Cauta in 21.294 retete
3 linguri ketchup, un pahar bulion, o cutie de spaghete (se recomanda Barrilla), sunca afumata de porc, cascaval, 5 oua, 2 cepe de apa, usturoi Mod de preparare: Dupa ce s-a fiert apa, se pun spaghettele impreuna cu ceapa taiata cubulete nu prea mici la fiert. In acest timp se taie sunca bucatele mici si se prajeste. Pentru sos: se piseaza usturoiul; se rade cascavalul. Se pune intr-u bol usturoiul, cascavalul ras, bulionul si ketchup-ul (sosul). Intr-un alt bol se pune sunca afumata, cele 5...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... de potocale sau mandarine. - 4 lipii arabesti, 2 vinete mari, un catel de ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... , sectia de mincaruri si preparate arabesti), o jumatate de cescuta de frunze ... Se serveste ca garnitura pentru mincaruri arabesti, carne fripta, shishtauk etc ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... serveste ca garnitura pentru mincaruri arabesti, carne fripta, shishtauk, etc. - 1 lingurita ... , sectia de mincaruri si preparate arabesti), o jumatate de cescuta de frunze ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... la supermagazine-sectia de produse arabesti sau la magazinele orientale cu ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Harta magazinelor realizata de cevabun.ro reprezinta o incercare de identificare si localizare a magazinelor cu specialitati, deocamdata din Bucuresti, care comercializeaza produse traditionale, produse etnice si/sau exotice, condimente si mirodenii, delicatese, vinuri, produse eco-bio. Incercam, astfel, sa legam intr-o formula coerenta raspunsul la cateva intrebari care se repeta in mod constant: unde se gasesc de cumparat condimente? de unde pot cumpara ingrediente mai speciale? unde se ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Salata racoroasa a orientului incins, shirazi este o clasica a bucatariei iraniene, cu radacini inca din vechea Persie, ce are capacitatea de a racori si improspata bolta palatina. Amestec de rosii, castraveti, ceapa rosie si usturoi, desavarsit cu prospetimea sucului de lamaie si vioiciunea picanta a frunzelor de menta proaspata, salata shirazi se potriveste de minune alaturi de un kebab, o kofta sau pur si simplu langa o lipie proaspata. Salata shirazi poarta numele orasului sau de origine,...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Mancare simpla, de familie, jaj bil forin (pui la cuptor) este un fel traditional sirian gatit simplu, cu ingrediente specifice zonei. Practic, fiecare familie isi are propria reteta pentru aceasta mancare. Reteta se poate realiza atat dintr-un pui intreg taiat in bucati, dar si din pulpe sau ciocanele. Portii: 6 Timp de preparare: 100 de minute Ingrediente: 6 pulpe de pui (sau un pui intreg, portionat) 1,5 kilograme de cartofi 1 capatana de usturoi 1 lingura rasa boia de ardei dulce 1 ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Kafta sau kofta este denumirea unor preparate arabe din carne tocata sau taiata marunt, amestecata cu mirodenii si ceapa, fripte pe gratar si, mai rar, in tigaie sau la cuptor. Numele vine din persana si se trage din cuvantul kuftan (a bate, a toca, sau chiftele). Cunoscuta sub diverse retete si denumiri in toata lumea araba, kafta este una dintre cele mai iubite preparate libaneze. Portii: 4 Timp de preparare: 1 ora Ingrediente: 1 kilogram carne tocata (vita, miel, oaie sau amestec) 1 ceapa...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... mici graunte de griu (in arabeste cuscus). Grauntele de cuscus se ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Dragilor, va dedicam, cu toata dragostea, aceste mici minunatii dulci :P ...pentru faptul ca nu obositi sa ne aratati cat ne indragiti!!! Ingrediente: - 3 oua - 1 pahar ulei - 1 pahar zahar - 1 pliculet praf de copt (10 g.) - 1 pliculet zahar vanilat - 400-450 g. faina - 1 borcan de gem sau dulceata de caise ori gutui :P - 250 g. nuca de cocos Mod de preparare: Se bat ouale cu zaharul + zaharul vanilat, se adauga uleiul, faina amestecata cu praful de copt, trecute printr-o sita (aluatul este...
Reţetă de pe savalaura.blogspot.com
... carne de miel si mirodenii arabesti, pe scurt ...tajina de miel ...
Reţetă de pe sabina-madalina.blogspot.com
Origine: Chimionul  cunoscut si sub numele de chimion turcesc  este originar din zona sudica a Europei, in arealul Marii Mediterane si Egipt. Astazi este cultivat in Nordul Africii, Orientul Apropiat, Mexic si India, tara care are o adevarata slabiciune pentru chimion. Prezentare: Planta cataratoare pitica (aproximativ 30 de centimetri), cu frunze de un verde inchis si flori albe-rozalii. Asemanator cu chimenul, cu care este inrudit si foarte des confundat, chimionul are o identitate...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Painea, aluatul primordial, se simplifica pana la elementele sale de baza cand e vorba de lipie: painea inceputului de lume. Nascuta in zona in care literalmente s-a nascut lumea, lipia s-a extins asemeni populatiilor indo-europene pe intreg Pamantul. Dar nicaieri nu se simte mai bine lipia decat in preajma bucatariei levantine si a felurilor ei preferate. shaorma, falafelul si humusul. Portii: 4-6 Timp de preparare: 50 de minute + timp pentru dospire Ingrediente: 2 linguri cu varf de drojdie...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... din supermarketuri sau din magazinele arabesti  vezi aici harta magazinelor etnice ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... ? Bulgurul se comercializeaza in magazinele arabesti, turcesti sau orientale . Vezi aici ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... ulei - 250g orez - sare, condimente arabesti (baharat, zaatar, mixuri de condimente ...
Reţetă de pe gospodini.blogspot.com