Cauta in 21.294 retete
4 buc. ardei grasi, 1 buc. ceapa, 1 buc. morcov, 5-6 buc. ridichi de luna, 2 buc. rosii, o capatina salata verde, 3-4 linguri ulei, zeama de la 1/2 lamiie, sare Mod de preparare: Salata verde se taie fidea, ridichile si rosiile rondele, mocovul se da printr-o razatoare mica, ceapa se toaca marunt. Se amesteca toate bine cu sosul facut din ulei, zeama de lamiie si sare. Ardeii grasi se taie in doua, se curata cotoarele. Se umplu jumatatile cu salata de mai sus, turnind si sosul pe deasupra.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
250 gr. carne fiarta sau fripta, 250 gr. cartofi noi, 1 buc. morcov, o salata de laptuci, 1 buc. castravete proaspat, 100 gr. fasole verde, 100 gr. mazare, citeva fire de ceapa sau usturoi verde, citeva masline, 2 oua, 1 buc. telina, 5-6 linguri ulei, 2 linguri zeama de lamiie, sare, piper, mustar dupa gust; putin hrean ras Mod de preparare: Resturile de carne de vaca sau de porc slaba, fiarta in supa, sau resturile de friptura de vaca, porc, pasare de curte sau vinat se taie marunt. Se pot...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
400 gr. biscuiti, 150 gr. unt, 500 gr. branza de vaci, 200 ml frisca, 200 gr. zahar, 25 ml sirop de zmeura, 300 gr. zmeura, 4 foi de gelatina Mod de preparare: Se topeste unul pe foc mic si sa adauga biscuitii pisati, apoi sa pune la rece in frigider. Se amesteca branza de vaci cu zaharul, siropul si se adauga frisca batuta si gelatina topita. Intr-un vas rotund se amesteca cu mare grija jumate din fructe. Deasupra se pune cu o lingura coca de biscuiti si apoi crema cu sirop de zmeura. Se ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
2 kg castraveti proaspeti la un borcan de 3 l Marar uscat., cimbru, usturoi 1 l otet la 2 l de apa sau chiar la 3l daca vreti mai usori 1 lg de sare pt muraturi la litrul de lichid Foi de dafin, frunze de telina, boabe de mustar si piper Asezam marar si cimbru pe fundul borcanului, punem castravetii intepati sau taiati la capete, mirodenii peste, usturoi si saramura calduta luata de pe foc, apa cu otet si sare. Puteti fierbe si cu mirodenii. Ca sa nu dea pe dinafara la fermentatie punem un...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
3 cartofi, 4 oua,rosii, castraveti, ulei de masline, lamiie, frunze de menta uscate sau proaspete, sare Mod de preparare: Cartofi si ouale (in prealabil se fierb) se taie in bucatele. Apoi se adauga rosiile si castravetii, taiate in patratele. Se amesteca cu ouale si cartofii. Se adauga ulei de masline, sare, lamiie si citeva frunze de menta taiate maruntel (daca menta e uscata se freaca in mina pana se transforma in pulbere).
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Cureti mazarea, fasolea, cartofii, ceapa, morcovul, patrunjelul, apoi razi radacinoasele, tai marunt ceapa, cartofii cuburi si le pui la fiert cu mazarea. Cand apa da in clocot, adaugi si fasolea verde rupta bucati si un praf de sare si lasi sa fiarba legumele pe foc mic. Oparesti rosiile, le decojesti, le tai bucatele si le adaugi in oala cand toate legumele sunt fierte. Dupa cateva minute torni iaurtul diluat cu 100 ml apa, potrivesti gustul de sare si piper si mai dai ciorba in cateva ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Morcovii si o ceapa se dau pe razatoare, ardeiul si rosiile se taie cubulete. Intr-o oala se pun 2 linguri de ulei si se calesc cele razuite si taiate pina se inmoaie si uleiul prinde o culoare galbena. Se adauga 4 l apa, lingurita de Knorr, sare si piper, patrunjelul radacina razuit si frunzele de leustean intregi. Intr-e timp se fac perisoarele: carnea tocata de doua ori se amesteca impreuna cu ceapa razuita,. sare, piper, frunze de patrunjel si de marar verde. orez, 1 lingura faina si ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Varianta I, asortata : 1 varza de 1 kg Frunze telina Marar uscat Cimbru Boabe de mustar Boabe de piper 1 morcov Cateva frunze de visin 1 lg sare de muraturi (22 gr) 1 l apa Tocam varza fideluta la cutit, frunzele de telina si patrunjelul le tocam marunt, morcovul il dam prin razatoarea mare. Frecam varza cu morcovul si verdeata ca sa se inmoaie. Asezam pe fundul borcanului marar, frunze de telina, punem varza, deasupra mirodenii, marar, frunze de visin, cimbru. Fierbem apa cu sarea si punem...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
Se curata castravetii de coaja si se taie rondele; ardeii si gogosarii spalati se taie fideluta, rosiile se spala si se taie felii nu prea groase, salata spalata se rupe in bucati sau se taie marunt, patrunjelul verde se toaca marunt. Se pune totul intr-o salatiera, se sareaza, se pipereaza, se stropeste cu ulei si zeama de lamiie, se amesteca usor. Se serveste ca garnitura la omlete si la preparate calde din carne. - 2-3 rosii mijlocii, 2 castraveti, 2 ardei grasi, 1 gogosar, 2 salate, o ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se curata pestele bine, se spala, se presara cu sare si cimbru. Ceapa se taie marunt si se inabusa in ulei. Cind s-a aurit, se scoate si in aceeasi tigaie se calesc morcovii, dovleceii si vinetele taiate rondele. Se adauga fasolea curatata de capete si rupta bucati mici, ardeii taiati betigase si se lasa pe foc 20 minute. Intr-un vas uns cu ulei, puneti un pat de legume, apoi pestele, care se acopera cu restul de legume. Se pun rosiile taiate rondele, vinul si se da la cuptor pentru 20...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se taie rosiile feliute, se fierb cartofii in coaja dupa care se decojesc si setaie cubulete. Se taie castravetii si ardeii, ceapa se taie solzisori, se amesteca adaugind uleiul, sarea, piperul si lamiia stoarsa pe deasupra. Se amesteca si se serveste intr-un castron. - 300 g rosii, 500 g cartofi, 3 ardei grasi, 2 castraveti de gradina, 1 cepa, 30 ml ulei, zeama de la 1/2 lamiie, sare, piper. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta reteta!
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se ia branza si se piseaza cu o furculita pana devine marunta, dupa care se taie rosile in felii subtiri, castravetele in felii subtiri, ceapa in bucatele marunte, dupa care se adauga sarea si uleiul. In cazul in care salata este prea sarata sau uleioasa, se adauga apa pana e buna salata. - 100 g branza, 4 rosii, 1 castravete, 2 cepe, sare, ulei. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta reteta!
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Dovleceii se dau prin razatoarea mare. Separat se fierbe apa cu sare si 1 lingura ulei. Se pun dovleceii in apa clocotita si se fierb cca. 10 minute. Intre timp se bat ouale foarte bine, apoi se amesteca cu iaurtul. Cand s-au fiert dovleceii, se ia supa de pe foc, se lasa putin sa se racoreasca si se drege cu ouale si iaurtul. Se toaca mararul, se adauga la supa. Se serveste rece, cu usturoi pisat si piper. - 2 dovlecei potrivit de mari, 2 oua, 150 gr. iaurt, marar, usturoi, sare, piper, 1 ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se caleste intr-o tigaie ardeiul impreuna cu kaiserul, ceapa si rosia taiata cubulete. Cand sunt calite suficient, se sparg ouale, se lasa sa se coaca albusurile fara a se sparge galbenusurile. Cand sunt coapte albusurile se da tigaia la o parte si se lasa 2 minute dupa care se amesteca bine si galbenusurile, se adauga branza sau cascavalul ras. Se servesc calde, dupa preferinta cu verdeata sau salata de castraveti cu rosii. - 2 oua, o rosie, un ardei gras, 2 felii kaiser sau un carnacior, o...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Cartofi si ouale (in prealabil se fierb) se taie in bucatele. Apoi se adauga rosiile si castravetii, taiate in patratele. Se amesteca cu ouale si cartofii. Se adauga ulei de masline, sare, lamiie si citeva frunze de menta taiate maruntel (daca menta e uscata se freaca in mina pina se transforma in pulbere). - 3 cartofi, 4 oua, rosii, castraveti, ulei de masline, lamiie, frunze de menta uscate sau proaspete, sare. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta reteta!
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Cartofii fierti in coaja se curata si calzi se taie felii. Rosiile se taie la fel felii, ardeii se taie fisii lungi subtiri, cepele verzi se taie bucatele cu cozi cu tot. Se freaca platoul cu usturoi, se amesteca bine toate legumele, se sareaza, se pipereaza, se toarna uleiul cu otetul sau zeama de lamiie si se presara patrunjelul tocat. Se garniseste de jur-imprejur cu sferturi de rosii intercalate cu masline. Se serveste imediat. - 4 buc. cartofi, 4 buc. ardei grasi, citeva fire de ceapa ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Castravetele, rosiile, ardeii se taie bucatele nu prea mici si se pun intr-un castron. Ridichile se taie si ele si se tin 10 min. pe o farfurie dupa ce se sareaza bine pentru a se inmuia, apoi se clatesc sub jet de apa si se pun in castronul cu rosiile. Ciresele se curata de simburi si se pun si in castron. Brinza se amesteca cu smintina si apoi se toarna in castron si se amesteca totul, se rade deasupra 3/4 din telemea si se condimenteaza dupa gust. Se rastoarna in vasul din care se va servi...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se curata ceapa si se toaca marunt. Morcovii si gulia se curata, se spala si se taie bucati. Se scoate mazarea din conserva si se scurge, iar fasolea - curatata si spalata - se taie bucatele. Galustele se prepara in felul urmator: se pune la fiert laptele cu 20 g de unt (margarina) si cu condimentele. Cand clocoteste, se toarna grisul in ploaie, se lasa sa fiarba putin si se pune cratita deoparte. Cand s-a racit grisul, se incorporeaza oul batut impreuna cu jumatate din verdeata. Restul de ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se curata legumele, se spala bine in mai multe ape, se portioneaza, daca este cazul, apoi se pun la fiert intr-o oala cu apa rece. Se fierb la foc domol. Cand zarzavatul este fiert, se adauga rosiile si sarea. Rosiile nu se pun de la inceput, deoarece ingreuneaza fierberea celorlalte legume. Cand zarzavatul este foarte bine fiert, se strecoara supa. In castronul in care se serveste, se pune un galbenus de ou, se bate bine cu furculita se adauga smantana, care se amesteca bine cu galbenusul....
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Carnea se curata de pielite, se spala si se zvanta. Vanata, dovlecelul si ardeii se spala, se curata si se taie in cubulete mici. Rosiile se oparesc 30 de secunde in apa clocotita si, cand s-au racit, se curata de pielita si de seminte si se taie cubulete. Ceapa si usturoiul se curata, ceapa se taie pestisori, iar usturoiul se toaca marunt. Orezul se fierbe in apa cu sare. Se incing intr-o cratita 2 linguri ulei, se adauga ceapa, usturoiul si ardeii si se calesc cca 2 minute. Se pune si...
Reţetă de pe www.eculinar.ro