Cauta in 138.603 retete
Untul moale se amesteca cu zaharul apoi se adauga faina, praful de copt, condimentele(scortisoara) si praful vanilat, sarea. Se face prin amestec o bila bine omogena(cu mana) si se lasa la frigider sa se odihneasca cca 1 ora. Pe masa de lucru curata se rup bile din aluat si se aplatiseaza cu mana (rotunde) se pun pe hartie de copt si se dau la cuptorul incalzit la foc mic cca 175 grade cca 15 min. Se scot se lasa sa se intareasca putin pt a nu se rupe la scosul din tava(ies mai...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
1 ceapa 500 g ciuperci tocate marunt 1 lingura patrunjel 2 oua batute 1 pasca faramitata 1 ceasca unt 1 cana praz lamai taiate felii Preparare: Jumatate din unt se incalzeste intr-o cratita. Se toaca prazul si ceapa si se calesc cateva minute. Se adauga ciupercile tocate si se prajesc cu amestecul de praz. Se lasa un sfert de ora la foc mediu ca sa se evapore lichidul scurs de la ciuperci. Se bat ouale si se amesteca cu patrunjelul tocat, se adauga pasca faramitata. Se obtine un aluat ...
Reţetă de pe www.urbanlifestyle.ro
... kosher inseamna curat, conform legilor evreiesti si se refera atat la ... au fost ucise conform legilor evreiesti si daca tot sangele a fost ...
Reţetă de pe www.urbanlifestyle.ro
... sunt un preparat caracteristic bucatariei evreiesti, cele mai des consumate fiind ...
Reţetă de pe www.urbanlifestyle.ro
... araba si casa painii in evreieste, ne spune soferul. Aici sunt ...
Reţetă de pe www.delicioasa.com
... (avem retete romanesti, unguresti si evreiesti). Ne-am pregatit cu soba ...
Reţetă de pe www.adihadean.ro
1/2 ceasca miere 100 g halva 100 ciocolata amara 1 lingura de cacao o jumatate de margarina pentru gatit 6-7 pahare de fulgi de orez Mod de preparare Intr-o oala de marime potrivita se amesteca toate ingredientele cu exceptia fulgilor de orez si se pune la foc mic pina devine o crema. Se i-a de pe foc si se amesteca bine cu fulgii de orez. Se toarna compozitia intr-o tava si se lasa la racit. Dupa aproximativ 10 minute se taie in bucati (cel mai usor este direct in tava) si se lasa in ...
Reţetă de pe www.retetazilei.ro
Într-un bol înalt amestecÄ?m cele 2 tipuri de fÄ?inÄ? cu griÅ?ul. Punem într-o oalÄ? apÄ? la fiert Å?i când clocoteÅ?te adÄ?ugÄ?m amestecul de mai sus, procedÄ?m exact ca la mÄ?mÄ?igÄ?, lÄ?sÄ?m sÄ? fiarbÄ? pânÄ? se întÄ?reÅ?te. LuÄ?m oala de pe foc Å?i lÄ?sÄ?m sÄ? se rÄ?ceascÄ? bine. Între timp, prÄ?jim în ulei, pesmetul, dupÄ? care îl luÄ?m de pe foc, adÄ?ugÄ?m zahÄ?rul Å?i coaja rasÄ? de lÄ?mâie. Începem sÄ? modelÄ?m cu mâna biluÅ
Reţetă de pe www.bucataras.ro
orez unt ulei ceapa usturoi condimente dupa gust Mod de preparare Folosim un orez de foarte buna caitate si curat, pe care-l tragem in unt cu ulei de masline in care am adaugat o ceapa, 1-2 catei de usturoi, ghimbir ras, camun, paprika, si dupa ce a absorbit uleiul in bob il oparam cu apa clocotita cu sare - cantitatea de 2 1/2 din cantitatea de orez, acoperim si lasam la foc mic timp de 12 - 14 minute, oprim focul si nu descoperim inca 30 de minute. Inainte de a servi adaugam un praf de...
Reţetă de pe www.retetazilei.ro
... , facut in general pentru sarbatorile evreiesti. Timp Preparare: nementionat Complexitate: redusa ...
Reţetă de pe www.reteteculinare.ro
400 g faina 15 g drojdie proaspata sau 2 lingurite drojdie uscata 1/4 l lapte 50 g unt 30 g zahar pudra 1/2 lingurita sare 1 ou, galbenusul separat de albus, galbensul se amesteca cu 1 lingurita apa rece mac, susan, dupa preferinte Mod de preparare Fierbeti laptele, luati vasul de pe foc, adaugati uleiul si zaharul pudra. Amestecati pana nu se mai ridica uleiul. Lasati sa se racoreasca pana devine cald. Adaugati drojdia si lasati 10 minute sa creasca. Se adauga albusul batut cu sarea, apoi ...
Reţetă de pe www.retetazilei.ro
... , o parte din Mizrahi si traditiile evreiesti sefarde. Acestea au fost adoptate cu entuziasm de catre comunitatile evreiesti otomane, si au fost descrise ... , o parte din Mizrahi si traditiile evreiesti sefarde. Acestea au fost adoptate cu entuziasm de catre comunitatile evreiesti otomane, si au fost descrise ...
Reţetă de pe www.reteteculinare.ro
... asteia. Reteta incepe ca alea evreiesti: se primeste cadou carnatz: Bine ...
Reţetă de pe aphextwinz.wordpress.com
... , matze) este numele lipiei nedospite evreiesti. Se prepara doar din apa ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... , mai degraba, cu babele traditionale evreiesti, dat fiind ca nu sunt ...
Reţetă de pe gurmandino.ro
1 pui intreg 1/2 ceasca ulei 1 cana pesmet din pasca 1 gulie mare 3 bucati pastarnac 2 cani praz, cu tot cu partea verde 4 cesti apa 4 oua batute 3 morcovi mari 3 capatani telina Mod de preparare Se taie felii morcovii, telina, gulia, pastarnacul si prazul, apoi se pun toate la fiert alaturi de carnea de pui si 3 cesti de apa. Se da totul in clocot si se fierbe inabusit timp de o ora, indepartanad, din cand in cand, spuma de deasupra. Se bat ouale cu o cana de apa, ulei, sare si piper....
Reţetă de pe www.retetazilei.ro
150 g ardei iute rosu 6 lingurite coriandru 6 lingurite chimen 5 lingurite piper 2 lingurite hel (cardamon) 20-24 catei de usturoi 2 lingurite sare 450 g patrunjel verde tocat Mod de preparare Se toaca cu blenderul patrunjelul, usturoiul si ardeiul. Se amesteca cu condimentele si se dilueaza cu apa. Se da la rece. Se serveste la fripturi, cu shaworma sau falafel. Timp de preparare : 20 min Complexitate : redusa
Reţetă de pe www.retetazilei.ro
2 linguri ulei de masline 400 g carne de curcan, tocata 3 cesti apa 1 lingurita patrunjel, tocat 3 cesti cuscus 1 ceasca hasma (ceapa frantuzeasca) 1/2 ceasca nuci pecan, tocate un varf de cutit de curry 1 catel de usturoi, tocat Mod de preparare Se incinge uleiul intr-o tigaie si se prajeste carnea de curcan, alaturi de hasma. Se adauga nucile, curry si usturoiul. Se caleste totul inca 2 minute, apoi se adauga si restul ingredientelor si se asezoneaza cu sare si piper. Se lasa totul la fiert...
Reţetă de pe www.retetazilei.ro
150 g cacao 100 g zahar 200 g unt 2 linguri faina 4 oua zahar vanilat 300 g ciocolata menaj 400 ml frisca nebatuta 2 linguri rom 2 linguri zahar 150 g ciocolata 100 gr frisca Mod de preparare Pentru blat, se freaca 100 g zahar cu untul pana isi dubleaza volumul, se adauga galbenusurile unul cate unul, cacaua, faina si albusurile batute spuma tare. Se toarna compozitia in forma unsa si tapetata si se pune in cuptor la foc domol timp de 30 minute. Se scoate si se lasa la racit. Pentru crema, se...
Reţetă de pe www.retetazilei.ro
4 rosii 1 ardei iute 3 oua lipii patrunjel sare si piper Mod de preparare In tigaie se taie 4 rosii zemoase in felii rotunde, se taie ardeiul iute rondele si se arunca in tigaie cu putin ulei de masline si sare. Se acopera si se lasa pana rosiile s-au facut destul de moi, apoi se arunca deasupra 3 oua intregi si se amesteca usor sau se acopera cu capacul la foc mic pina se patrunde oul. Se serveste imediat cu lipie sau paine de toast, si se presara cu patrunjel tocat. Timp de preparare : 20...
Reţetă de pe www.retetazilei.ro