Cauta in 21.435 retete
Reteta de bame grecesti este pentru 2 portii. Fiecare portie are 9 g. de ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... timp! Iata sugestiile noastre: Oua grecesti Sos "de inghetata" Sandvisuri cu ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
1/2 kg cartofi, 1 ceapa, 1 fir de praz, 1/2 litru lapte, 1 lamiie, 100 g smantana, sare, crutoane Mod de preparare: Se pun la fiert cu 1 litru apa cartofii curatati, spalati si taiati bucati mici, impreuna cu ceapa si prazul taiate marunt si un praf de sare. Se lasa la foc pana ce cartofii se sfarima. Se strecoara totul iar cartofii si ceapa se sdrobesc, ca sa treaca prin strecuratoare. Se subtiaza cu laptele fiert si se stoarce deasupra lamiia. Cind se serveste la masa, se adauga smantana si...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
200 g piine veche de o zi, o ceapa, 500 g carne tocata, 3 oua, patrunjel tocat, 700 g cartofi, 250 g rosii mici, 5 linguri unt, 2 linguri ulei, cimbru Mod de preparare: Piinea se moaie in apa se stoarce si se amesteca cu carnea tocata, patrunjel, ceapa maruntita, ouale si condimente. Se coc chiftelute mici. Cartofii se curata si se rad. Se amesteca cu un ou si o lingura cu varf de faina alba, se condimenteaza si se plamadesc chiftelute mici ,ce se coc pana devin aurii. Chiftelutele din carne...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
350 g boabe de fasole verde, o mina de marar, o mina de patrunjel, o mina de leustean, 10-15 fire de ceapa verde, 1 lingurita bulion, 4 linguri ulei, sare, piper Mod de preparare: Se spala si se fierbe fasolea in apa sarata. Se strecoara si se lasa sa se scurga de apa. Se pune intr-o cratita la prajit in ulei ceapa tocata marunt. Cind ceapa se inmoaie putin, se adauga verdeturile tocate si se lasa sa se prajeasca pana devin moi. Se adauga bulionul, sarea, piperul si boabele de fasole verde...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
3-4 vinete mari, 1/2 kg rosii, 4 linguri ulei, 1/2 lingurita zahar, 2 linguri faina, 1 capatina usturoi, sare Mod de preparare: Se taie vinetele pe lungime si latime in opt, se oparesc cu apa clocotita si se tin 15 minute sub presa(se asaza pe o planseta de lemn si se acopera cu altul peste care se pune o greutate). Se scurg bine, apoi fiecare bucatica se tavaleste in faina si se prajeste in ulei incins. Se asaza intr-un vas care rezista la cuptor(de piatra sau de sticla Jena), si se toarna...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
750 gr. bame, 125 gr. ulei, 2 buc. ceapa, 1/2 kg. rosii, otet, piper, 1/2 lingurita faina, 1 ardei, 1/4 lamiie, zahar, sare Mod de preparare: Se aleg bame tinere, se taie coditele, se oparesc cu bors clocotit, sarat sau cu otet indoit in apa. Se scurg si se prajesc in ulei. Se adauga ardei gras, taiat subtire. Separat se caleste ceapa, se stinge cu apa, se trece prin sita si se pune peste bame. Tot separat se rumenesc rosiile, lasindu-le sa fiarba in ulei si in zeama lor, apoi se strecoara si...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
2 cani apa, 1/2 cana unt, putina sare, o cana faina, 3 oua, ulei pentru prajit, miere, scortisoara Mod de preparare: Se pune la foc apa cu untul si sarea. Cind incepe sa fiarba, se pune faina incet si se amesteca incontinu, pana se ingroasa. Se da la o parte, se lasa citeva minute sa se raceasca, dupa care se adauga ouale, unul cite unul, mestecind incontinu. Intr-o tigaie se incinge uleiul si se incepe sa se puna cite o lingura plina din compozitie la prajit. Se prajesc uniform la...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
500 gr. cartofi, 1 buc. ceapa, un fir de praz, 1/2 l lapte, o lamiie, 100 gr. smantana, sare, crutoane Mod de preparare: Cartofii, curatati, spalati si taiati, se fierb intr-un litru de apa cu sare impreuna cu ceapa si prazul marunt taiate. Cind cartofii sunt fierti si se sfarima, se trece totul prin sita, se adauga laptele fiert si se stoarce lamiia. Pentru crutoane, se taie in cuburi felii de piine alba si se rumenesc in cuptor. Mod de servire Inainte de a o servi se drege supa cu smantana
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 varza dulce, 300 gr. carne tocata, 2 cepe, 1 lingura orez, 6-7 foi de busuioc, 150 gr. unt, 3 oua, 1 lamiie, 1 lingura otet, 1 lingurita sare, piper Mod de preparare: Se prajeste intr-o tigaie carnea cu 100 gr. unt. Se da deoparte si se adauga orezul, busuiocul taiat marunt, un ou intreg si doua albusuri, sare, piper si ceapa tocata marunt. Separat, se curata si se spala varza. Se desfac foile si se pun la fragezit in apa fiarta, amestecata cu otet si sare. Se fac sarmale de marime...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... , cu legume de sezon? Vinetele grecesti sunt preparatul ideal. Le poti ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Frigaruile de pui grecesti nu sunt, cel putin aparent, cu nimic ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Souvlaki , frigaruile grecesti din carne de porc, vita, miel, pui si ... proaspat macinat pentru servire: 2 lipii grecesti (pita) 1 ceapa mare 2 rosii cartofi ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Sosul tzatziki Amesteca într-un bol iaurtul cu castravetii cubulete, uleiul de masline, zeama de lamâie si usturoiul. Asezoneaza cu sare si piper, adauga mararul si amesteca. Frigaruile de pui Într-un bol mic, amesteca iaurtul, zeama si coaja de lamâie, oregano, pudra de usturoi si boia. Într-un alt vas, pune peste feliile de pui amestecul de iaurt si lamâie, acoperind carnea pe toate partile cu sos. Înfige fiecare felie de piept de pui pe betele pentru frigarui, întepându-le pe o...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Grecii adora vinetele. Daca incerci aceasta reteta, le vei adora si tu! Ingrediente : patru vinete mari, doua linguri zeama de lamaie, o ceapa mare, 500 grame carne tocata de vita, doua linguri de pesmet, doua oua, sare, piper, patru-sase rosii mari si coapte, cimbru proaspat, o mana de masline negre (dar fara samburi), o cana de vin, doi catei de usturoi, ulei, o cana de suc de rosii,100 grame telemea putin sarata si uscata (ca sa poata fi rasa). Preparare: Taie fiecare vanata in doua, pe ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Sosul tzatziki Amesteca într-un bol iaurtul cu castravetii cubulete, uleiul de masline, zeama de lamâie si usturoiul. Asezoneaza cu sare si piper, adauga mararul si amesteca. Frigaruile de pui Într-un bol mic, amesteca iaurtul, zeama si coaja de lamâie, oregano, pudra de usturoi si boia. Într-un alt vas, pune peste feliile de pui amestecul de iaurt si lamâie, acoperind carnea pe toate partile cu sos. Înfige fiecare felie de piept de pui pe betele pentru frigarui, întepându-le pe o...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... . Din acest motiv, chiftelele marinate grecesti ( Soutzoukakia ) nu seamana nici la ... turcesti. Pentru ca in chiftelele grecesti marinate se intalnesc mirodeniile Orientului ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Ce parere aveti de un gratar vegetarian? La noi gratarul din legume este pe primul loc in preferinte, dupa care urmeaza cel din carne. Vinete, dovlecei, ardei, ceapa sau alte legume care se preteaza a fi preparate la gratar sunt printre preferatele noastre.Pe langa ca sunt mancaruri gustoase, sunt si sanatoase. Si de multe ori, cum este cazul vinetelor, nu trebuie nici o garnitura langa ele. Un sos cu ulei de masline si usturoi sau cu iaurt este suficient. Ingrediente pentru 2 persoane: - 1...
Reţetă de pe adiscook.blogspot.com
... , pentru ca imi plac branzeturile grecesti, am preparat aceasta tarta savuroasa ... Feta masline Kalamata 7-8 gogosari micuti grecesti umpluti cu feta condimentati( iuti ...
Reţetă de pe bucatariecudragoste.blogspot.com
In cazul in care doresti sa gusti ceva mai consistent, care sa nu fie dulce, poti incerca sa prepari aceasta reteta de oua umplute. Ingrediente si cantitati: 6 oua fierte tare; 1/4 ceasca branza feta; 6 masline mari verzi; 1/4 ceasca de maioneza; 1/2 lamaie; praf de oregano. Sfatul Eva: Cauta in supermarket o varianta de maioneza degresata! Mod de preparare: 1. Taie ouale pe jumatate si indeparteaza tot galbenusul, pastrand doar albusul. 2. Amesteca maioneza cu branza feta maruntita si cu ...
Reţetă de pe retete.eva.ro