesteca cu carnea tocata, patrunjel, ceapa maruntita, ouale si condimente. Se coc chiftelute mici. Cartofii se curata si se rad. Se amesteca cu un ou si o lingura cu virf de faina alba, se condimenteaza si se plamadesc chiftelute mici ,ce se coc pina devin aurii. Chiftelutele din carne se pun peste cele din cartofi. Se orneaza cu rosii si cimbru. Se servesc pe un platou, asezate peste frunze de salata. - 200 g piine veche de o zi, o ceapa, 500 g carne...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
4 vinete micute 1/2 kg rosii 2 capatani usturoi 1 lingura faina 4 linguri ulei 1 lingurita zahar sare piper
Reţetă de pe www.sfaturiculinare.ro
Se aleg bame tinere, se taie coditele, se oparesc cu bors clocotit, sarat sau cu otet indoit in apa. Se scurg si se prajesc in ulei. Se adauga ardei gras, taiat subtire. Separat, se caleste ceapa, se stinge cu apa, se trece prin sita si se pune peste bame. Tot separat se rumenesc rosiile, lasindu-le sa fiarba in ulei si in zeama lor, apoi se strecoara si se toarna peste bame. Se lasa sa fiarba descoperit, se potriveste de sare si daca nu este destul de acra se adauga zeama de lamiie. Dupa ce...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se pun la fiert cu 1 litru apa cartofii curatati, spalati si taiati bucati mici, impreuna cu ceapa si prazul taiate marunt si un praf de sare. Se lasa la foc pina ce cartofii se sfarima. Se strecoara totul iar cartofii si ceapa se sdrobesc, ca sa treaca prin strecuratoare. Se subtiaza cu laptele fiert si se stoarce deasupra lamiia. Cind se serveste la masa, se adauga smintina si crutoane din piine prajita. - 1/2 kg cartofi, 1 ceapa, 1 fir de praz, 1/2 litru lapte, 1 lamiie, 100 g smintina,...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se caleste ceapa taiata rondele in ulei sub capac, pana devine sticloasa, se adauga pasta de rosii, zeama de lamaie, vinul si condimentele. Se fierb la foc mic sub capac 5 minute, apoi se adauga ciupercile curatate si taiate in patru. Totul se fierbe pana cand se inmoaie, apoi se caleste la foc mare pana cand scade zeama. Se serveste cu garnitura de orez. - 500 g ciuperci, 5 linguri de ulei, 1 ceapa rosie mare, 1 lingura de pasta de rosii, zeama de la o lamaie, 7 linguri de vin alb, sare,...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Cartofii, curatati, spalati si taiati, se fierb intr-un litru de apa cu sare impreuna cu ceapa si prazul marunt taiate. Cind cartofii sint fierti si se sfarima, se trece totul prin sita, se adauga laptele fiert si se stoarce lamiia. Pentru crutoane, se taie in cuburi felii de piine alba si se rumenesc in cuptor. Inainte de a o servi se drege supa cu smintina. - 500 g cartofi, 1 buc. ceapa, un fir de praz, 1/2 l lapte, o lamiie, 100 g smintina, sare, crutoane. Livrare la domiciliu! Cumpara ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
1 kg dovlecei in floare, 2 linguri ulei, 100 g arpagic, 2 lingurite marar si patrunjel verde tocat. Se aleg dovlecei tineri, foarte proaspeti. Nu se rad, se spala numai si se rumenesc intr-o cratita cu putin ulei. Separat se prajeste usor, de asemenea in ulei, arpagicul, se stinge cu putina apa si se lasa sa fiarba inabusit, pina se moaie. Se pune arpagicul in aceeasi cratita cu dovleceii, se adauga putina apa, verdeata tocata si se potriveste de sare. Se poate adauga in sos si zeama de la o...
Reţetă de pe www.reteteonline.com
Frunzele de vita, curatate si spalate, se oparesc in apa clocotita, apoi se lasa sa se scurga. Ceapa se curata si se toaca foarte marunt sau se da prin masina de tocat, impreuna cu carnea. Orezul, ales si spalat, se fierbe 5 minute, se scurge si se amesteca cu carnea si cu ceapa; se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Pe fiecare frunza de vita se pune cate o lingurita de umplutura si se infasoara sarmalele. Se acopera fundul unei cratite cu frunze de vita, se asaza sarmalele, se presara...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... dragi lor. Nu degeaba insulele grecesti au apartinut o buna bucata de ... de spaghetti italiene cu ingrediente grecesti: feta, dovlecel, usturoi si verdeata ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... o adevarata sarbatoare. Multe dintre retetele grecesti de ardei umpluti ( yemistes piperies ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... a se numi a la grec, preparatele grecesti nu contin smantana, iar culoarea ...
Reţetă de pe gurmandino.ro
... , agitatia si popularitatea altor insule grecesti ca Rhodos, Mykonos sau Corfu ... ascund intre faldurile acestei bijuterii grecesti. De la popularul gyros cu ... incepeti masa fara niste aperitive grecesti care ung pe suflet orice ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... , pe una din nenumaratele plaje grecesti. Drept pentru care incerc sa ... , cum pot, pofta de bunatati grecesti. In weekend-ul care a trecut ...
Reţetă de pe gurmandino.ro