Cauta in 141.104 retete
Branza se amesteca cu un ou intreg, 50 de grame de zahar, stafidele si un plic de zahar vanilat.Se separa ouale, galbenusurile se mixeaza cu un plic de zahar vanilat, 80 de grame de zahar si smantana.Clatitele se umplu cu amestecul de branza, se impacheteaza ca sarmalele si se aseaza intr-un vas termorezistent uns cu unt, presarand fulgi de unt si pe deasupra (sau vase individuale cu cate doua clatite).Albusurile se bat spuma tare, apoi se adauga restul de 120 de grame de zahar si se...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Mod de preparare reteta Se prajeste ceapa rasa in ulei, se presara boia, se adauga zarzavatul taiat rondele, maruntaiele curatate si se condimenteaza. Se acopera cu 2 litri de apa si se fierb pana se inmoaie toate ingredientele. Se fierbe orezul in zeama strecurata de pe zarzavat si maruntaie, se amesteca cu zarzavatul si se asaza pe un platou fierbinte. Maruntaiele fierte se aranjeaza peste orez si se acopera cu ceapa taiata rondele si rumenita. Se garniseste cu orez romanesc. Va dorim pofta...
Reţetă de pe www.retete-online.com
... branza de vaci (reteta din Ardeal) Ingrediente Faina 400 g oua 5 buc ...
Reţetă de pe www.gastronomicus.ro
Supa De Curcan - Ca In Ardeal ( Levesa) Ingrediente carne de curcan ...
Reţetă de pe retete-culinare.freshinfo.ro
1 kg capsuni, 1 kg zahar, 1/2 lingurita sare de lamaie pisata. Se aleg capsuni mijlocii, frumoase si proaspete, avand si coditele. Se spala cate putine odata, in apa multa. Se pun pe o sita sa se scurga, apoi se indeparteaza coditele, punand fructele pe o farfurie, direct pe cantar. Se pun intr-un cazanel smaltuit, un strat de zahar, unul de fructe, peste care se presara un praf de sare de lamaie. Se continua asa pana se pun toate fructele si tot zaharul, ultimul rand find de zahar. Sa nu se...
Reţetă de pe www.reteteonline.com
... o sa va placa. Cei din Ardeal stiu deja despre ce este ...
Reţetă de pe www.e-retete.ro
... ca e primavara sau toamna), prin Ardeal si, pe alocuri, in Banat ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... Ungaria, foarte populara la noi Ardeal. Ingrediente pentru Papricas de pui ...
Reţetă de pe www.e-retete.ro
... , cu afumatura si smantana ca-n Ardeal. Ingrediente pentru Supa de varza ...
Reţetă de pe www.e-retete.ro
Mod de preparare reteta Se prajeste ceapa in ulei, se adauga varza taiata fasii, se sareaza, se stropeste cu otet si se inabusa sub capac. Se indulceste cu putin zahar, se adauga merele taiate felii. Se mai fierb cinci minute. in anumite zone din Ardeal se mai adauga si cateva boabe de struguri. Varza calita: Se prepara la fel ca si reteta precedenta, dar se pune mai multa ceapa si nu se adauga fructe. Va dorim pofta mare
Reţetă de pe www.retete-online.com
... stropeste cu multa smantana. in Ardeal se pune deasupra cotlet prajit ...
Reţetă de pe www.retete-online.com
... Kotanyi Romania. Reteta veche din Ardeal "Lapte de bou" a fost obtinuta din Judetul Sibiu (Ardeal) si a fost preparata de Dan-Silviu Boerescu ...
Reţetă de pe www.culinar.ro
a) Prepare aluat: 1. Intr-un castron se amesteca ingredientele de la punctul I. si se framanta bine pana aluatul se desprinde de pe degete. Separat se amesteca bine osanza cu cele 200 gr. faina. Ambele se acopera cu folie si se dau 1/2 ora la frigider. 2. Se intinde apoi o foaia de aluat in forma dreptunghiulara apoi se unge cu 1/3 din amestecul de osanza. 3. Foaie se impatura apoi in 4. E important sa retineti ordinea in care impaturiti foaia (eu fac stanga -dreapta, dreapta-stanga, jos-sus,...
Reţetă de pe www.culinar.ro
... ce vreti. La noi, in Ardeal, cel mai des se fac ...
Reţetă de pe www.culinar.ro
Timp de preparare: 2 ore (complexitate medie) Ingrediente: 500 gr. faina 300 gr. margarina rama 200 gr. smantana 3 oua 250 gr. nuci macinate 200 gr. zahar un praf de sare Mod de preparare: se freaca faina cu 250 margarina rama , se adauga galbenusurile 3 buc . si smantana + praful de sare . se freamanta un aluat potrivit de tare . din el se forneaza un sul care se imparte in 8 bucatele egale . din fiecare bucata se face o foaie si se unge cu margarina rama topita si se ruleaza. acelasi lucru...
Reţetă de pe www.wikifood.ro
Iti trebuie: 1 varza murata 300 g ceafa de porc afumata 100 g masline 4 linguri ulei rozmarin uscat cimbru uscat sare piper. Pregatesti asa: Tai varza fideluta, o speli in mai multe ape calde pentru a se desara, apoi o scurgi de apa si o calesti in uleiul bine incins, amestecand permanent, pana incepe sa se rumeneasca usor. Separat, tai ceafa de porc felii subtiri cu care tapetezi fundul unei forme termorezistente. Deasupra adaugi varza calita, maslinele fara samburi, presari condimentele...
Reţetă de pe www.bucatarul.ro
Spanacul se decongeleaza.Intr o cratita se pune uleiul,se adauga faina alba si se caleste putin.Cateii de usturoi se toaca marunt si se adauga peste faina.Se mai calesc un pic si se adauga boiaua de ardei apoi spanacul tocat.Se amesteca si se adauga apa cat sa iasa o compozitie cremoasa.Se pune vegeta si piper dupa gust,se lasa sa dea cateva clocote si se mai pune 2 linguri de otet dupa cum va place de acru.
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Timp de preparare: 1 ora si 30 minute (complexitate redusa) Ingrediente: 1kg faina 50g drojdie 1 lingurita sare 1 lingura zahar 2 linguri ulei Umplutura Se caleste varza ,taiata ,inputin ulei,se pune sare,piper,atenti ,vrza in placinta se pune rece Se pot pune si alte umplaturi:branza dulce,branza sarata Mod de preparare: Se framanta un aluat din faina ,drojdie,sare,zahar si apa cat cuprinde,se lasa un pic mai moale,cand este aproape terminat se pune uleiu si se mai framanta pana la ...
Reţetă de pe www.wikifood.ro
Dragelor si dragilor, Mai m-am gandit (vorba reclamei): draga de Laura a organizat concurs , iar draga de mine s-a gandit sa participe. Nu-mi imaginez eu acum ca voi castiga, dar pentru ca mancare tot trebuie sa fac si pentru ca pusesem ochii de ceva vreme pe reteta asta , m-am gandit sa o fac si eu si sa v-o arat si voua, cu ingaduinta Laurei. Mari tangente n-am prea avut eu de-a lungul timpului cu bucataria (pardon, cuina :D) ardeleneasca (decat am beneficiat cand eram mica de prajiturile...
Reţetă de pe droopis.blogspot.com
Mod de Preparare: Se pune pe foc 1, 5l apa cu 1-2 linguri de delikat, iar cand incepe sa fiarba, se sparg ouale deasupra apei si li se da drumul incet (ca sa ramana intregi si sa nu se imprastie albusul). Se mai adauga orezul spalat si se lasa sa fiarba la foc mic. Intre timp in untul topit prajim faina amestecand mereu, pana devine aurie, apoi adaugam usturoiul pisat si se toarna in supa. La sfarsit adaugam piper macinat, smantana, patrunjel, amestecam, luam imediat de pe foc, acoperim vasul...
Reţetă de pe www.gospodine.net