Cauta in 120.297 retete
Soutzoukakia smyrneika sau Izmir kofte  este un fel de mancare comun Greciei si Turciei. Provine din orasul Smirna (actualul Izmir) si a fost adus in Grecia de refugiatii care, potrivit wikipedia, au supravietuit distrugerii orasului Smirna din anul 1922. Ceea ce fac aceste chiftele sa fie unele speciale, sunt adaosurile de chimen si scortisoara, [&] The post Soutzoukakia Chiftele grecesti appeared first on Bucataria - marea aventura .
Reţetă de pe dragomirnadina.blogspot.com
Iti trebuie: 500 g carne file de pui, vita sau miel 200 g kaiser 8 cartofi 1 ceapa rosie 2 ardei grasi sau capia 2 rosii ulei de masline piper sare bete de frigarui. Pentru sos Tzatziki iti trebuie: 400 g iaurt 2 castraveti marar sare piper Pregatesti asa: Speli carnea, o tai cuburi si o condimentezi cu sare si piper. Speli rosiile, ceapa si ardeii, ii cureti si tai bucati. Pe betele de frigarui, pui bucati de carne si de legume. Apoi le stropesti cu ulei de masline si pui frigaruile pe...
Reţetă de pe www.bucatarul.ro
Chiftelute Grecesti Ingrediente 200 g piine veche de o zi, o ceapa, 500 g carne ...
Reţetă de pe retete-culinare.freshinfo.ro
Gogosi Grecesti Ingrediente 2 cani apa, 1/2 cana unt, putina sare, o cana faina ...
Reţetă de pe retete-culinare.freshinfo.ro
Da pe o razatoare fina coaja de lamaie. Pune maslinele intr-un bol de sticla. Combina coaja de lamaie,uleiul,oreagano,piperul si frunza de dafin si toarna peste masline. Acopera bolul si lasa la frigider peste noapte. Scoate din frigider cu o ora inainte de a servi. Uleiul se poate folosi pentru salate sau pentru a inmuia bagheta in ea. Pofta buna!
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Vin alb demisec 250 ml sau vin alb demidulce Ulei de floarea soarelui 250 ml Esenta de vanilie 1 buc Sare 0.5 lingurite Praf de copt 1 linguri Faina alba calitate superioara 500 g poate sa va trebuiasca mai mult sau mai putin in functie de calitatea fainii Nuci macinate 300 g Gem de casa 3 linguri Zahar pudra 100 g Pasi de urmat 1 Se amesteca vinul cu uleiul, esenta de vanilie si sare. 2 Adaugati praful de copt si faina pe parcurs, amestecati cu lingura si vedeti sa nu puneti prea multa...
Reţetă de pe www.lalena.ro
Fasole Boabe Preparata Greceste Ingrediente 350 g boabe de fasole verde, o mina ...
Reţetă de pe retete-culinare.freshinfo.ro
Kourabiethes sunt fursecuri traditionale grecesti, foarte fragede, pudrate din abundenta cu zahar farin si cu un minunat gust de migdale. Se pregatesc in fiecare bucatarie din Grecia, in mod traditional de Craciun, de Pasti, la nunti, botezuri, dar se servesc si la mic dejun langa o ceasca de ceai sau cafea. Forma acestora difera in [&]
Reţetă de pe dragomirnadina.blogspot.com
3-4 vinete mari, 1/2 kg rosii, 4 linguri ulei, 1/2 lingurita zahar, 2 linguri faina, 1 capatina usturoi, sare Mod de preparare: Se taie vinetele pe lungime si latime in opt, se oparesc cu apa clocotita si se tin 15 minute sub presa(se asaza pe o planseta de lemn si se acopera cu altul peste care se pune o greutate). Se scurg bine, apoi fiecare bucatica se tavaleste in faina si se prajeste in ulei incins. Se asaza intr-un vas care rezista la cuptor(de piatra sau de sticla Jena), si se toarna...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Aranjeaza feliile de rosii si de ceapa intr-un bol. Combina restul ingredientelor si toarna peste rosii. Lasa la rece 2 ore,amestecand din cand in cand.
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Bame grecesti Ingrediente 750 gr bame, 125 gr ulei, 2 ceape, 0,5 kg, rosii, otet, piper, o jumatate de lingurita faina, 1 ardei, un sfert de lamiie, zahar, sare Mod de preparare Bamelor li se taie coditele si se oparesc in bors clocotit. Se scurg si se prajesc in ulei. Se caleste ceapa, se toaca marunt si se pune impreuna cu ardeiul gras taiat subtire peste bame. Rosiile se rumenesc in ulei si apoi se toarna peste bame. Amestecul se fierbe, se potriveste cu sare si zeama de...
Reţetă de pe www.gastronomicus.ro
750 gr. bame, 125 gr. ulei, 2 buc. ceapa, 1/2 kg. rosii, otet, piper, 1/2 lingurita faina, 1 ardei, 1/4 lamiie, zahar, sare Mod de preparare: Se aleg bame tinere, se taie coditele, se oparesc cu bors clocotit, sarat sau cu otet indoit in apa. Se scurg si se prajesc in ulei. Se adauga ardei gras, taiat subtire. Separat se caleste ceapa, se stinge cu apa, se trece prin sita si se pune peste bame. Tot separat se rumenesc rosiile, lasindu-le sa fiarba in ulei si in zeama lor, apoi se strecoara si...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
2 cani apa, 1/2 cana unt, putina sare, o cana faina, 3 oua, ulei pentru prajit, miere, scortisoara Mod de preparare: Se pune la foc apa cu untul si sarea. Cind incepe sa fiarba, se pune faina incet si se amesteca incontinu, pana se ingroasa. Se da la o parte, se lasa citeva minute sa se raceasca, dupa care se adauga ouale, unul cite unul, mestecind incontinu. Intr-o tigaie se incinge uleiul si se incepe sa se puna cite o lingura plina din compozitie la prajit. Se prajesc uniform la...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
500 gr. cartofi, 1 buc. ceapa, un fir de praz, 1/2 l lapte, o lamiie, 100 gr. smantana, sare, crutoane Mod de preparare: Cartofii, curatati, spalati si taiati, se fierb intr-un litru de apa cu sare impreuna cu ceapa si prazul marunt taiate. Cind cartofii sunt fierti si se sfarima, se trece totul prin sita, se adauga laptele fiert si se stoarce lamiia. Pentru crutoane, se taie in cuburi felii de piine alba si se rumenesc in cuptor. Mod de servire Inainte de a o servi se drege supa cu smantana
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1/2 kg Ciuperci 1 legatura Marar 1 legatura Patrunjel 1 buc Lamaie Ulei Sare Piper
Reţetă de pe www.sfaturiculinare.ro
... Preparare Vinete grecesti Se spala vinetele, se sterg cu un servet ... ! Pofta buna! Reteta de Vinete grecesti am gasit-o intr-o brosurica mai ...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Supa Deasa De Cartofi Preparata Greceste Ingrediente 500 gr. cartofi, 1 buc ...
Reţetă de pe retete-culinare.freshinfo.ro
1 varza dulce, 300 gr. carne tocata, 2 cepe, 1 lingura orez, 6-7 foi de busuioc, 150 gr. unt, 3 oua, 1 lamiie, 1 lingura otet, 1 lingurita sare, piper Mod de preparare: Se prajeste intr-o tigaie carnea cu 100 gr. unt. Se da deoparte si se adauga orezul, busuiocul taiat marunt, un ou intreg si doua albusuri, sare, piper si ceapa tocata marunt. Separat, se curata si se spala varza. Se desfac foile si se pun la fragezit in apa fiarta, amestecata cu otet si sare. Se fac sarmale de marime...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Din bucataria greceasca incercam astazi Loukoumades. Acestea sunt delicioase gogosi, mici, rotunde, umflate si pufoase. Se pregatesc simplu, din apa, faina si drojdie, se prajesc in baie de ulei si se servesc presarate cu scortisoara si scaldate in sirop aromat cu miere. In Grecia antica aceste bile aurii din aluat prajit erau oferite ca premiu [&]
Reţetă de pe dragomirnadina.blogspot.com
Mod de Preparare: Amestecam carnea tocata cu 1 ou, cu orezul, sare si piper si facem perisoare. Punem unt intr-o cratita, calim ceapa, apoi adaugam apa si cand fierbe apa, punem perisoarele! Apa sa fie cat sa acopere perisoarele, nu mai mult ( nu este ca ciorba noastra de perisoare este cu foarte putina zeama), dupa 30 de minute, incercati o perisoara, daca sunt fierte micsorati focul si preparati avgolemono ( un fel de sos grecesc din ou si zeama de lamaie)! Bateti , intr-un vas, albusul...
Reţetă de pe www.gospodine.net