Cauta in 126.400 retete
Untul moale se amesteca cu zaharul apoi se adauga faina, praful de copt, condimentele(scortisoara) si praful vanilat, sarea. Se face prin amestec o bila bine omogena(cu mana) si se lasa la frigider sa se odihneasca cca 1 ora. Pe masa de lucru curata se rup bile din aluat si se aplatiseaza cu mana (rotunde) se pun pe hartie de copt si se dau la cuptorul incalzit la foc mic cca 175 grade cca 15 min. Se scot se lasa sa se intareasca putin pt a nu se rupe la scosul din tava(ies mai...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
... , o parte din Mizrahi si traditiile evreiesti sefarde. Acestea au fost adoptate cu entuziasm de catre comunitatile evreiesti otomane, si au fost descrise ... , o parte din Mizrahi si traditiile evreiesti sefarde. Acestea au fost adoptate cu entuziasm de catre comunitatile evreiesti otomane, si au fost descrise ...
Reţetă de pe www.reteteculinare.ro
... araba si casa painii in evreieste, ne spune soferul. Aici sunt ...
Reţetă de pe www.delicioasa.com
... (avem retete romanesti, unguresti si evreiesti). Ne-am pregatit cu soba ...
Reţetă de pe www.adihadean.ro
3 vinete 3 ardei iuti 4 ardei grasi gogosari ardei capia usturoi sare si piper ulei otet Mod de preparare Se coc vinetele si ardeii, ca pentru o salata obisnuita de vinete sau salta de ardei copti. Atentie cind se coc ardeii iuti sa nu se arda prea mult, caci sint subtiri in carne. Se curata. Se toc, se toaca usturoiul, se amesteca, se adauga sare, piper, uleiul si otetul. Se amesteca in continuare, se pune la rece. Se serveste ca o tartina, cu salata de rosii Timp de preparare : 1h ...
Reţetă de pe www.retetazilei.ro
1/2 ceasca miere 100 g halva 100 ciocolata amara 1 lingura de cacao o jumatate de margarina pentru gatit 6-7 pahare de fulgi de orez Mod de preparare Intr-o oala de marime potrivita se amesteca toate ingredientele cu exceptia fulgilor de orez si se pune la foc mic pina devine o crema. Se i-a de pe foc si se amesteca bine cu fulgii de orez. Se toarna compozitia intr-o tava si se lasa la racit. Dupa aproximativ 10 minute se taie in bucati (cel mai usor este direct in tava) si se lasa in ...
Reţetă de pe www.retetazilei.ro
Într-un bol înalt amestecÄ?m cele 2 tipuri de fÄ?inÄ? cu griÅ?ul. Punem într-o oalÄ? apÄ? la fiert Å?i când clocoteÅ?te adÄ?ugÄ?m amestecul de mai sus, procedÄ?m exact ca la mÄ?mÄ?igÄ?, lÄ?sÄ?m sÄ? fiarbÄ? pânÄ? se întÄ?reÅ?te. LuÄ?m oala de pe foc Å?i lÄ?sÄ?m sÄ? se rÄ?ceascÄ? bine. Între timp, prÄ?jim în ulei, pesmetul, dupÄ? care îl luÄ?m de pe foc, adÄ?ugÄ?m zahÄ?rul Å?i coaja rasÄ? de lÄ?mâie. Începem sÄ? modelÄ?m cu mâna biluÅ
Reţetă de pe www.bucataras.ro
1 pahar faina 100 g unt rece 2 linguri zahar 2 linguri apa rece 1 varf de cutit de sare 500 ml frisca nebatuta 300 g ciocolata amaruie 2 galbenusuri 2-3 linguri cacao Mod de preparare Pentru aluatul, se amesteca faina, untul, zaharul, apa si sarea pana la omogenizare. Se unge cu ulei sau margarina o tava de 24-26cm diametrul, se pudreaza cu faina si se tapeteaza cu aluatul pregatit. Se introduce in cuptorul incins la temperatura mijlocie de 160 o C pentru 25 minute. Pentru crema, se pune pe...
Reţetă de pe www.retetazilei.ro
2 cani orez 2 catei de usturoi un varf de cutit de turmeric 1 cana linte rosie 2 lingurite chimen 5 linguri faina 4 cani apa 1 lingura sare Mod de preparare Se spala lintea si se scurge timp de o ora. Se clateste orezul si se scurge. Se incinge uleiul si se prajesc semintele de chimen timp de un minut apoi se adauga turmericul, sarea si orezul. Se prajeste totul cateva minute, amestecand cu o lingura de lemn. Se adauga lintea scursa, usturoiul pisat, apa si sare. Se da in clocot, apoi se ...
Reţetă de pe www.retetazilei.ro
... , facut in general pentru sarbatorile evreiesti. Timp Preparare: nementionat Complexitate: redusa ...
Reţetă de pe www.reteteculinare.ro
400 g faina 15 g drojdie proaspata sau 2 lingurite drojdie uscata 1/4 l lapte 50 g unt 30 g zahar pudra 1/2 lingurita sare 1 ou, galbenusul separat de albus, galbensul se amesteca cu 1 lingurita apa rece mac, susan, dupa preferinte Mod de preparare Fierbeti laptele, luati vasul de pe foc, adaugati uleiul si zaharul pudra. Amestecati pana nu se mai ridica uleiul. Lasati sa se racoreasca pana devine cald. Adaugati drojdia si lasati 10 minute sa creasca. Se adauga albusul batut cu sarea, apoi ...
Reţetă de pe www.retetazilei.ro
... asteia. Reteta incepe ca alea evreiesti: se primeste cadou carnatz: Bine ...
Reţetă de pe aphextwinz.wordpress.com
... , matze) este numele lipiei nedospite evreiesti. Se prepara doar din apa ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... , mai degraba, cu babele traditionale evreiesti, dat fiind ca nu sunt ...
Reţetă de pe gurmandino.ro
orez unt ulei ceapa usturoi condimente dupa gust Mod de preparare Folosim un orez de foarte buna caitate si curat, pe care-l tragem in unt cu ulei de masline in care am adaugat o ceapa, 1-2 catei de usturoi, ghimbir ras, camun, paprika, si dupa ce a absorbit uleiul in bob il oparam cu apa clocotita cu sare - cantitatea de 2 1/2 din cantitatea de orez, acoperim si lasam la foc mic timp de 12 - 14 minute, oprim focul si nu descoperim inca 30 de minute. Inainte de a servi adaugam un praf de...
Reţetă de pe www.retetazilei.ro
1 kg de rosii 1/2 kg de ardei rosii 2-3 ardei iuti 1 capatina de usturoi 1/3 pahar de ulei de masline boia iute de ardei sau putin condiment de chilli 1 ceapa potrivita 100 g de bulion Mod de preparare Se pun rosiile intr-un vas cu apa fierbinte pentru cateva minute, se curata de coaja si se taie cubulete. Ardeii se taie cuburi si se pun intr-o cratita la prajit. Se adauga ardei iuti si ceapa si se amesteca din cand in cand ca sa nu se prinda. Se striveste usturoiul si se adauga impreuna cu...
Reţetă de pe www.retetazilei.ro
150 g ardei iute rosu 6 lingurite coriandru 6 lingurite chimen 5 lingurite piper 2 lingurite hel (cardamon) 20-24 catei de usturoi 2 lingurite sare 450 g patrunjel verde tocat Mod de preparare Se toaca cu blenderul patrunjelul, usturoiul si ardeiul. Se amesteca cu condimentele si se dilueaza cu apa. Se da la rece. Se serveste la fripturi, cu shaworma sau falafel. Timp de preparare : 20 min Complexitate : redusa
Reţetă de pe www.retetazilei.ro
500 g ficat de pui 700 g ceapa 4 oua mari fierte sare si piper Mod de preparare Ficatul se prajeste intreg in ulei, apoi se scoate si se lasa la racit. In acelasi ulei se caleste ceapa taiata pestisori pana devine aurie, nu sa se arda. Ficatul impreuna cu ceapa si ouale fierte tari se dau prin masina de tocat inclusiv uleiul de la prajit. Pasta rezultata se amesteca cu sare si piper si se da la rece. Se serveste cu castraveciori murati sau cu salata de rosii, pe paine sau lipii. Timp de ...
Reţetă de pe www.retetazilei.ro
4 rosii 1 ardei iute 3 oua lipii patrunjel sare si piper Mod de preparare In tigaie se taie 4 rosii zemoase in felii rotunde, se taie ardeiul iute rondele si se arunca in tigaie cu putin ulei de masline si sare. Se acopera si se lasa pana rosiile s-au facut destul de moi, apoi se arunca deasupra 3 oua intregi si se amesteca usor sau se acopera cu capacul la foc mic pina se patrunde oul. Se serveste imediat cu lipie sau paine de toast, si se presara cu patrunjel tocat. Timp de preparare : 20...
Reţetă de pe www.retetazilei.ro
1 pui intreg 1/2 ceasca ulei 1 cana pesmet din pasca 1 gulie mare 3 bucati pastarnac 2 cani praz, cu tot cu partea verde 4 cesti apa 4 oua batute 3 morcovi mari 3 capatani telina Mod de preparare Se taie felii morcovii, telina, gulia, pastarnacul si prazul, apoi se pun toate la fiert alaturi de carnea de pui si 3 cesti de apa. Se da totul in clocot si se fierbe inabusit timp de o ora, indepartanad, din cand in cand, spuma de deasupra. Se bat ouale cu o cana de apa, ulei, sare si piper....
Reţetă de pe www.retetazilei.ro