Cauta in 21.294 retete
... . Un deliciu! Incearca si sufleurile frantuzesti , sau budinca de orez . Budinca ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Sosul bechamel (se pronunta besamel), acest sos alb ca o foaie de hartie pe care s-a scris ulterior istoria atator alte sosuri si rafinamente gastronomice, este definitoriu pentru cultura culinara europeana, in general si cea franceza, in special. Sosul poarta numele lui Louis de Bechamel, marchiz de Nointel, responsabil al finantelor franceze in timpul domniei lui Ludovic al XIV-lea. Cu toate acestea, sosul alb francez are o vechime mult mai mare, reteta sa fiind mentionata in lucrarea Le ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Mentionata pentru prima data in 1691, in cartea maestrului Francois Massialot, creme brulee (se scrie creme brulee) nu e o crema de zahar ars oarecare ci este unul dintre cele mai rafinate si spectaculoase deserturi, remarcabil prin simplitatea dar, mai ales, puritatea ingredientelor: galbenus de ou, smantana dulce, zahar si vanilie. Ceea ce face deosebit acest desert  si ii da si numele  este crusta de zahar ars de deasupra, cea pe care o spargea cu placere Amelie Poulaine (personajul ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... toate vinurile trec prin barricuri frantuzesti (sau cel putin asa spunea ...
Reţetă de pe wineandknives.blogspot.com