Cauta in 21.294 retete
... , ulei, un pachet de aluat frantuzesc congelat. Preparare : carnea de vitel ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se curata merele si se taie în felii nici prea groase, nici prea subtiri. Se pun în tava de tarta si se dau la cuptor timp de 10 minute la foc mediu. Între timp, untul topit se amesteca cu zaharul. Dupa cele 10 minute, turnam compozitia rezultata peste mere, iar peste asezam foaia de foitaj. Chiar daca nu este rotunda, nu e nevoie sa o taiem dupa forma tavii, ci vom face din surplus o margine care va deveni crocanta. Se lasa la foc mediu timp de aproximativ 30 de minute, se scoate, se...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... cremsnit,sau cremes se mai numeste in partea noastra de tara ...
Reţetă de pe adrianareteteculinare.blogspot.com
... apuc de reteta de aluat frantuzesc sau aluat de foietaj si ... ! Nu se compara cu aluatul frantuzesc cumparat din magazin si o data ... ce doriti cu aluatul vostru frantuzesc: fie il folositi pentru croissante ... foi pentru cremsnit etc. Aluatul frantuzesc este foarte versatil, il puteti ...
Reţetă de pe gospodini.blogspot.com
Mixam galbenusurile cu zaharul si esenta de vanilie.Adaugam si amidonul,dupa care turnam treptat si laptele rece.Punem compozitia pe foc mic pina se ingroasa amestecind continuu.Dupa ce s-a ingrosat luam crema de pe foc si o lasam la racit.Frisca se bate spuma.Jumatate din cantitatea de frisca se inglobeaza in crema.Punem crema peste o foaie,peste crema intindem frisca ramasa,iar cealalta foaie o sfarimam si o punem peste frisca.Cine doreste mai poate presara deasupra zahar pudra.POFTA BUNA!
Reţetă de pe retete.eva.ro
... cele mai simple foi pt CREMES. Facem 2 aluaturi diferite. Primul aluat ... care se coc separat pt Cremes. Mai putem acest aluatul sa ...
Reţetă de pe sella-koch.blogspot.com
500 gr. de faina, 300 gr. unt proaspat sau margarina, 1 ou, 4/5 pahar de apa, 1/2 lingurita sare, 1 lingurita zeama de lamiie sau otet Mod de preparare: Pe scindura de aluat se cerne faina, se pune peste ea unt rece taiat in prealabil in bucatele mici si se toaca marunt cu cutitul. Dupa aceea, in faina amestecata cu unt se face o adincitura in care se toarna apa putin sarata, se adauga un ou, zeama de lamiie sau otet si se framinta. Se aduna aluatul in forma de minge, se acopera cu un servet...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
La origine, mancarea se cheama "Ratatouille", dar eu nu am inteles de ce! Stiu doar ca este foarte gustoasa. Ingrediente : trei-patru ardei capia, doi dovlecei, doua vinete mari, o ceapa, doua rosii bine coapte, 50 grame ciuperci albe de cultura, o cana de suc de rosii, verdeata (reteta cere busuioc, dar poti incerca cu frunze de telina sau leustean, plante aromate puternic), sare, piper negru macinat, un borcan mic de smantana. Preparare: Curata toate legumele. Pregateste un vas putin adanc,...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Cum ma mai apuca pe mine cheful de a pierde vremea (cu folos zic eu) pe site-uri culinare, am dat de o serie de retete cu portocale . Prima pe care am incercat-o mi-a ridicat mai multe semne de intrebare. In primul rand eram nehotarata sa imi fierb puiul in suc de portocale! Dupa ce am trecut peste aceasta prejudecata, m-am lovit de alta. In mintea mea (si memoria papilelor mele gustative), tarhonul se potriveste cu carnea de porc. Cum sa pun tarhon pe pui? Si uite asa, avand de trecut doua...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
850 ml lapte, 2 budinci din vanilie, 9 linguri de zahar, 3 oua Mod de preparare: Budincile din vanilie, 6 linguri de zahar si laptele se fierb pana se ingroasa, apoi se pun 3 galbenusuri frecate cu 3 linguri de zahar si se mai fierb 3 minute. Albusurile se bat spuma tare si se incorporeaza usor in crema fierbinte. Se lasa la racit.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Mod de preparare: Pentru inceput preparam untul aromat. Frecam un pachet de unt tinut la temperatura camerei cu sare, piper, coaja de lamaie, cimbru, patrunjel tocat marunt si rozmarin. Adaugam ceapa si usturoiul tocate foarte fin si amestecam bine toate ingredientele pana se omogenizeaza. Dupa ce curatam crapul de solzi , il taiem pe burta si indepartam intestinele spaland apoi foarte bine interiorul si exteriorul pestelui. Se sterge cu un prosop de bucatarie si se asaza intr-o tava pe...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Reteta trimisa de alcip Timp preparare: 2 ore Ingrediente: - 100g faina - 100g unt - 200g nuci macinate - 4 oua - glazura (din 100g unt, 2 linguri cacao ,100g zahar si 2 linguri apa ,fierte la foc mic 5-6 min.) Mod de preparare: Faina se amesteca cu nucile macinate si putina sare. Ouale si zaharul se bat pe baie de abur pana se ingroasa , se da la o parte si se bat inca 10 min. Cand s-a racit crema, se adauga faina si usor se amesteca bine de sus in jos, apoi untul topit dar rece si se...
Reţetă de pe www.utilecopii.ro
500 gr. de faina, 400 gr. unt proaspat, 1/2 lamiie, 1/2 pahar apa, 1/2 lingurita sare Mod de preparare: Se cerne faina si se imparte in doua parti egale. Una din parti se amesteca pe scindura de aluat cu unt si se intinde cu vergeaua in forma de patrat, avind grosimea de 1 1/2 - 2 cm. Aluatul obtinut se pune pe o farfurie si se da la rece. In cealalta parte se toarna 1/2 pahar apa se stoarce zeama de lamiie (sau sare de lamiie dizolvata in putina apa) si se adauga sare. Se framinta, se aduna...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Voi incerca sa va dau cateva idei de meniu, cu retetele realizate deja pe blogul meu. Voi reveni si cu alte exemple... Melcisori de Bougogne - Escargots de Bourgogne Boeuf Bourguinon Mihalt in bacon si rosii chery la cuptor Buturuga cu crema de castane si ciocolata - Buche chocolat marrons
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
Intr-un lighenas se pun apa, zeama de lamiie, ouale intregi, 50 g unt si se amesteca bine. Se adauga apoi 400 g faina, se amesteca cu lingura si apoi se bate cu mina timp de 10 minute, pina cind aluatul se desprinde de mina si de lighenas. Framintatul in acest mod nu necesita faina in plus. Aluatul se pune pe o foaie de nailon mai groasa, presarata bine cu faina si se lasa circa 10 minute, ca sa devina mai elastic si sa se intinda mai usor. In acest timp in lighenasul in care s-a preparat ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Faina se amesteca cu 2-3 linguri de apa. Se adauga apoi toate ingredientele, mai putin mararul, si se fierbe 2-3 min. la foc mic. La sfarsit, se adauga mararul tocat fin. Se recomanda cu spaghete, diferite legume fierte, orez. - 1 cana suc de rosii, 2 linguri suc de lamaie, 1 lingura boia dulce, 3-4 catei de usturoi, 1 lingura marar tocat fin, 1 lingura faina, sare, piper, busuioc, tarhon. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta reteta!
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se pune pe foc intr-o cratita (pe abur) smintina impreuna cu faina, galbenusurile si untul de sardele (pregatit din 50 g unt amestecat cu o lingurita pasta de ansoa si un galbenus fiert trecut prin sita). Se bate totul pina se ingroasa sosul, se adauga sare, piper si zeama de lamiie, dupa gust. - 125 g smintina, 1 lingura rasa faina, 2 galbenusuri, 50 g unt de sardele, sare, piper, zeama de lamiie. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta reteta!
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se cerne faina si se imparte in doua parti egale. Una din parti se amesteca pe scindura de aluat cu unt si se intinde cu vergeaua in forma de patrat, avind grosimea de 1 1/2 - 2 cm. Aluatul obtinut se pune pe o farfurie si se da la rece. In cealalta parte se toarna 1/2 pahar apa se stoarce zeama de lamiie (sau sare de lamiie dizolvata in putina apa) si se adauga sare. Se framinta, se aduna in forma de minge, se acopera cu un servet si se lasa sa se odihneasca 20-30 minute. Apoi, se intinde cu...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... 150 g castraveti murati 10 g mustar frantuzesc (boabe) patrunjel verde 100 g ardei ...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
... fin 2 lg miere 1 lg mustar frantuzesc (cu boabe intregi) 2 linguri suc ...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com