Cauta in 21.294 retete
... Te impresioneaza rafinamentul mancarurilor frantuzesti, insa ti se pare imposibil sa ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... , este un preparat al bucatariei frantuzesti. Dar reteta de mai jos ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
2 kg cartofi cruzi, 100 g unt, 200 g schweitzer ras,1 catel de usturoi, 0,5 l lapte,200 g smantana, 2 oua (facultativ), sare, piper, nucsoara Mod de preparare: Se spala bine cartofii si se usuca intr-un stergar. Se curata cartofii si se taie felii subtiri (care nu se mai spala). Se amesteca laptele cu smantana, se incalzeste (nu se fierbe!) Intr-un castron se amesteca feliile de cartofi cu schweitzer-ul ras, laptele si smantana calde, (ouale batute) si sare, piper, putina nucsoara rasa. Se ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
cartofi, smantana, oua fierte, cascaval Mod de preparare: Se fierb cartofii si se taie rondele. Se asaza apoi in straturi, un strat de cartofi, unul de smantana, unul de oua fierte. Stratul de sus trebuie sa fie de cartofi si se toarna smantana deasupra. Dupa preferinta, la fiecare strat se poate adauga cascaval. Se pune la cuptor pana se rumeneste. Mod de servire Aceasta mincare este mai buna fierbinte, dar poate fi mincata si rece.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 conserva icre negre, 2 buc avocado, 1 lamiie Mod de preparare: Se curata fructul de avocado de coaja, ca si cartoful. Se sectioneaza fructul pe lung, pe jumate si se elimina samburele din mijloc. Se taie felii de-a lungul (circa 1 cm grosime). Scobitura rezultata din scoaterea simburelui se umple cu icrele negre. Mod de servire Se pune pe o farfurie si se orneaza cu jumatati de felii de lamiie
Reţetă de pe www.retete-bune.com
5 cartofi medii , 500 - 700 gr branza telemea de oi, 3 oua, margarina Mod de preparare: Se fierb cartofi intregi si in coaja dupa ce in prealabil au fost spalati. Aveti nevoie de un vas yena nu foarte inalt in forma dreptunghiulara - sau o tava mai mica de gatit nu cea de la aragaz. Se unge cu margarina foarte bine. Se bat ouale pana se fac spuma. Iar branza se rade. Duap ce a fost unsa tava se pun cate un start de cartofi taiati rondele, un start de branza si inca un start de cartofi cu inca...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
cartofi, oua, beanza, smantana, sare piper, unt/ulei Mod de preparare: Se fierb ouale si cartofii, in coaja, dar sa nu fie sfaramiciosi. Dupa ce se racesc se taie felii, atat ouale cat si cartofii. Se aseaza in straturi, intr-un vas cepoate fi introdus la cuptor, astfel: un strat cartofi, un strat oua, branza de oaie framantata si se incheie mereu cu un strat de felii subtiri de unt foarte rece. Se adauga, de asemenea, la fiecare strat cate o lingura de smantana, iar sarea si piperul se pun...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... In majoritatea filmelor frantuzesti, cand personajele mananca, pe mijlocul mesei, la ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... . Daca aveti posibilitatea, alegeti vinurile frantuzesti, italiene, unguresti sau, de ce ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... , pentru evenimente speciale >> Trei retete frantuzesti, cu carne >> Ce trebuie sa ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Cartofii frantuzesti nu sunt, in ciuda numelui lor, o reteta frantuzeasca, ci ... dupa cartofii Dauphinoises . Numele cartofilor frantuzesti apare in cartile de bucate ... se rumeneste la suprafata. Cartofii frantuzesti se servesc calzi sau la ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Se fierb cartofii si ouale separat, timp în care se taie kaiserul sau sunculita bucatele si se rade cascavalul. Când toate sunt pregatite, taiem rondele cartofii si ouale tari si începem sa le punem într-un vas de iena straturi, straturi. Primul strat îl constituie rondelele groase de cartofi, apoi punem kaiserul, ouale, jumatate din cantitatea initiala de smântâna si procedam la fel si cu cascavalul ras. Punem sare daca este necesar. Acoperim cu înca un rând de cartofi, smântâna...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Cum am promis lui Bucatar maniac, am facut briosele mele dupa o reteta traditionala, care se utilizeaza de catre brutari, aici, in Franta. Am vazut foarte multe retete, care dupa ce au fost facute de mai multe ori, nu au nimic cu originea. Si eu, cateoadata utilizez reteta de origine, cateoadata fac propria mea reteta, schimband un ingredient sau doua, incercand sa o realizez mai simplu... Aceasta reteta este destul de dificila, o fac o data pe an, poate, pentru ca este foarte bogata in unt,...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
10 oua, 0,5 l ulei, 100 gr. mustar, 3 castraveti in otet, 100 gr. smantana, sare, piper Mod de preparare: 9 oua se fierb tari si se taie pe lungime in jumatati. Barcutele obtinute se asaza cu interiorul oului in sus pe un platou intins si putin adinc. Dintr-un galbenus fiert, unul crud si ulei se face maioneza. Castravetii se taie cubulete mici si se toarna peste maioneza impreuna cu mustarul si smantana. Se potriveste de sare si piper. Se mai poate adauga si cascaval ras, dar nu este ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
aproximativ 1 kg si jumatate de cartofi, 5 oua, cascaval, branza telemea ..eu am folosit branza topita, 200 ml smantana, 3 linguri ulei, 2 linguri faina, sare, piper. Cartofii se fierb in coaja cu un praf de sare..se racesc, s ecurata de coaja si se feliaza. Ouale se fiert cu un pic de sare in apa in care fierbeti oualele, astfel se prevene iesirea albusului din ou in timpul fierberii, asta in caz ca se crapa coaja. Se unge cu unt un vas de yena, se pun in straturi cartofii taiati felii,...
Reţetă de pe dianacakes.blogspot.com
Omleta Parmentier Supa de ceapa Supa traditionala de iepure Pui in sos dijonez cu smantana Boeuf Bourguignon Piept de pui frantuzesc in sos de portocale si tarhon Ragout de porc
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
Pentru a prepara cartofiori deliciosi, avem nevoie de: Ingrediente: - 8-9 cartofi mari - 8 oua - 200 g cascaval - 400 g smantana - 150 ml lapte - 2 linguri faina - 2 linguri unt Cum preparam? Cartofii se pun la fiert in coaja, cu o lingura de sare, ca sa nu se sfarme. Mai fierbem si ouale, tot cu o lingura de sara, ca sa nu crape. In paralel, preparam sosul: se incing cele doua linguri de unt si se adauga faina. Apoi se ia de pe foc, se adauga smantana si laptele si se mai pune la fiert cam 5...
Reţetă de pe gospodini.blogspot.com
700-800 g cartofi, 4 oua, 200-300 ml smantana, 50 g unt, 30 g pesmet, sare. Mod de preparare: Cartofii de marime mijlocie, bine spalati si necuratati de coaja, se fierb acoperit circa 30 min, in apa clocotita cat sa-i cuprinda.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Cornurile sunt deosebite,e greu sa te abtii sa nu le manaci pe toate odata;necesita insa ceva timp de lucru ,peste 3 ore .Din 200 gr faina ies 12 buc dar va recomand sincer portie dubla. 200 gr faina (160 gr superioara+40 gr inferioara) 20 gr ou 20 gr zahar 3 gr sare 10 gr unt 100 ml apa calduta 4 gr drojdie +100gr unt la temperatura camerei. 1. Amestecam drojdia cu apa calduta si lasam 10 min 2. Adaugam apoi la restul ingredientelor ,fara 100 gr de unt, si formam aluatul.(eu il fac la...
Reţetă de pe bucataria-gabrielei.blogspot.com
Cartofi, branza telemea, oua fierte si crude, cirnati afumati sau salam afumat, slanina afumata sau costita (optional), smantana Mod de preparare: Se curata cartofii de coaja, se spala si se taie felii de 1/2 cm grosime. Se ia o tava yena se unge cu unt, se pune un strat de cartofi, un strat de branza sfarimata, smantana (nu multa), peste branza se pun felii de oua (cite considerati), se pune iar un strat de cartofi, smantana, felii de cirnati sau salam si slaninuta (daca doriti) si iar felii...
Reţetă de pe www.retete-bune.com