Cauta in 141.544 retete
Untul moale se amesteca cu zaharul apoi se adauga faina, praful de copt, condimentele(scortisoara) si praful vanilat, sarea. Se face prin amestec o bila bine omogena(cu mana) si se lasa la frigider sa se odihneasca cca 1 ora. Pe masa de lucru curata se rup bile din aluat si se aplatiseaza cu mana (rotunde) se pun pe hartie de copt si se dau la cuptorul incalzit la foc mic cca 175 grade cca 15 min. Se scot se lasa sa se intareasca putin pt a nu se rupe la scosul din tava(ies mai...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Într-un bol înalt amestecÄ?m cele 2 tipuri de fÄ?inÄ? cu griÅ?ul. Punem într-o oalÄ? apÄ? la fiert Å?i când clocoteÅ?te adÄ?ugÄ?m amestecul de mai sus, procedÄ?m exact ca la mÄ?mÄ?igÄ?, lÄ?sÄ?m sÄ? fiarbÄ? pânÄ? se întÄ?reÅ?te. LuÄ?m oala de pe foc Å?i lÄ?sÄ?m sÄ? se rÄ?ceascÄ? bine. Între timp, prÄ?jim în ulei, pesmetul, dupÄ? care îl luÄ?m de pe foc, adÄ?ugÄ?m zahÄ?rul Å?i coaja rasÄ? de lÄ?mâie. Începem sÄ? modelÄ?m cu mâna biluÅ
Reţetă de pe www.bucataras.ro
1 ceapa 500 g ciuperci tocate marunt 1 lingura patrunjel 2 oua batute 1 pasca faramitata 1 ceasca unt 1 cana praz lamai taiate felii Preparare: Jumatate din unt se incalzeste intr-o cratita. Se toaca prazul si ceapa si se calesc cateva minute. Se adauga ciupercile tocate si se prajesc cu amestecul de praz. Se lasa un sfert de ora la foc mediu ca sa se evapore lichidul scurs de la ciuperci. Se bat ouale si se amesteca cu patrunjelul tocat, se adauga pasca faramitata. Se obtine un aluat ...
Reţetă de pe www.urbanlifestyle.ro
... Jodenkoeken- Prajituri evreiesti S unt o cititoare fidela a site-ului bucataras.ro si ...
Reţetă de pe dedairis.blogspot.com
... sunt un preparat caracteristic bucatariei evreiesti, cele mai des consumate fiind ...
Reţetă de pe www.urbanlifestyle.ro
... araba si casa painii in evreieste, ne spune soferul. Aici sunt ...
Reţetă de pe www.delicioasa.com
... ca fiind produsa conform regulilor evreiesti stricte. Sare de mare termen ...
Reţetă de pe www.delicioasa.com
... (avem retete romanesti, unguresti si evreiesti). Ne-am pregatit cu soba ...
Reţetă de pe www.adihadean.ro
... , matze) este numele lipiei nedospite evreiesti. Se prepara doar din apa ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... , facut in general pentru sarbatorile evreiesti. Timp Preparare: nementionat Complexitate: redusa ...
Reţetă de pe www.reteteculinare.ro
400 g faina 15 g drojdie proaspata sau 2 lingurite drojdie uscata 1/4 l lapte 50 g unt 30 g zahar pudra 1/2 lingurita sare 1 ou, galbenusul separat de albus, galbensul se amesteca cu 1 lingurita apa rece mac, susan, dupa preferinte Mod de preparare Fierbeti laptele, luati vasul de pe foc, adaugati uleiul si zaharul pudra. Amestecati pana nu se mai ridica uleiul. Lasati sa se racoreasca pana devine cald. Adaugati drojdia si lasati 10 minute sa creasca. Se adauga albusul batut cu sarea, apoi ...
Reţetă de pe www.retetazilei.ro
... kosher inseamna curat, conform legilor evreiesti si se refera atat la ... au fost ucise conform legilor evreiesti si daca tot sangele a fost ...
Reţetă de pe www.urbanlifestyle.ro
... , o parte din Mizrahi si traditiile evreiesti sefarde. Acestea au fost adoptate cu entuziasm de catre comunitatile evreiesti otomane, si au fost descrise ... , o parte din Mizrahi si traditiile evreiesti sefarde. Acestea au fost adoptate cu entuziasm de catre comunitatile evreiesti otomane, si au fost descrise ...
Reţetă de pe www.reteteculinare.ro
... , partial cersite, ca in retetele evreiesti care incep cu: se imprumuta ...
Reţetă de pe aphextwinz.wordpress.com
... , mai degraba, cu babele traditionale evreiesti, dat fiind ca nu sunt ...
Reţetă de pe gurmandino.ro
1 pui intreg 1/2 ceasca ulei 1 cana pesmet din pasca 1 gulie mare 3 bucati pastarnac 2 cani praz, cu tot cu partea verde 4 cesti apa 4 oua batute 3 morcovi mari 3 capatani telina Mod de preparare Se taie felii morcovii, telina, gulia, pastarnacul si prazul, apoi se pun toate la fiert alaturi de carnea de pui si 3 cesti de apa. Se da totul in clocot si se fierbe inabusit timp de o ora, indepartanad, din cand in cand, spuma de deasupra. Se bat ouale cu o cana de apa, ulei, sare si piper....
Reţetă de pe www.retetazilei.ro
4 rosii 1 ardei iute 3 oua lipii patrunjel sare si piper Mod de preparare In tigaie se taie 4 rosii zemoase in felii rotunde, se taie ardeiul iute rondele si se arunca in tigaie cu putin ulei de masline si sare. Se acopera si se lasa pana rosiile s-au facut destul de moi, apoi se arunca deasupra 3 oua intregi si se amesteca usor sau se acopera cu capacul la foc mic pina se patrunde oul. Se serveste imediat cu lipie sau paine de toast, si se presara cu patrunjel tocat. Timp de preparare : 20...
Reţetă de pe www.retetazilei.ro
2 avocado copti 1 ceapa mijlocie rasa si scursa zeama unei lamai 3 linguri maioneza sare si piper Mod de preparare Se curata avocado de coaja, se scoate simburele si se zdrobeste cu furculita pana devine cremaos. Se rade si scurge ceapa, se adauga la avocado, se sareaza si se pipereaza si se adauga maioneza, se amesteca bine. Se serveste cu lipie. Timp de preparare : 10 min Complexitate : redusa
Reţetă de pe www.retetazilei.ro
3 vinete 3 ardei iuti 4 ardei grasi gogosari ardei capia usturoi sare si piper ulei otet Mod de preparare Se coc vinetele si ardeii, ca pentru o salata obisnuita de vinete sau salta de ardei copti. Atentie cind se coc ardeii iuti sa nu se arda prea mult, caci sint subtiri in carne. Se curata. Se toc, se toaca usturoiul, se amesteca, se adauga sare, piper, uleiul si otetul. Se amesteca in continuare, se pune la rece. Se serveste ca o tartina, cu salata de rosii Timp de preparare : 1h ...
Reţetă de pe www.retetazilei.ro
300 g boabe de naut patrunjel o capatina usturoi 1 praf de copt Mod de preparare Se lasa boabele de naut la inmuiat, ca si fasolea boabe. Cind sint bine de tot inmuiate se dau prin masina de tocat impreuna cu ingredientele. Din aceasta copozitie se fac chiftelute mici care se prajesc in ulei. Se pun in pita, piine turceasca, sau in baghete taiate, impreuna cu diferite salate proaspete si sosuri, dupa preferinta. Timp de preparare : 45 min Complexitate : medie
Reţetă de pe www.retetazilei.ro